The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2026, 20:27
As napisał(a):Wyświetl post
Wieczysta zaraz bedzie szukac trenera.
Myślę że Skorża ma dość pieniędzy żeby nie robić za klauna w cyrku Kwietnia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2026, 21:07
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Craxa może chcieć utrzymać rezerwy w 3 lidze więc może się okazać, że będą "transfery" z 1 drużyny.
Raz, że jednocześnie I drużyna walczy o utrzymanie, więc tych "transferów" za dużo nie będą ryzykować.
Dwa, że są mocno ograniczeni przepisami dotyczącymi tego ilu i których zawodników z I drużyny mogą wysłać.
Współwłaściciel, współsponsor
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.04.2026, 21:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jesteś tak nieuczciwy intelektualnie że to aż żałosne.

Dobrze wiesz, że pisałem o całym sezonie. Choć bardzo wygodnie Ci jest udawać idiotę. Tyle że Omić nie musiał wchodzić na pięć minut, tak samo jak Carbo grzać ławę. Zwłaszcza kiedy Duda i Igbekeme kopali się po czołach (a było sporo takich meczy w tej rundzie).

Jop pokazał wiele bardzo niepokojących tendencji, wzmocnionych przekonaniem o własnej zajebistości po dobrym początku sezonu. Przynajmniej teraz - wydaje się - troche spuścił z tonu, bo niektóre konferencje przed i pomeczowe były żenujące nawet dla mnie.

I tyle. Twoje kłamstwa na temat formy Carbo i Omicia zostały zweryfikowane, Jop pokazał że jego wybory są niekoniecznie merytoryczne. Zobaczymy co dalej. Jeśli podobne akcje będą kontynuowane po ewentualnym awansie, to przygoda Jopa w Wiśle się zakończy.

Ja bym jednak potencjalnych następców szukał już teraz.

Dokładnie o to chodzi.

Wrzucanie ławki rezerwowych z ostatniego meczu z pytaniem. Kto ma wejść, jest udawaniem idioty w najlepszym razie.

Poza tymi co weszli, kto wie czy Coleynie byłby skuteczniejszy niż Gruicic. Ale mowa jest o całym sezonie, gdzie Jop w wielu meczach trzymał na boisku słabo grających piłkarzy, brak zmian tłumacząc tym że ci na ławce są jeszcze słabsi. Przecież brednie o Carbo, który bawi potomka i to uniemożliwia mu grę to jest świeży temat. Mija tydzień i Carbo jest najlepszy na boisku. Omic miał nie dać rady, Kutwa przegrać rywalizacje i tym podobne farmazony.

Rzeczywistość pokazała ile w tym prawdy. Czy Omic grając choćby po 30 minut jeszcze na jesieni dzisiaj byłby lepszy? To samo Kutwa. Czy Baniowski nie zasługuje na jakąś okazję do pokazania się? To są pytania retoryczne.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.04.2026, 23:01
Jop dostał bardzo dobre transfery w porównaniu z innymi trenerami i dopóki nie przeszkadzał, drużyna grała, istny samograj.
Niestety swoim przywiązaniem do pupilków rozwalił ten zespół dokumentnie. Rezerwowi widząc, że jak słabo by nie grały pupilki Jopusia i tak nie ma jak ich wygryźć ze składu uczciwą rywalizacją, przestali się starać. A pupilki podobnie, nie czuły zagrożenia, rywalizacji, to i im forma spadła.
Jopizna nadaje się do tarcia chrzanu, a nie ekstraklasy, która go szybciutko zweryfikuje.

Tylko słabości grupy pościgowej zawdzięczamy awans. Inaczej znów byśmy przej...w barażach. Albo i by ich nie było. Jopa zasługi zadnej.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 28.04.2026 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.04.2026, 01:41
Wieczysta zaraz bedzie szukac trenera.
Skorża to chyba jedyny trener w Polsce, który mówi gdzie chce pracować, a nie odwrotnie. Jeśli będzie chciał wrócić do Lecha, to natychmiast zwolnią/nie przedłużą kontraktu z Frederiksenem. Taka jest jego pozycja w polskim futbolu. Dopiero co odrzucił posadę selekcjonera, bo z Kuleszą(ten już ogłosił, że Skorża zostanie podpisany ) i jego ludźmi nie będzie pracował. Warunki proponowali mu kosmiczne.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.04.2026, 07:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
(...)
I tyle. Twoje kłamstwa na temat formy Carbo i Omicia zostały zweryfikowane, Jop pokazał że jego wybory są niekoniecznie merytoryczne. (..).
Odsyłam do wywiadu z Carbo po meczu w Chorzowie. Pewnie znowu powiesz że naznyslal bo musiał coś powiedzieć, jak Kutwa, Sanchez, Bozic i inni których slowa też wrzuciłeś do beczki z kłamstwami.

Czyli tak:
Piłkarze klamia o swojej formie nawet gdy mówiąc ze była slabsza (bo przecież wolfy z drozdem wie lepiej)
Ponadto klamia też gdy maja kontuzje że ją maja.
Trenerzy kłamią o formie zawodników i świadomie sabotuja swoja prace
Kibice klamia zmyslajac niestworzone rzeczy
Tylko wolfy prawdomówny
Odpowiedz cytując
Thomas *
Junior Member

Od: 12.2004

Stary 29.04.2026, 08:09
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Tylko słabości grupy pościgowej zawdzięczamy awans. Inaczej znów byśmy przej...w barażach. Albo i by ich nie było. Jopa zasługi zadnej.
Jacy MY ? ty jesteś Wiślakiem ? wypierd..laj trolu z tego forum !
Ave Wisła !
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 29.04.2026, 08:39
Thomas * napisał(a):Wyświetl post
Jacy MY ? ty jesteś Wiślakiem ? wypierd..laj trolu z tego forum !
Rozśmieszyleś mnie,.naprawdę Typowe dla Jopofili. Jak wiecie, że mam rację i argumentów brak, to wjeżdża na bialym koniu "trolowanie"
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 29.04.2026 o godz. 09:13.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.04.2026, 09:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Odsyłam do wywiadu z Carbo po meczu w Chorzowie. Pewnie znowu powiesz że naznyslal bo musiał coś powiedzieć, jak Kutwa, Sanchez, Bozic i inni których slowa też wrzuciłeś do beczki z kłamstwami.

Czyli tak:
Piłkarze klamia o swojej formie nawet gdy mówiąc ze była slabsza (bo przecież wolfy z drozdem wie lepiej)
Tylko wolfy prawdomówny
Dokładnie.Pisałem w innym temacie,że Carbo nie wystąpił tylko w dwóch meczach w których miał możliwość zagrać.
Tylko dwa mecze poza boiskiem mimo widocznego dołka formy a goście bredzą,że Carbo odstawiony.
W Chorzowie Marc zagrał poprawnie ale do jego normalnej formy to jeszcze sporo brakowało.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.04.2026, 10:22

Czyli tak:
Tylko wolfy prawdomówny
A na koniec i tak tabela pokazuje, że jesteśmy na 1 miejscu.

Czasami mam wrażenie, że to forum nie jest z okolic Błoń tylko Babińskiego.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 29.04.2026, 12:45
Jest pewna możliwość aby Omicze czy inne Baniowskie grały w pierwszym składzie.
Trzeba pisać do FIFA aby zwiększyli ilość zawodników grających z jedenastu do piętnastu, szesnastu...

Wtedy nawet betonowy Jop będzie musiał z nich korzystać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2026, 13:34
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
A na koniec i tak tabela pokazuje, że jesteśmy na 1 miejscu.

Czasami mam wrażenie, że to forum nie jest z okolic Błoń tylko Babińskiego.
Ile to razy jakieś ograniczniki wysyłały mnie na tym forum do psychiatry.

Bo przecież nie spadliśmy z ligi, Meresiński nie okazał się oszustem, Młyńskiego, Olejarkę i Starzyńskiego sprzedaliśmy za miliony, Broda pokazał że może bronić w pierwszej lidze (prawda, pepe?)...

Nie chce mi się. Odpowiem jak będziecie mieli coś sensownego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2026, 14:55
Czytanie tego tematu chyba da mi raka.

Czy tu ktokolwiek w ogole rozmawia z pozycji innej niz swoje sympatie / antypatie?

Ja .......e. Jak ktos nie lubi (albo lubi) *Jopa to usilnie ignoruje wszelkie obiektywne zewnetrzne czynniki, ktore maja wplyw na ocene pracy. "Jesli warunki poza kontrola trenera sa sprzeczne z moimi pogladami to tym gorzej dla warunkow."

*(pilkarza, czy jakiegolwiek innego trenera).

Przykladowo:
Rotuje skladem / nie rotuje skladem - a kogo ....a obchodzi forma pilkarzy, kontuzje, zawieszenia, sytuacja kontraktowa, obraz meczu, taktyka przeciwnika, sraczka w tygodniu czy narodziny dziecka i nieprzespane noce.
"Jop ma rotowac chocby mial wpuszczac kierowce klubowego autobusu BO JA LUBIE ROTACJE i w ....ie mam czy to ma sens czy nie! Na treningi nie chodze ale wiem lepiej!

Jakby czlowiek czytal dyskusje miedzy pania Halinka i pania Jadzia.
Ostatnio edytowane przez As : 29.04.2026 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2026, 18:46
Czytanie tego tematu chyba da mi raka.

Czy tu ktokolwiek w ogole rozmawia z pozycji innej niz swoje sympatie / antypatie?

Ja .......e. Jak ktos nie lubi (albo lubi) *Jopa to usilnie ignoruje wszelkie obiektywne zewnetrzne czynniki, ktore maja wplyw na ocene pracy. "Jesli warunki poza kontrola trenera sa sprzeczne z moimi pogladami to tym gorzej dla warunkow."

*(pilkarza, czy jakiegolwiek innego trenera).

Przykladowo:
Rotuje skladem / nie rotuje skladem - a kogo ....a obchodzi forma pilkarzy, kontuzje, zawieszenia, sytuacja kontraktowa, obraz meczu, taktyka przeciwnika, sraczka w tygodniu czy narodziny dziecka i nieprzespane noce.
"Jop ma rotowac chocby mial wpuszczac kierowce klubowego autobusu BO JA LUBIE ROTACJE i w ....ie mam czy to ma sens czy nie! Na treningi nie chodze ale wiem lepiej!

Jakby czlowiek czytal dyskusje miedzy pania Halinka i pania Jadzia.
To wiesz jak się czułem czytając Twoje posty o tym że dziesiątki młodych Polaków, lepszych od Duarte są w czwartej lidze, tylko nie mają agentów. Podobnie jak wysokich napastników.

Na pewno nie były one związane z Twoimi odchyłami. Na pewno

Pomijam że troszkę nie o to chodzi o czym piszesz, bo to detale.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.04.2026, 21:42
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Jest pewna możliwość aby Omicze czy inne Baniowskie grały w pierwszym składzie.
Trzeba pisać do FIFA aby zwiększyli ilość zawodników grających z jedenastu do piętnastu, szesnastu...

Wtedy nawet betonowy Jop będzie musiał z nich korzystać.
Jest prostszy sposób...

Podziękować betonowemu Jopowi.

Wszystkim wyjdzie na zdrowie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2026, 10:56
Jest jeszcze prostszy sposób...

Dać mu spokojnie pracować, bez ciągłych rewolucji i presji wyniku. Tak jak przed sezonem 25/26.

Wszystkim wyjdzie na zdrowie
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 30.04.2026, 11:02
Jest jeszcze prostszy sposób...

Dać mu spokojnie pracować, bez ciągłych rewolucji i presji wyniku. Tak jak przed sezonem 25/26.

Wszystkim wyjdzie na zdrowie
Zwłaszcza, że ma wyniki.
Cel na ten rok to był awans do e-klapy. By go osiągnąć trzeba max 3 punkty.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.04.2026, 11:06
Mam nadzieję, że po weekendzie będzie można już całkiem na spokojnie zająć się taką ale i innymi dyskusjami, póki co tylko całkiem wstępnie, pytanie do zwolenników Maestro Jopa:

Co Waszym zdaniem spowodowało taki zjazd poziomu nie tylko punktowego ale i gry drużyny na wiosnę?
Tylko bez pierdzielenia w stylu "Wisła nie przegrywa spotkań" itp.
A w zasadzie nie na wiosnę tylko już od listopada?

Bo co, ten początek sezonu, w którym tak naprawdę zrobiliśmy 1/3 punktów do awansu wynikał z:
1) szczęśliwie i w zdrowiu przepracowanego obozu letniego
2) słabości naszych rywali na początku sezonu
3) elementowi zaskoczenia np. w osobach Kuziemki czy Lelivelda
4) ponadnormatywnej skuteczności (liczba bramek większa niż xG
5) elementowi szczęścia w kilku meczach (np. w Mielcu mogliśmy przegrywać 0:1 już na samym początku, w Tychach spokojnie mógł być remis, z Grodziskiem u siebie również).

To gdzie tutaj zasługi Jopa?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 30.04.2026, 11:40
No jak to jakie przyczyny? Przeciez zaraz jopofile jak wilddog, karherop, azorek, framacik, jarus001, krysztalek, będą bredzić o słabym składzie. Jak Jop wygrywa to jego zasługa, jak już nie jest różowo, to słaby skład, dej dej Panie Prezesie wzmocnienia, bo przeciez to nie wina cudownego Jopusia. Retoryka śmieszna ale i tragiczna. I tak w zasadzie bronili kazdego polskiego trenera.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2026, 11:46
@sandomingo

Doceniam że pomimo odmiennego zdania w wielu kwestiach podejmujesz chęć kulturalnej dyskusji. Zadałeś wiele pytan i hipotez wartych konfrontacji z rzeczywistością.

O wielu z powodów obecnego stanu rzeczy pisalem wczesniej, ale i jeszcze wspomne, ale pozwól że poczekam na rozwoj sytuacji do końca sezonu (awans, jak i zdobycie 1 czy 2 miejsca).

Czysto hipotetycznie ostatnie 4 spotkania możemy zarówno w komplecie przegrać jak i wygrać, co powinno dać jeszcze lepszy obraz co w drużynie działa/nie dziala, trzeba zmienić lub skorygowac.

Tak jak spadek mial wielu ojcow, tak awans ma wielu ojcow, świetna jesien jak i slabsza wiosna.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.04.2026, 11:57
@sandomingo

Doceniam że pomimo odmiennego zdania w wielu kwestiach podejmujesz chęć kulturalnej dyskusji. Zadałeś wiele pytan i hipotez wartych konfrontacji z rzeczywistością.

O wielu z powodów obecnego stanu rzeczy pisalem wczesniej, ale i jeszcze wspomne, ale pozwól że poczekam na rozwoj sytuacji do końca sezonu (awans, jak i zdobycie 1 czy 2 miejsca).

Czysto hipotetycznie ostatnie 4 spotkania możemy zarówno w komplecie przegrać jak i wygrać, co powinno dać jeszcze lepszy obraz co w drużynie działa/nie dziala, trzeba zmienić lub skorygowac.

Tak jak spadek mial wielu ojcow, tak awans ma wielu ojcow, świetna jesien jak i slabsza wiosna.
Jak najbardziej, na to będzie czas - miejmy nadzieję, że już w kolejnym tygodniu. Bo jak dla mnie - jeżeli wygramy w Rzeszowie to pozostałe mecze są już kompletnie bez znaczenia.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.04.2026, 12:09
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
To gdzie tutaj zasługi Jopa?
Nie kupuję retoryki, że jak idzie dobrze, to zasługa świetnych piłkarzy i szczęścia, a jak źle, to trener do dupy.

Na dobre, jak i złe okresy drużyny składają się te same czynniki. Trener, jego wybory odnośnie wyjściowych jedenastek, jakość treningów, forma piłkarzy (która jest zmienna), kontuzje, choroby wewnątrz drużyny (pamiętny wirus w dwumeczu z Polonią), zdarzenia z życia prywatnego.

Na niektóre rzeczy trener ma wpływ, na inne nie. Osobiście uważam, że jak na nasze warunki Jop wykręca znakomite wyniki punktowe (co koniec końców jest najważniejsze), które pozostawiają w tyle kilku poprzednich trenerów. Nie jest trenerem bez wad, ale moim zdaniem należy mu się trochę szacunku i zaufania ze względu na to, co do tej pory z Wisłą osiągnął.

W przypadku awansu powinien absolutnie dostać szansę dalszego prowadzenia drużyny, przynajmniej do przerwy zimowej.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.04.2026 o godz. 12:15.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.04.2026, 12:28
@Patryko

Odniesiesz się do wskazanych przez mnie, konkretnych kwestii?
Bo jestem szczerze ciekawy opinii zwolenników Maestro Jopa.
Bo jak dla mnie jest to trener jak wielu innych, zupełnie przeciętny, który miał po prostu chwilowo mocną nadwyżkę szczęścia.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.04.2026, 12:50
Ale ja się już do tego odniosłem.

Według mnie szczęście koniec końców ma zwykle sumę zerową.

Ważne jest to, co jest w tej tabelce:

Wynik dużo lepszy od poprzedników (Brzęczek 27/1,11, Sobolewski 44/1,75, Rude 18/1,56, Moskal 15/1,20), dodatkowo na dużo większej próbce.

Nie jestem ani zwolennikiem, ani przeciwnikiem Jopa. Po prostu doceniam to, co osiągnął, ale widzę też pole do poprawy. Jeśli dostanie odpowiednie narzędzia (czyli dużo lepszy materiał piłkarski), to będzie można go rozliczać z pracy w Ekstraklasie. Jeśli będzie miał słabe wyniki, to pożegnam go bez żalu, bo koniec końców najważniejsza jest Wisła.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.04.2026 o godz. 13:13.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2026, 14:01
Przy czym trzeba tez powiedziec, ze Jop ma bodaj najstabilniejsza sytuacje kadrowa.

Brzeczek po spadku skladal druzyne. Sobolowi po swietnej wiosnie na jesien rozleciala sie druzyna. Moskal lepil jedenastki na poszczegolne mecze z tych co akurat byli pod reka (Jezu, u niego Dziedzic, Gogol, Starzynski i Mlynski wychodzili w podstawie LoL). Rude mial z tego chyba najlepsza sytuacje kadrowa ale bede bronil opinii, ze Jop z tych wszystkich trenerow ma najstabilniejszy i jakosciowo najlepszy sklad.

Oczywiscie to nic Jopowi nie ujmuje ale obiektywnie ma najlepszy material ludzki do pracy.

Bylo to z reszta dosc dobitenie widac kiedy Jop zmienial Moskala co zbieglo sie w czasie z faktem, ze kontuzjowani wracali do skladu a nowi zawodnicy, ktorzy doszli juz w trakcie sezonu zaczynali lapac zgranie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 30.04.2026, 14:23
Mam nadzieję, że po weekendzie będzie można już całkiem na spokojnie zająć się taką ale i innymi dyskusjami, póki co tylko całkiem wstępnie, pytanie do zwolenników Maestro Jopa:

Co Waszym zdaniem spowodowało taki zjazd poziomu nie tylko punktowego ale i gry drużyny na wiosnę?
Tylko bez pierdzielenia w stylu "Wisła nie przegrywa spotkań" itp.
A w zasadzie nie na wiosnę tylko już od listopada?

(...)
kontuzja Rodado gdzieś w listopadzie
kontuzja Sancheza
kontuzja Biedrzyckiego

Większość zawodników przychodzących do Wisły ma jakiś "feler" bo inaczej by do Wisły nie przyszli.

Dodatkowo większość drużyn się nauczyła jak blokować Wisłę, co jak widać po remisach jest skuteczne ale nie na tyle by nam zrobić krzywdę w 2026 - Wisła nie przegrała meczu na boisku w tym roku.

Na drugim miejscu jest balujący za pieniądze podatnika Śląsk, na trzecim Wieczysta. My jedziemy na długach i jakoś z tego trzeba wyjść.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 30.04.2026 o godz. 14:30.

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2026, 14:38
Wedlug mnie powodu sa dwa:

1 - Letnie przygotowania sie udaly, nie bylo kontuzji, nikt nie byl chory nikt wazny nie wypadl z przygotowan. Przygotowanie zimowe sie nie udaly. Jak sie sledzilo raporty z obozu to codziennie, ten chory, tamtemu cos strzelilo i odpoczywa, kilku zlapala turecka sraczka. Obiketywnie rzecz biorac druzyna nie jest tak przygotowana do wiosny jak byla przygotowana do jesieni.

2 - kontuzje i absencje kluczowych zawodnikow. O ile na jesieni rzadko kiedy Jop nie mogl wybrac takiej jedenastki, ktora chcial tak na wiosne juz takiego komfortu nie ma. Rodado gral runde z kontuzja kolana i to bylo widac golym okiem, ze to nie ten sam zawodnik. Duda tez mial jakas kontuzje i bylo wiadac ze nie gra tego co na jesieni. Dodatkowo zaczely sie absencje za kartki.

Mozna by jeszcze dodac do tego, ze

- murawy na wyjazdach byly dramatyczne po zimie co pewnie bardziej pomagalo przeciwnikom niz nam. U siebie jednak tez nam gorzej idzie a murawe mamy super.
- z conajmniej 3 zwyciestw ordynarnie obrabowali nas sedziowie (co oczywiscie nie jest ani wina ani zasluga Jopa ale wiekszosc ludzi ocenia trenera po liczbie punktow wiec trzeba o tym wspomniec.)
- no i zapomnialem. Na poziom punktowy ma przeciez tez wplyw walkower ze Slaskiem bo obniza srednia punktow.
Ostatnio edytowane przez As : 30.04.2026 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2026, 16:21
(...)
Bylo to z reszta dosc dobitenie widac kiedy Jop zmienial Moskala co zbieglo sie w czasie z faktem, ze kontuzjowani wracali do skladu a nowi zawodnicy, ktorzy doszli juz w trakcie sezonu zaczynali lapac zgranie.
Kompletnie tego nie da sie zweryfikowac czy komuś innemu na miejscu Jopa by wyszlo lub nie po przejęciu zespolu od Moskala (choc punktowanie było tak fatalne że gorzej sie nie dalo). Ale juz takiemu Rude udalo się osiągać gorsze wyniki niz Sobolewski, ktory byl fatalnym trenerem na tamtą Wisłę.

A jesli juz, patrząc na ilość osob ktore sobie zjadły zęby na Wiśle to prędzej cie tu coś pogrąży niz osiagnie sukces. A tamta Wisla mimo iz zdobyla bodaj 6 pkt w 8 meczach to mocno walczyla do konca o top3

Co do reszty, przyjdzie czas na dluzszy elaborat.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.04.2026 o godz. 16:30.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.04.2026, 17:12
@As, dzięki za opinię.

Oczywiście wnioski każdy ma swoje ale to, co napisałeś w części pokrywa się z moimi spostrzeżeniami.
Dlatego nadal uważam, że Jop miał po prostu bardzo dużo szczęscia.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2026, 18:31
Kompletnie tego nie da sie zweryfikowac czy komuś innemu na miejscu Jopa by wyszlo lub nie po przejęciu zespolu od Moskala (choc punktowanie było tak fatalne że gorzej sie nie dalo). Ale juz takiemu Rude udalo się osiągać gorsze wyniki niz Sobolewski, ktory byl fatalnym trenerem na tamtą Wisłę.

A jesli juz, patrząc na ilość osob ktore sobie zjadły zęby na Wiśle to prędzej cie tu coś pogrąży niz osiagnie sukces. A tamta Wisla mimo iz zdobyla bodaj 6 pkt w 8 meczach to mocno walczyla do konca o top3

Co do reszty, przyjdzie czas na dluzszy elaborat.
Zweryfikować na 100% się nie da ale teza, że trener mający lepszych piłkarzy będzie osiągał lepsze wyniki niż ten który ma gorszych jest według mnie do obrony. Moskal ogarniający trzy fronty 15? 16? zawodnikami poprostu musiał osiągać takie wyniki jakie osiągał.

Czy ja wiem czy Ruda wygrywając puchar Polski osiągnął gorszy wynik od Sobolewskiego? Ja bym powiedział nie ale rozumiem, że PP dla niektórych jest nieistotny.

Co do Sobola to znowu wszystko rozbija się o jakość zawodników. Miał Fernandeza, Mule i Junce w formie to były zwycięstwa. Jak mu się skład rozleciał to zwycięstw nie było. Można oczywiście mieć opinię, że Sobolewski na wakacjach zapomniał jak się trenuje ale ja znowu będę trzymał się opinii, że Sobolewski takim samym trenerem był na Wiosnę kiedy wygrywał wszystko jak i na jesieni kiedy przegrywał tylko zawodników miał na jesieni gorszych.
Jedyny błąd w Wiśle jaki Sobol zrobił to fakt, że jak rozleciała się drużyna to się nie zrezygnował z pracy. Wiadomo, miłość do Wisły wzięła górę (ładnie mu się z resztą „kibice” odwdzięczają) ale każdy kto się trochę zna na piłce wiedział, że to jebnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów