The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2026, 22:57
Cytat:
Wszystko można oceniać przez pryzmat wyników i trudno z tym dyskutować
Problem w tym, że własnie pomimo tych wyników, do kilku miesięcy debilu dyskutujesz jak to jest źle przez Jopa
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2026, 10:28
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wszystko można oceniać przez pryzmat wyników i trudno z tym dyskutować. Jednak oczekiwać, że w nadchodzącym sezonie będą one porównywalne z pierwszoligowymi to zbytni optymizm.

Obawiam się, że Uryga w podstawowym składzie to nie jest optimum na jakie dzisiaj nas stać.

Zobaczymy kto wybiegnie jutro.
Wybiegł Uryga.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.07.2026, 10:42
Podwójny post.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2026, 19:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wybiegł Uryga.
Można więc się niepokoić.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2026, 19:30
Wybiegł Uryga.
ja bym napisał, że się wtoczył, ale nie będę się spierał... może to druga młodość?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.07.2026, 19:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja bym napisał, że się wtoczył, ale nie będę się spierał... może to druga młodość?
A podobno to ja jestem złośliwy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2026, 19:46
Przepraszam... kiedyś, za pierwszego pobytu Alana u nas byłem jednym z nielicznych, którzy go bronili przed prześmiewcami nabijającymi się z tego, że jest jedynym piłkarzem Wisły bez gola.
Miałem przekonanie, że w końcu zacznie strzelać i rozstrzelał się, tyle, że w Płocku.
U nas też już trafia, ale zmieniłem zdanie, co do jego przydatności - ma doświadczenie i siłę i to go czasem ratuje, ale pesel się na niego uwziął, co sprawia, że Alan bywa jak tykająca bomba zegarowa na obronie: niby Excel świeci na zielono, ale podejrzewam, że ten zielony różni się od zielonego innych stoperów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.07.2026, 22:49
Wbiegł Uryga, strzelił gola.
Niestety my strzeliliśmy dwa i straciliśmy dwa.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2026, 23:24
Całe szczęście czasy kiedy trener robił co chciał i tylko wynik go bronił albo skazywał, powoli się kończą...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.07.2026, 09:35
Jestem pesymistą. Z Urygą i środkiem pola Duda-Igbekeme na Katowice? Raczej nie skończy się to dobrze...
Duet Duda-Igbekeme to rzeczywiście nie jest marzenie ale póki co obaj mają przebłyski kreatywności i innych takich zawodników nie mamy.
Jeśli ograniczą obaj głupie straty (zaliczają takie za często) i Duduś będzie podała pół sekundy szybciej to na taki GKS powinno wystarczyć.
Co do Alana trener widzi go na co dzień; a i do główki w ofensywie umie się ustawić
Ostatnio edytowane przez Grantar : 19.07.2026 o godz. 10:57.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.07.2026, 10:13
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Wbiegł Uryga, strzelił gola.
Niestety my strzeliliśmy dwa i straciliśmy dwa.
Pierwszego straciliśmy przez Sancheza, który bardzo słabo przegrał główkę. Drugiego nie wiem, bo nie wytrzymałem do końca tego dziadostwa które prezentowaliśmy na boisku...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.07.2026, 10:39
Cytat:
Całe szczęście czasy kiedy trener robił co chciał i tylko wynik go bronił albo skazywał, powoli się kończą...
I jakie czasy zjebie się teraz zaczynają? Trzymania Sobolów czy Rude mimo tego, ze sa parodystami i wmawiania sobie i im, że jak będą pracować 10 lat w jednym klubie to się naucza pracy i wyniki będa, bo zawód trenera to robota jak każda inna i wystarczy staż nabijać żeby coś osiągnać?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.07.2026, 11:21
Pierwszego straciliśmy przez Sancheza, który bardzo słabo przegrał główkę. Drugiego nie wiem, bo nie wytrzymałem do końca tego dziadostwa które prezentowaliśmy na boisku...
Drugi to błąd całej linii obronnej, która zostawiła nieobstawionego Czecha przed polem karnym.
https://www.youtube.com/live/8jHaVal...o6Xjoob&t=6881

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.07.2026, 11:51
Tylko, że ludzi przed polem karnym nie kryją obrońcy tylko pomocnicy...

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
I jakie czasy zjebie się teraz zaczynają? Trzymania Sobolów czy Rude mimo tego, ze sa parodystami i wmawiania sobie i im, że jak będą pracować 10 lat w jednym klubie to się naucza pracy i wyniki będa, bo zawód trenera to robota jak każda inna i wystarczy staż nabijać żeby coś osiągnać?
Jesteś głupi jak but z lewej nogi... Od pracowania na treningach i rozwoju zawodników to jest cały sztab ludzi, często mądrzejszych niż pierwszy trener.

A z tej grupy ludzi trzeba obiektywnie wybrać najlepszych dla zespołu w każdym kolejnym meczu, najpierw kilkunastu na ławkę, potem 11 do pierwszego składu, a następnie w trakcie meczu wymieniać tych najsłabiej grających. To dotychczas była robota pierwszego trenera i może się to szybko zmienić, na bardziej obiektywną formę.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.07.2026 o godz. 11:53.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.07.2026, 13:04
Tak, teraz będzie kąkuter za to odpowiadał. Już mozesz odstawić bajki Królewskiego na półkę i iść spać.
drozd:
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.07.2026, 14:49
Pytanie do osób, które cały poprzedni sezon atakowały trenera Jopa, że nie daje pograć Omiciowi i Nikajowi i nie wystawia kontuzjowanego Bozicia do gry - czy wystawienie Ertlthalera i Rodado w pierwszym składzie w meczu ligowym przeciwko GKS-owi, po okresie przygotowawczym, w którym wspomniana dwójka rozegrała tylko 60 minut całego okresu przygotowawczego, nie będzie najbardziej jaskrawym przykładem hierarchizowania zawodników przez trenera? Jak się do tego odnosicie?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.07.2026, 15:30
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do osób, które cały poprzedni sezon atakowały trenera Jopa, że nie daje pograć Omiciowi i Nikajowi i nie wystawia kontuzjowanego Bozicia do gry - czy wystawienie Ertlthalera i Rodado w pierwszym składzie w meczu ligowym przeciwko GKS-owi, po okresie przygotowawczym, w którym wspomniana dwójka rozegrała tylko 60 minut całego okresu przygotowawczego, nie będzie najbardziej jaskrawym przykładem hierarchizowania zawodników przez trenera? Jak się do tego odnosicie?
Jeżeli są w pełnym trening od tygodnia (a są) to znaczy że beda brani pod uwagę do wyjściowej 11 przeciwko GKSowi. Ma być najmocniejsza możliwa 11 a i Erthaler i Rodado to wiodące postacie Wisły.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.07.2026, 15:52
Tylko, że ludzi przed polem karnym nie kryją obrońcy tylko pomocnicy...
(...)
Kto by nie bronił, zawodni został niepilnowany. Dostałeś linka na początek akcji

grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Obaj NIE grali w sparingu pierwszej "11" więc raczej nie wyjdą na GKS.

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.07.2026, 17:49
Drugi to błąd całej linii obronnej, która zostawiła nieobstawionego Czecha przed polem karnym.
https://www.youtube.com/live/8jHaVal...o6Xjoob&t=6881
Czyli bez zmian. Wiślacka klasyka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.07.2026, 20:07
Kto by nie bronił, zawodni został niepilnowany. Dostałeś linka na początek akcji

.
Właśnie skorzystałem z linka żeby mieć pewność kto nie pokrył strzelca.

Polecam zapauzować 1:54:17 w momencie wyrzucania piłki z autu. W polu karnym wszyscy mają przeciwnika do krycia poza naszym zawodnikiem z nr 41. Który stoi na piątce kryjąc powietrze, kiedy przyszły strzelec bramki jest niepilnowany na 16 metrze. Zawodnik 41 pewnie miał zamiar walczyć w powietrzu o wrzuconą z autu piłkę. Wyszło jak zwykle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2026, 20:11
Czyli bez zmian. Wiślacka klasyka.
Nie żebym kogos bronil, ale akurat utrata tej bramki to blad, ale gdyby to byl mecz ligowy to w tym momencie na boisku byłoby 3-5 nowych zawodników ktorzy moze doskoczyliby do tego zawodnika.

Tutaj caly sklad orał 90min. Taki Carbo od roku nie zagrali całego meczu (pomijajac sparingi). Tak samo Kuziemka.

Julius i Roda będą w pelnym treningu 3 tygodnie w dniu meczu z Gieksa. Na mój nos wejdą z ławki ale dość szybko.

