The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2008, 00:25
Oni wogóle nie mieli siły biegać !! Wiadomo , jeśli jest słabsza drużyna, to powinna być dobrze przygotowana fizycznie , a nasi kopacze wogóle nie mieli sił biegać, teraz oglądam powtórkę meczu Austria-Niemcy i każdy piłkarz Austrii zapierdziela jak by miał motor w dupie , i czasami dzięki tej szybkości robili ciekawe akcje, choć niestety przegrali
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2008, 00:30
Maro-TS-NH napisał(a):Wyświetl post
Oni wogóle nie mieli siły biegać !! Wiadomo , jeśli jest słabsza drużyna, to powinna być dobrze przygotowana fizycznie , a nasi kopacze wogóle nie mieli sił biegać, teraz oglądam powtórkę meczu Austria-Niemcy i każdy piłkarz Austrii zapierdziela jak by miał motor w dupie , i czasami dzięki tej szybkości robili ciekawe akcje, choć niestety przegrali
oglądałem kilka wywiadów z Leo i On mówi że mamy takich a nie innych zawodników i nie da sie ich już lepiej przygotować kondycyjnie bo taka maja wydolność.
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2008, 00:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
oglądałem kilka wywiadów z Leo i On mówi że mamy takich a nie innych zawodników i nie da sie ich już lepiej przygotować kondycyjnie bo taka maja wydolność.
No chyba w to nie wierzysz
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.06.2008, 00:44
Oprócz tego , nasza gra jest wolna , czytelna, nie potrafimy zagrać z klepki kilku szybkich podań z wymianą pozycji , brakuje w drużynie też zawodnika na światowym poziomie. Są reprezentacje ,które ogólnie skład nie mają jakiś fantastyczny , ale posiadają właśnie jednego czy dwóch znanych i wybitnych graczy ,potrafiących strzelić bramkę nawet wtedy kiedy drużynie kompletnie nie idzie, my takiego zawodnika nie mamy.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.06.2008, 00:47
Co do Listkiewicza i wyborów nowych władz PZPN to nasunęła mi się jeszcze taka myśl . Wiele się pisze i mówi o tym ,że Listkiewicz powinien się podać do dymisji i powinny być wybory. Oczywiście w teorii takie wyjście chyba przy obecnej atmosferze wokół piłki w Polsce (fakty wychodzące po wielu latach na światło dzienne w związku z korupcją ) byłoby najlepsze. Jednak trzeba sobie uświadomić ,że takie przemiany bez ingerencji zewnętrznej nie dojdą do skutku. Dla wielu decydentów (władz państwa) Listkiewicz to może być mniejsze zło i gwarant jakichkolwiek przemian zmierzających do powolnego zmieniania układów od środka. PZPN to oczywiście organizacja frakcyjna dzieląca się na człapiących reformatorów i zatwardziały postkomunistyczny beton. Obie frakcje mają swoje interesy ,których będą bronić jak niepodległości. Popatrzcie na ten ostatni zjazd niby przełomowy PZPN. Z dużej chmury mały deszcze. Popatrzcie na tych ludzi średnia wieku taka ,że ci ludzie jeszcze chyba pamiętają prezydenta Bieruta. I ci ludzie wychowani w systemie komunistycznym przyzwyczajeni do tamtych kombinacji i układów mają coś zmienić. I co Listkiewicz poda się do dymisji zwołają nowy zjazd delegatów i leśne dziady przepchną jakiś żywy relikt komunizmu i jakiegoś "profesjonała" od piłki pokroju Fryzjera czy Wita Zet.

Dla nas najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzić zarząd komisaryczny i rozgonić tych oszustów. Na to rząd nie pójdzie bo największe kluby nie pozwolą sobie na wykluczenie na lata z pucharów a to wiąże się z stratami finansowymi.
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.06.2008, 02:33
Śmieszy mnie kiedy "zdroworozsądkowe" głosy na forum mówią, że z pustego to i Salomon nie naleje, że to wina braku piłkarzy, wina piłkarzy, którzy pojechali itd.

Prawda jest taka, że drugiej tak chu*owo przygotowanej fizycznie drużyny na turnieju nie widziałem od kiedy się interesuję piłką w wydaniu międzynarodowym( będzie 10 lat od mundialu we Francji). Tutaj musiał zostać popełniony błąd, bo nasi piłkarze nie mieli możliwości zmęczyć się sezonem.

