|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Również nasi zawodnicy są powoływani do U20 i U21. Co też idzie na konto naszego trenera. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tym etapie walić grę, mają być punkty!
Strzał dupą dający 3 punkty jest tak samo wartościowy jak cudowna bomba zza pola karnego! Dla przypomnienia w ataku mamy również piękne gole. Pewnym problemem jest blok obronny. Bo od listopada nie mamy meczu bez straty gola. Jakimś wytłumaczeniem był zły stan Rodado. Z tą kadrą to nie przesadzaj. Może i nie mamy super szerokiej ale za to większość zawodników przerasta 1 ligę. A i Kuzi odpalił w tym roku.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.04.2026 o godz. 12:13.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wrzuc Kuziemke rok temu do Tychow i ginie jak Łysiak. Wrzuc Carbo w tej formie do Wieczystej i doluje tak jak Maigaard (wg mnie top def pomocnik na esa). Przy mocnych liderach, zgranym zespole, średnie/przecietne jednostki rosną razem z nim i tak jest w Wiśle. Dla mnie zawodnik ktory przerasta 1 lige tzn że z miejsca moze być wrzucony do średniaka esa i jest tam wyróżniającą sie postacia grająca> 75% minut. Takich to u nas jest 4-5 zawodnikow. Kolejnych 5-6 byłoby zawodnikami rotacyjnymi, reszta albo by się dostosowała do zgranego zespolu, albo by sie kopała po czole w slabym zespole lub nie łapała wcale minut.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.04.2026 o godz. 12:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Czy większość z nich ( czyli przynajmniej ośmiu) przerasta 1 ligę to można polemizować. Ja twierdzę, że nie. Mamy wiele szczęścia, że dopiero teraz jest wysyp kontuzji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Drużyna gra coraz lepiej. Piłkarze indywidualnie się rozwijają. A Jop nie jest betonowy bo przecież robi zmiany. ostatnio nawet 4 . w 82 i 90 minucje.Omic nie jest żadnym moim ulubieńcem tylko jaskrawym dowodem betonozy Jopa, przykładem piłkarza którego Jop pozbawił szansy na zaprezentowanie swoich umiejętności. Tak tak wiem, Jop przecież widzi go na treningu , tak Samo jak Kutwe widzi i zdecydował, że przegrał rywalizacje .I teraz Biedrzycki Giurcic mogą się kopać po czole w meczach ile wlezie i nic to nie zmienia bo Jop zdecydował .I dobrze niech sobie decyduje, ale ja uważam, że to są kretyńskie decyzje. Łapiesz o co chodzi? Sympatję do Jopa to miałem na początku sezonu, czemu dałem wyraz prognozując zdobycz punktową. Ale kiedy po 6 czy 7 wygranych meczach zaczęło mu odbijać powolutku sympatia się zmniejszała, a teraz to już jest mi całkiem obojętny, bo przyszłości jako trenerowi mu nie wróżę, no może w drużynach walczących o utrzymanie z 10 ludźmi do grania. Do zespołów grających na kilku frontach gdzie trzeba zarządzać składem się zwyczajnie nie nadaje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest takie niewdzięczne ale prawdziwe powiedzenie. Jesteś taki dobry jak twój ostatni mecz. Niestety ostatnie mecze dają więcej powodu do niepokoju jak zachwytu. Trwa to już ładnych kilka miesięcy/ Lista zawodników którzy z jakiegoś powody tydzień nie trenowali nie jest żadnym usprawiedliwieniem. A co do powołań do kadry. Jeden z powoływanych, który zagrał 90 minut w wygranym meczu z Włochami skończył w 3 ligowych rezerwach, bo się Jopowi nie podoba, a w jego miejsce gra chłop którego w co drugim meczu biorą na zamach jak trampkarza. Takie decyzje Pana Trenera Jopa są moim zdaniem kretyńskie i żadne tłumaczenia mojego zdania nie zmienią. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie dajcie się temu śmieciuchowi drozdowi prowokować i w dłuższe polemiki z jego urojeniami nie wchodźcie, bo to nigdy nie ma sensu.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kod:
Wisła Kraków 3-2 Górnik Łęczna
0-1 B. Spáčil 11'
F. Duarte 19' 1-1
1-2 M. Hołownia 29'
M. Božić 37' 2-2
J. Ertlthaler 41' 3-2
Ludzie popełniają błędy ale ważne by się po błędach podnieść. A co do poprawy gry w obronie to stoperów można wymienić. Jedna zmiana na pewno będzie, przydały by się dwie ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jesli jesteśmy tak dobrzy jak z Łęczną, to jesteśmy przechu...i
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Fakty: Wisla jesieni: 23 pkt i 1 miejsce po 10 meczach 10 kolejek rundy rewanżowej 4 miejsce Wisla 17 pkt - 3 pkt straty do lidera (Puszczy) w tym jeden walkower (czyli za 9 spotkań, wiec w teorii wygrywajac ze slaskiem moglo byc nawet 20 pkt, ale ok - przyjmijmy że by tam przegrał). Sez: 22/23: 10.kolejek jesien 6 miejsce 16 pkt - 5 pkt straty do Ruchu Wiosna: 1. Miejsce 24 pkt 23/24 - 10 kolejek jesien 9 miejsce - 14 pkt - 9 okt starty do lidera (Odry) Wiosna: 7 miejsce - 15 pkt - 12 pkt straty do Lechii 24/24 - 10 kolejek jesieni 12. - 10 pkt - 16 pkt straty do bruk-betu Wiosna: 4. - 22 pkt - 5 pkt straty do Tychów Wnioski: Wisla rozgrywała w 1 lidze przez 4 lata 8 rund. Jop mial 2 3 i 4 wynik raz byl lepszy Sobolewski, a byl gorszy Brzęczek, Moskal, Rude i Sobolewski jesienia 2024 Gość wyciaga nas z gowna po 4 latach w 1 lidze gdy 4 innych trenerow poległo z porównywalnym budzetem i kadra a tu sa ataki bo gruzuje Omicia i robi za mało rotacji trzymajcie mnie
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.04.2026 o godz. 14:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Mozna se tak chrzanic o statystykach a stylu w grze nie ma zadnego. Do wywalenia trener w trakcie pierwszej rundy ekstraklasy. Miejmy nadzieję.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale awans daje statystyka, a dokładniej zdobycz punktowa.
Na pięknych porażkach przejechaliśmy się już 3 sezony (plus spadkowy). ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby Wisła była normalnym klubem, to Jop nie miałby prawa prowadzić Wisły w ekstraklasie, biorąc pod uwagę na jaką równię pochyłą wprowadził swój zespół.
Powtórzy się sytuacja z Broszem w Niecieczy, choć nawet oni na wiosnę 2025 wyglądali lepiej niż obecna Wisła. Taki Misiura w Płocku ewidentnie złapał na wiosnę falę i na niej jedzie aż do teraz. Wisła Jopa prezentuje się kuriozalnie. Te opowiadania, jak to nie odejdą od własnego stylu itp... Ale co to za styl? Nieudolne próby rozgrywania od bramki? Regularnie przegrywany środek pola? Każdy rywal wiedzący, że Wisłę wystarczy mocniej nacisnąć, żeby się pogubiła? Aktualnie to Wisła zawdzięcza prowadzenie w tabeli bardziej rywalom niż sobie samej. Tylko właśnie...jak Królewski wybierał trenera spoza wiślackiego uniwersum to kogo wybrał...praw.....a Rude, które zrobił prezentację na 60 stron w Power Poincie. On nikogo sensownego nie znajdzie. A w pierwszej przerwie na kadrę stery po Jopie obejmie jakiś wiślacki wynalazek. Zawsze wiatr w plecy z takim Young Global Leaderem. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Wskaż proszę przykład jakiegokolwiek klubu, który takiego rodzaju zwolnienie wykonał (trenera robiącego po latach klubu na zapleczu awans).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
pomimo tej mizerii - awansujemy - i znajac naszego naczelnego idiote bedziemy grali Jopem i 80 % skladu w nast sezonie w ekstraklasie ....bedziemy Nieciecza z tego sezonu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bodaj jesienia 2023 Sobolewski powiedział że "gdyby gra sie nie zgadzala to choć bylyby wyniki to kibice by go tutaj zjedli"
Minelo pare lat i momo iz wtedy go wyśmiałem to teraz dobrze rozumiem co miał na mysli. Wisla niepokonana od 9 spotkan na wyjeździe (3-6-0 Wisla niepokonana od 11 spotkań. (4-7-0) Tylko na wiosne 6 razy dostajemy pierwsi bramke a mimo to wyciagamy wynik. Gdyby Wisla byla tak pragmatyczna i charakterna w poprzednich sezonach to juz dawno nie grałaby w tej lidze. I gdyby nei ciągle zmiany trenerskie, nawet do 4 w ciagu roku.... A gdyby obecnie zadbano o wiecej jakości z ławki w ofensywie to bylibyśmy w stanie wygrać 3-4 spotkań w ktorych padł tylko remis. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła przegrała we Wrocławiu, dlaczego ten wynik jest pomijany? W oficjalnej tabeli widnieje wynik 3:0 dla gospodarzy.
Co do samego Jopa - jego wczorajsza, pomeczowa wypowiedź to już.sobolenkoza w pełnej krasie. Zdaniem Pana Trenera Mariusza Bytom wcale nie był groźniejszym zespołem, bo STATYSTKI pokazują coś innego. Dodatkowo Igbekeme nie zagrał źle, bardzo się starał. A Wisła? No, popełniła KILKA błędów ale były one wynikiem niedokładności, a nad tym cały czas pracujemy. A idź Pan w ...j. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
W tej rundzie tak: Stal Mielec - strzelamy pierwsi - wygrana ŁKS - odrabiamy - remis Tychy - odrabiamy - wygrana Wieczysta - strzelamy pierwsi - remis PGM - odrabiamy - remis Znicz - strzelamy pierwsi - remis Miedź - pierwsi - wygrana Odra - odrabiamy - remis GKŁ - odrabiamy - wygrana PBM - odrabiamy - remis Więc przegrywaliśmy w 6 meczach na 11 w tej rundzie. Dodatkowo straciliśmy prowadzenie i przegrywaliśmy też w meczu z Miedzią. Co ciekawe ostatni wygrany przez nas mecz w który nie straciliśmy prowadzenia/nie odrabialiśmy to była... Stal Mielec. Od meczu ze Stalówką nie wygraliśmy już pewnie ani razu. Za każdym razem to albo odrabianie, albo tracenie prowadzenia, albo remisy. Ciekawe co się takiego wydarzyło między meczem ze Stalą a ŁKS ![]() Nie sądziłem, że to będzie mieć aż takie znaczenie, ale im ten w....... w Bydgoszczy ewidentnie siadł na baniaki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
i jaki sklad wystawil Mariusz Jop@Stelio, straty bramek mnie nie cieszą, ale my wziąć nie przegrywamy, a w sytuacji gdzie juz trzeba kalkulować kompletnie sie nie dziwie że nam to w pewnych momentach remis odpowiada Tym bardziej że wiele razy nie kontrolowalismy sytuacji na boisku, wychodzi krotka ławka i zjazd formy paru graczy
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.04.2026 o godz. 09:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Śląsk 3, Wisła 0. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zacząłeś od krytykowania Jopa za styl, więc slucham jaki styl mieliśmy we Wroclawiu.
Punktow w tabeli nie ma, bramki stracone dopisane, ale Letkiewicz czy Grujcic nic w tym meczu nie zawalili. To nie ma nic kompletnie związanego ze sportem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat styl Wisły na wyjazdach w ostatnich miesiącach jest tak powtarzalny, że to żadna zagadka.
Ale rzecz jasna chodzi o coś innego. Oddanie meczu walkowerem spowodowało konkretne rozstrzygnięcie, które ma bezpośredni wpływ na tabelę 1 ligi. Oraz na średnia punktowa Jopa, choć nie miał na ten wynik wpływu. Ja się po prostu trzymam oficjalnych danych. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A jesli iść retoryka slaska Wrocław to mecz sie nie odbył i poprosimy o pieniążki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ten Jop pieprzy farmazony
![]() Polecam studio Reymonta . Gość jest całkowicie odklejony ![]() James grał do 90 minuty kopiąc się po czole, bo na treningu wygrał rywalizacje .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To już jest ciężkie stadium choroby,Drozd na prawdę mi Cię szkoda.Nie ma posta w którym nie zahaczyłbyś o Jopa.
To ewidentnie obsesja,piszę to całkowicie serio. Każdy może sprawdzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem jaki sens ma wliczanie do średniej Jopa walkover-u ze Śląskiem?
W wywiadzie Jop potwierdził że zlał kilku piłkarzy bo jego zdaniem są za słabi, ciekawe jak to ma się do faktycznej postawy na boisku. Przyciśnięty o słabą formę zespołu nie bardzo wiedział co powiedzieć. Nie zmienia to faktu że raczej będzie musiał skorzystać z nielubianych przez siebie piłkarzy z uwagi na kartki i kontuzje, brakujące do awansu punkty same się nie zdobędą - wbrew temu co tutaj niektórzy twierdzą. 7 punktów będzie wymagało minimum jednego zwycięstwa, czyli musimy zdobyć więcej bramek niż stracimy. Przy naszej obronie to nie będzie łatwe... Wiele osób zdaje się nie zauważać że gdyby nie indywidualne akcje Bozicia to byśmy w ostatnich trzech meczach zdobyli jeden punkt. Ma to znaczenie o tyle, że według Jopa Austryjak był za cienki żeby grać w pierwszym składzie, w odróżnieniu od Kuziemki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2026 o godz. 22:38.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Przecież Bozić jak tylko był zdrowy to z każdym meczem dostawał więcej minut i w konsekwencji pierwszy skład, po czym grając w pierwszym składzie się rozsypywał, więc bez markusopodobnego manipolo mi tu wolfy.
To, że Jop wprowadza nowych graczy / graczy po kontuzji do drużyny ostrożnie to jest oczywiste, ale ja tu nie widzę, żeby nie doceniał walorów Bozicia, to raczej sam Bozić się regularnie wyklucza z gry w pierwszym składzie notorycznymi urazami. Co tu gadać, facet ma pojęcie, ale jest jak szklanka. Już nawet nie wspominając o formie, bo Kuziemka na jesieni był w niesamowitym gazie i to między innymi dzięki jego eksplozji formy zawdzięczamy fenomenalne wyniki z początku rundy. O czym tu pisać - wystarczy popatrzeć w statystyki, a nie sobie nim gębę wycierać teraz, jak jest świeżo po kontuzji i ewidentnie pod formą. Bozić jeszcze nie zagrał u nas tak dobrego meczu jakich zagrał Kuzi parę jesienią, także daruj sobie te lamerskie przytyki. Obecnie Bozić jest w formie, Kuziemka pod formą, powinien grać Bozić. Na jesienii Kuzi był w formie, Bozić albo kontuzjowany albo pod formą - grał Kuziemka. Logiczny ciąg przyczynowo skutkowy, Jop jak dla mnie reaguje na sytuację, pisanie o faworyzowaniu Kuziemki względem Bozicia jest idiotycznym nadużyciem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.04.2026 o godz. 22:59.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|