|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ekstraklasa startuje za 10 dni, pora aby wjechała i dyskusja. Po 4 latach w końcu z naszym udziałem
![]() 1 kolejka: ![]() Liczę że zaskoczymy Giekse która będzie myslami w meczu el. LK. A jaki bedzie wynik? Zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Stawiam na 2:1.
Pasowałoby się zrewanżować za ostatni mecz, przegrany na blaszoku w fatalnym stylu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Grają w pucharach,więc pewnie zamieszają trochę w składzie.Stawiam na 3:1.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Balonik niestety pęknie.
Wisła - Katowice 1:2. Bramki dla cyganów po błędach środka pola i SFG. U nas będzie festiwal nieskuteczności, Sanchez i Duarte zmarnują co najmniej 3 sytuacje stuprocentowe. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dziś to jeszcze trudno przewidzieć skład wyjściowy.
Po Wrexham to Sanchez nie powinien wyjść w pierwszej 11, ew. tylko na 1 połowę. Ale to pewnie zależy czy podpiszemy Gimeno czy nie. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Cele Wisły na sezon 2026/27 1. Utrzymać się ... 2. ... w lutym |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rywalizacja realnie jest miedzy Kutwa a Uryga, Julek z Roda zaczna z ławki a Sanchez mimo nieskutecznosci wygladal lepiej pilkarsko niz na wiosne (taka jest moja opinia). Moze Jop zaskoczy ławka dla Kuziemki, choć ma pewnie u niego kredyt zaufania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skład na cyganerię - o ile nie będzie kontuzji - jest dosyć oczywisty.
Łubik - Giger, Uryga (JA PRDL....) Majonez, Krzyżanowski - Kuziemka, Igbekeme, Duda, Bozic - Duarte, Sanchez (JA PRDL). Jest to skład słabszy niż w 1 lidze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Trochę powagi, Uryga jest stoperem nr 5 a to, że zagrał z Wrexham w mojej ocenie należy tłumaczyć jakąś formą "nieoficjalnego" pożegnania zasłużonego zawodnika.
Inną sprawą jest odgadnięcie jak to teraz jest ustalone. W poprzednim sezonie to Biedrzycki i Grujcić byli podstawowymi stoperami. Teraz doszedł Maksiu, no i Kutwa też chce grać. Biedrzycki i Maksiu są teraz najwyżej w hierarchii? Oczywiście jest jeszcze kwestia kontuzji. Myślę, że najbliższy sparing coś rozjaśni w tym temacie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uryga - o zgrozo - grywa regularnie w sparingach.
Dodatkowo jest legendą, klubowym symbolem. Brał.czynny udział w kolacji na Wawelu. Chłop oddycha i żyje Wisłą, jak niegdyś Karolina Kawula. Wyjdzie w podstawie na Katowice. Prezes JK bardzo ceni takich ludzi, z wiślackim DNA. A trener Jop lubi, jak prezes JK jest zadowolony. Oprócz pierwszego składu, który delikatnie mówiąc pośladków nie urywa, ciekawie będzie wyglądała ławka rezerwowych. Letkiewicz, Biedrzycki, Kutwa, Mikulec, Leliveld, Carbo, Staszak, Tokarczyk, Rodado (?). ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rywalizacja na PŚO: Max/Biedra/Uryga Rywalizacja na LŚO Grujcic/Kutwa/Uryga Tylko to taka rywalizacja, ze jak przychodzi do grania to jest 3 zdrowych. Wszyscy poza Maxem mieli w ciagu ostatniego roku mniejsze lub wieksze problemy zdrowotne. Max będzie u nas numerem 1 i do niego bedziemy dobierac partnera. Jakby nie sentymenty to byśmy tego lata szukali nie 1 a 3 stoperów, taka prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
Krótka piłka 4:1
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Widzę, że shoutboxowe szczury wyszły z nory
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli zdrowie pozwoli to wyjdziemy tak:
Łubik/ Letkiewicz Goger Max Kutwa Krzyżanowski Kuziemka Carbo Igbekeme Ertlhaler Bozić Sanchez. Rodado jak coś z ławki to samo Duarte. Liczę na skromne 1-0 2-1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Duarte kontuzjowany? Jeśli nie to jest raczej jasne, że jest on pewniakiem do pierwszego składu.
Uryga jeśli zagra to nie dlatego, że jest legendą tylko dlatego, żę po prostu najlepiej wyglądał w przygotowaniach przed sezonem. Wątpie, żeby tak było ale nie jest to niemożliwe. Jop też nie wystawia zawodników, tylko dlatego, że Królewski to lubi. Inaczej nie usadzałby na ławce młodych w poprzedniej rundzie.
Ostatnio edytowane przez Arked : 14.07.2026 o godz. 14:20.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Na razie 2-0 dla Hajduka po pierwszym meczu w Splicie.
Byłbym spokojnieszy gdyby to jednak Żilina przeszła i GKS jechał na Słowacje. Rewanż pojutrze o 20:30. Tak wiem, że Katowice twierdzą, że raczej nie przełożą. Może niesłusznie, ale jakoś nie mam zaufania. Również w czwartek ostatni sparing GKSu z Rakowem o 12:00. Takie ostatnie przetarcie dla jednych i drugich przed rozpoczęciem pucharów. Zamknięty dla mediów i kibiców, ale nawet sam wynik będzie jakąś tam ciekawostką. My z kolei w sobote z Artisem 2x90 minut. Ze względów logistycznych tylko pierwsze 90 będzie transmitowane. Ciekawe czy to z próbą generalną przed ligą. Czy to z potencjalną głębią składu. Czy może w ogóle nie będzie to wyglądało w ten sposób. No i najistotniejsze. W czwartek za tydzień będziemy mogli obejrzeć sobie naszego pierwszego rywala w meczu o stawkę. Ogólnie bardzo dużo wydarzy się jeszcze do przyszłej niedzieli, co może bardzo mocne zmienić wszelkie predykcje, więc na chwilę obecną to wszystko trochę wróżenie z fusów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Katowice rewanż grają u siebie, więc nawet porażka w pierwszym meczu teoretycznie nie odbierze im nadziei. O ile fizycznie czy selekcyjnie nie będzie to miało wpływu na tym etapie, to głowy będą mieli przy rewanżu. Jakie to ma znaczenie to widzieliśmy kiedy wygrywaliśmy PP.
Liczę, że zagramy va banque. Tak jak na początku zeszłego sezonu. Bez debilnego pieprzenia o cierpliwości, które zaczęło się później. 4:2 dla nas. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chyba jednak Sanchez zacznie na ławce ...
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Cele Wisły na sezon 2026/27 1. Utrzymać się ... 2. ... w lutym |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ja obstawiam inaugurację bez fajerwerków zarowno w jedną jak I druga strone. Katowice maja puchary wiec istnieje szansa, ze potraktują nas mniej priorytetowo i uda sie wyciągnąć 1:1.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jestem pesymistą. Z Urygą i środkiem pola Duda-Igbekeme na Katowice? Raczej nie skończy się to dobrze...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skład ustala trener, kiedy i jakie będą zmiany też zależy od trenera. Trudno powiedzieć, że nie ma z kogo wybierać.
Jeżeli nadal będzie kierował się hierarchią i widzi mi się, zamiast rzeczywistą postawą piłkarzy w czasie meczu, to długo nie potrenuje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A skąd ty smieciuchu drozdzie wyciągnąłeś wnioski, że Jop się kieruje hierarchią przy ustalaniu składu? Znowu coś się w głowie pustej ujebalo? Czy jakieś nowe leki nieskuteczne bierzesz?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zetrzyj pianę z pyska hejterku
![]() O hierarchii sam nie raz wspominał, potrafił trzymać na boisku ulubieńców do 90 m mimo, że strasznie kopali się po czole. To, że znowu Uryga cudownie jest pierwszym wyborem to jest ponury żart. Już nie długo się okaże ile wart jest warsztat Jopa. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Od dawna nie graliśmy meczów o stawkę ani nawet sparingów z drużynami ekstraklasy, poza tym mamy kilku nowych grajków więc kompletnie nie wiem czego się spodziewać. Oczywiście fantastycznie byłoby rozpocząć zwycięstwem.
Mecz pucharowy GKS-u za tydzień jeśli będzie gdzieś do obejrzenia to trochę pokaże z kim i w jakiej formie będziemy mieć do czynienia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na jesien zeszlego roku byl sparing z Pogonia 3-3, chwile wcześniej na początku przygotowań z TBB 2-2.
Ale fakt, ciężko cos wyrokować jakie będzie zderzenie z ekstraklasa. Najwieksze obawy osobiście mam o to ze nasza ofensywna taktyka będzie wodą na mlyn wielu ekip. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Katowice grają z przegranym tej pary czyli bardziej prawdopodobne, że Zyliną. Po ogłoszeniu terminarza byłem przekonany, że przełożą. Teraz już tak nie myślę. W Katowicach szybko zrobili transfery, u nas Rodado i Ertlhaler nie trenowali z drużyną, nowi od początku przygotowań są tylko defensywni. Będzie im pasowało zagrać teraz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Faktycznie.
Zamotałem się w systemie spadków do niższych rozgrywek po odpadnięciu w dwumeczu. Dzięki za sprostowanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Uryga w pierwszym składzie?
Widzę, że żarty się kolegów trzymają... Takie zdarzenie mogłoby wystąpić tylko pod następującymi warunkami: -kontuzje co najmniej 3 innych stoperów -życiowa forma Alana |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
No ale zamiast rozwoju szybko po raz pierwszy poszło kolano i wtedy stracił szybkość i zwrotność i coraz bardziej stawał się miśkiem. Zauważalnie za dużo waży - może to za dużo siłowni i odżywek i/albo źle się odżywia czyli nie będzie już szybszy ani zwrotniejszy, nie będzie też skakał za wysoko. Szkoda..
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 16.07.2026 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Życiową formę miał w Wiśle Płock gdzie był jednym z lepszych środkowych obrońców Ekstraklasy, strzelającym sporo bramek. Nie podzielam waszych obaw. Jeśli Uryga zagra w pierwszym składzie to tylko dlatego, że się do tego nadaje. Jeśli się nie nadaje to nie zagra.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|