Co więcej, nasza drużyna nie miała żadnej taktyki, ŻADNEJ! Wisi mi jakich kryteriów don Leo używał podczas selekcji, jak wybrał to mógł ich chociaż przygotować, bo ci piłkarze naprawdę nie są aż tak ciency jakby się wydawało po tym turnieju.

Ostatnią kwestią jest selekcja, która była baaaaaaaaaaaardzo dziwna i ja nie mam wątpliwości co do tego, że Beenhakker zabrał nie tych piłkarzy, których powinien.

Zastanawiam się, czy lepiej dla polskiej piłki bedzie żyć w kłamstwie dalej i trzymać Beenhakkera z nadzieją na awans na mundial. Czy może wywalić go i umożliwić pracę tercetowi bardzo egzotycznemu Kaczmarek-Dziekanowski-Nawałka, z gościnnymi występami Urbana. W drugim wariancie pokładam taką nadzieję, że się skompromitują w najbliższych eliminacjach i do następnego euro przygotuje nas ktoś inny.
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 17.06.2008, 04:51
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Żebyś się Wilku nie zdziwił, bo "materiał" jest wyjątkowo słaby.

Wiem, ja też nie mam wielkich złudzeń w tej materii - dlatego własnie go chce i to teraz - po prostu łudzę się że byłby w stanie wycisnąć coś z obecnych 30-latków których doskonale zna, coś tam dobierze i rzutem na taśme awansować na MŚ, a może tam wyjść z grupy.

Tyle - a sprawdzić sie tego nie da, bez powołonia go na kadre.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2008, 05:03
Promocja ME2012 i zbieranie doswiadczenia organizacyjnego

co tu się żołądkować i o poprawie kombinować.
Jedyny cel, jaki Listek and his boys mają to utrzymać
A to źle im? Mają to co lubią

pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.06.2008, 07:28
nesta masz racje, że nasz występ to wypadkowa poziomu szkolenia,korupcji, stanu klubów.
ALE tym bardziej wiedząc to, należy zrobić wszystko aby kolejnych błedów juz nie popełnić...

A u nas sztab szkoleniowy poełnił dramatyczne błędy. I o to tu tylko chodzi

A pieprzenie o tym co mozna wycisnac wsadźcie sobie między bajki, bo jakos widziałem ze drewniani Austriacy dopókimieli siły potrafili nas zaklepac piłką!

I to jest klucz, bez dobrego przygotowania fizycznego takie drużyny jak my, nie mają prawa sie nie skompromitować
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 17.06.2008, 08:25
Wystawilibyśmy jakąkolwiek drużynę z naszej ekstraklasy lub nawet starej II ligi i zagraliby lepiej. Wykończyliśmy sie mentalnie, tak jak przedwczoraj Czesi. Chorwacja odwrotnie: od słabego meczu z Austria na szczyt. Wisła by Chorwację zmiażdżyła, Lech i Legia spokojnie by ją skopały, nawet Sosnowiec wywiózłby remis...
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.06.2008, 08:45
Football Sorceress napisał(a):Wyświetl post
Wystawilibyśmy jakąkolwiek drużynę z naszej ekstraklasy lub nawet starej II ligi i zagraliby lepiej. Wykończyliśmy sie mentalnie, tak jak przedwczoraj Czesi. Chorwacja odwrotnie: od słabego meczu z Austria na szczyt. Wisła by Chorwację zmiażdżyła, Lech i Legia spokojnie by ją skopały, nawet Sosnowiec wywiózłby remis...

mam nadzieje ze to ironia
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 17.06.2008, 08:48
Football Sorceress napisał(a):Wyświetl post
jeszcze trochę ponad miesiąc i poznasz siłę naszego klubowego futbolu

nie oglądałem dokładnie meczów Trynidadu i Tobago ale z jak sobie przypominam to grali lepiej od nas a fizycznie to byli zdecydowanie lepsi.
Powiem szczerze jakoś poprzednie mecze mogłem przełknąć nie było aż tak źle ale wczoraj to czułem sie jak w meczach z Valerengą czy Guimares, zwolnić trenera można ale chyba tylko naiwni wierzą że to coś zmieni.

a Bednarzowi odradzam kupowanie polskich piłkarzy a im bliżej bramki przeciwnika tym gorzej także Czesi są blisko ceny przystępne, bo z naszymi to jest tak że albo są piłkarsko za słabi albo to mentalne pipy

Ciężki jest los polskiego kibica 1 zwycięstwo na 20 lat ze rywalem klasy światowej, 1 piłkarz klasy światowej na 20 lat, jeden sukcesik klubu na 10 lat
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.06.2008, 08:50
Prawda jest taka, że Leo nie jest tak dobry jak nam się wydawało, niestety.
1. Chybił z powołaniami i co do tego chyba nikt nie może mieć wątpliwości.
2. Nie potrafił wybrać odpowiedniego ustawienia dla naszych piłkarzy.
3. Wystawiał ich na wymyślonych pozycjach(Zahorski, Saganowski, Golański, Smolarek)
4. Nie potrafił (co wydawało się jego największym atutem) scalić zespołu, tchnać w niego wiare po przegranym meczu z Niemcami.
5. Nie wiem co przed meczem z Chorwacją powiedzial piłkarzom, ale wyglądali jak by im wystarczył remis do awansu.
6. Szeroko rozumiana kwestia Kuby Błaszczykowskiego.

Polscy piłkarze byli we większości źle przygotowani fizyczne, a także bez formy, o czym oprucz meczów świadczą, także kontuzje Żurawski, Piszczek, Lewandowski. Na normalnym poziomie wytrenowania byli Boruc, Roger, Saganowski i Smolarek.-->1/6 całej reprezentacji (z czym do ludzi ja się pytam?)

Gdyby...na mistrzostwa pojechali Brożek z Zieńczukiem...smiem twierdzic, że byliby wiodącymi postaciami, bo byli w formie w tym czasie...oczywiście gdybać można, ale nic to nie da.

Nikt nie jest nieomylny można rzec, ale od trenera z takim doświadczeniem wymaga się chyba lepszych decyzji.

Zawiódł Leo Benhakker, zawiedli polscy piłkarze.
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 17.06.2008 o godz. 08:53.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.06.2008, 09:02
I tak występ naszych był lepszy niż na poprzednich turniejach , niewiele ale lepszy . Główny błąd popełniono nie w przygotowaniach , ale w selekcji , do tego za wcześnie zaufano niektórym zawodnikom. Brakowalo Glowackiego , Pawła Brożka , nie dano szansy Jeleniowi i Sikorze . Trzeba było wziąść młodych Pawłowskiego i Majewskiego . No i Kuba Błaszczykowski , ale on przegrał z kontuzją . Gdyby całą wiosnę pograł w piłke zamiast się leczyć ten turniej mógł się całkowicie inaczej potoczyć , gdybanie . Pytanie też poco Leo wziął Pazdana i Gargułę ? Nie zagrali ani minuty . Do tego Łobodziński - kaleka .

Krzynówek - totalnie bez formy , imo najsłabszy polski zawodnik na tym turnieju . Lider z eliminacji , zagrał 270 minut totalnego piachu . Żurawski - rozgrzesza go poniekąd kontuzja , ale dlaczego nie trfił setki z Niemcami !? Żurawski w najwyższej formie nie miałby z tym problemów . Ciągłe roszady w obronie . Jop ? Golański ? Wawrzyniak ? śmiech na sali I niech Leo nie gada że Głowacki jest za wolny na euro , bo dowód że są wolniejsi mielismy w tych 3 meczach . Do Smolarka nie miałbym pretensji - zagrał co mógł . W meczu z Chorwatami pokazał że stać go na dobrą gre , a brakowalo mu przede wszystkim podań od pomocników .
Do ' wygranych ' tego turnieju zaliczyłbym Rogera , Boruca , Saganowskiego i może Zahorskiego , który w koncowce wczorajszego meczu mnie zadziwił , szkoda że nie trafił sytuacji sam na sam .

Z jednej strony potrzeba zmian , z drugiej wątpię że znajdzie się ktoś lepszy niż Leo .
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.06.2008, 09:07
Polacy tradycyjnie zagrali....w ogóle nie grali. Dreptali i tyle. Przeszkadzali Chorwatom. O całych ME w naszym wykonaniu pisać nie będę,bo każdy widział jak było. Moja ocena nie rózni się zbytnio od tych, które tutaj są przytaczane. Natomiast dwie kwestie są najistotniejsze.

1. W praniu wyszło,że Leo to taki średni trener europejski. Zieniu 17 wypunktował co i jak i z tym się zgadzam.
2. Gdyby nie Boruc to odbiór tych mistrzostw dla nas byłby bardzo bolesny. W każdym meczu średnio wyciągał 3,4 setki.

Najsmutniejsze jest to ,że graliśmy w słabej grupie a i tak byliśmy najsłabsi. To co grali Niemcy to kpina. Nie wiem,trudno mi się z tym pogodzić, ale my naprawdę jesteśmy podziemie piłkarskie.

Mam nadzieje,że do RPA nie pojedziemy,bo znowu to przysłoni pewne rzeczy, wiąże nadzieje, że te eliminacje potraktujemy jako przygotowanie do solidnej gry na Euro2012,bo dobrze by było jakby organizatorzy potrafili chociaż piłkę wymienić. To musi być jakaś akcja zakrojona na szeroką skalę,szukanie obcokrajowców z polskimi korzeniami, bo my nie posiadamy dobrych piłkarzy, no bo niby skad? no i najważniejsze, ściągnąć dobrego trenera. A takich co by do nas przyszli jest pełno.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.06.2008 o godz. 09:12.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.06.2008, 09:14
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Leo gada głupoty. Wystarczy spojrzeć na wytrenowanie zawodników Groclinu z tego sezonu. Przecież taki Sikora, Rocki(!) który ma 34 lata czy nawet odstrzelony Majewski(bo za młody), biegali na maxa nawet w 90 minucie. Haha wytrenowanie. No nie dziwie się, taki Krzynówek czy Żurawski w kilka tygodni nie nadrobią tego, co stracili przez ostatnie lata.

Poza tym tuż przed ME mówił, że Polacy są przygotowani na 100%. Więc jak to w końcu jest? Kolejny krętacz
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 17.06.2008 o godz. 09:22.
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.06.2008, 09:26
raesumując w Polsce mamy 38 milinów selekcjonerów
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.06.2008, 09:31
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

Poza tym tuż przed ME mówił, że Polacy są przygotowani na 100%. Więc jak to w końcu jest? Kolejny krętacz

Może to już demencja starcza. Facet jest skompromitowany, nie ma o czym dyskutować. Mamy takich a nie innych piłkarzy. Jak trenował Holandię to tez byli za słabijego zawodnicy. Co to za gadanie. Rehagel zdobył ME zawodnikami, którzy siedzieli na ławkach,albo mieli problem ze znalezieniem klubu. Poustawiał ich odpowiednio, zmotywował, dobrał taktykę do ich umiejętności i przy odrobinie szczęścia osiągnął cel. No ale ustawić zespól taktycznie trzeba umieć, podobnie z reakcjami z ławki. W praniu wyszło,że nasz Szarlatan jest średni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2008, 09:32
jestem wręcz przekonany że we wczorajszym meczu jakby zamiast reprezentacji zagrała Biała Gwiazda to zaprezentowałaby sie sto razy lepiej.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2008, 09:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Może to już demencja starcza. Facet jest skompromitowany, nie ma o czym dyskutować. Mamy takich a nie innych piłkarzy. Jak trenował Holandię to tez byli za słabijego zawodnicy. Co to za gadanie. Rehagel zdobył ME zawodnikami, którzy siedzieli na ławkach,albo mieli problem ze znalezieniem klubu. Poustawiał ich odpowiednio, zmotywował, dobrał taktykę do ich umiejętności i przy odrobinie szczęścia osiągnął cel. No ale ustawić zespól taktycznie trzeba umieć, podobnie z reakcjami z ławki. W praniu wyszło,że nasz Szarlatan jest średni.
to jakim cudem z TiT Beenhakker grał nieźle w poprzednich mistrzostwach , jakim cudem wygrał z Portugalia pokonał na wyjedzie Belgię ?
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 17.06.2008 o godz. 09:53.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.06.2008, 09:52
Jeśli ktoś myślał, że pierwsze dwadzieścia pięć minut z Austriakami to było dno, jeśli chodzi o naszą grę - to się pomylił.

Wczoraj graliśmy jeszcze gorzej, niż z Austrią - i to nie przez 25 minut, a przez 75.

Strach pomyśleć, co by było gdyby to był nasz drugi mecz, Chorwacja grała by na poważnie a na końcu czekali by Niemcy.

Po za Borucem nie zawiódł właściwie tylko Kokoszka, który wszedł na podmęczonych zmienników Chorwackich. Nie popełnił większych błędów. Liczę, że to 45 minut na wielkiej imprezie zaprocentuje - z korzyścią dla Wisły.

Resztę można podzielić na tych, co zagrali źle oraz na tych, co zagrali tragicznie. Źle zagrał Roger, Smolarek, Saganowski, Wawrzyniak, Zahorski, Dudka i Żewłakow. Tragicznie zagrali przede wszystkim Krzynówek, Łobodziński, Lewandowski i Wasilewski.

Na boisku nie widać było - po za stałymi fragmentami - żadnej myśli taktycznej. Totalny chaos i beznadzieja, bo nasi zawodnicy byli o tempo wolniejsi o Chorwatów. Dopiero ostatnie 15 minut było inne.

Euro 2008 miało być dla nas, kibiców wielką frajdą. Okazał się kompromitacją - większą niż MŚ 2002 i 2006. Zastanawiam się, czy w takiej dyspozycji jest w ogóle sens jechać na wielką imprezę. Tak strasznie odstawaliśmy poziomem, że nie chce się wierzyć.

Ale czemu się dziwić. Świat futbolowy ciągle nam ucieka, więc nie można było liczyć na dużo więcej. Ciągle jednak uważam, że mieliśmy obowiązek zdobyć o 2 punkty więcej, wygrywając z Austrią. I to nie w takim stylu, jakim się udawało do 93 minuty. My po prostu mieliśmy być od nich lepsi na boisku.

Nie mam zamiaru nawoływać do dymisji Beenhakkera, w dodatku nie wiemy jakie są możliwości zerwania umowy. Wiem tylko, że:
- dla mnie możliwość rozwoju reprezentacji przy tym szkoleniowcu w zasadzie się wyczerpała;
- do wzięcia jest fachowiec co najmniej tej samej klasy, który ma piękną karierę zarówno piłkarską, jak i trenerską. I który cierpliwie czekał na swoją kolej.

Zamiast krzyczeć bezsensowne Leeeeeeeeoooooooo wołam Heeeeeeeeniu!
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.06.2008, 10:01
Fakty są takie: Polska jest najsłabsza w słabej grupie,Chorwacja(4,5 mln. ludności) grająca na pół gwizdka drugim składem robi nas jak chce-powinno być 3-0! , Niemcy to na obecnym etapie solidny futbol "murarski" z marnym bramkarzem i przeciętną obroną.Austria, podobno cieniarze, dostarczyciele punktów i co było w pierwszej połowie? Nasi tak bardzo chcą że aż nie mogą.. he he. Wszystkie nasze kibiców marzenia i pragnienia są TOTALNIE NA WYROST! W Polsce nic nie przemawia za potencjalnym sukcesem, zero bazy i szkolenia, zero trenerów i obiektów, zero propagowania sportu, wierzymy w A.Małysza który jest sam bez następców, teraz w Kubicę który wyjechał z kraju jak miał 9 lat bo tu pewnie byłby nikim. Oszuści i koteria rządzą nieustannie PZPN, korumpują, oszukują i balują ( dzisiejszy FUCKT to super obrazuje) Polska piłka jest jak zadek LIstkiewicza.. he he. Jedyne co na plus to Najlepsi kibice, nieustannie wierni optymiści, naprawdę dobry trener( choć też omylny) i 3 dobrych piłkarzy( z Borucem i Głererowskim) i kilku obiecujących młodych trenerów, i wizja nowych wyborów w PZPN-wrzesień, może coś się zmieni bo to co jest na dziś to mogiła..Obiektywnie i bez przypału osiągnęliśmy to na co nas stać, czyli nic. Kwestia czy wreszcie coś zrobimy czy będzie znowu wielka nagonka,polowanie na czarownice i wymądrzanie różnych hien typu Lubański, Wójcik,Engel i reszta...
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2008, 10:07
Warto też zauważyć, że Leo "For money" Beenhakker po objęciu posady selekcjonera obiecywał, że selekcja będzie do samego końca, a już w marcu poddał grupkę 26 zawodników. Nie wiem co chciał tym osiągnąć ( zaufanie graczy), ale skutki tej decyzji widzieliśmy wszyscy.

