The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2008, 19:05
Niemcy - Austra 3-0 to jest minilany wynik (zakładając dziś naszą wygraną), nie będą Niemcy ryzykować, że przez jakiś przypadek odpadną bramkami. A Austria raczej nie bedzie mieć nic przeciwko, oni wolą 100x bardziej awans Niemców niż Polaków. To jest dziwny naród, o wiele, wiele gorzej nastawiony do nas niż Niemcy.

Bilans bramek:
Niemcy +1
Chorwacja +2
Polska -2
Austria -1

Nawet jak wygramy 2x po jednej bramce to mamy
Polska 0
Chorwacja +1

Trzeba ze 3-0 dziś pojechać Austrię
Ostatnio edytowane przez Awe : 12.06.2008 o godz. 19:07.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

RiCo_TSW
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.06.2008, 19:06
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Cala nadzieja w Saganowskim
Roger strzeli 3 bramy i po Austrii
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 12.06.2008, 19:06
W dupe to wszystko. Już nie mówię, żeby awansowali, ale żeby chociaż sie łudzić można jeszcze było. A tak to już po mistrzostwach. Najbardziej denerwujące jest to ,że Niemcy odpuścili ten mecz kompletnie. Beż pressingu, dopiero po bramce coś zaczęli biegać. Po prostu wiedzą ,że wystarczy wygrać z Austrią i po problemie.

Chociaż się postarajmy w tych ostatnich meczach , żeby z honorem się pożegnać.
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.06.2008, 19:07
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Eh wy pesymiści... a ja ślepo wierze, że wyjdziemy z grupy
W 1906% popieram !!! Jak stukniemy Austriaków dwoma golami i w ostatnim meczu wygramy z Chorwacją jednym golem to będą decydowac karne (tak jak jest mozliwe w meczu Turcji z Czechami). Tak więc musimy wygrac z Austrią. Może to brzmi nieprawdopodobnie ale wszystko w nogach Naszych piłkarzy. I więcej optymizmu !!!
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 12.06.2008, 19:08
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Druzyna ktora jest w ME z racji tego ze organizuje impreze i jest gdzies...100 w FIFA ma pojechac podraznionych Niemcow? Przepraszam czy wszyscy sa normalni?
Kreseq nie bądź az taka maruda.

Chorwatów ten mecz to niby nic nie kosztował?

A raz na jakiś czas może i do nas się uśmiechnie los - hę?

Cytat:
Sukces w ME bedzie z racji Austrii ktora gra piach i pokonuje Niemcow ktorzy podraznieni sa gorsi niz tesciowa ?
Podrażnieni? - raczej dociera do nich że bez Podolskiego to grają piach..
Wyeliminować jeszcze Ballacka z gry i.. może być różnie.

Cytat:
Ja wiem ze patriotyzm to wazna i cnotliwa cecha ale bez jaj koledzy. Powiezli Nas i dzisiaj, wlasnie TERAZ pakujemy sie bo nie wiem jak wy ale ja i nawet tego meczu z Austria pewny nie jestem.
Dobra.. niech Ci bedzie.. ten mecz powie nam o naszych szansach, wtedy bedziemy mądrzejsi (ciut).

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Nadmienie jeszcze ze Podolski dostal paralizu i juz nie potrafi sie cieszyc z bramek :(
To straszne....przeciez on ma polskie serce!!!

Wilku powiem tak :
1) Niemcy wygrywaja z Austria i...i koniec
2) Niemcy wygrywaja z Austria, my rowniez...przeslanki by pokonac swietnie ustawionych Chorwatow sa? Nie ma...przykre.
3) Cokolwiek mam dodawac?

Ja nie marudze, ja po prostu widze braki, prawa obrona, potem pomoc i inne duperele ale prawda jest bolesna ze...nie mamy ataku. Brozek to kaleka na takie turnieje, Zahor i Zuraw to jedna bajka tylko ze jeden juz sie skonczyl a drugi nawet sie nie zaczal. Sagan?Przepraszam, dobrze moze isc w lidze ale to wszystko. Nie mam czasu wymieniac geniuszy ligowych ktorzy w reprze mogli jedynie podawac bidony.
Gdzie sie to zaczyna? W SZKOLKACH KTORYCH NIE MA I KTORYCH NIE BEDZIE wiec albo bierzemy Rogera i innych ktorych mozemy albo milczymy jak dostajemy baty bo nasze szkolenie jest na poziomie Burkina Faso a ludzie typu Matusiak, Smolarek, Zurawski, Krzynowek to sa dobrzy ale na pici polo po 23.

Zahor, Smolarek, Sagan - ****a strach sie bac......myle sie? CHorwaci naucza pokory reszte. Jestesmy od nich kilka lat swietlnych i zobaczycie to niebawem.Daje na ten cel moje nerki i serce.Realizm sie klania.
Niemcy nawet po orgii oralno-analnej przejada Austrie jak chca bo musza...tyle. Taka druzyna nie wyjdzie? Nie ma mowy to nie Polska- mierna wierna i tyle.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 12.06.2008 o godz. 19:15.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Mianowicie dwie sprawy.

Zobaczymy ilu pozostanie zwolenników Leo po meczu z Chorwacją lub po dzisiejszym.

Zostawmy już te sensacyjne powołania, i bez tego moim zdaniem " Don Leo " wypada blado na każdej płaszczyźnie w porównaniu chociażby do trenera Szwajcarii ( tak, tak pomimo porażek ) czy chociażby Szwecji ( uwzględniając jakimi zawodnikami dysponują ).

Jedziemy do domu i już... nie dlatego że przegraliśmy z Niemcami ale dlatego jaki poziom prezentujemy od ostatnich miesięcy...

Leo na bruku ? według mnie bardzo prawdopodobne.

Zapomnijcie o matematyce bo jak sam holender mówi futbol to nie matematyka, a ja nie jestem marzycielem. Jedziemy do domu z trzema lub jednym punktem ( oczywiście wywalczonym dzisiaj )

moje typy były / są następujące: Niemcy - Polska 2:0 , Austria - Polska 1:1, Polska - Chorwacja 1:3

i oby się nie sprawdziło
RiCo_TSW
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.06.2008, 19:09
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
W dupe to wszystko. Już nie mówię, żeby awansowali, ale żeby chociaż sie łudzić można jeszcze było. A tak to już po mistrzostwach. Najbardziej denerwujące jest to ,że Niemcy odpuścili ten mecz kompletnie. Beż pressingu, dopiero po bramce coś zaczęli biegać. Po prostu wiedzą ,że wystarczy wygrać z Austrią i po problemie.

Chociaż się postarajmy w tych ostatnich meczach , żeby z honorem się pożegnać.
żeby potem nie pluli sobie w twarz jak będzie tabela wyglądała że mogli zagrać o 3 pkt j.w
1.Polska
2.Chorwacja
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.06.2008, 19:10
Jeszcze się okaże, że łatwiej nam będzie wyprzedzić Niemców w stosunku bramkowym (po ewentualnych 2 naszych zwycięstwach).
W końcu Chorwaci mają +3, a Niemcy +1.
Jeżeli chcemy się jeszcze liczyć to musimy dziś wygrać co najmniej 2:0.
Myślę, że przed meczem z Austrią na razie nie ma co dalej spekulować.
Zobaczymy jak będzie.
Ostatnio edytowane przez Alexander94 : 12.06.2008 o godz. 19:12.
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.06.2008, 19:11
Uklad jest taki niestety, ze Chorwacja nawet po dwoch zwyciestwach nie moze byc pewna awansu. I dlatego z Polska nie odpusci. A jak potrafia grac kiedy sa zmobilizowani - mozna bylo zobaczyc dzisiaj.

Najbardziej realny scenariusz, ktory bylby dla Polski korzystny, to wysokie zwyciestwo z Austria i pozniej walka o chocby minimalna wygrana z Chorwatami.

Inna sprawa, ze nie rozumiem dlaczego wszyscy dopisali juz Polsce 3 pkt za dzisiejszy mecz. To wcale latwie spotkanie nie bedzie. Wystarczy sobie przypomniec, ze Chorwaci nie istnieli w 2 polowie meczu z Austriakami.
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 12.06.2008, 19:12
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej denerwujące jest to ,że Niemcy odpuścili ten mecz kompletnie.
Tiaaaa odpuścili - są średniakami i tyle.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Awe
Senior Member

Stary 12.06.2008, 19:13
A właśnie, Podolski ma chorwackie korzenie, nie cieszył się po bramce
O jakże bym chciał

Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.06.2008, 19:14
Sznycle są tak słabe, że nawet jakby się Podolski z Ballackiem zalali w trupa to i tak ich powiozą. Zresztą pamiętajmy, że to mecz braterstwa, więc Austriacy nie będą chcieli zrobić niemieckim "przyjaciołom" krzywdy i się dogadają jak na MŚ '82. Niemcy nie są w ciemię bite.
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 12.06.2008, 19:15
Info "z czuba"
Cytat:
Co decyduje, gdy wszystkie drużyny mają po 6 punktów:

a) tabelka meczów między drużynami
b) różnica goli w meczach między drużynami
c) różnica bramek we wszystkich meczach
d) liczba goli strzelona we wszystkich meczach
e )współczynnik liczony na podstawie wyników w eliminacjach do mundialu i Euro
f) ranking fair play
g) losowanie

Czyli oczywiście musimy wygrać z Austriakami (bez znaczenia jaką różnicą bramką), a potem co najmniej dwoma bramkami z Chorwatami. Wtedy będziemy mieć różnicę bramek 0, Chorwaci -1, a Niemcy +1. Decyduje punkt B. Jeśli wygramy jedną bramką, to Chorwaci mają 0, my -1 i odpadamy
.

Oczywiście można jeszcze liczyć na Austriaków w meczu z Niemcami, ale to słaba nadzieja.
Wszystko do dupy się układa :(
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.06.2008, 19:15
Ja tylko chciałbym nadmienić, że na mudialu 2002 w naszej grupie padły m.in. takie wyniki: USA-Portugalia 3:2 oraz Portugalia-Polska 4:0. Ale to nie przeszkodziło nam w tym, żeby ograć jankesów 3:1 w ostatnim meczu. Dlaczegóż więc nie miałoby być podobnie w meczu z Helwetami? (Zachowując wszelkie proporcje między tamtymi a obecnymi rywalami grupowymi)
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 12.06.2008, 19:18
Barbarossa napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko chciałbym nadmienić, że na mudialu 2002 w naszej grupie padły m.in. takie wyniki: USA-Portugalia 3:2 oraz Portugalia-Polska 4:0. Ale to nie przeszkodziło nam w tym, żeby ograć jankesów 3:1 w ostatnim meczu. Dlaczegóż więc nie miałoby być podobnie w meczu z Helwetami? (Zachowując wszelkie proporcje między tamtymi a obecnymi rywalami grupowymi)
Nie wiedzialem ze z nimi gramy
Trzeba wygrac najpierw z Austria ,a pozniej bedziemy liczyc na cud
Awe
Senior Member

Stary 12.06.2008, 19:20
To w takim wypadku Niemcy nie nabiją sobie bilansu na Austrii.

Czyli bilans pomiędzy zainteresowanymi drużynami:
Niemcy +1
Polska -2 - bez jednego meczu
Chorwacja +1 - bez jednego meczu.

Musimy wygrać dzisiaj obojętnie ile i potem minimum dwoma bramkami z Chorwacją
O jakże bym chciał

nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.06.2008, 19:20
Najbardziej zal mi w tym wszystkim Beenhakkera, Hoeka i reszte pracujacych z kadra Holendrow. Nie zal mi ani troche pilkarzy czy kibicow.

Leo powinien zostac nawet gdyby dwa pozostale mecze zostaly przegrane. On i tak wycisnal z tych chlopakow co sie dalo. Niestety taki jest poziom polskiej pilki i chocby przyszedl tu Mourinho to wiele lepszych wynikow od Holendra nie osiagnie. Po prostu mamy slabych pilkarzy, ktorzy siedza na lawce w przecietnych klubach europejskich.. Reprezentacja i tak gra ponad ich poziom w tej chwili. Lepszego trenera sie nie znajdzie.

Lata zaniedban w szkoleniu mlodziezy, brak systemu, infrastruktury stawiaja polska pilka w takim a nie innym miejscu. Moze gdyby Beenhakker moglby pracowac tu z 10-15 lat, zoorganizowac caly system pilki noznej w Polsce, bo tu trzeba budowac od podstaw, to wtedy mielibysmy szanse na sukcesy w pilce noznej.
Inaczej nic sie nie wyczaruje, bo nie ma materialu. I powtarzam on i tak z nich wycisnal wiecej niz sie dalo... Ze slabych pilkarzy, ktorzy nie znajduja uznaznia w bardzo przecietnych zagranicznych klubach.
K_2
Banita

Stary 12.06.2008, 19:22
Awe napisał(a):Wyświetl post
To w takim wypadku Niemcy nie nabiją sobie bilansu na Austrii.

Czyli bilans pomiędzy zainteresowanymi drużynami:
Niemcy +1
Polska -2 - bez jednego meczu
Chorwacja +1 - bez jednego meczu.

Musimy wygrać dzisiaj obojętnie ile i potem minimum dwoma bramkami z Chorwacją
No teoretycznie ,to mozemy nawet zremisowac z Chorwacja ,ale Austria musialaby pokonac Niemcow to jest raczej nierealne .Tez nierealne jest wygrac z Chorwacja i remis Niemcy-Austria,wiec twoj typ teoretycznie najbardziej realny ale tez prawie neimozliwy..
Pozatym dzis wcale sie nei zdziwe jak zremisujemy albo nawet wtopimy
polpol
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 12.06.2008, 19:23
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Eh wy pesymiści... a ja ślepo wierze, że wyjdziemy z grupy
Wiara dobra rzecz, ale jak to policzyć na spokojnie to za dużo musiało by się zdarzyć po naszej myśli.
Pierwsza sprawa wygrywamy dzisiaj, następnie niemcy przegrywaja lub remisują z austrią. W takim przypadku musimy zremisować z chorwatami bądź ich ograć bo przy takiej samej liczbie punktów decyduje bezpośrednie spotkanie. To jest oczywiście wariant bardzo optymistyczny, bo według mnie niemcy ograją austryjaków, a wtedy musielibyśmy wygrać z chorwatami 2-0. Każdy zespół miałby po 6 pkt ale liczyły by sie tylko wyniki pomiędzy zainteresowanymi. Niemcy 2-0 z Polską i 1-2 z Chorwacją, Chorwacja 2-1 i 0-2, Polska 0-2 i 2-0 - bilans goli Niemcy 3-2, Polska 2-2, Chorwacja 2-3. Ile osób wierzy w tak szczęśliwy zbieg okoliczności? To co się dzisiaj wydarzyło stawia nas nie pod ścianą, ale pod chińskim murem. Szczerze mówiąc to nie wiem z czego cieszyli się komentatorzy - jesteśmy w arcytrudnej sytuacji.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ja .......e ale to sa osly.Placa tym kretynom gruba kase a oni nawet nie maja pojecia o matematyce:/
Pierwszy Hajto gratulujacy juz Chorwacji awansu
Drugi Bozydar.....Chorwaci raczej nie wystawia przeciw nam rezerw bo wlacza o 1 miejsce(w domysle 2 juz maja)
Rece opadaja.

Generalnie trza wygrac 2 bramkami z Austria a potem minimum 1 z Chorwacja.
W zaleznosci czy by bylo 2-0 czy np 3-1 z Austria to przy 1 bramkowym zwyciestwie z Chorwacja beda karne badz awansujemy bez.

Ogolnie szanse mizerne

nesta- mysle tak samo ale wiesz dobrze ze jak dzis nie wygramy to zjedza go:/
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 12.06.2008 o godz. 19:26.
94 - Allah Akbar!!
K_2
Banita

nesta napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej zal mi w tym wszystkim Beenhakkera, Hoeka i reszte pracujacych z kadra Holendrow. Nie zal mi ani troche pilkarzy czy kibicow.

Leo powinien zostac nawet gdyby dwa pozostale mecze zostaly przegrane. On i tak wycisnal z tych chlopakow co sie dalo. Niestety taki jest poziom polskiej pilki i chocby przyszedl tu Mourinho to wiele lepszych wynikow od Holendra nie osiagnie. Po prostu mamy slabych pilkarzy, ktorzy siedza na lawce w przecietnych klubach europejskich.. Reprezentacja i tak gra ponad ich poziom w tej chwili. Lepszego trenera sie nie znajdzie.

Lata zaniedban w szkoleniu mlodziezy, brak systemu, infrastruktury stawiaja polska pilka w takim a nie innym miejscu. Moze gdyby Beenhakker moglby pracowac tu z 10-15 lat, zoorganizowac caly system pilki noznej w Polsce, bo tu trzeba budowac od podstaw, to wtedy mielibysmy szanse na sukcesy w pilce noznej.
Inaczej nic sie nie wyczaruje, bo nie ma materialu. I powtarzam on i tak z nich wycisnal wiecej niz sie dalo... Ze slabych pilkarzy, ktorzy nie znajduja uznaznia w bardzo przecietnych zagranicznych klubach.
Dopoki PZPN w obecnej formie bedzie trzymal lape na pilce noznej to sie nic nie zmieni.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.06.2008, 19:24
Teraz tak. Robimy Austrię dwoma bramkami, Chorwaci pewni awansu puszczaja nam ostatni mecz i rozgramiamy ich 1:0, Niemcy z panika w oczach remisują z Austria w ostatnim meczu i Podolski może odwiedzić rodzinę w Gliwicach już 17 czerwca.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.06.2008, 19:25
Piwo w dlon, wiara w serca, sila w kciuki, dzwiecznosc i ton w gardla i jedziemy z tym koksem. Tak czy siak Polska....na zawsze.
Czekamy...
AMEN

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 12.06.2008, 19:27
Do Boju Polsko!!!!!!!!!!!!

Dajcie nam jeszcze nadzieję. Do trzech razy sztuka. Może wreszcie wygramy pierwszy mecz o wszystko.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.06.2008, 19:28
Z Austrią wygramy 2-1, dla Polski 2 bramki Dudka, co by go drożej sprzedać, dla Austrii samobój Rogera i gitara. Ale Chorwaci faktycznie pokazują, że grać potrafią. Niestety.
K_2
Banita

Stary 12.06.2008, 19:29
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Z Austrią wygramy 2-1, dla Polski 2 bramki Dudka, co by go drożej sprzedać, dla Austrii samobój Rogera i gitara. Ale Chorwaci faktycznie pokazują, że grać potrafią. Niestety.
Co ty to ja wole 4-3 dla nas ,3 bramki Dudka ,1 Lobodzinski ,dla Austrii 3 samoboje:Roger, Wawrzyniak i Murawski z Lecha
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.06.2008, 19:30
Liczmy na zwyciestwo dziisiaj i wtedy bedzie dopiero myslec o kolejnym przeciwniku jakim jest Chorwacja!
Awe
Senior Member

Stary 12.06.2008, 19:32
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Co ty to ja wole 4-3 dla nas ,3 bramki Dudka ,1 Lobodzinski ,dla Austrii 3 samoboje:Roger, Wawrzyniak i Murawski z Lecha
A to Kokoszka to z Cracovii? Niech też sobie strzeli
O jakże bym chciał

pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.06.2008, 19:33
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e ale to sa osly.Placa tym kretynom gruba kase a oni nawet nie maja pojecia o matematyce:/
te matematyk, zanim innym pociśniesz sprawdź czy samemu ci pocisnąć nie można

PS najlepszy był wczorajszy komentator co nie wiedział czy Szwajcaria odpada
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów