|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Mówi się trudno, na pewno nie jeden lepszy piłkarz od niego może zawitać w tym okienku u nas
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To temat dot polityki transferowej Wisły, więc o transferach w Legii Lecha itp piszcie w innych tematach by nie zasmiecać tego.
Innych może to np gówno interesować... Żeby nie było.Iwańskiego uważam za dobrego gracza, ale nie na tyle, by mówić o nim w kontekście wzmocnienia naszegp składu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.06.2008 o godz. 14:39.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A mnie martwi cisza, nie ma konkretów kto do nas przyjdzie, są tylko spekulacje. Dwa martwi sprawa Głowackiego. Mam nadzieje że Pan Bednarz ma głowę na karku i nie pozwoli aby te okienko było zmarnowane.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Poczekajcie na ruchy transferowe naszego klubu. Ja Bednarzowi więrzyłem wierzę i wierzyć będe.
Dzisiaj jest taki dzień, że inni się wzmacniają, a przed dwoma dniami było widać jaką siłą w Europie są Polacy. Bez nerwów. ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Obecnie martwi mnie tylko w polityce transferowej Wisły kontrakt Głowackiego. Legia dała 650 tys euro za Iwańskiego? Gratulujemy i stawiamy w rzędzie z Grzelakiem. To miłe że Wisła go nie kupuje a jeszcze rywal wydaje tyle kasy za gościa co umie bić tylko wolne i karne.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że Lech nam ściągnął Lewandowskiego sprzed nosa to największa porażka Bednarza odkąd pracuje w Wiśle bo to najzdolniejszy napastnik młodego pokolenia w Polsce od lat. Tylko takie są efekty jak Jacuś zamiast ruszyć dupę bierze sobie urlop w środku transferowej zawieruchy. Iwańskiego nie jest mi tak żal choć nie da się ukryć, że prezentuje solidny, wysoki ligowy poziom i mógłby być wartościowym zmiennikiem Jirsaka. Mam nadzieję tylko, że w zamian przereklamowany Garguła do Krakowa nie przyjdzie. Niech teraz chociaż Bednarz ściągnie Lewczuka i G. Bartczaka bo ci grajkowie mogą być wzmocnieniem dla Wisły i to na wiele lat, a Bartczakowi się kontrakt skończył więc można go wziąć za darmo.
Kontrakt dla Głowackiego też jest bardzo istotny dla siły naszej drużyny. Wprawdzie Kokoszka dojrzał do tego by grać u nas w pierwszym składzie, ale Cleber jest coraz starszy i nie wymiata już tak dobrze jak kiedyś, więc dobrze byłoby żeby miał wartościowego następcę, takiego jak Kokos. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
zastanawiam się na jakie transfery liczycie skoro nie ma nawet kasy na Głowackiego ?
transfery będą 3: -Gołoś -Małecki -Ćwieląg i w druą stronę też 3: -Dudka out -Głowacki out -Sobolewski out |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak kupimy tego Baste (w formie) to będzie to 2 razy większe wzmocnienie niż Lewandowski i Iwański razem wzięci więc juz nie jedzcie po Bednarzu tylko dajcie mu czas. Koleś sobie równie dobrze radzi w pomocy jak i w obronie jest szybki dobrze wyszkolony technicznie przebojowy z silnym i precyzyjnym strzałem z dystansu. Z Gargulcem czy Jirsakiem mogą stworzyć taki środek pomocy jaki jeszcze nigdy nie miała Wisła. Dlatego spokojnie z ocenianiem Jacka.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Najbardziej rozchwytywani już znaleźli nowe miejsca pracy. Czyli z polski na naszym celowniku został tylko Garguła ? Boję się, że wraz z rozpoczęciem nowego sezonu zostaniemy bez prawego pomocnika, alternatywy dla Baszczyńskiego lub gotowego zawodnika na jego pozycję. Nie wiem czy jest zielone światełko na transfery z góry bo od tego trzeba zacząć, jeśli jest czyżby Bednarz szukał zagranicą ? Skorża mówił że negocjują z Serbami Baste, jakiś czas temu kibic Varteksu pisał, że Brezovec jest jedną nogą w Wiśle. Może Bednarz ze Skorżą rzeczywiście ukierunkowali się na zagranice przecież sami wspominali, że nie ma na polskim rynku zawodników na LM.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem czemu kilka osób na tym forum obraża Bednarza że nie podpisał jeszcze z Głowackim kontraktu! Przecież to nie jego wina! Jak by Cupiał wyłożył teraz na Wisłę dużo kasy to byśmy mieli 5 takich Głowackich, ale poprostu brak środków żeby tak sobie dać mu wysoki kontrakt!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Panowie,panowie widze wpisy ze Lech sciagnal nam przed nosem Lewandowskiego i ze to jest porazka Bednarza..
A ja sie pytam ,jaka porazka To Lewandowski pewnie wybral Lecha bo sie bal isc do Wisły z prostego powodu ze moze miec bardzo ciezko o miejsce w skaldzie... Normlana sprawa chlopak jest mlody,woli grac a nie grzac laweczke... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
On jest po prostu zdolnym piłkarzem.Tak jak swojego czasu Kwiek, Ćwielong, Gołoś.O tym, czy jest zdolnym piłkarzem przekonamy się dopiero teraz. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ludzie, przed napisaniem nastepnego posta przeczytajcie sobie pierwszy post w tym temacie! O transferach Lecha, Legii itd. mozecie pisac w innym temacie (Orange Ekstraklasa).
A tera do sedna. Mi sie bardzo podoba to kamuflowanie jakichkolwiek rozmow przez Wisle. Nie ma szumu medialnego, negocjowania przez gazety itp. Ucieszylo mnie rowniez zainteresowanie (nawet jesli go nie sciagniemy) Bastą. To pozwala miec nadzieje, ze pilkarze jego pokroju dolaza do Wisly. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Sursum corda drodzy dopiero sie otworzyło okienko, zobaczycie ze Jacek coś wymyśli. Lewandowski moim zdanie nie bedzie królem strzelców, a Iwański cóż poszedł do klubu który mu dał więcej kasy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Poziom rozczarowania brakiem transferow Iwanskiego czy Lewandowskiego jest proporcjonalny do odleglosci Wisly od LM.
Im bardziej kibice sa rozczarowani brakiem zatrudnienia tak przecietnych pilkarzy, tym bardziej pokazuje to niestety jak daleko klub jest od sredniego poziomu w Europie. Mierzac w LM czy grupe pucharu UEFA takie nazwiska winny byc uzupelnieniami, poszerzeniem kadry, jakas drobna notka w prasie, ktora nikt nie powinien szeroko sie zajmowac, aby mial kto grac w lidze na wypadek kontuzji. Szeregowi zawodnicy, ktorzy nawet nie zmiescili sie do tak slabej reprezentacji Polski, a jeden z nich nie ma nawet 1 ligowego doswiadczenia. Ja sie tym juz nie emocjonuje, bo nawet jak przyjdzie Gargula czy tym bardziej jakis Lewandowski, ktory strzelil pare bramek w 2 lidze, ktora jest inna dyscyplina, a nie pilka nozna na europejskim poziomie, to szanse na zaistnienie w pucharach beda dokladnie takie same jak z obecnym skladem. Tu trzeba wejsc na zupelnie nowy poziom finansowania druzyny, na poziom 200-300% wyzszego budzetu niz obecnie i wtedy bedzie mozna myslec o zblizeniu sie do poziomu sredniej europejskiej. I niestety nie rozumie tego B. Cupial, ktory od 10 lat powtarza te same frazesy, ze wierzy w mlodego, zdolnego X, i liczy, ze wprowadzi zespol do LM... I wciaz nie rozumie, ze jak nie wyda to nic nie bedzie mial. I wcale nie mam o to zalu do niego, on moze robic co chce, ale prosze, niech stawia wymagania adekwatne do stanu posiadania.
Ostatnio edytowane przez nesta : 18.06.2008 o godz. 15:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Z calej trojki najbardziej szkoda Arboledy bo to pilkarz, ktory udowodnil, ze moze grac na wysokim poziomie z rywalami europejskimi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wyśmiewano transfery Niedzielana, Łobodzinskiego i innych tak samo jak teraz. Cytat:
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ale z was dekadenci !! Koniec świata się zbliża, w Polsce nie ma wartościowych piłkarzy, nawet Leo nie pomógł odmienić naszej beznadziejnej piłki! Tragedia.
Z drugiej strony nie ma co się dziwić ze wszyscy wygrzydzaja na Iwańskiego czy innych że są słabi, bo ci sami (czyli ok 80 % tego forum) mówią że Dudka jest tak beznadziejny ze szkoda go tutaj trzymać. Tylo czemu jest w tej chwili najbardziej pożądanym Polskim piłkarzem za granicą Dudka poza Borucem był najlepszym piłkarzem na Euro i grał na poziomie absolutnie światowym, ale oczywiście nikt tego nie powie bo macie wszyscy zapieprzone głowy huj-wie-czym. Łobodziński zagrał bardzo słabo z Chorwacją, ale z Niemcami był wyróżniajacym się graczem dopóki nie zszedł. Będzie jeszcze naszym najlepszym piłkarzem. No i w końcu na temat. Iwański jest świetny, podczas ubiegłorocznych eliminacji do LM miał słabą forme i tyle, ale oczywiście pseudo-znawcy co piłkę widzą z telewizji publicznej widząc tylko ten mecz powiedzą że jest słaby. A jest to piłkarz z najwyższej piłki w naszej lidze, podejżewam że w Legi lepiej będzie sobei radził niż Roger, który jest bardziej efektowny niż efektywny. Ale oczywiście pół roku temu wszyscy też Rogera uważali za miernote (patrz po meczu z reprezentacją obcokrajowców OE). kibice niech się zajmą kibicowaniem, a nie politkowaniem. ! |
|
|
|
Guest
|
|
|
Odnośnie tego Brezovca, na stronie Varteksu jest napisane, że gramy z nim sparing, chyba od samego początku o to chodziło, a nie o żaden transfer, podobnie może być z Bastą, ktoś od nas załatwiał sparing, a dziennikarze wymyślili sobie, że chodzi o Baste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Haha Dudka gral na poziomie "absolutnie swiatowym", no musze wchodzic czesciej na to forum ![]() Nikt tu nie mowi o kupowaniu Czechow z 3 ligi. Moga kupowac Gargule, Iwanskiego, Dudke zatrzymac, Czechow z 1 ligi, Wegrow itp... Nie ma to i tak zadnego znaczenia. To nie ten poziom finansowy po prostu, ktory moze pozwolic na skuteczna gre w pucharach. A polscy pilkarze to jest totalne dno, ale uczciwie trzeba przyznac, ze oni sa w tym najmniej winni. Winny jest caly system, ktory przegania ich po gorach, zmusza do treningow na klepiskach, z trenerami bez pojecia. I czemu Iwanski jest swietny ? Moze dlatego, ze gra dobrze w OE ? I co z tego, kulawy w tej lidze dobrze by gral... Ze Steaua pokazal jakim jest pilkarzem. A w takim meczu powinien objawic swoja wielkosc, forme, wychodzic do gry, brac na siebie ciezar.
Ostatnio edytowane przez nesta : 18.06.2008 o godz. 15:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobrze, że Lech i Legia się wzmacniają bo przynajmniej w tym roku nie powinno być kompromitacji w europejskich pucharach. Zarówno Lewandowski jak i Iwański byliby raczej uzupełnieniami składu (zwłaszcza ten pierwszy) niż realnymi wzmocnieniami na miarę wali o LM.
Teraz pewnie J. Bednarz postara się bardziej o sprowadzenie Garguły. Skoro Iwański kosztował 650 tys euro to cena za piłkarza Bełchatowa nie powinna wynieść więcej niż 800 tys. (oczywiście jeśli działacze bełchatowscy podejdą rozsądnie do tej sprawy). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Legia pobiła transferowy rekord!
Ofensywny pomocnik, Zagłębia Lubin i reprezentacji Polski, Maciej Iwański, podpisał w środę kontrakt z wicemistrzem Polski, Legią Warszawa. – Zrobiliśmy wszystko, by zatrzymać Maćka w Lubinie. Zawodnik jednak podjął decyzję o odejściu, a my nie chcemy blokować mu drogi do piłkarskiego rozwoju – mówi Prezes Zagłębia, Paweł Jeż. Iwański został sprzedany do Legii za 650 tysięcy euro, co jest najwyższą sumą w historii, jeśli chodzi o transfer przeprowadzony pomiędzy polskimi klubami. Szef Zagłębia podkreśla, że to właśnie stołeczny klub był najbardziej zdeterminowany, by pozyskać pomocnika. – Zakładając, że Maciek chce odejść, chcieliśmy wytransferować go do klubu zagranicznego, choćby po to, by nie wzmacniać, jeśli zostaniemy w ekstraklasie, rywala w walce o najwyższe cele. Nie było jednak żadnych konkretnych ofert z zagranicy – mówi Paweł Jeż, dodając. – Oczywiście, zdajemy sobie sprawę, jak ważnego tracimy zawodnika, ale mamy zapewnienie sztabu szkoleniowego, że nawet bez „Iwana” Zagłębie będzie ciągle silnym zespołem, który będzie walczył o założone cele. Źródło: zaglebie-lubin.pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
znajac konserwatyzm trenera Skorży jeśliby przyszedł Iwański do Wisły to i tak w meczach o lige mistrzów jak i całym nastepnym sezonie 2008-09 stawiałby On na duet Mauro-Sobol na środku pomocy, wiec nie ma nad czym rozpaczać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, że oglądałem Lewandowskiego i to nie raz, jako szczęśliwy posiadacz telewizji tow. Krzeniowskiego.I widzałem jak nastolatek woził obrońców Arki, Śląska czy Lechii jak chciał. O instynkcie strzeleckim nie wspominam. Radzę ci żebyś też go sobie najpierw pooglądał skoro porównujesz go do Ćwielonga, czy Gołosia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądałes go kiedys w akcji? Ja go widziałem w wielu meczach i poziomem przewyższa Baszczyńskigego czy Dudke o klase. Porównując Baste do Vlastiego troche chyba przeceniasz Czecha... Szansa na pozyskanie Serba jest mała ale trzeba wierzyc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tsw.com.pl piszą że Bednarz działał i działa na rynku transferowym, jednak nie chce żeby w to się mieszały media.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Patrząc trochę dalej niż o miesiąc naprzód bedzie wkrótce potrzebny następca Pawła Brożka. Lewy mógł takim być. No nic - zobaczymy kogo nam JB wyczaruje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|