Leo tym się różni od Janasa, że umie ładnie mówić i przychodzi na konferencje, a nie wysyła kucharzy. Choć najczęściej to mówił wyuczone frazesy ( co po części jest winną dziennikarzy, którzy zadają denne pytania).

Ja osobiście nie rozumiem tej fascynacji Beenhakkerem. Pewnie nieźle mu płacą i dlatego chce zostać. Gdyby naprawdę chciał coś zrobić dla polskiego futbolu to na pewno nie popierał by zostania Listkiewicza na stanowisku prezesa. To chyba o nim coś świadczy i na pewno nic dobrego.
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 17.06.2008, 10:13
-S- napisał(a):Wyświetl post

Ja osobiście nie rozumiem tej fascynacji Beenhakkerem. Pewnie nieźle mu płacą i dlatego chce zostać. Gdyby naprawdę chciał coś zrobić dla polskiego futbolu to na pewno nie popierał by zostania Listkiewicza na stanowisku prezesa. To chyba o nim coś świadczy i na pewno nic dobrego.
akurat rolą trenera kadry nie jest popieranie czy nie popieranie Listkiewicza. Zaraz został by wywalony na zbity pysk. Bo to przecież niejako jego pracodawca. A czy Leo go popiera? Raczej nie wypowiada się o nim wcale. Czy Ty byś krytykował swojego szefa, gdyby ten robił przekręty?
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2008, 10:28
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Śmieszy mnie kiedy "zdroworozsądkowe" głosy na forum mówią, że z pustego to i Salomon nie naleje, że to wina braku piłkarzy, wina piłkarzy, którzy pojechali itd.

Prawda jest taka, że drugiej tak chu*owo przygotowanej fizycznie drużyny na turnieju nie widziałem od kiedy się interesuję piłką w wydaniu międzynarodowym( będzie 10 lat od mundialu we Francji). Tutaj musiał zostać popełniony błąd, bo nasi piłkarze nie mieli możliwości zmęczyć się sezonem.

Co więcej, nasza drużyna nie miała żadnej taktyki, ŻADNEJ! Wisi mi jakich kryteriów don Leo używał podczas selekcji, jak wybrał to mógł ich chociaż przygotować, bo ci piłkarze naprawdę nie są aż tak ciency jakby się wydawało po tym turnieju.

Ostatnią kwestią jest selekcja, która była baaaaaaaaaaaardzo dziwna i ja nie mam wątpliwości co do tego, że Beenhakker zabrał nie tych piłkarzy, których powinien.

Zastanawiam się, czy lepiej dla polskiej piłki bedzie żyć w kłamstwie dalej i trzymać Beenhakkera z nadzieją na awans na mundial. Czy może wywalić go i umożliwić pracę tercetowi bardzo egzotycznemu Kaczmarek-Dziekanowski-Nawałka, z gościnnymi występami Urbana. W drugim wariancie pokładam taką nadzieję, że się skompromitują w najbliższych eliminacjach i do następnego euro przygotuje nas ktoś inny.
Czyli Uran gw ciebie, wszyscy klubowi trenerzy na zachodzie sie myla, nie wystawiajac Polakow do gry ?
Lewandowski, Krzynowek, Smolarek, Saganowski (1 bramka w pol roku), Jelen i tak jeszcze kilku sie znajdzie... Oni sa dobrymi zawodnikami i jedynie uwzieli sie na nich ich szkoleniowcy. Prawda jest niestety bardziej bolesna... Pilkarz wychodzacy z polskiego systemu szkolenia nigdy nie bedzie dorownywal swojemu europejskiemu koledze.

Problem przygotowania fizycznego laczy sie z bledami selekcji. Trudno oczekiwac, ze pilkarzy nie grajacych w swoich druzynach uda sie doprowadzic do dobrego poziomu na 3 tygodniowym zgrupowaniu. Ktos nie gral caly sezon albo gral koncowki to nie bedzie mial takiego poziomu wydolnosci i dynamiki jak zawodnik regularnie wystepujacy w swoim klubie. I dlatego mozna bylo postawic na wieksza liczbe graczy z OE. Tylko niestety ich poziom umiejetnosci odbiegalby jeszcze bardziej. No ale byliby to gracze grajacy. Tak jak Austriacy wzieli nawet zawodnika, ktory gral systematyczne w rezerwach swojego klubu w 3 lidze niemieckiej. I szarpal, walczyl, byl aktywny.

I naprawde nie ma roznicy czy pojechalby Brozek, Zienczuk, Glowacki, Jelen czy Wichniarek. Nie sa na tyle lepsi od tych co pojechali aby zniwelowac roznice w spotkaniach, ktore Polska grala. Moze odrobine by to zmienilo, ale caloksztalt bylby wciaz ten sam, bo tez powody takiego stanu rzeczy sa glebokie i wieloletnie, a nie wynikajace z faktu, ze pojechal X czy Y. Wszyscy polscy pilkarze odstaja pod wzgledem techniki (najbardziej) i przygotowania fizycznego, a takze mentalnego (brak wiary w odniesienie sukcesu).
Ostatnio edytowane przez nesta : 17.06.2008 o godz. 10:33.
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 17.06.2008, 10:33
nesta napisał(a):Wyświetl post
Czyli Uran gw ciebie, wszyscy klubowi trenerzy na zachodzie sie myla, nie wystawiajac Polakow do gry ?
Lewandowski, Krzynowek, Smolarek, Saganowski (1 bramka w pol roku), Jelen i tak jeszcze kilku sie znajdzie...
W gwoli ścisłości :
Lewandowski- podstawowy zawodnik Szachtara Donieck. Jeleń- w tym sezonie 37 spotkań we wszystkich rozgrywkach we Francji. Smolarek- czasem zaczynał mecze od początku a czasem wchodził w drugiej połowie. Ale generalnie nie grał dużo. Krzynówek- ławka. Sagan- zazwyczaj ławka
darotsok73
Senior Member

Stary 17.06.2008, 10:42
I jeszcze jedno Panowie. Dawniej po błoniach i osiedlach biegały dzieci za piłką , dzisiaj po błoniach i osiedlach biegają( nawet w dresach) BANDZIORY Z NOŻAMI ,a noszenie koszulki klubu sportowego grozi śmiercią lub kalectwem.!... to tak do przemyśleń....
darotsok73
Senior Member

Stary 17.06.2008, 10:54
W temacie przygotowania fizycznego: Jak był u nas Petrescu to orał piłkarzy, wyśmiewał "testery i inne bajery" mówił -tylko ciężka praca i jeszcze raz trening. Stwierdził że tak jak Wisła to trenują NAJLŻEJ ćwiczące kluby w Rumunii. A dla naszych to był kat-sadysta. dzisiaj widzimy gdzie my ,a gdzie Rumunia (niepokonana w grupie śmierci) a taki Leo mówi głośno że np. Głowy nie chce bo jest za wolny. My od grudnia do lutego śpimy snem zimowym a na wiosnę po 10 kolejkach znany 23 letni piłkarz z kadry narodowej! mówi że mu słabo i jest "zryty sezonem". KO.mentarza nie potrzeba...
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2008, 10:58
Najlepiej poziom naszej ligi podsumował finał Pucharu Polski

pewnie że Beenhakker mógł inaczej wybrać ale chyba nikt nie wierzy że Ci których pominą dawali znacznie większe szanse na dobrą grę.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2008, 11:10
Konferencja Beenhakkera trwa... I stwierdzil slusznie dokladnie to samo co napisalem powyzej. Spytal, czy naprawde wierzycie, ze 3-4 nazwiska zmienilyby sytuacje, ze Polska zagralby w cwiercwfinale ? CZy nikt nie zauwaza jak niesamowicie wysoki jest poziom druzyn wsytepujacych na Euro ? Ze trzeba spojrzec na problem kompleksowo i szeroko, na stan calej polskiej pilki i porownac z innymi.
Dokladnie tez powtorzyl slowa a propos przygotowan. Ze w 3 tygodnie nic nie zmienisz jesli ktos obijal sie caly sezon.

Cytat:
Problem is structural. There was the same situation in 2002, 2006 and 2008. And will be the same in 2010 if nothing is going to change
Ostatnio edytowane przez nesta : 17.06.2008 o godz. 11:12.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów