The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2008, 22:14
jedyne co teraz brakuje, to wypowiedzi Boga Leo, że Polacy zagrali dobrze i to był udany turniej. Ja nie wiem, czy on udaje, czy na serio jest taki głupi? Nie ma honoru, żeby przyznać się do błędu czy też skrytykować jakiegoś swojego pupilka. Tych co nie zabrał, to ocenia negatywnie (np Głowacki). A swoich będzie zapewne bronił. Nie takie deklaracje składałeś nam Leo. Dlaczego nas okłamałeś? Bawisz się w polskich polityków? Mieli grać Ci, co są w formie. A skoro mając piłkarzy przed ME na zgrupowaniu nie zauważyłeś, który ją ma, to co z Ciebie za trener? Po meczach z Macedonią, Albanią czy Dania wmawiałeś głupim polaczkom(bo chyba nas za takich uważasz), że to tylko kontrolne mecze dla Twojej oceny, a wynik nie ma żadnego znaczenia. I co? Zagraliśmy jeszcze gorzej niż w meczu z Danią. Leo, albo teraz zadeklarujesz(i się z tego wywiążesz!), że przebudujesz tą reprezentację i naprawdę będziesz stawiał na najlepszych w danej chwili, albo LEO OUT

i jednego nie jestem w stanie pojąć. To już trzeci turniej z rzędu, gdzie odstajemy od wszystkich zespołów kondycyjnie i motorycznie.

PS właśnie jest wywiad z Leo na Polacie Sport Extra- oczywiście Leo nie chce oceniać swoich pupilków, bo po co? Zbywa Kołtonia od tego pytania. To już się robi nudne. Ten cały Leo uważa się za jakiegoś geniusza, bulwersuję się na Kołtonia, który zadaje mu podstawowe pytania. A ten Bóg, gdy mu tylko jakieś pytanie nie pasuje, najeżdża na Romana. To jest skandal

Hajto mądrze mówi. Austriacy( minuta ciszy na konferencji) i inne ekipy oddały cześć Adamowi Ledwoniowi, a nasza kadra nic nie zrobiła w tym kierunku!
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 16.06.2008 o godz. 22:28.
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2008, 22:15
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Pewnie trzeba zaorać..

Ale póki to nierealne, to nie Probież czy Michniewicz, a Kasperczak Czesiu.
Żebyś się Wilku nie zdziwił, bo "materiał" jest wyjątkowo słaby.
MisIIek
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.06.2008, 22:17
o teraz Kołtoń po germańsku z LEOoo rozmawia
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.06.2008, 22:20
Nie chciałbym się powtarzać bo już gdzieś na tym forum na ten temat pisałem ale trzeba wziąć pod uwagę ,że obecne porażki i mizerna postawa wszystkich piłkarzy są niestety elementami większego obrazka. Niestety ale współczesna piłka europejska to wielka machina w każdym liczącym się piłkarsko kraju (szkolenie, piłka klubowa ) co się przekłada na reprezentację. U nas niestety liga jest słaba a zawodnicy zagranicznych klubów poza Borucem najczęściej siedzą na trybunach i tyle. Więc chyba najbardziej przejrzystym kryterium o grze w reprezentacji powinna być aktualna forma wynikająca z regularnych występów klubie. Nie wiem może jest kontrowersyjne ale równie dobrze na euro mogła pojechać pierwsza jedenastka dajmy na to Zagłębia Sosnowiec i Boruc. Efekt był by ten sam. Od razu przepraszam kibiców Zagłębia ale nie chciałem jakoś ich urazić tylko pokazać pewną prawidłowość.

Uważam, że teraz się po niektórych piłkarzach jedzie jak po kobyle ale trzeba im współczuć po prostu zostali źle wybrani i tyle a swoimi decyzjami Leo zrobił im zwyczajnie krzywdę. Teraz Leo będzie oczywiście wymyślał różne usprawiedliwienia a to że infrastruktura zła , a to że szkolenie , a to że boisk nie ma, a to że liga słaba. To oczywiście prawda ale selekcja to jest jego działka i koniec. Drogi Leo , cytując Gogola "nie przygaduj zwierciadłu jak masz gębę krzywą".

Ja zastanawiam się nad tym dlaczego np. Rogerowi dali obywatelstwo błyskawicznie (może i słusznie) a nikt nie pomyślał np. o Obraniaku.

To jaki Leo jest czasami irracjonalny to pokazuje casus Matusiaka Radosława ... Przecież siedzi w Polsce Leo na dupie ogląda te mecze czy on nie widział ,że w Wiśle Matusiak grał totalną mogiłę jak się na boisku pojawiał to po jaki **** on go na te zgrupowanie wlókł. Odstawił np. Majewskiego pytam się po co ? Za wcześnie dla niego niby. Mi się wydaje że dla niektórych kopaczy to było chyba za późno.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 16.06.2008 o godz. 22:26.
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.06.2008, 22:21
Jest w tym wszystkim pozytyw: Listek nie będzie miał argumentu żeby zostać na kolejną kadencję.
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 16.06.2008, 22:23
Bronex napisał(a):Wyświetl post

Ja zastanawiam się nad tym dlaczego np. Rogerowi dali obywatelstwo błyskawicznie (może i słusznie) a nikt nie pomyślał np. o Obraniaku.
ale nad czym się tu zastanawiać? Po prostu w PZPNie siedzą idioci którzy liczą tylko kasę, która im wpada do kieszeni(nie mają czasu na takie pierdoły). Przecież to są same dziady bez honoru. Zaczną potem mówić, że się o niego 'starali' jak zagra dla Francji i wpierdo**i nam ze dwa gole. To jest ich tok myślenia
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.06.2008, 22:23
Ja jednak nie widze na chwilę obecno możliwości wytrenowania w Polskich warunkach graczy na 2012 rok.
To zdecydowanie za wcześnie. W końcu infrastruktura piłkarska ma być docelowo skończona na 2011. Dodatkowo, nie ma kto tego robić. Sam beton.

Trzeba by już teraz działać. Wysłać 16-18 latków za granicę do Holandii lub Francji. Opłacić ich wyszkolenie, co nie byłoby rzeczą tanią.

czesiu napisał(a):Wyświetl post
Żebyś się Wilku nie zdziwił, bo "materiał" jest wyjątkowo słaby.
Ja bym sie nie zdziwił, gdyby Kasperczak najzwyczajniej nie chciał się w to pakować. Może i jest przyzwyczajony do afrykańskich warunków, ale piłkarzy ma szkolonych o niebo lepiej. Bo większość z nich "wyłapywana" jest za małolata przez kluby francuskie, gdzie dostają solidne piłkarskie wykształcenie.

A u nas...
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.06.2008 o godz. 22:29.
..
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2008, 22:25
Chesteroski napisał(a):
Taaaaaak? A ja ci powiem że przez cały mecz się zastanawiałem czy nie wyrzuciliśmjy w błoto tych 400 tys, bo Łobodziński zagrał dziś tak slabo, że gorzej chyba się nie dało. A Dudka wręcz przeciwnie, poza dwa błędami w obronie, bardzo pewnie i zdecydowanie, byłem w szoku.
Gdyby to bylo tylko 400 tysiecy, to ja bym dzisiaj usnal spokojnie, niestety do tego nalezy dodac jedne z najwyzszych zarobkow w OE i gdyby przyjasc wersje gazet, to jest to kwota rzedu 1.6 mln euro z tytylu 5-letnich poborow. Razem daje nam to sume ok. 2 miliony euro

Na miejscu Bednarza juz teraz staralbym sie naprawic jakos ten blad. Nie wiem tylko jak, bo w mozliwosc wypromowania Wojciecha na Euro nie wierzylem od poczatku. W ostatecznosci zostaje metoda uzycia mobbingu ze szczegolnym okrucienstwem.
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.06.2008, 22:27
[quote=Witoldon;552667]Argument, że Leo nie ponosi winy za wyniki bo piłkarze nie są w formie to jest żart. ON przygotowywał piłkarzy na zgrupowaniu to ON ich trenował i to ON ustawił taką taktykę i ON wytrzasnął tego specjalistę od przygotowania fizycznego, który działał w oparciu o program dla kosmonautów NASA.=quote]

To teraz tego trenera od NASA trzeba wystrzelic w kosmos niech sobie tam zastosuje te swoje metody treningowe.
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez konrad1991tsw : 16.06.2008 o godz. 22:33.
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.06.2008, 22:28
w wywiadzie ma czelność jeszcze atakować..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 16.06.2008, 22:29
o ku.... on chyba myśli ze jest nieomylny chlop nie potrafi sie przyznać do błędu a wogule to myślałem że Kołtoniowi przywali zaraz
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

panowie, spokojnie, to tylko rozruch (skopany jak tylko można) przed meczami Wisełki w pucharach.
Jak ta nasza kochana polska repra gra, tak gra, ale ważna (przynajmniej dla mnie) jest postawa NASZYCH w pucharach.
Będzie dobrze, będzie szczęście, będzie źle to marudzenie żony o nadmiar pustych kaucji na balkonie.

Wyniki repry to tylko nagłówki w gazetach, wyniki Wisły to to nasze życie.

I rozumiem takiego poznaniaczka, ślązaka czy łodzianina że tak samo myśli o Lechu, Ruchu , Górniku czy ŁKS/Widzewie.
Mój horyzont zaczyna się i kończy na Reymonta, dalej to tylko ciekawostki.

MisIIek
Senior Member

Od: 02.2005

uuu Leo tracił cierpliwość w rozmowie z Kołtoniem
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.06.2008, 22:30
jezscze chciałem powiedzieć że zarówno ekipa Engela i Jansa wygrała by z Austrią oraz Chorwacją.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.06.2008, 22:31
Trenować młodzież i kto ma to robić w polskich warunkach ... Hajto ,Świerczewski , Kowalczyk czy inny wynalazek. Kosecki tam jakąś robotę w Konstancinie robił ale to chyba jest kropla w morzu... Wybudować w każdej gminie boisko OK i co dalej puścić młodych ludzi samopas. Ktoś to musi koordynować . Posiać i czekać długie lata aż urośnie , a tak kompromitacja za kompromitacją tyle...
IpkiS_Samo_zŁo
Senior Member

Stary 16.06.2008, 22:32
- brak alternatywy dla lewego pomocnika Krzynówka
- brak alternatywy dla prawego pomocnika Łobodzińskiego (wspaniała lewa noga. NAAAT)
- brak alternatywy w ataku
- brak lewego obrońcy

a miało być po dwóch zawodników na pozycje...

- Głowacki ponoć za wolny na kadre. W takim razie co w kadrze robił Jop?

Dobrze to skwitował Boniek: Nasz Holender chciał mieć trzon drużyny 12-13 piłkarzy, plus reszte cichych chłopaków co nie będą mu podskakiwać.
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY....
czesiu
Senior Member

Stary 16.06.2008, 22:33
Dziennikarskie dno. Wyjatkowo żenujący poziom wywiadu, brakowalo tylko że Roger zagrał zajebiście.
"Zahorski nie zawiódł..." sam na sam i w prosto w nogi bramkrza ja pier...
Ostatnio edytowane przez czesiu : 16.06.2008 o godz. 22:37.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2008, 22:38
Odstrzelmy Leo i weźmiemy... Michniewicza albo Probierza
rodzima pilka to porażka, nikt nie potrafi kiwać, dokładnie zadrać dalej niż 8 metrów. Kompletny brak niekonwncjonalnych zagrań, gdzie nam do Chorwacji że o Holandii, czy Portugali juz nie wspomnę. Trzeba zaorać i trenować 20 latków może za 4 lata coś z tego będzie.
To tylko 1 Leo jest na świecie?

Pisząc NIE dla Leo nie znaczy TAK dla Michniewicza....!
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 16.06.2008, 22:38
Dziennikarskie dno. Wyjatkowo żenujący poziom wywiadu, brakowalo tylko że Roger zagrał zajebiście.
"Zahorski nie zawiódł..." sam na sam i w prosto w nogi bramkrza ja pier...

za to co Leo mówił w wywiadzie to nie było dno, gdy było niewygodne pytanie, to atakował dziennikarza( Kołtonia) Leo skończ waść, wstydu oszczędź

Widzę, że jesteś obrońcą Leo i tak jak on szukasz winnych dookoła, tylko nie u niego. Dziennikarze są winni, że nie awansowaliśmy
Maziaq
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.06.2008, 22:41
Prawda jest taka że te mistrzostwa oddają to gdzie się teraz znajduje nasza piłka. A nasza piłka jest chora.. Nie ma szkolenia, nie ma nawet pomysłu na to szkolenie, nie ma nic..

Po Krzynówku znów widać to, że nie grał w klubie przez ostatnie pół roku.

Po Łobodzińskim widać, że jest cienki i nie dorasta Kubie do pięt.. Niestety. Zresztą, nigdy nie dorastał, nawet kiedy miał lepsze mecze.

Prawda jest taka, że nie mamy obecnie dobrych piłkarzy.. Dobrych na tyle żeby móc powiedzieć że prezentują klasę światową czy europejską..

Jeśli trafi się akurat na dobrą formę kilku piłkarzy to ma się szanse osiągnąć dobry rezultat ale do tego potrzeba szczęścia. Takie było z Portugalią. Świetna forma Smolarka, Kuby Błaszczykowskiego i kilku innych piłkarzy. Ale dobrej formy nie zbuduje się w miesiąc u nikogo. Szczególnie jeśli wcześniej ten ktoś pół roku mecze ogląda z ławki, trybun, itd.

A co do Leo to moje zdanie jest bardzo proste...

Z pustego i Salomon nie naleje...

Niestety.
czesiu
Senior Member

Stary 16.06.2008, 22:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

No to kto mógłby go zastąpić?

Na zachodzie zawodnicy grają ogony> Oranż jaki jest każdy widział.
Ostatnio edytowane przez czesiu : 16.06.2008 o godz. 22:47.
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2008, 22:47
Poziom taki sam jak za Janasa. Chyba zacznie się teraz jazda po Beenhakkerze i co gorsza będzie to słuszna krytyka, bo nic go po tym turnieju nie broni. Facet nawet nie przyznaje się do błędów, tylko nadal uprawia bufonadę. Jednak to nie przypadek, że mając do dyspozycji najlepszych piłkarzy w historii reprezentacji Holandii w 85 r. i 90 r. skompromitował się doszczętnie.

Trzeba też uczciwie przyznać, że poziomem czysto piłkarskim nasi kopacze są najgorsi na Euro. Ale dlaczego ta banda patałachów nie gryzie trawy w każdym meczu tego nie jestem w stanie pojąć.
:/
Maziaq
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.06.2008, 22:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Może Ty nie masz tego na myśli...

Ale realnie patrząc tak właśnie jest.. kiedy odejdzie Leo przyjdzie na jego miejsce Wójcik, Probierz czy inny Michniewicz i skończy się europejska piłka...

Sorry ale z takich gównianych piłkarzy nie da się zrobić super teamu. Żeby coś osiągnąć na mistrzostwach trzeba grać w swoich klubach częściej niż od święta.. Bez tego nie można być w formie. Nie można tego wszystkiego odbudować w miesiąc.
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.06.2008, 22:49
Nigdy nie myślałem że ja Wiślak powiem brawo i dziękuję BORUC! GDY BY NIE ON TO ZROBILIBY NAM Z TYŁKA JESIEŃ. Szacunek, reszta jest milczeniem,obrona ,taktyka skład,motoryka,start do piłki, technika-siąść i płakać. I niema w tym winy Benhakera,on wziął co miał i robił co mógł. Praca,praca,praca,nie transfery w świat na ławkę ,nie marudzenie i pompowanie balona .Panowie piłkarze jesteście zwyczajnie cieńcy CIEŃCY! Nic nie da najlepszy trener pieniądze,lepiej u siebie siedzieć na tyłku grać i harować na treningach niż w świecie trawniki strzyc ( to moje subiektywne zdanie) .Trzecia wielka impreza,pompowanie balonu i potem wielkie nic, nic ,nic,nic,nic i żal i wstyd i pretensje i dobrze wiecie że jutro zacznie się dobrze nam znane polskie PIEKŁO!
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2008, 22:49
No to kto mógłby go zastąpić?
No własnie... może jakiś konkurs na trenera... skąd wiesz czy nikt inny za 600 tysięcy EUR rocznie na zachodzie się nie znajdzie?

Czy PZPN robił jakiś konkurs na trenera? Jest troche trenerów z "Zachodu" którzy nawet za takie pieniądze się skuszą żeby pracować z naszymi "pokrakami".
A moze np. Kasperczak z polskich trenerów?

Ale z góry nie ma co zakładac - Leo albo Michniewicz!
12345q
Member

Stary 16.06.2008, 22:50
IpkiS_Samo_zŁo napisał(a):Wyświetl post
- brak alternatywy dla lewego pomocnika Krzynówka
no sory na dłuższą mete może tak ale w tym sezonie był taki jeden a poza tym Smolarek biega po lewej nie widziałeś
- brak alternatywy dla prawego pomocnika Łobodzińskiego (wspaniała lewa noga. NAAAT)
biega taki jeden w Ligue 1 ale pewnie jest "za wolny w głowie"
- brak alternatywy w ataku
no prosze Cie........
- brak lewego obrońcy
No dobra tu wygrałeś
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 16.06.2008, 22:50
Maziaq napisał(a):Wyświetl post
Może Ty nie masz tego na myśli...

Ale realnie patrząc tak właśnie jest.. kiedy odejdzie Leo przyjdzie na jego miejsce Wójcik, Probierz czy inny Michniewicz i skończy się europejska piłka...
jaka europejska piłka się skończy? Ta europejska piłka jaką pokazaliśmy na ME? Żeby nie Boruc, to była by kompromitacja. Ale jakby zamiast Leo, kadrę prowadził np wymieniony przez Ciebie Wójcik, to jego byś zwalniał? Bo Leo to Bóg? Jakby Engel czy Janas grali w tylu reklamach co Leo, to też byli by krytykowani, ale Beenhakker może. Bo to Holender z doświadczeniem
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 16.06.2008 o godz. 22:52.
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.06.2008, 22:51
Maziaq napisał(a):Wyświetl post

A co do Leo to moje zdanie jest bardzo proste...

Z pustego i Salomon nie naleje...

Niestety.
tak samo uważam, zostawić Leo
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2008, 22:53
born2b3k napisał(a):Wyświetl post
tak samo uważam, zostawić Leo
też tak uważam, najlepiej w Austrii
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.06.2008, 22:53
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
jaka europejska piłka się skończy? Ta europejska piłka jaką pokazaliśmy na ME? Żeby nie Boruc, to była by kompromitacja. Ale jakby zamiast Leo, kadrę prowadził np wymieniony przez Ciebie Wójcik, to jego byś zwalniał? Bo Leo to Bóg?
Ja myślę podpisując się pod tym co napisał Maziaq, że ktokolwiek by tych piłkarzy nie prowadził to byłaby taka sama chujowizna. A na przyszłość wole mieć trenera z realnymi sukcesami i doświadczeniem, a nie wspomnianego Wójcika czy jakiegokolwiek innego super polskiego trenera.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów