The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2008, 00:16
Latin napisał(a):Wyświetl post
Kurde szukam kogoś na wzór Bilic`a, wśród naszych młodych trenerów - byłych piłkarzy. Poza Michałem Probierzem
Poszukaj lepiej u Nas takich piłkarzy jakich ma Bilic. Nimi to by i Engel zrobił dobry wynik.

uderz w puchara
Latin
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.06.2008, 00:20
Pilkarze jacy sa tacy są, chodzi o to że prędzej czy później Bennhakker odejzdie i dobrze by było, że by nie zastąpił go jakiś leśny dziad typu Tomaszewski.
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2008, 00:21
Latin napisał(a):Wyświetl post
Pilkarze jacy sa tacy są, chodzi o to że prędzej czy później Bennhakker odejzdie i dobrze by było, że by nie zastąpił go jakiś leśny dziad typu Tomaszewski.
wg mnie głównymi kandydatami na następce Leo będą Maciej Skorża i Jan Urban
bluesinger
Member

Od: 12.2007

Stary 13.06.2008, 00:24
Cytat:
Zaraz się okaże,że Janas zrobił lepszy wynik niż czarodziej Leo Bo wygrał i z Austrią i z Chorwacją, z Niemcami przegrał niżej, a do tego z MŚ przywiózł 3 pkt
Kurde szukam kogoś na wzór Bilic`a, wśród naszych młodych trenerów - byłych piłkarzy. Poza Michałem Probierzem
Weź przestań takie durnoty wypisywać... Chorwacja to nie Kostaryka, a Austria to nie Ekwador... Nie pamiętasz meczu Polska-Niemcy na mundialu? Mielismy naprawdę wielkiego farta ze tak się to zakończyło bo kompletnie nic nie gralismy. Przynajmniej podczas tegorocznego stracia po 20 min oblężenia potrafiliśmy pograć piłką...
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.06.2008, 00:25
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Nie wczesniej niz za 10 lat, narazie pierwszym kandydatem powinien byc Kasperczak, oczywiscie mam nadzieje ze Leo nas jeszcze troche potrenuje
Ostatnio edytowane przez fanTS1906 : 13.06.2008 o godz. 00:27.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2008, 00:37
Ja sobie jeszcze skomentuje wystep Loba, bo to moj ulubieniec jest.
Jesli ktos dotad nie dostrzegal jeszcze jego schematycznosci, to chyba powoli zaczyna pozbywac sie zludzen.
Po dobrym strzale ktoregos z naszych z dystansu, facet znalazl sie w dogodnej jak cholera sytuacji. Widac bylo ze momentalnie zdebial, a kiedy sie juz otrzasnal, poszukal - jakze by inaczej - swojego zgranego jak stara plyta zwodu na prawa noge i rzecz jasna stracil pilke.
On jest maksymalnie niereformowalny.
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2008, 00:45
Wracając jeszcze do meczu główna wina Leo polegała na tym, że totalnie zapierniczył dobór rezerwowych. W eliminacjach gdy pierwszy skład (rzeczywiście sensownie dobrany) grał dobrze to błędy w rezerwowym zestawieniu nie były zbyt odczuwalne. Ale gdy na Euro przyszły kontuzje (Błaszczyk, Żuraw), a kluczowi piłkarze trafili na kryzys formy (Krzynówek, Smolarek, Bąk) to się okazało, że nie ma kto występować i zaczęliśmy grać znanym nam z ostatnich mundialów piach. Jeżeli nie wyciągnie z tego wniosków na przyszłość to nie widzę nadziei na trwałą poprawę naszej gry.

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Obaj nie mają wystarczającego doświadczenia i charyzmy. Poza tym, nie osiągnęli na razie za wiele. Urban ma tylko PP, Skorża jest bardziej utytułowany bo ma PP, PE i Mistrzostwo Polski, ale to też wszystko na krajowym podwórku. Jak osiągną sukcesy w europejskich pucharach to wtedy będzie można ich przymierzać do kadry. Na dzień dzisiejszy sądzę, że Kasperczak jest jedynym polskim trenerem, który w pełni zasłużył na tę posadę. Ale dziadki z PZPN-u pewnie będą kombinować więc może rzeczywiście zaproponują któremuś z tych trenerów kadrę. Mam nadzieję, że nie bo Skorża to imho najlepszy polski talent trenerski od dekady, ale za młody by go dewastować trudną pracą w reprezentacji, do której nie ma na dziś odpowiedniego doświadczenia.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2008, 00:47
Ja tylko pragne zauwazyc ze Leo jako jedyny trener w historii doprowadzil repre do Euro i jako pierwszy trener od 3 imprez zaprzeczyl stwirdzeniu o 1 meczu otwarcia-2 o wszystko i 3 o honor.
Co prawda jest to tylko lekkie przesuniecie bo trzeci mecz jest czyms pomiedzy meczem o wszystko a o honor ale to zawsze cos

Szanse na awans oceniam na 5%.
My calkiem mozliwe poradzimy sobie z Chorwacja dla ktorej jest to typowy mecz kompletnie o nic.
Austria po tym co pokazaly niemiachy szanse ma, aczkolwiek niewielkie.

Sedzia nas przejebal i to nie ma 2 zdan- przy naszym golu sie jebanl tak jak i sie jebnal kilkanascie minut wczesniej przy 100-ce dla Austrii, wiec o zadnej sprawiedliwosci mowy byc nie moze.

ps Leo musi zostac, dlatego tak wazne jest zwyciestwo z Chorwacja - nawet argumenty szczurkow typu zelmen i kolton nie wystarcza jesli tylko ten mecz wygramy.

Co do meczu
Boruc - max nota
Roger -swietny mecz ,reszta od przyzwoicie do bardzo kiepsko.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.06.2008 o godz. 00:52.
94 - Allah Akbar!!
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2008, 01:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko pragne zauwazyc ze Leo jako jedyny trener w historii doprowadzil repre do Euro i jako pierwszy trener od 3 imprez zaprzeczyl stwirdzeniu o 1 meczu otwarcia-2 o wszystko i 3 o honor.
Ale to drugie to zawdzięczamy terminarzowi. Po prostu w przeciwieństwie do ostatniego mundialu z najsłabszą drużyną w grupie nie graliśmy trzeciego meczu, ale drugi.

Do pozytywów Leo dodałbym to, że potrafiliśmy z tak trudnym rywalem jak Niemcy rozgrywać piłkę, a nawet stworzyć sobie kilka dobrych sytuacji - 2 lata temu to byłoby nie do pomyślenia.

Dlatego moim zdaniem w tej reprezentacji drzemie pewien potencjał i Leo jest go w stanie wykrzesać jeśli zmieni fatalny dobór rezerwowych, których strach na boisko wpuszczać i odmłodzi skład z podstarzałych gwiazdek. Jeśli tego nie zrobi to będziemy grali piach, tak jak dziś.
Ostatnio edytowane przez Gabri : 13.06.2008 o godz. 01:08.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2008, 01:17
Gabri napisał(a):Wyświetl post
Ale to drugie to zawdzięczamy terminarzowi. Po prostu w przeciwieństwie do ostatniego mundialu z najsłabszą drużyną w grupie nie graliśmy trzeciego meczu, ale drugi.
Tu akurat bym sie kłocil , Ekwador vs Ausria, jesli chodzi o taktyke ot jak ziemia i niebo
Oczywiscie umiarkowana krytyka Leo jest uzasadniona ,ja jednka tak sobie mysle ,i to generalnie jest dobra dewiza zyciowa - jak sie ma cos w miare dobrego(Leo) to trza sie tego trzymac bo my nawet nie jestesmy zdolni wykminic co lesne dziadki moga nam zafundowac
Styknie jak lookne na pilke ligowa i Wojcika vel ****e w Widzewie i Janasa w Belchatowie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.06.2008 o godz. 01:22.
94 - Allah Akbar!!
Eustachy
Senior Member

Stary 13.06.2008, 01:23
Gabri napisał(a):
Do pozytywów Leo dodałbym to, że potrafiliśmy z tak trudnym rywalem jak Niemcy rozgrywać piłkę, a nawet stworzyć sobie kilka dobrych sytuacji - 2 lata temu to byłoby nie do pomyślenia.
Dwa lata temu Niemcy byli siejaca postrach druzyna, a teraz ledwo czasem cos kopna.
No chyba ze z Chorwatami tylko udawali, bo az tak bardzo pragneli nam skomplikowac mozliwosc awansu.
Ja jednak czuje, ze wyjdzie szydlo z wora w dalszej fazie turnieju i szkopy wyraznie wtopia z Portugalia.
Tom'ash
Senior Member

Stary 13.06.2008, 01:28
A może jednak Niemcy trochę zlekceważyli Chorwatów? A co do naszego występu to jedyny pozytyw i zarazem różnica między tym turniejem a ostatnimi dwoma z naszym udziałem to emocje do ostatniego meczu. Chociaż Nasze szanse są iluzoryczne, to przecież My Polacy lubimy się łudzić
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2008, 01:29
Racja Eustachy - i w tym widze nasza minimalna bo minimalna ale jednak szanse.
Niemcy to cien druzyny z przed 2 lat.
94 - Allah Akbar!!
Eustachy
Senior Member

Stary 13.06.2008, 01:32
Racja Eustachy - i w tym widze nasza minimalna bo minimalna ale jednak szanse.
Niemcy to cien druzyny z przed 2 lat.
No ja zalecalbym raczej wiekszy sceptycyzm
Sam Beenhakker mowi, ze juz mozemy sie pakowac.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2008, 01:33
Dlatego mowie o mnimalnej szansie - cos ala nasze(Wisly nadzieje na LM)
94 - Allah Akbar!!
Eustachy
Senior Member

Stary 13.06.2008, 01:55
W to ze Austriacy nakopia Szwabom, to jeszcze z duza doza wyobrazni jestem w stanie jakos uwierzyc.
Niestety jest niemal niemozliwe, abym sobie wyobrazil, ze sami golimy Chorwatow. No chyba, ze znowu jakims cudem parokrotnie uda nam sie wyjsc obronna reka z sytuacji, kiedy rywale szarzuja sam na sam z Borucem, a sedzia dorzuci nam jakiegos gola ze spalonego gratis
Najlepiej by bylo, gdyby Chorwaci wypuscili do tego paru rezerwowych.
Zeby tylko w przeciwienstwie do Austriakow, nie wykorzystali wszystkich swoich sytuacji, bo wtedy wywnik zobrazuje to, czego wczoraj na szczescie udalo sie uniknac.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 13.06.2008 o godz. 02:11.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2008, 02:17
Zauwaz ze dla Chorwatow to bedzie typowy sparring - bez kartek bez kontuzji itp.W sparringach pokonywalismy Wlochow, Chorwatow czy Czechow.
Jasne , to zaklinanie rzeczywistosci ale mam nadzieje ze ten mecz wygramy
94 - Allah Akbar!!
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 13.06.2008, 06:16
Zauwaz ze dla Chorwatow to bedzie typowy sparring - bez kartek bez kontuzji itp.W sparringach pokonywalismy Wlochow, Chorwatow czy Czechow.
Jasne , to zaklinanie rzeczywistosci ale mam nadzieje ze ten mecz wygramy
A jak zagrają dublerzy, którzy będą chceli się pokazać?
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.06.2008, 06:49
Ktoś tu pisał, że obie bramki z kapelusza, tak był spalony, a karnego nie było, ale w meczu z Niemcami Klose przy pierwszej bramce Podolskiego tez był na spalonym...
Co do naszych szans na awans to są one naprawde iluzoryczne, ale wierzyć zawsze można.

PS:Riley i Webb...angielscy sędziowie...zostaliśmy oszukani po raz drugi i napewno nie ostatni
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 13.06.2008 o godz. 06:52.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.06.2008, 07:00
Webb why?! For money!

Być może nasza bramka była ze spalonego, ale to był błąd sędziego (i to liniowego), natomiast karniak dla austriaków to nie był błąd tylko sędziemu bardzo zależało, żeby Austra strzeliła. Znalazł sobie byle pretekst i stało sie. Całe to Euro to jeden wielki przekręt... 50% bramek są zdobyte po spalonych albo po jakichś innych błędach... Czemu nie zostanie wprowadzony system wideo? No bo jak by wtedy przekręcali mecze?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.06.2008, 07:29
Najbardziej śmieszą mnie teksty że remis jest zasłużony że w pierwszych 30 minutach Austriacy mieli tyle setek i że wtedy powinni prowadzić ale nie prowadzili bo jeżeli naszym sie należy nagana za gre obronną to Austriakom za skuteczność skoro są takim nieudacznikami że nie potrafią wykorzystać żadnej sytuacji sam na sam to sami są sobie winni i sedzia nie musi tego poprawiać dziwnym karnym, co do spalonego Rogera moim zdaniem oczywiście była ale przypomnę że wcześniej na jeszcze większym spalonym był przeciwnik i wyszedł sam na sam.

Sedzia im pomógł i to nie mów dwóch zdań i dziwie sie że to ktoś podważa.

-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Można wskazywać błędy Leo, których popełnił dużo. Ale co z tego, każdy popełnia błędy. Popełniali je i Janas i Engel. Moglibyśmy mieć kupę szczęścia i zagrać turniej życia ale nie zmieniłoby to faktu, że w świecie piłkarskim jesteśmy co najwyżej drugą ligą. Słabo wyszkoleni, nie mamy ani jednego piłkarza który byłby powszechnie znany w Europie. Nie oszukujmy się jesteśmy cieniasami. A Podolski czy Klose gdyby się uczyli grać w Polsce lepsi od Żurawskich czy Saganowskich by nie byli.
dobre podsumowanie wniosek jest jeden szkolić, szkolić, szkolić ale wiadomo jak bedzie mieszkamy w Polsce
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 13.06.2008 o godz. 07:43.
alejasienieznam
MatixNH
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.06.2008, 07:30
Dokładnie .. ;/ ten karny to tak samo jakbym widział 115minute meczu PAO-WISŁA i nieuznany prawidłowy gol Penksy rzekomo ze spalonego.. poprostu Polak zawsze i wszędzie musi być wy**bany przez jakiegoś sędziego... przypomina się też sytuacja bodajże Hiszpanów albo Portugalczyków z Mistrzostw świata gdzie też zostali wyr*chani przez arbitra...
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.06.2008, 07:40
Nie byliśmy pierwszą ani ostatnią ofiarą sędziowania pod gospodarza w historii.
Powyzywamy, popiszemy postów, że to ch*j i złodziej, a i tak decyzji nie zmieni się.
Cóż, powiem szczerze, że przez takie zachowania traci się szacunek do tego sportu,
bo tu nie ma zasad fair play, wszystko z góry jest ukartowane.

Oceniając sam mecz, pierwsze 30 min. dramat, normalnie dramat i chwała Borucowi,
chociaż go nie lubię to bronił świetnie. Reszta meczu już lepsza i nawet trochę graliśmy,
trzeba było strzelić na 2-0 to by było po sprawie, a tak angol miał okazję druknąć.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.06.2008, 07:43
Karny karnym,a le spalony spalonym.Ten mecz był na remis i tyle.Przeciez popierwszych min Austiacy mogli prowadzic 3:0.Mamy swoje miejsce w szeregu remisujac z 90 druzyna swiata.Trzeba było grac na remis z Nemcami,a nie płakac nad "rozlanym mlekiem" w postaci "karnego kapelusza" w meczu z Austria.Przeciez (zeby chocby miec dobry stosunek bramkowy w meczu z Chorwacja) ten mecz powinnismy pojechac 3:0,a nie 1:0,żeby dac szanse wyrównac...
Bednarz=Landryna=......
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.06.2008, 08:17
Wiecie co płakać się ****a chce, wyszedł nam mecz pierwszy raz od dawna gdzie graliśmy marnizne a mimo to wygrywaliśmy takich meczów Niemcy czy Anglicy mają multum. Boli to o tyle mniej że graliśmy kaszane, ale przygotujmy się np. za 2 lata grajmy dobrą piłke i jaką mamy pewność że wtedy nas ktoś nie okradnie?

JESTEM ZA WPROWADZENIEM POWTÓREK ! BEZ PIEPRZENIA ZE TO ZABIJA PIŁKE, TACY LUDZIE JAK PAN WEBB ZABIJAJĄ FUTBOL
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 13.06.2008, 08:32

I tyle w tym temacie !!!

P.S.
http://www.allegro.pl/search.php?str...ec=0&country=1

P.S.2 http://www.allegro.pl/item382285612_...b_oszust_.html
Już 30 kupionych, złoty interes
Ostatnio edytowane przez spidey : 13.06.2008 o godz. 08:38.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.06.2008, 08:33
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Webb why?! For money!

Całe to Euro to jeden wielki przekręt... 50% bramek są zdobyte po spalonych albo po jakichś innych błędach...
Nie p******, tylko dawaj przykłady!

Jak ja nie nie toleruję takich ludzi...
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.06.2008, 08:40
Byłem wczoraj w Atenach, przez pare chwil znów byłem na meczu PAO - Wisła...

Najbardziej rozczarował mnie Krzynówek. Po raz kolejny gra fatalnie w finałach bo nie grał w klubie. Ja nie oceniam, nie potepiam, to jego życie i ma prawo dobrze zarabiać, ale po co ta cała gadanina, że reprezentacja jest najważniejsza? Niech powie szczerze, że wolał siedzieć w Niemczech, kosić kasę i grać padakę na EURO, niż pograć w Wiśle, za mniejszą kasę i przygotować się do EURO. Każdy by docenił szczerość.

Do Leo też mam pretensję. Od takiego trenera, z takim doświadczeniem chyba mogę wymagać by Polacy biegali conajmniej tak szybko jak przeciwnicy? Że nie wymiękną psychicznie? Że obrońcy będą trzymać linię, że nie pogubią się jak dzieci na wf w meczuz taką potęgą jak Austria?
Leo popełnił ten sam błąd co wcześniej Engel, Raul Lozano, Apoloniusz Tajner i inni: po jednym sukcesie uznał, e jest nieomylny. "Ja wam pokarzę Wielkiego Trenera marni profani. Co wy wiecie, jaki Głowacki, jaki Jeleń, jaki Brożek? Ja wam pokarzę jak się robi wielkich pilkarzy z Jopa, Pazdana i Zahorskiego!".
W sumie to Leonowi dupę uratował Kaczyński, że mu szybko naturalizował Rogera, bo bez niego by było o wiele gorzej. To świadczy o tym jak nas Beenhaker przygotował do turnieju i jak wyselekcjonował kadrę.
Kasperczak jest wolny...
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 13.06.2008, 08:47
zapraszam do skomentowania
http://www.mocnyblog.pl/2008/06/12/czy-to-koniec-euro/
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 13.06.2008, 08:56
prawda jest taka ze gdyby Polska grała lepiej to wygralibyśmy kilkoma bramkami a jak sie broni wynik 1:0 to zawsze jest niebezpieczeństwo ze przeciwnik strzeli w ostatniej minucie. remis na własne życzenie .

PS.Zeby nie było karny z kapelusza.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów