The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2026, 19:46. 28. kolejka, Polonia Bytom - Wisła Kraków, 12.04.2026, godz. 14:30
Tabela:

Kurs LVbet:

Kolejny mecz to wyjazd z Polonią Bytom, która pokazała się z całkiem niezłej strony w meczu z Miedzią Legnica, gdzie wyrównała wynik w samej końcówce spotkania.

Zagramy bez Angela, także skład formacji ofensywnej siłą rzeczy będzie musiał być przemeblowany. Spodziewam się również roszady na pozycji ŚO, gdzie w podstawowym składzie wyjdzie Alan.

Mój przewidywany skład:

Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.04.2026 o godz. 19:51.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.04.2026, 20:20
Krzyżan mógłby zagrać na lewej obronie, wtedy Bozić wchodziłby na pozycję nr 10.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.04.2026, 20:35
Kartki (żółte):

7 - Biedrzycki
6 - Grujčić
5 - Duda
4 - wrócili: Krzyżanowski
3 - Lelieveld, Ertlthaler, Igbekeme, Carbo
2 - Kuziemka, Rodado
1 - Kutwa, Nikaj, Baniowski, Bozić, Giger, Omić, Colley, Duarte
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 07.04.2026, 20:37
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Krzyżan mógłby zagrać na lewej obronie, wtedy Bozić wchodziłby na pozycję nr 10.
Krzyżan mógłby za Bozicia. Zwłaszcza, że Fred nie da rady grać 90 minut.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.04.2026, 10:38
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Tabela:

Mój przewidywany skład:

Ewentualnie w pierwszym wyjdzie Carbo i bedzie to wygladalo tak:

Carbo, Igbekeme - Bozic, Duda, Ertlthaler - Duarte a w meczu bedziemy ogladac spora wymiane pozycji pomiedzy tymi czterema ofensywnymi zawodnikami.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.04.2026, 10:58
Mikulec na prawym skrzydle a Duda na 10, albo na ławce xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.04.2026, 12:25
Mam przekonanie że bez Angela w obecnej formie nie będziemy grać gorzej, a na pewno wyniki nie pojda drastycznie w dół.

Duza szansa dla innych wziąć odpowiedź na siebie.

Poza tym:
Kuziemka do 1 składu
Uryga za Biedre
Krzyzan za Lelivelda
I z chęcią Kutwa za Grujcicia (tutaj życzeniowo).
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.04.2026, 14:20
W Bytomiu przegramy.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.04.2026, 14:50
Prawo przełamania. Miałem cichą nadzieję, że może przełamią się na Miedzi. No ale kurde, logika 1 ligi:

Polonia
- Grają u siebie
- Nowy trener
- Odwrócili losy poprzedniego meczu
- Sztuczna murawa

My
- nie wygralismy na wyjezdzie od listopada
- nie wygralismy 2 meczów z rzędu od paździenrika
- bez nominalnego napastnika

No nie ma chuja, że ten mecz wygramy. Liczę na jakieś fartowne 1:1 bo z tych 2 najblizszych wyjazdów ten do Chorzowa to na pewno po wyrok. Glupio by wiec bylo przejebac 2 mecze pod rząd.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 08.04.2026, 15:40
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Prawo przełamania. Miałem cichą nadzieję, że może przełamią się na Miedzi. No ale kurde, logika 1 ligi:

Polonia
- Grają u siebie
- Nowy trener
- Odwrócili losy poprzedniego meczu
- Sztuczna murawa

My
- nie wygralismy na wyjezdzie od listopada
- nie wygralismy 2 meczów z rzędu od paździenrika
- bez nominalnego napastnika

No nie ma chuja, że ten mecz wygramy. Liczę na jakieś fartowne 1:1 bo z tych 2 najblizszych wyjazdów ten do Chorzowa to na pewno po wyrok. Glupio by wiec bylo przejebac 2 mecze pod rząd.
Podstawiając te dane do wzoru na mecz na przełamanie, to raczej wychodzi na to, że wygra Wisła.

Oni też już raczej o nic nie walczą, utrzymanie mają zapewnione, baraże teoretycznie w zasięgu, ale po co to komu.
Oczywiście nie spodziewam się łatwego meczu, szczególnie na takiej nawierzchni, która jest ich atutem, ale mimo wszystko stawiam na 1:3, nawet mimo braku Angela.

Wynik meczu z Miedzią też nie do końca oddaje obraz meczu, gdzie Miedź powinna to spotkanie wygrać ze 4:1, ale była po prostu rażąco nieskuteczna. Obrona Polonii to była taka wesoła gromadka, która nie do końca wiedziała co się dzieje.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 08.04.2026 o godz. 15:45.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.04.2026, 17:42
Czy FraMat ustawił już Bozicia na ósemce lub dziesiątce i zaproponował na lewe skrzydło Baniowskiego?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.04.2026, 18:41
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czy FraMat ustawił już Bozicia na ósemce lub dziesiątce i zaproponował na lewe skrzydło Baniowskiego?
Czy Markus już uczynił z Carbo kapitana i nawołuje do powrotu Omraniego?

Dobra, żartowałem... nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.04.2026, 19:06
Ciekawe jakby Marcus współpracował z FraMatem na boisku

Jeden ma pewnie nadwagę a drugi myśli że jest młodym zdolnym Polakiem więc mimo że grać nie umie to by darł ryja xD

Mogłoby być śmiesznie.

Tak serio to dajcie już spokój może awans da wam jakiś rozejm co?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.04.2026, 20:13
Przy awansie będzie nowa dywagacja co jest większym sukcesem: PP czy awans do klapy.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.04.2026, 20:26
Spierd... się.z.niej po jednym sezonie z pseudotrenerzyną Jopem.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.04.2026, 20:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy Markus już uczynił z Carbo kapitana i nawołuje do powrotu Omraniego?

Dobra, żartowałem... nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....
A kiedyż to choć jednym słowem i choć jeden raz chciałem, aby Carbo został kapitanem i domagałem się powrotu do klubu Omraniego? Nawet żarty ci się popsuły. Pewnie dlatego, że kolportujesz za dużo insynuacji, takich jak przy Krzosce. Przyhamuj z tym, naprawdę.

Natomiast Twoje ostatnie wpychanie Bozicia na ósemkę lub dziesiątkę, czy też sugerowanie, że to właśnie tam powinien tak naprawdę grać, połączone z zarzekaniem się, że na lewej pomocy nie ma dla niego w kadrze żadnej młodej krajowej alternatywy do składu , było jak najbardziej realne. I tu przynajmniej można się było uśmiechnąć z przekąsem czy zażenowaniem

Mam nadzieję, że Božič w niedzielę zaliczy kolejny dobry występ, grając w roli lewego bocznego pomocnika. Wisła ciągle bardzo potrzebuje punktów, by w końcu spokojnie zamknąć sprawę awansu. A nie nagłych dodatkowych eksperymentów wedle fantazji FraMatą
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.04.2026 o godz. 20:50.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.04.2026, 20:47
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Nie byłoby współpracy, bo on by cały czas zajmował się tylko tym, co mówi mój wyraz twarzy na podstawie jednego spojrzenia z boku boiska, albo pokazywanej na telebimie w jednym ujęciu kamery.

Dla mnie "rozejm" z nim nie jest problemem i mam nadzieję, że awans będzie do niego jakąś okazją, nawet jeśli nigdy się nie zmieni. Tymczasem ciężko nie komentować jego akcji i pomysłów, gdy wystawia piłkę na pustą nowymi wyskokami i akcjami...
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.04.2026, 21:22
Proszę uprzejmie o zapoznanie się z moim podpisem i o odgadnięcie do kogo się odnosi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 08.04.2026, 23:22
Serio brakowało mi tych ciągłych uszczypliwości jak forum było nieczynne
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 09.04.2026, 00:29

Jeden ma pewnie nadwagę a drugi myśli że jest młodym zdolnym Polakiem więc mimo że grać nie umie to by darł ryja xD

Mogłoby być śmiesznie.

Tak serio to dajcie już spokój może awans da wam jakiś rozejm co?
Popieram Chomika. Poczekajcie z tą napier***anką aż spadniemy z pierwszego miejsca.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.04.2026, 08:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mam przekonanie że bez Angela w obecnej formie nie będziemy grać gorzej, a na pewno wyniki nie pojda drastycznie w dół.

Duza szansa dla innych wziąć odpowiedź na siebie.

Poza tym:
Kuziemka do 1 składu
Uryga za Biedre
Krzyzan za Lelivelda
I z chęcią Kutwa za Grujcicia (tutaj życzeniowo).
A może Starzyńskiego wpuścić? Przecież jest nie gorszy niż Baena?

Skład i tak będzie pewnie zdrowo przemeblowany, bez wciskania młodych Polaków na siłę.

Znając Jopa to pewnie Duda pójdzie na 10-tkę, Carbo na środek, Uryga za Biedrzyckiego, za Rodado to ciężko powiedzieć kto ma zagrać. Możemy wyjść bez klasycznego napastnika, z trójką Bozić-Erthaler-Duarte zmieniającą pozycję. Ew. wejdzie na szpicę Nikaj, bo przychodził jako napastnik.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.04.2026 o godz. 08:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 09.04.2026, 08:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ew. wejdzie na szpicę Nikaj, bo przychodził jako napastnik.
We wczorajszym programie TVP Sport Jop powiedział, że Nikaj przychodził do nas jako skrzydłowy i nie rozważa go na pozycji nr 9.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.04.2026, 08:48
We wczorajszym programie TVP Sport Jop powiedział, że Nikaj przychodził do nas jako skrzydłowy i nie rozważa go na pozycji nr 9.
Jop wcześniej twierdził że próbuje go jako napastnika, widać zmienił wersję. No to gramy bez klasycznego napastnika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 09.04.2026, 08:51
Nie ma co tu za bardzo jak kombinować, przy obecnie dostępnych graczach ofensywnych, Duarte będzie najbardziej wysunięty, z dużą zmiennością pozycji z Julkiem.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 09.04.2026 o godz. 09:22.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.04.2026, 08:52
Nie ma co tu za bardzo jak kombinować, przy obecnie dostępnych graczach ofensywnych, Duarte będzie najbardziej wysunięty, z duża zmiennością pozycji z Julkiem.
Myślę że Bozić też może schodzić do środka, ma strzał i warunki fizyczne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 09.04.2026, 09:08
Zawsze można próbować kombinować zmianami.

Np. wyjście z przodu:
Fred
Bozić-Ertlthaler-Kuzi

ew.
Fred
Krzyżanowski-Ertlthaler-Bozić

Bozić jest uniwersalny

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.04.2026, 13:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A może Starzyńskiego wpuścić? Przecież jest nie gorszy niż Baena?

Skład i tak będzie pewnie zdrowo przemeblowany, bez wciskania młodych Polaków na siłę.

Znając Jopa to pewnie Duda pójdzie na 10-tkę, Carbo na środek, Uryga za Biedrzyckiego, za Rodado to ciężko powiedzieć kto ma zagrać. Możemy wyjść bez klasycznego napastnika, z trójką Bozić-Erthaler-Duarte zmieniającą pozycję. Ew. wejdzie na szpicę Nikaj, bo przychodził jako napastnik.

Oczywiście że Rodado by sie teraz przydał, ale z racji krycia przez rywali, swojego przemotywowanie ale przede wszystkim męczących go kontuzji (bark i kolano) to ustawinie bez niego moze paradoksalnie wypalic (na krótką chwile).

Jak Lechia szla po awans to po kontuzji Fernandeza nagle zlapala serie wygranych.

Wiekszy problem od tego że Roda i Sanchez maja kontuzje jest to że kompletnie nie mamy juz alternatyw w ofensywie.

Zostanie wpuszczanie z ławki Nikaja, Baniowskiego i Mikulca który grywal na skrzydle.

Meczyki wspomniały tez ze odgruzowywany będzie Olejarka z rezerw. I szczególnie mnie to nie dziwi

I tu tylko wychodzi jak waska mamy kadrę, że dwie kontuzję i praktycznie nie ma u nas nikogo na zmiany.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 09.04.2026, 13:28
Spokojnie, zaraz przyjdzie Drozd i powie, że się ch**a znasz, skład jest szeroki i to betonowy Jop podcina wszystkim rezerwowym skrzydła.

Wracając do meritum, z Angelem czy bez, myślę, że zdobycie 6 punktów w 7 meczach nie jest zadaniem z pogranicza sci-fi.

Martwi trochę lista zawodników z trzema żółtymi kartkami, trzeba byłoby z jednego zawodnika z tej listy umiejętnie wykartkować.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 09.04.2026 o godz. 13:38.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.04.2026, 13:59
Spokojnie, zaraz przyjdzie Drozd i powie, że się ch**a znasz, skład jest szeroki i to betonowy Jop podcina wszystkim rezerwowym skrzydła.

Wracając do meritum, z Angelem czy bez, myślę, że zdobycie 6 punktów w 7 meczach nie jest zadaniem z pogranicza sci-fi.

Martwi trochę lista zawodników z trzema żółtymi kartkami, trzeba byłoby z jednego zawodnika z tej listy umiejętnie wykartkować.
Z tymi kartkami to tez nie ma źle, badz co badz po 3 kartki Lelivelda, Carbo, Julka i Jamesa świadczą o tym że łapią średnio kartke co 8 spotkań, wiec szansa ze nagle wszyscy sie wykartkuja jest niewielka.

No i środek pola, środek obrony i boki obrony sa pozycjami gdzie przynajmniej nie trzeba szukac zmienników po rezerwach.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 09.04.2026, 16:52
Chcę żebyśmy wywieźli z Bytomia co najmniej remis, a bardziej długookresowo żeby drużyna bez Angela (jeśli już nie zdoła zagrać) obroniła do końca miejsce 1.
No bo śląsk niech spier.ala, nie dać się wyprzedzić stało się (mam nadzieję, że dla grających piłkarzy Wisły też) sprawą honorową.
Poza tym mam marzenie żebyśmy po tej kolejce mieli nadal co najmniej 11 pkt nad miejscem 3 (Łęczna-Chrobry..). 11 pkt na 6 kolejek do końca to już będzie tak blisko..
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 09.04.2026 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów