|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Program przedmeczowy na Kanale Sportowym. Wlasnie leci Live
https://www.youtube.com/watch?v=NecXbeIIvSI |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Bardzo fajnie wypadł zarówno Jop odkrywając trochę więcej swojej filozofii i przede wszystkim Królewski - tak prezentującego się w mediach nawet mi hejterowi się miło słucha
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twój krzemowy kolega chyba nie doczytał Twojego pierwszego akapitu, zanim napisał Ci następne piętnaście. Gdyby doczytał, kazałby Ci je usunąć, bo cała reszta sypie się od tej pierwszej linijki.To już drugi raz z rzędu, kiedy "odpowiadasz" mi tekstem, którego nie napisałeś. Zamęczysz czatGPT swoją bezradnością i próbami zamienienia tego tematu w dyskusję na temat mojego stylu pisania, choć dotyczy on meczu ze Stalą Rzeszów, a także w wielu ostatnich postach "Bąbelków" i Kacpra Dudy. Już o waszych atakach na Wolfiego nie wspominam. Zrobiłeś z tego tematu call center modelu językowego. Pisz dalej z asystą, jeżeli musisz, ale przynajmniej daruj sobie udawanie, że to Twoja diagnoza, a nie wynik promptu typu "wskaż manipulacje retoryczne we wpisie X". Lista pięciu pytań retorycznych ma sprawiać wrażenie aktu oskarżenia, ale rozsypuje się od dotknięcia. "Nie da się obronić" - to nie hiperbola, to teza. Obalanie tez polega na pokazaniu kontrprzykładów, a nie na przyklejeniu im łacińskiej etykietki. *Drugi Zieliński" nie jest chochołem, tylko porównaniem, po które sięgnął niegdyś FraMat w odniesieniu do jego stylu gry, odwoływanie się do statystyk, które nie oddają pełnego obrazu gry podobnie jak powoływanie się przez niektórych na ogólnosezonowe statystyki, które same z siebie w żaden sposób nie czynią z niego jakościowego zawodnika - to nie ja zbudowałem tego stracha, ja go tylko zauważyłem. Wątek PESEL-u i *bąbelków" miał konkretne adresaty i konkretne wpisy w tle, do których Twój model nie ma dostępu, więc dla niego to musi wyglądać na uogólnienie. Dla każdego, kto czytał ten wątek wstecz - już raczej nie wygląda. A teraz najciekawsze. Przez dwa posty pod rząd, w sumie kilka tysięcy znaków, nie napisałeś ani jednego wartościowego zdania o Dudzie. O Wiśle zresztą też. Zarzucasz mi, że "cały czas sprowadzam sprawę do tego, czy Duda jest jakościowy" - no tak, bo to jest temat tej dyskusji. Podobnie jak inne już wymienione. Wątek nazywa się "Stal Rzeszów - Wisła Kraków", nie "Analiza dyskursu Markusa". Więc proponuję ćwiczenie: napisz własnymi słowami, bez modelu, jak oceniasz w meczu ze Stalą: a) jego pracę w destrukcji w pierwszej połowie i obsadę środka pola, gdy Stal wyprowadzała kontry, b) tempo podania w sytuacjach, w których miał czas i przestrzeń, a wybierał kółeczko w bok, c) zachowania podczas stałych fragmentów, d) realny wpływ na konstrukcję gry ofensywnej, a nie tylko cyferki w rubryce *asysty" w kontekście całego sezonu. Cztery konkrety. Cztery akapity Twoim językiem. Bez gwiazdek, bez "to dość wymowne", bez listy dziesięciu mechanizmów retorycznych. Jeśli to napiszesz - wracamy do dyskusji o piłce i chętnie się różnimy. Jeśli wkleisz mi trzecią z rzędu "fachową analizę" tego, jak źle sformułowałem powyższe pytania - to ja już naprawdę nie wiem, jak delikatniej zasugerować, że tę debatę od dawna prowadzisz nie Ty, tylko ktoś, kto nigdy nie widział, jak Duda wykonuje rzut rożny czy skacze do główek.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.05.2026 o godz. 17:39.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Moje analizy z czasów Lazio i Schalke, które pisałem dla Kasperczaka, dziś niektóre modele AI klasyfikują z 70% prawdopodobieństwem jako napisane przez sztuczną inteligencję. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zarzut jest inny:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() To wszystko, co jest wymienione w tych Twoich podpunktach, można znaleźć w każdym wpisie na forum, który ma więcej niż kilka liter - łącznie z Twoimi własnymi, łącznie z Gregorio, łącznie z regulaminem tego forum, gdyby ktoś go pod model wrzucił z odpowiednim promptem. Algorytm dostaje polecenie typu opisz krytycznie, znajdując możliwe manipulacje i mechanizmy retoryczne i - niespodzianka - znajduje je dosłownie wszędzie, bo każdy tekst dłuższy niż lista zakupów zawiera jakieś etykietowanie, jakąś generalizację i jakieś "pewność tonu". To nie jest diagnoza, to jest funkcja narzędzia. ![]() Wiesz co AI mi wkleiło, gdy poprosiłem go o przeanalizowanie Twojej twórczości w oparciu o fakty i o to, co rzeczywiście pisałeś lub mówiłeś? Proszę: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.05.2026 o godz. 17:34.
![]()
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zaczyna się...
A bo AI tak powiedział i nie ma dyskusji .Jak się nie ma argumentów to się czepia literówek, albo podpiera AI ![]() Każdy widzi kto się ucieka do takiej kompromitacji... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do 10 zarzutów stworzonych przez AI dorzucę jeden mojego autostwa:
Kiedy Markusowi zaczyna usuwać się grunt pod nogami zręcznie zmienia temat kierując uwagę na swojego oponenta zamiast trzymać się tematu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
FraMat, jedenasty zarzut wreszcie własnoręcznie? No proszę jaka autoironia, w sumie nie posądzałbym Cię o nią, bo to przecież Ty z Gregorio przez ostatnie posty desperacko odwracaliście uwagę z meczu na mój styl pisania - i to nawet nie własnymi słowami, tylko z dostawą z ChatGPT w ramach określonego promptu.
Niestety napisanie tego zdania po wklejkach z modelu wyszło Ci mniej więcej tak, jak Dudzie krycie wysokiego rywala na krótkim słupku przy stałych fragmentach gry. ![]() Ale dzielnie próbuj dalej. ![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.05.2026 o godz. 18:03.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeniosę się z tym do innego tematu, żeby tu nie zakłócać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Spytajcie chata jeszcze o to, który ma dłuższego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Lidera mamy, za ch*a go nie oddamy!
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Serio, nawet w Taaaaaaaaaaaaaaaaaakiej Chwili musieliście za...s...rać wątek meczowy bzdurami bez sensu i związku z tematem?
Gwarantuję, że są jeszcze userzy, którzy w temacie MECZOWYM chcą poczytać o meczu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|