Tak samo Youan. Zbyt dobrze wyglada zeby mial nie zagrać chocby 15 min.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.07.2026, 21:01
Właśnie skorzystałem z linka żeby mieć pewność kto nie pokrył strzelca.

Polecam zapauzować 1:54:17 w momencie wyrzucania piłki z autu. W polu karnym wszyscy mają przeciwnika do krycia poza naszym zawodnikiem z nr 41. Który stoi na piątce kryjąc powietrze, kiedy przyszły strzelec bramki jest niepilnowany na 16 metrze. Zawodnik 41 pewnie miał zamiar walczyć w powietrzu o wrzuconą z autu piłkę. Wyszło jak zwykle.
Polecam cofnąć o jakieś 20-30 sekund, gdzie widać że zawodnik z numerem 41 wyraźnie utyka i ma jakiś problem/uraz. Ale o tym lepiej nie wspominać, prawda?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.07.2026, 21:08
azor napisał(a):Wyświetl post
Polecam cofnąć o jakieś 20-30 sekund, gdzie widać że zawodnik z numerem 41 wyraźnie utyka i ma jakiś problem/uraz. Ale o tym lepiej nie wspominać, prawda?
To tak jak wtedy kiedy był chory, ale powiedział, że da radę?

Co mnie obchodzi, że wyraźnie utyka . Nie krył nikogo, a niekryty przeciwnik strzelił bramkę. Tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.07.2026, 22:24
Łubik
Giger - Biedrzycki - Maisonneuve - Krzyżanowski
Igbekeme - Carbo
Kuziemka - Duarte - Bozic
Sanchez

Zmiany:
Rodado
Erthaler
Mikulec
Duda
Yuan
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary Wczoraj, 00:46
Biedrzycki jest też po kontuzji.

Tak wyjdziemy:
Łubik -
Giger, Uryga (C), Maisonneuve, Krzyżanowski -
Duda, Carbó -
Kuziemka, Duarte, Bozić -
Sanchez

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary Wczoraj, 07:15
To tak jak wtedy kiedy był chory, ale powiedział, że da radę?

Co mnie obchodzi, że wyraźnie utyka . Nie krył nikogo, a niekryty przeciwnik strzelił bramkę. Tyle.
Pójdźmy dalej, co nas obchodzi stracona bramka w sparingu? W zwyklej jednostce treningowej.

Wracajac do meczu. Wg info Karcza Pławinski Tsymbaliuk i Tokarczyk wracaja na ten tydzień do treningu z rezerwami, wiec jesli policzymy meczowa kadre 23-os to wyjdzie że Jeremmy tez już w niej będzie.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary Wczoraj, 09:26
Carbo w pierwszym składzie to pomysł równie zły, jeśli nie gorszy, od Urygi w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary Wczoraj, 09:28
Nieżle, w polu karnym było 10 zawodników z pola Wisły, najdalej od odbitej przez Carbo piłki był prawdopodobnie Duda, ale to jego wina, bo forumowy idiota tak twierdzi
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary Wczoraj, 10:51
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Carbo w pierwszym składzie to pomysł równie zły, jeśli nie gorszy, od Urygi w pierwszym składzie.
Myślę że w Jopie siedzą dwa wilki, jeden podpowiada że musi zadbać o wzrost i SFG (obiektywnie pada z niej masa bramek w esa) a w drugim że należy pójść w intensywność/wyprowadzenie piłki kosztem gorszej obrony pola karnego przy SFG i wrzutkach.

To może być główny ból głowy sztabu.

GKS Katowice to mocny fizycznie zespol bazujacy na intensywności, duzo gry skrzydlami, wiec tym bardziej sztab musi sie głowic jak sie nim przeciwstawic. Patrząc pozycja po pozycji nigdzie nie mamy na dzis wyraźnie lepszego zawodnika (zakładając ze Roda nie zagra od początku).

Na szczęście w esa zespoly sa na tyle różnie zbudowane, że sztab powinien (a nawet musi) dobierac zawodników pod danego rywala.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary Wczoraj, 11:42
Nie no ten Uryga w podstawie to będzie jakiś nieśmieszny żart xd Czy w GKS gra aktualnie jakiś szybki napastnik/skrzydłowy? Bo jeśli tak to będzie klasyczek w postaci długiej za kołnierz, odejście Alanowi na pierwszych metrach i oby tylko sam na sam i bramka a nie odruchowa wycinka i czerwo w 30 minucie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów