The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maumau
Member

Od: 05.2025

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2026, 21:33
Abstrahując od naszej gry. Mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiał oglądać meczu Puszczy Niepołomice. To jest koszmarna drużyna niszcząca futbol. Oby trener Tułacz szybko przeszedł na emeryturę i już nie okaleczał kolejnych piłkarskich pokoleń swoimi pomysłami.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.04.2026, 21:33
Pomijając, że rzeźnicy powinni grać pół godziny w 10 to Wisła zagrała słabiej w 2 połowie. Grujcic dwa razy dał się ograć, Letkiewicz nie pomógł i to wystarczyło. Dobrze, że nie grożą nam baraże bo w takiej formie znowu byłaby klęska.
Odpowiedz cytując
miles
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 24.04.2026, 21:36
Jest to moja osobista porażka- dzisiaj dowiedziałem się że puszcza nie gra tu przypadkowo a zawsze byłem do tego przekonany. Natomiast nie ma to znaczenia jakie zwierzęta przyjeżdżają na Reymonta to przyjeżdżają dostać w papę więc remis z barcelonką czy puszczką boli tak samo
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.04.2026, 21:36
To jak Hajda skończył mecz bez żółtej kartki to zagadka podobna tylko do tajemnicy trójkąta Bermudzkiego, podobnie ten ich muzin /, sędzia jakiś .......nięty.

Letkiewicz zjebał. Drużyna grała a nie chodziła (poszly przelewy?), tego awansu nie da się przegrać.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.04.2026, 21:37
Remis przed meczem wziąłbym w ciemno, po meczu jest niedosyt. Nic ta Puszcza nie gra. To jest pośmiewisko całej polskiej piłki, że takie drewna biegają na drugim poziomie rozgrywkowym. Niestety nie da się wyciągać korzystych wyników bez bramkarza.
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.04.2026, 21:37
Wincyj niech zaczynają od bramkarza ech jop
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.04.2026, 21:43
Gdyby ten sędzia sędziował Puszczy w każdym meczu to oni by mieli conajmniej 75 punktów w tym momencie sezonu.

Co slurwysyn pilnował wyniku.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.04.2026, 21:44
Fakt, że Hajda skończył ten mecz bez kartki, to jest sprawa do Archiwum X.

Nie wiem ile razy chamsko wchodził w naszych od tyłu, ale myślę, że jest to liczba dwucyfrowa.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 24.04.2026, 21:46
Przy tym co wyprawia Rzeźnik Niepołomice antyfutbol to miód dla oczu.
I jeszcze na koniec komentatorzy spuszczający się teraz nad "agresywną" i "dobrą" grą Puszczy...
W moim słowniku, to co oni dzisiaj "grali", nazywa się po prostu "chamstwo".
Współwłaściciel, współsponsor
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.04.2026, 21:47
Trudno winić drużynę za ten wynik. Od lat nie widziałem tak ordynarnej próby przekręcenia wyniku przez sędziego.

Gdyby ten pacan sędziował Puszczy wszystkie mecze, to oni już w lutym mieliby matematycznie pewny awans.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.04.2026, 21:49
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Fakt, że Hajda skończył ten mecz bez kartki, to jest sprawa do Archiwum X.

Nie wiem ile razy chamsko wchodził w naszych od tyłu, ale myślę, że jest to liczba dwucyfrowa.
Sędzia oszust. Nie ma w tym żadnej zagadki.

Tułacz to nie żaden trener, a Puszcza to nie drużyna piłkarska. Mam nadzieję że w końcu wylądują w A klasie gdzie ich miejsce

Bałem się że nasi odpuszczą, ale zagrali bardzo ambitnie. Błędy były, ale to nie był normalny mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2026 o godz. 22:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.04.2026, 21:51
Fakty są takie, że trzeba kibicować aby choroby nie wygrał w tej kolejce. W razie wpadki w Rzeszowie co przy obecnej nienawiści sędziów do Wisły jest możliwe to mecz z Głogowem będzie dla nas prawie jak baraż.

PS. Swoją drogą jak potencjalny inwestor widzi jak Wisła jest przekręcana co tydzień to jak on ma inwestować? Przecież Wisła musi być dwa albo trzy razy lepsza od każdego rywala aby wymęczyć jakieś zwycięstwo...
Ostatnio edytowane przez thechris : 24.04.2026 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
Grzadek
Member

Od: 06.2005

Stary 24.04.2026, 21:56
Bramkarz powinien dać coś "od siebie", nie tylko poprawność. Dzisiaj nie było ani nic od siebie, ani nawet poprawności, obie bramki obciążają Letkiewicza, niestety.

Nie mamy bramkarza.

Poza tym coraz bardziej irytuje mnie ... Duda. No oprócz Hutnika, jaki spektakularny mecz zagrał? Poprawność i tyle, a z uwagi na niski wzrost musimy rozgrywać od tyłu, co ułatwia przeciwnikom ustawianie się pod nas. Nie jestem przekonany.
Tylko Wisła.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 24.04.2026, 22:00
As napisał(a):Wyświetl post
Malec s....ysyn.

Zajebisty mecz z naszej strony. Walka determinacja mimo iz Puscza grala w 14.

Jak to jest ....a mozliwe, ze oni wyszli w 11 na druga polowe? Powinni wyjsc w 9. Sam Hajda powinien dostac 4 lub 5 zoltych kartek a nie dostal ani jednej.

Szacunek dla chlopakow, ze mimo tego, grajac bez najwazniejszych zawodnikow udalo im sie wbic chuja w dupe sedziego, ktory dbal o trzy punkty dla Puszczy.

Z mojej strony. Dziekuje za mecz.
Nic dodać, nic ująć. Pisałem kiedys; biegać, walczyć, za....a jak nie, to wy......dzisiaj nie miałem się czego czepiać*. Brawo i dzięki za walkę z jebanymi rzeźnikami i na dodatek choojami z pzpn, dla jaj sędziami piłkarskim zwanymi!

*Nie dotyczy Letkiego, jak pisałem onegdaj; musi nad psychika pracować. Przy 100% koncentracji byłoby o 1,5 bramki mniej. Sam siebie skazuje na maximum ławkę w eklapie. Dobry bramkarz, to priorytet zakupów!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.04.2026, 22:03
Ale to jak Kutwa zagrał dzisiaj - szacunek. Czyścił wszystko, do tego asysta przy golu Sancheza.

Jop jest ślepy, gdyby nie kontuzje Mariusz by się marnował w rezerwach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.04.2026, 22:33
Można się zżymać na Puszcze, rzeźnicy, prymitywi itd...
Można.

Ale jak bym chciał, żeby Wisła miała chociaż jeden wyćwiczony do perfekcji schemat gry. Wrzut z autu, rożny wolny cokolwiek.
Chciałbym, żeby zawodnicy Wisły pod względem przygotowania fizycznego, siły motoryki itd choć w części wyglądali tak jak zawodnicy Puszczy.
Być może DNA Puszczy jest proste i prymitywne. Ale jest.
A słynne DNA Wisły to jest w wywiadach prezesa i smutnych wywodach trenera po meczu. A na boisku jest chaos i indywidualne przebłyski.

Puszcza przyjechała i z szyderczym uśmiechem na ustach grała swoje. Narzuciła swój styl gry Wiśle (przy biernej postawie sędziego) i wywiozła swoje. Wszyscy na stadionie wiedzieli co Puszcza będzie grać. Wszyscy tylko nie Jop. A nawet jak wiedział to nie był w stanie niczym odpowiedzieć.

Pół drużyny musiało wypaść, żebyśmy wreszcie mogli się przekonać jaką wartość prezentują Kutwa i Omić.
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.04.2026, 22:44
Według mnie Duda zagrał w większości dobry mecz. Ale on potrzebuje do środka kreatywnego partnera od kluczowych podań i dobrego strzału. Duda to piłkarz, który ma powalczyć o piłkę, przetrzymać ją i też zagrać kluczowe podanie, ale nie to co otwiera drogę do bramki. I z tych zadań w miarę się wywiązuje. Ja jego krytyki nie kupuję.

Co do meczu to mam pretensję do sędziego, że pozwalał na tyle fauli Puszczy. Nie znoszę takiej gry, bo kojarzy mi się z okręgówką i B-klasą, gdzie piłkarze grając na kacu koszą się równo z trawą. Szanuję ten punkt i czekam na zwycięstwo. Myślę, że przyjdzie w tych ostatnich meczach. Awans już praktycznie mamy. Nawet jeśli będziemy tylko remisować.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.04.2026, 22:46
Cóż. Przed meczem remis przyjąłbym z zadowoleniem a tutaj mimo wszystko szkoda.
Letkiewicz niestety fatalny, Grujcic drugi ananas a trzeci Maestro Jop.

Co by nie mówić - Puszcza przyjechała tutaj po remis i z remisem wyjechała. Nic nie grają nic absolutnie oprócz tych stałych fragmentów no i Wisła nie była na to przygotowana. Jop swoje wie i swoje każe grać.
A swoją drogą - taki Baniowski czy Nikaj są faktycznie tacy beznadziejni, że nie są w stanie wejść na ostatnie 7-8 minut żeby po prostu pocisnąć? Jeżeli tak, to niech nikt nie mówi że Basha czy tam kąkuter Królewskiego zbudowali świetną drużynę. Bo 30 chłopa na kontraktach a przychodzi co do czego to nie ma komu grać.

No nic. Cały czas potrzeba tych 3 punktów jeszcze. Najlepiej załatwić to w Rzeszowie, bo potem coraz ciężej będzie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.04.2026, 22:48
buczo85 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Duda zagrał w większości dobry mecz. Ale on potrzebuje do środka kreatywnego partnera od kluczowych podań i dobrego strzału. Duda to piłkarz, który ma powalczyć o piłkę, przetrzymać ją i też zagrać kluczowe podanie, ale nie to co otwiera drogę do bramki. I z tych zadań w miarę się wywiązuje. Ja jego krytyki nie kupuję.

Co do meczu to mam pretensję do sędziego, że pozwalał na tyle fauli Puszczy. Nie znoszę takiej gry, bo kojarzy mi się z okręgówką i B-klasą, gdzie piłkarze grając na kacu koszą się równo z trawą. Szanuję ten punkt i czekam na zwycięstwo. Myślę, że przyjdzie w tych ostatnich meczach. Awans już praktycznie mamy. Nawet jeśli będziemy tylko remisować.
Czyli Duda potrzebuje dwóch innych środkowych pomocników obok siebie: klasycznego defensywnego i rozgrywającego.

Albo można posadzić Kacpra na ławce i zagrać dwójką niewybrakowanych pomocników.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2026, 22:51
Zakład Usług Leśnych wspomagany przez pracownika drukarni Malca dziś zdobył jeden punkt. To że nie kończyli meczu w 9to się nadaje na komisję śledczą. Faul na Letkiewiczu - tu równie dobrze Sołowiej mógł zobaczyć czerwoną za kopnięcie bramkarza po gwizdku.
U nas na duży plus Igbekeme Kutwa Omić Krzyżanowski, dopóki mieli siły to i Duda i Duarte za to Grujcić i Letkiewicz zawalili dwie bramki w sobie tylko wiadomy sposób, szczególnie drugą.
ogólnie mecz oglądało się dobrze. Dodatkowo Socios wzbogaci się od Sandomingo
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.04.2026, 22:55
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Zakład Usług Leśnych wspomagany przez pracownika drukarni Malca dziś zdobył jeden punkt. To że nie kończyli meczu w 9to się nadaje na komisję śledczą. Faul na Letkiewiczu - tu równie dobrze Sołowiej mógł zobaczyć czerwoną za kopnięcie bramkarza po gwizdku.
U nas na duży plus Igbekeme Kutwa Omić Krzyżanowski, dopóki mieli siły to i Duda i Duarte za to Grujcić i Letkiewicz zawalili dwie bramki w sobie tylko wiadomy sposób, szczególnie drugą.
ogólnie mecz oglądało się dobrze. Dodatkowo Socios wzbogaci się od Sandomingo
Przy jednej bramce zawalił też Duda, niezainteresowany w ogóle zablokowaniem dośrodkowania, przy drugiej słaba główka Krzyżanowskiego(?).
Oczywiście Grujcić przegrał w obu przypadkach walkę o pozycję.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.04.2026, 22:59
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Cóż. Przed meczem remis przyjąłbym z zadowoleniem a tutaj mimo wszystko szkoda.
Letkiewicz niestety fatalny, Grujcic drugi ananas a trzeci Maestro Jop.

Co by nie mówić - Puszcza przyjechała tutaj po remis i z remisem wyjechała. Nic nie grają nic absolutnie oprócz tych stałych fragmentów no i Wisła nie była na to przygotowana. Jop swoje wie i swoje każe grać.
A swoją drogą - taki Baniowski czy Nikaj są faktycznie tacy beznadziejni, że nie są w stanie wejść na ostatnie 7-8 minut żeby po prostu pocisnąć? Jeżeli tak, to niech nikt nie mówi że Basha czy tam kąkuter Królewskiego zbudowali świetną drużynę. Bo 30 chłopa na kontraktach a przychodzi co do czego to nie ma komu grać.

No nic. Cały czas potrzeba tych 3 punktów jeszcze. Najlepiej załatwić to w Rzeszowie, bo potem coraz ciężej będzie.
Zaraz, zaraz. Jak Puszcza przyjechała po remis? Przecież pisałeś, że dla nas to mecz do odbębnienia a 3pkt dla Puszczy praktycznie pewne. To jak to jest?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.04.2026, 23:01
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Zaraz, zaraz. Jak Puszcza przyjechała po remis? Przecież pisałeś, że dla nas to mecz do odbębnienia a 3pkt dla Puszczy praktycznie pewne. To jak to jest?
Grali o pełną pulę, to oczywiste.
Za łatwo traciliśmy te bramki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2026, 23:01
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Pół drużyny musiało wypaść, żebyśmy wreszcie mogli się przekonać jaką wartość prezentują Kutwa i Omić.
Omic mial zastapic Ertlthalera a ...oddal jeden strzal. No dupy nie urywa.

Nie mowie, ze zle gral czy cos ale jakby rozwial tejmnice dlaczego nie moze posladkow oderwac od lawki.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2026, 23:07
Powiedzmy sobie szczerze, gralismy bardzo dobrze.

Trudno zbudowac plynne akcje kiedy Puszcza faulami przerywala kazda nasza akcje a sedzia to ignorowal. Sam Hajda powinien dwa razy wyleciec z boiska. Przybylko powinien dostac czerwona krtke za faul na Boziu.
Kosei czerwo za faul na Igbekeme.

Oprocz tego bylo kilkanascie zoltych kartek gdzie przy niektorych sedzia nawet faulu nie zagwizdal. Puszcza na druga polowe powinna wyjsc w 9 zawodnikow a grali do konca w 11.

Bramka na 2-2 dla Puszczy nie powinna pasc poniewaz przy wybiciu pilki kilkanascie sekund wczesniej faulowany byl zawodnik Wisly. Szkoda strzepic ryja.

Jesli ktokowliek ma tu jakies pretensje do Wsily to mecz ogladal na Flashscorze.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.04.2026, 23:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przy jednej bramce zawalił też Duda, niezainteresowany w ogóle zablokowaniem dośrodkowania, przy drugiej słaba główka Krzyżanowskiego(?).
Oczywiście Grujcić przegrał w obu przypadkach walkę o pozycję.
co za imbecyl xd
tego nie da się inaczej skomentować
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.04.2026, 23:51
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
co za imbecyl xd
tego nie da się inaczej skomentować
To jest właśnie poziom dyskusji do którego przyzwyczaiłeś.

Obejrzyj sobie powtórki, tylko na trzeźwo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.04.2026, 23:53
Przebieg i obraz spotkania był do przewidzenia. Należy naszych pochwalić za walkę i brak odpuszczania.

Błędy indywidualne Grujcicia i Letkiewicza kosztują nas 2 punkty. Nie bez powodu te dwie pozycje wymagają wzmocnień przed Ekstraklasą, ale nie ma co ich linczować (choć Grujcić nie ma za wiele atutów, by rozpatrywać go jako obrońcę podstawowego składu na Ekstraklasę).

A poza wymienioną dwójką można bez wyjątku pochwalić wszystkich pozostałych zawodników.
I tych, którzy ostatnio byli pod formą, tych, którzy zagrali pierwszy raz od początku, a może nawet szczególnie tych, którzy musieli zagrać dziś na nie swoich optymalnych pozycjach. Kołdra krótka, to musimy kombinować. Dobrze byłoby jednak na Stal wyjść z Sanchezem w podstawowym składzie i Fredem na skrzydle.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.04.2026, 00:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale to jak Kutwa zagrał dzisiaj - szacunek. Czyścił wszystko, do tego asysta przy golu Sancheza.

Jop jest ślepy, gdyby nie kontuzje Mariusz by się marnował w rezerwach.
A za kogo gdyby wszyscy byli zdrowi miałby grać Kutwa?Za Biedrzyckiego czy Grujcica?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.04.2026, 00:19
Coś znowu nie pykło prorokom bo przecież mieliśmy zostać zmieceni przez najlepszą drużynę wiosny.
No cóż szkoda straconych punktów i mam tak samo jak kilku wyżej piszących a mianowicie zastanawiam się jakie haki i na kogo ma Hajda.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów