|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Alez wejście w 2 połowę
Duda top |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wyłączam końcówkę, za stary na to jestem.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Więcej szczęścia niż jakości. Najlepsi Łubik i Duda. W obronie kabaret.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
|
Wóz z węglem prawie zabił nam mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Łubik top, fajnie mieć w końcu naprawdę dobrego bramkarza, to daje dużo spokoju.
Najważniejsze 3 punkty, brawo drużyna. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przy straconym golu bardziej chyba Giger zawalił.
Końcówka bardzo nerwowa, ale nasz nowy skrzydłowy widać że grał w Szkocji. Chłop jest przygotowany na walkę w parterze, a poza tym świetna technika.
Ostatnio edytowane przez wolfy : Wczoraj o godz. 21:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oglądałem powtórki 10 razy i nie mam zielonego pojecia dlaczego anulowali bramkę na 3-0.
Faulu nie było, zagrania ręka też nie bo przy ciele, nie powiększał obrysu. Ktoś wie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Online |
|
|
Nie miało to wpływu na akcję ale kopnięty został obrońca GKS
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2025
Offline |
|
|
Chyba jednak Meząnew zamiast piłki kopnął obrońcę Katowic. x2
Powód: kolega powyżej napisał to samo
Ostatnio edytowane przez maumau : Wczoraj o godz. 21:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, jednak zawalił Duda. Uryga miał dwóch, Giger krył swojego, Kacper w swoim stylu krył powietrze a nie wbiegajacego z głębi pola piłkarza.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ten Markovic z GKSu elegancki zawodnik.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Duda w pierwszej połowie słabawo miałem wrazenie. Ale wszyscy byli lekko posra....
![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
2,73 - 1,29 exp. gole dla Wisły, nice.
Nerwowe wejście w mecz, Łubik uratował, że było 0-0 po tym starcie. Ale później Wisła rosła już pod koniec 1H, początek 2H miazga i... strasznie ten nieuznany gol wybił Wisłę z rytmu i zaczęły się problemy. 3 punkty są, a może paradoksalnie te 2-1, zamiast 3-0 pod kątem sezonu się bardziej opłaci. Igbekeme masa fatalnych strat, gdy już była wypracowana przewaga + za dużo miejsca na przedpolu pola karnego w 2H mieli zdecydowanie goście. To + nerwowe wejście w mecz i brak przewidywanej dobrej gry zmienników to w sumie jedyne zarzuty jak na debiut. Bo jednak powrót do EKS, gdzie 2 liderów wciąż nie w pełni sił (Rodado, Julius) i pyknięcie pucharowicza u siebie to mega pozytyw. Największe plusy? Łubik gra nogami kosmos, na przedpolu świetne wyjście i wyjął setkę. Bozić pierwsze 35 minut sam właściwie ciągnął Wisłę w ataku, potem też świetnie, dobrze mieć takiego skrzydłowego, choć karny fartem, bo kiepsko strzelany. Giger do standardowej solidności w obronie (w najlepszym tego słowa znaczeniu) dołożył idealną asystę. Duda masa świetnych odbiorów i świetnych prostopadłych piłek, tak musi grać, by się sprawdzić w Ekstraklasie. I miło, że wpadło Sanchezowi. I co by nie mówić plan Jopa na mecz wypalił w 100% (spokojna 1H, agresywna 2H, stałe fragmenty gry), nawet kontrowersyjny Uryga dał nam karnego. Alleluja i do przodu! |
|
|
|
Member
Od: 05.2025
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Będzie chleb z tej mąki. Druga połowa bardzo dobra, legendarna intensywność ekstraklasy wcale nie taka straszna. Łubik top, Giger, Bozić, Sanchez, Duda, Igbekeme, Maissoneuve, Uryga na plus, Krzyżanowski i Kuziemka nieco słabiej.
[mode Drozd on:] Omić znowu nie podniósł się z ławki. Jop musi odejść! [mode Drozd off] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten wóz z węglem na którym był karny i prawie strzelił bramke wcześniej?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Rozpoczynam gorącą dyskusje
34 Raoul Giger 8,5 ; dodałem 0,5 za świetną centrę 52 Jakub Krzyżanowski 9 ; trochę dodałem za ambicję świetną pierwszą połowę 13 Maxence Maisonneuve; 8; profesor 8 Marc Carbo - za krótko 12 James Igbekeme - 7 (kilka złych podań, strzały) 2 Julian Lelieveld - za krótko 7 Julius Ertlthalerz - za krótko 27 Thody Elie Youanz - 8; dobre wejście 2 dobre akcje w 1 skisił 6 Alan Uryga - 7; błąd przy bramce 9 Angel Rodado - 7 niewiele wniósł ale wierze w niego 10 Frederico Duarte - 7 99 Jordi Sanchez - 8 lepiej niż się spodziewałem 41 Kacper Duda - 8: poza 7 minutą dobry mecz 51 Maciej Kuziemka - 7; wraca Maciej z jesieni 17 Marko Bozić - 8; ma w sobie jakość Trochę spłaszczone te oceny ale wg mnie nikt nie odstawał
Ostatnio edytowane przez Grantar : Dzisiaj o godz. 10:29.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogło być 3:0 w 65 minucie. Jakby nie Łubik to mógło być 0:2 w 20 minucie. Ogólnie bardzo ważne, wywalczone 3 punkty. Nowi Francuzi spoko. Fajnie, że Sanchez trafił. W ogóle fajnie wrócić. Jest dobrze. Mental +100 punktów. Do Gliwic jedziemy po kolejne 3 punkty. A dalej? Zobaczmy co będzie dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]() wiedziałem że Duda ... Ty coś masz z tym Dudą, Wolfy ..
Ostatnio edytowane przez Grantar : Wczoraj o godz. 21:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Duda nawet jeśli coś zawalił (dwie straty na początku) to sumarycznie był jednym z naszych lepszych piłkarzy w tym meczu. Bądźmy uczciwi w ocenach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
![]() Gdyby nie bramkarz to byłby płacz, po dziecinnej stracie Dudy. Fura szczęścia. Cieszymy się.
.
Ostatnio edytowane przez Drozd : Wczoraj o godz. 21:50.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale ten Łubik to jest dzik. Niesamowita pewność siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Chyba jednak Alan.
Nie trafił w piłkę, a potem Giger już nie był w stanie wiele zrobić. Maisonneuve też bez fajerwerków, a kilka razy zagrywał do przodu bardzo nerwowo. Ja .......ę... tam w ogóle był Duda? No bo ja sądzę, że zawalił Lelieveld, bo był jeszcze dalej po pola karnego niż Duda. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
.. Wolfy nawet się nie zastanawia dlaczego tam był Duda a nie np Igbekeme, teoretycznie bardziej defensywny.Natomiast Dudusia miałem zamiar udusić za 9 minutę - powinien postawć jakąś markową flachę Łubikowi ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ocena bez ostatniego kwadransa - żona w szpitalu, musiałem niestety pójść uspać córkę o 21:50.
Równy mecz ze wskazaniem na nas. Na początku meczu zagrania Mązonewa przyprawiały mnie o palpitacje serca. Widać było, że facet chyba był na początku stremowany, bo im dalej w las tym grał dużo dużo lepiej. Uryga też prezentował się bardzo pewnie - przynajmniej do tego momentu co oglądałem. Fajnie się ten mecz nam ułożył te dwie bramki pod rząd ułatwiły sprawę. Przy 3 bramce nie dość, że była ręka (co prawda przy ciele, ale są wytyczne że po jakiejkolwiek ręce w ofensywie goli się nie uznali) to jeszcze Mązonew wyciał obrońcę drużyny przeciwnej, byłem w szoku, że tak długo zeszło im nad podjęciem decyzji czy anulować. Tak samo, że doliczono tylko 4 minuty zamiast 10 to też fuks, bo ta przerwa przy tej nieuznanej bramce sama w sobie trwała pewnie ponad 5 minut. Kto mi się podobał dziś najbardziej? - Duarte - ciągle pod prądem, mimo że brakowało konkretów - Sanchez - może i drewniany, ale nieoceniany przy centrach i walce wręcz - Duda - widać, że w ekstraklasie też da radę Co mi się podobało : - przechodzenie z obrony do ataku, gra nogami Łubika, Giger strzelający gola Sanchezem (asysta perfect). Co mi się nie podobało : - momentami za dużo pozwalaliśmy GKSowi z piłką, były za duże przerwy w grze defensywnej, przy lepiej dysponowanym rywalu to może się źle skończyć. Myślałem, że jak wejdą Rodado i Erthaler to gra wejdzie na jeszcze wyższy poziom, a tu jednak było gorzej. Widać, że rozbrat z piłką ma przełożenie na formę obydwóch panów i Jop jednak wiedział lepiej, żeby ich nie wpuszczać od początku. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Racja, ale to była inwestycja na następne mecze.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jeszcze co do środka, Igbekeme i Duda to o jednego piłkarza o tej charakterystyce za dużo na boisku. Oni powinni rywalizować o miejsce w składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak jak mnie Alan nie przekonuje - dzisiaj nie zawalił w obronie niczego. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Ta ławka mocniejsza od 1 składu...poważnie? |
|
|

|