|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak czy inaczej obie te ekipy nie zdobędą kompletu bo grają jeszcze między sobą.Jeśli w ich meczu padłby remis to nasza wygrana z Chrobrym załatwia sprawę awansu.A realnie oba zespoły ugrają po 10-12 pkt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Polecam tak żyć. Ja na liście mam jeszcze kilka osób zablokowanych, którzy za uj nie są kibicami Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Innymi słowy - brak awansu to byłby absolutny wyczyn. Chyba nawet my nie damy już rady czegoś takiego odwalić. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
Sorry, że w tym wątku napisze o ostatnim meczu
. Pewno juz wszyscy wiedzą, że na potyczce Ruchu z Wisła bylo jakies 1000 więcej świrów, niż na meczu na szczycie angielskiej PremierLeague!! MC - Arsenal. Chyba załapaliśmy się na TOP3 weekendu w Europejskich ligach!![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i Miedz już nieaktualna przy naszej wygranej z Chrobrym,obsrała się z Łęczną ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mozna przyjac z dużym prawdopodobieństwem, ze nawet same porażki nie zepcha nas poza Top2. Cos się mnie wydaje, że trzecia drużyna na finiszu nie przekroczy 58 pkt.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Adasss : 20.04.2026 o godz. 20:12.
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Matma to nie jedynie nasza narodowa bolączka. Epidemia światowa. Byłem kilka lat w Walii, pewnego razu sąsiad pokazał mi ciekawostkę z podręcznika matematyki, z działu o procentach. Był oryginalny cytat z jakiejś gazety; " Z powodu choroby wściekłych krów, pogłowie bydła spadło o 120%". Komentarz autorów podrecznika; "Świadczy to o tym, że pogłowie analfabetow matematycznych wśród dziennikarzy nie jest zerowe".........A propos Walii, w/w sąsiad jest kibicem Wrexham i pisal mi, że już poszło u nich 1200 biletow z puli 2100 jakie od nas dostali na mecz 120 lecia.....
Ostatnio edytowane przez WildDog : 20.04.2026 o godz. 20:27.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Teraz mecz Wieczystej w czwartek.
Śląsk - 66 Chrobry - 63 Wieczysta - 62 raczej 58 przeskoczą. Pogoń GM - 60 - może już nie da rady.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.04.2026 o godz. 21:21.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Apropo meczu z Puszcza to Karcz przewiduje Omicia od pierwszych minut, a i Jop sugeruje w 1 składzie niespodziankę. Wypada życzyć powodzenia. To ostatnia szansa by zalapac sie przez niego na pociąg "ekstraklasa". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd zaraz będzie .......ił,że wypuszcza Omića na największych drwali w lidze.Mam tylko nadzieję,że ci z Niepołomic nie będą celowali piłką w naszych....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wieczysta: 54-40 = 14 Musieli by strzelić prawie +20 bramek w 5 meczach ![]()
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.04.2026 o godz. 21:56.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie jakby Omić zagrał, dodatkowe centymetry bardzo się przydadzą. Ja bym postawił na środek Omić-Igbekeme, żeby nie odbierać sobie wszelkich szans na kontrę (Duda każdą szybką akcję psuje). Skorzystaliby na tym i Kuziemka, i Krzyżanowski (jeżeli będzie grał), bo oni w ofensywie bazują wyłącznie na szybkości. Jak trafiają na podwojenie to zaczynają się ciężary. Gra z Dudą w środku pola to największa krzywda dla nich. Oczywiście, Kacper pewnie wyjdzie w podstawowej jedenastce, mimo że jest w beznadziejnej dyspozycji.
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
- Duda psuje każdą akcję do przodu
- Kuziemka i Krzyżanowski posiadają tylko i wyłącznie szybkość - beznadziejna dyspozycja Dudy a mamy dopiero 10:50 Brakuje mi wzmianek o beznadziejnej dyspozycji Kutwy, elektrycznym Letkiewiczu i wisienki na torcie - wpychania Nikaja do składu (to wielotygodniowe wpychanie go do składu jakoś tak dziwnie ostatnio zgasło...) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A nie sądzicie, że Duda powinien zagrać na 10?
Za nim Carbo i Igbekeme. Przed nim Duarte. Po bokach Bozic i Kuziemka (Mikulec) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Carbo nie zagra, bo dostał 4-tą żółtą kartkę.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sorry, uszło mojej uwadze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla Dudy nie ma dobrej pozycji z uwagi na jego ograniczenia techniczne. Może co najwyżej grać jako środkowy pomocnik w ustawieniu z trójką środkowych, ale i tak przydałby się ktoś kto potrafi oddać sensowny strzał z dystansu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego otwiera się okazja do gry dla Omica i byłoby rozsądne, aby ją dostał. Dodatkowo nie będzie mógł zagrać także Julius.
To, że Duda nie sprawdza się w roli rozgrywającego i nie dynamizuje akcji, jest oczywiste dla każdego, kto uważnie ogląda mecze i ma w głębokim poważaniu imaginacje Królewskiego, że powinien on nawet już teraz grać w pierwszej reprezentacji Polski. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Psuje każdą SZYBKĄ akcję do przodu.
A Kuziemka i Krzyżanowski w ataku bazują głównie na szybkości. Albo jesteś zbyt ograniczony żeby zrozumieć różnicę między tym co napisałem a tym co przytoczyłeś, albo złośliwie manipulujesz... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, wszystko zależy od tego, co rozumiemy przez mityczne "dynamizowanie". ... teraz spodziewam się, że zostanę sprowadzony do parteru, ale cóż.... jestem przyzwyczajony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak znam życia to pewnie myślałeś o tym kto szybciej biega i wyszło Ci że Sukiennicki bardziej dynamizuje akcję niż Zieliński ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A już miałem nadzieję na merytoryczne podjęcie rozmowy bez wtrętów personalnych.
Kolejny dzień zjebany ![]() Moim zdaniem Zieliński często podaje piłkę, czy to do przodu, czy to na skrzydło, czy to do boku, bez przyjęcia, ale równie często holuje ją, rozgląda się, kilka razy ma z nią kontakt. Duda też często podaje bez zbędnych kontaktów piłki do przodu, czy na skrzydło i także często ją holuje. Pewnie dlatego ją holuje czy poprawia, bo akurat "wszyscy stoją i czekają nie wiadomo na co" (skąd ten cytat?) Ale nadal nie mam definicji "dynamizowania akcji". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W ostatnim meczu Kuziemka wiele razy czekał na dobre podanie, ale do piłki dorwał się Duda, podał do stopera, stoper do niego, przebiegł dwa metry, ale nie bo jest rywal z przodu, no to na bok do Gigera... Jedyne dobre podanie w tempo jakie otrzymał Kuziemka było od Carbo. JEDNO. Przez cały mecz. Jeżeli chodzi o rozegranie - nie ma większego szkodnika niż Duda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2026 o godz. 17:01.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W sumie można się tak do tego przyzwyczaić, że aż odpowiadanie na nie staje się po prostu nudne. Zieliński ma tyle wspólnego z Dudą, że jest Polakiem. Między innymi dlatego Królewski opowiadał totalne bajki o jego grze w reprezentacji Polski. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nie no ten gość jest pięknie odklejony. Kiedyś wywyzszał pod niebiosa Sukiennickiego, teraz porównuje Dudę z Zielińskim.
To jest zwykły troll i prowokacje z jego strony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wolfy odpowiedział mi w miarę merytorycznie, choć nie wyczerpująco. Nie powiem, że jestem usatysfakcjonowany jego odpowiedzią do końca. Poznałem jego zdanie w temacie i tyle. Natomiast nie interesuje mnie twoje zdanie o moim produkowaniu się. Przypominam ponownie, że to forum poświęcone Wiśle, a nie FraMatowi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konferencja prasowa:
Sanchez będzie w "20" meczowej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może zdąży zagrać w tym sezonie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|