The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2026, 16:15
Uryga to na 99,9% nie wyjdzie w pierwszym meczu Ekstraklasy. Jeśli sytuacja zdrowotna naszych stoperów jest taka sama. To są przygotowania i tylko sparing. W dodatku obie drużyny się nie umówiły na wynik i widzowie dostali to, co dostali("widowisko" bez goli).
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.07.2026, 16:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To tak w temacie rotacji w drużynie
Cały Twój problem polega na tym, że jesteś zbyt tępy, by zrozumieć różnice pomiędzy przygotowywaniem drużyny do sezonu, w którym ma zagrać 37 spotkań (Wisła), a np.55 spotkań (jak nasi wczorajsi rywale).

Równie dobrze możesz mieć do trenera Jopa pretensje, że ten nie potrafi skoczyć 200m w Planicy :|
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 12.07.2026, 20:19
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co powiedział trener Wrexham na temat szans Wisły w Championship.

Trudno mi powiedzieć. Myślę, że Championship to bardzo mocna liga. Wisła Kraków ma w drużynie dużo zawodników technicznych, więc można by powiedzieć, że gdyby grali w naszej lidze, to rywalizowaliby dobrze. Nie wiem, jaka jest siła całej kadry, ponieważ w Championship wiele zależy od głębi składu, bo jest dużo meczów w środku tygodnia i trzeba zmieniać skład z soboty na wtorek, a potem znów na sobotę. Ta liga stawia fizyczne wymagania. Czy skład Wisły byłby przygotowany na takie wyzwania, nie wiem, bo nie przyglądałem się temu dogłębnie, ale po tym, co widziałem dzisiaj, mogę powiedzieć, że wyglądają na dobrą drużynę - odpowiedział rozlegle Parkinson.

To tak w temacie rotacji w drużynie
Na forum Wrexham Wisłę oceniono na dolną połówkę Championship, albo jeszcze niżej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.07.2026, 20:43
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Cały Twój problem polega na tym, że jesteś zbyt tępy, by zrozumieć różnice pomiędzy przygotowywaniem drużyny do sezonu, w którym ma zagrać 37 spotkań (Wisła), a np.55 spotkań (jak nasi wczorajsi rywale).

Równie dobrze możesz mieć do trenera Jopa pretensje, że ten nie potrafi skoczyć 200m w Planicy :|
Cały Twój problem polega na tym, że jesteś zbyt tępy żeby zrozumieć, że to że czegoś robić nie musisz. Nie znaczy, że tego robić nie powinieneś. Choćby po to żeby się tego nauczyć.

Rozumiem, że w aktualnym sezonie celowo odpadniemy z PP i broń Boże nie będziemy walczyć o czołowe miejsca w lidze, żeby trener Jop dalej nie musiał skakać 200 m w Planicy?

adfurle napisał(a):Wyświetl post
Na forum Wrexham Wisłę oceniono na dolną połówkę Championship, albo jeszcze niżej.
Motorycznie i fizycznie wyglądaliśmy trochę jak przedszkolaki . Ci co pisali przed meczem, że to słaby przeciwnik powinni szczekać pod stołem. Ale warto podkreślić, że to zupełnie inna fizyczność niż w naszej 1 lidze. Twarda gra ale bez chamstwa i nastawienia na rąbanie po kościach.

Ale, żeby tak grać, na takiej intensywności potrzeba mieć głębię składu i umieć z niej korzystać. To o tym wspominał ich trener, że to jest konieczność kiedy grasz wtorek sobota. Przez co drużyna musi umieć grać w różnych zestawieniach. Stwierdził, że nie zna możliwości Wisły w tym aspekcie dlatego nie może ocenić jak dałaby sobie radę w ich lidze.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.07.2026 o godz. 20:57.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.07.2026, 22:10
W sparingu z Podbeskidziem testowany był (w drugiej połowie) Oumar Conte
https://www.transfermarkt.pl/oumar-c...pieler/1218115
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.07.2026, 07:46
W zeszlym sezonie zaliczył 2 symboliczne występy w serie B. Tak to Primavera i calkiem niezłe liczby.

Patrzac jak kręcił, jak poruszal sie w meczu z PBB to bardziej gracz na 1-2 lige niz 3 . Ciekawy zawodnik.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.07.2026 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.07.2026, 11:43
Dobrze widzę, że Rodado i Ertlthaler już trenują z drużyną?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2026, 12:13
Arked napisał(a):Wyświetl post
Dobrze widzę, że Rodado i Ertlthaler już trenują z drużyną?
Trenuja juz od zeszłego tygodnia. Teraz w trening wszedl nawet Grujcic.

Patrzac na przygotowania to Julek jest jakieś 2-3 tygodnie w plecy za reszta, a Rodado 1-2. Wszakże Roda wykonywał fizyczna pracę tylko bezkontaktowa.

Będą dochodzić z forma meczami. Moze klub ogarnie jakiś sparing po meczu z Gieksa
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.07.2026, 12:22
Indywidualnie to chyba obaj trenowali cały czas. Więc kondycyjnych zaległości pewnie nie mają jakichś ogromnych. Natomiast teraz widzę, że już normalnie trenują z resztą, aczkolwiek zdjęcia mogą być mylące.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.07.2026, 13:55
Czyli przeszczep nogi u Ertlthalera się udał ? Ufff całe szczęście...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2026, 16:01
Arked napisał(a):Wyświetl post
Indywidualnie to chyba obaj trenowali cały czas. Więc kondycyjnych zaległości pewnie nie mają jakichś ogromnych. Natomiast teraz widzę, że już normalnie trenują z resztą, aczkolwiek zdjęcia mogą być mylące.
Tyle ze Roda mogl robic biegu i sprinty, Julius niekoniecznie. Obstawiam ze szybciej Rode zobaczyny w 1 składzie, choć jeszcze nie na giekse
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.07.2026, 22:02
Jutrzejszy sparing z Brnem na Meczykach:
https://www.youtube.com/live/kDrwHfl..._NV72fxSIPeW1E

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2026, 08:01
Ciekawe tylko który sklad wybiegnie o 11 a ktory o 13. Z drugiego nie ma transmisji
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2026, 10:43
Wyglądamy tragicznie w sparingu.
Duda to jest chyba najbardziej na siłę promowany i wpychany do składu kopacz w nowożytnej historii Wisły.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.07.2026, 10:56
Rożne Dudy to jeden wielki lol.
Carbo bardzo słabo.
Skrzydłowi bez gry w sumie.

Na plus Mezonans, z piłką kot oraz to że potrafimy presować.

Jak na próbę generalną to tragedia.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2026, 11:27
"Lepsze dośrodkowanie Dudy, to już nie był pierwszy słupek, to już nie był pierwszy obrońca"

Dośrodkował wprost na głowę stopera przeciwnika...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.07.2026, 11:38
Będzie jednak transmisja z drugiego sparingu na YT na Wiśle. Planowany start o 13 ale idzie burza więc może przyspieszą.

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.07.2026, 11:40
Skład na pierwszy sparing z Artisem Brno: Łubik - Giger, Uryga (C), Maisonneuve, Krzyżanowski - Duda, Carbó - Kuziemka, Duarte, Bozić - Sanchez

Zmian nie przewiduje się.

0:1 50'
1:1 Uryga 83'
2:1 Krzyżanowski 89'
2:2 90'

obie nasze bramki głową
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.07.2026 o godz. 11:56.

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.07.2026, 12:42
Drugi sparing:
Letki, Mikulec, Kutwa, Biedrzycki, Lelieveld, James, Omić, Staszak, Ertlthaler, Youan, Angel

1:0 Youan 39'

46' Pławiński za Youana
59' Tokarczyk za Ertlthalera
67' testowany (murzynek) za Rodado
75' Cymbaliuk za Omicia
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.07.2026 o godz. 13:50.

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 18.07.2026, 12:57
Youan widać że ma umiejętności, kilka naprawdę fajnych zagrań tylko że nasi po ciężkim obozie a ten na świeżości jedzie.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.07.2026, 13:10
Youan posadzi na ławie Kuziemkę, widać u niego lekkość gry. Według mnie mógłby nawet grać na 9 w zastępstwie za Rodado.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.07.2026, 13:50
Youan pięknie się przywitał - prawe skrzydło może być jego główną pozycją w naszej taktyce. Widać, że w grze defensywnej - podobnie jak Kuziemka - nie jest orłem, ale szybkościowo i siłowo przebija Maćka (który dziś dał piękną asystę przy golu na 2:1). Jest to skok jakościowy w porównaniu do Kissa czy Nikaja
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 18.07.2026, 14:12
Uryga w podstawowym składzie to zły prognostyk. On nie dawał sobie rady w ekstraklasie pięć lat i trzy duże kontuzje temu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2026, 15:09
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Uryga w podstawowym składzie to zły prognostyk. On nie dawał sobie rady w ekstraklasie pięć lat i trzy duże kontuzje temu.
Szkoda, że dowiemy się o tym, za jakieś 4 mecze.
Być może na treningach wygląda OK, ale jakoś nie wierzę w przeniesienie jego dyspozycji z treningów na mecze w ekstraklasie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2026, 16:02
Gdybym nie znał aktualnej sytuacji (głównie chodzi mi o dochodzenie do dyspozycji po kontuzjach paru piłkarzy) i dostał do wyboru dzisiejsze dwa składy i pytanie, który wybieram na pierwszą kolejkę, to bardzo możliwe że postawiłbym na ten drugi

Łubik - Giger, Uryga, Maisonneuve, Krzyżanowski - Duda, Carbó - Kuziemka, Duarte, Bozić - Sanchez
Letkiewicz - Mikulec, Kutwa, Biedrzycki, Lelieveld, James, Omić, Staszak, Ertlthaler, Youan, Rodado

Ale widać, że już w tej chwili jest rywalizacja na dosłownie każdej pozycji - i to cieszy.
Odpowiedz cytując
cygan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2026, 16:02
ja jestem pozytywnie nastawiony na nowy sezon ,mamy kadrę 20 dobrych zawodników,jest walka o każdą pozycje,brawo basha i Jarek K.Bedzie walka o pierwsza 6
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2026, 16:09
masada napisał(a):Wyświetl post
Gdybym nie znał aktualnej sytuacji (głównie chodzi mi o dochodzenie do dyspozycji po kontuzjach paru piłkarzy) i dostał do wyboru dzisiejsze dwa składy i pytanie, który wybieram na pierwszą kolejkę, to bardzo możliwe że postawiłbym na ten drugi

Łubik - Giger, Uryga, Maisonneuve, Krzyżanowski - Duda, Carbó - Kuziemka, Duarte, Bozić - Sanchez
Letkiewicz - Mikulec, Kutwa, Biedrzycki, Lelieveld, James, Omić, Staszak, Ertlthaler, Youan, Rodado

Ale widać, że już w tej chwili jest rywalizacja na dosłownie każdej pozycji - i to cieszy.
Coś w tym jest, mało tego, młodzi też się dobrze pokazują - Plawiński i Tokarczyk.
A jeszcze jest Guillemenot.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2026, 16:44

To samo pomyślałem.

A jeszcze jest Jeremmy, Grujcic, Pławinski, Tokarczyk a nawet Jaroch w razie kadrowej tragedii.

Zbudowaliśmy na papierze naprawdę szeroka i mocna kadrę. Rywalizacja powinna napędzać zawodników do podnoszenia swojego poziomu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.07.2026, 17:00

Dobrze, że napisałeś "gdybym nie znał".
Druga 11 to rekonwalescenci, nowi i młodzi.
Jak zobaczyłem kontuzję Juliusa i chyba z 5 minut przerwy to mało nie zeszłem przed monitorem.
Myślę, że w pierwszych kolejkach będzie po 4-5 zmian i to raczej bliżej 60 minuty.

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 18.07.2026, 17:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że dowiemy się o tym, za jakieś 4 mecze.
Być może na treningach wygląda OK, ale jakoś nie wierzę w przeniesienie jego dyspozycji z treningów na mecze w ekstraklasie
Problemem jest to że my się nie musimy dowiadywać ważne żeby Pan trener to jak najszybciej załapał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów