|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Łubik
Mihai Popa Maxence Maisonneuve Żan Rognelj Sporo nowych nazwisk jak na 24 godziny, ale wydaje sie ze najbardziej realny jest Francuz i bramkarz Popa |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tak, ale ich gra opierała się na rozgrywaniu piłki od bramkarza, w czym brylował Łubik.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
królewski zdementował
nie ma tematu Rogelja w WK ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Nam to raczej nie będzie przeszkadzało, bo i tak nie mamy kasy na transfery gotówkowe, więc czekamy na rozwój spraw ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Włodarczyk twierdzi, że Łubik będzie grał u nas
do uzgodnienia wypo zostały pono szczegóły [bez wykupu, o co rozbiło się wypo kolejne do Zabrza] jeśli tak będzie to dobra wiadomość to jest bardzo dobry bramkarz i jak pisałem Letki nie ma podjazdu
Ostatnio edytowane przez emjot : 10.06.2026 o godz. 20:20.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Na razie może nie ma, ale za dwa lata może być lepszy od Łubika i o to w tej zabawie chodzi.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tu jest błąd Łubika w stylu Letkiewicza z listopada 2025.
![]() https://x.com/CANALPLUS_SPORT/status...335948/history Ale jak go dostaniemy "za darmo" to uczciwa cena, trzeba tylko Letkiego przedłużyć. Ciekawe czy wśród tych uzgodnień jest liczba meczów. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jest lepszy bo sie jeszcze u nas nie obcial.
Na lwce rezerwowych u nas przeciez siedza lepsi zawodnicy niz ci co wychodza w podstawie. hue hue hue. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Super transfer. Mam nadzieję, że cienias Letkiewicz nie powącha murawy w ekstraklasie u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Łubik też ma na koncie pare baboli w ostatnim sezonie.
Liczyłem na jakiegoś bardziej doświadczonego bramkarza. Cytat:
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 11.06.2026 o godz. 12:05.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przy naszej grze od tylu to ja bardziej liczylem na klasycznego rozgrywajacego, ktory przy okazji umie bronic
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziwisz się? Przecież za chłopaka trzeba zapłacić. Wisły nie stać na takie transfery.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli tylko zamiast perspektywicznego Kwiatkowskiego, wokół którego jest teraz dużo szumu, przyjdzie do nas nieznany nikomu piłkarz z jakiejś solidnej ligi i będzie na poziomie Erlthalera, Giegera czy Bozica to chyba będzie dużo lepiej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Młodych mamy już wystarczająco wielu i dalej będziemy na nich stawiać w Ekstraklasie.
Teraz potrzebujemy umiejętności na już i mocnych charakterów, które przydadzą się w prawdziwych chwilach kryzysu. Doświadczenia ostatnich kilku lat pokazały, że lepiej już wydać kasę na ukształtowanych zawodników, jak Biedrzycki, czy Mikulec niż kupować potencjał (Sukiennicki, Fazlagić). Problem jest taki, że teraz już celujemy w zawodników na Ekstraklasę, a nie 1. ligę i o takich zawodników z Polski już może być ciężko. Dlatego wierzymy w transfery z wolnego rynku w wykonaniu Dyrektora Bashy i może poza możliwym Łubikiem zagadniemy jeszcze jakiś zagraniczny klub o wypożyczenie kogoś do pola? Szachtar nie ma jakiegoś nieoszlifowanego Brazylijczyka, sprowadzonego za kilka milionów, którego moglibyśmy ograć w dobrej, europejskiej lidze? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia jak gra Kwiatkowski, czy jest warty oczekiwanej za niego ceny.
Nie wiem też kto (i czy) do nas trafi jako nowy skrzydłowy. Chodziło mi tylko o to, że Wisła nie ma kasy na transfery "gotówkowe". ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Beniaminek ściąga bramkarza z jedenastki wicemistrza.
A są tacy co i tak będą marudzić. Świetny ruch po kosztach na papierze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2022
Offline |
|
|
Podoba mi się to z każdej strony. Dla rozwoju bramkarzy cholernie ważna jest rywalizacja i konkurencja. Broda i Cziczkan nie byli żadną, więc jestem w stanie sobie nawet wyobrazić, że Letkiewicz po roku na ławce z okazjonalnymi występami robi progres. A Wisła jest świetnie ubezpieczona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Wydaje się, że pomysł z tym Łubikiem jest bardzo dobry.
Mam nadzieję, że jest to początek nowej strategii. Czyli bierzemy z dobrych klubów zawodników, ktorzy nie mieszczą się w składzie aby ich ograć. Robimy to "za darmo", z góry wiemy, że po okresie wypożyczenia nie wykupimy go, ale liczymy, że podczas pobytu u nas wniesie wiele do drużyny. Uważam, że to jest słuszne gdyż groszem nie śmierdzimy. A teorie, że przecież jak to tak, powinniśmy brać młodych a potem sprzedawać za kupę szmalu, to ładnie tylko brzmią. Realnie to chyba od czasów Chrapka ( czyli coś ok 10 lat) nie sprzedaliśmy sensownie żadnego młodego czy wychowanka. Więc nie łudźmy się, że to teraz zrobimy. Z resztą, czekam za ile pójdzie taki przykładowo Kuziemka... Co do Łubika to jeden minus. Pewnie do odstawki pójdzie Letki a siedząc na ławie trudno aby się rozwijał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Łubik puścił najmniej bramek z bramkarzy którzy rozegrali min 90% spotkan. Jest świetny w rozegraniu i w powietrzu, czyli w tych elementach w których Letkiewicz musi sie duzo uczyc i trzeba przyznać - bedzie mial od kogo. Natomiast nie jest to bramkarz z ktorym nie podejmie rywalizacji. Fajny transfer (jesli juz będzie klepniety). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciężko mówić tu o strategii. Trafiła się (na papierze) niezła okazja to ją najprawdopodobniej wykorzystano. Najprawdopodobniej bo jeszcze nie ma infa, że jest u nas na testach medycznych. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
B. Karcz potwierdził Maisonneuve'a i Łubika.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra.../c2p2-29081789
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 11.06.2026 o godz. 16:13.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To czy będzie lepszy czy gorszy w takim wypadku ma znaczenie czysto retoryczne. Uważam za bardzo poważny błąd ściąganie kolejnego niedoświadczonego bramkarza. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy nas nie stać. Być może, ale nie to jest ważne.
Nawet gdyby było nas stać to chłopak jeszcze nic nadzwyczajnego nie pokazał a ja mam nadzieję, że Basha ma upatrzonych piłkarzy bez odstępnego, których nikt nie zna i o których nie trzeba się ścigać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym wydanie między 0,5 mln euro a 1 milionem nie gwarantuje jakości. W poważnym futbolu to są żadne sumy. Ostatecznie nie tylko grzebiesz w piłkarskim śmietniku, ale jeszcze za to płacisz... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kto oglądał Ekstraklasę ten wie, że Łubik to dolna tabela golkiperów. Miał fajne spotkania, ale i fatalne. Jak ktoś nie oglądał to wystarczy spojrzeć na specjalistyczne portale i np. średnią not wszystkich golkiperów. Na pewno jest to bramkarz lepszy od Letkiewicza, ale trudno go nazwać solidnym. Zbyt duże wahania formy. Zobaczymy, może zrobić postęp.
Do wzięcia był rzeczywiście kozak(bramkarz Motoru), ale tutaj szybciutko zadziałała Legia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łubika u nas nie będzie
idzie do Gieksy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może jednak Mihai Popa?
Grał w Torino, teraz kończy mu się kontrakt w CFR Cluj. Ponoć Wisła celowała albo w niego albo w Łubika. Skoro Łubik niekatualny to może Rumun przyjdzie do Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak będzie na poziomie Dolhy, to czemu nie
Byle by tak nie skończył...![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak samo idzie do Gieksy jak idzie do nas. Zobaczymy gdzie finalnie skończy.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|