The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2026, 11:03. 25 kolejka 1 ligi - Wisła Kraków vs Miedź Legnica 13.03.2026 godz 20.30
Pora wrócić do piłki....
Po 3 remisach z rzędu i meczem Widmo starcie z Miedzia Legnica.

Ostatnie ich 3 mecze to wygrana ze Stala Rzeszów, remis na wyjeźdie z ŁKSem i porażka u siebie z Chrobym.

Wierzę że sie przełamiemy i wrócimy na dobre tory, ale sądzę że wielu będzie mieć inne zdanie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2026, 11:50
Liczę na to, że nasi wyjdą na nich napakowani jak kabanosy i zdmuchną ich z planszy.

Chciałbym zobaczyć w tym meczu Rafała Mikulca, nawet na 5 minut.

Stawiam na 2:0 dla nas.

Wyjściową jedenastkę proponuję taką samą, jaką proponowałem na mecz ze Śląskiem:

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.03.2026, 18:13
Miedź nam wyjątkowo nie leży, mam nadzieję na świeżość i to że będziemy w końcu wyglądać porządnie fizycznie
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 09.03.2026, 20:33
Odsprzedam bilet na ten mecz (sektor A21) za pół ceny. Mam karnet ale niestety nie mogę iść na mecz. Chętni proszeni o kontakt na priv
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.03.2026, 22:00
Ja jak zwykle wszystko widzę w czarnych barwach. Gramy bezbarwnie. Ofensywa w większości bez formy. Bramkarz robi babole, obrona lubi się machnąć. W dodatku ta przeklęta Miedź, która nam ewidentnie nie leży.

Cała nadzieja w mentalu, szczęściu i trafieniu na dobry dzień. Ale czy tak będzie? Oby.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.03.2026, 08:34
Z Miedzią zawsze jest ciężko, w dodatku my jesteśmy w dołku formy i gramy słabo.

Licząc na logikę polskiej piłki obstawiam łatwe zwycięstwo =]
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.03.2026, 09:00
W sumie po dwoch tygodniach przerwy od grania to ciezko powiedziec w jakiej jestesmy formie. Takie jest prawo futbolu, ze druzyny czasem sa w slabej formie a potem sie cos zmienia i sa w wysokiej a potem jest zmiana i znowu sa w slabej.

Dla mnie to jest niewiadoma jak zagramy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.03.2026, 09:00
Wiosenna Wisła Maestro Jopa prezentuje się po prostu fatalnie.
Zwycięstwo z Tychami, które leje każdy to żaden sukces. Potem seria bezbarwnych remisów - jak pokazują wyniki Grodziska i Znicza, z drużynami bardzo mocno przeciętnymi.
Widać, że ciężka praca na obozie w Turcji przyniosła - mam nadzieje, że póki co - efekty odwrotne do zamierzonych.
Nic w grze Wisły się nie klei, ani obrona ani atak.
Dodatkowo sytuacja z meczem we Wrocławiu dodatkowo podkopała i tak już podupadłe morale drużyny.

Miedź wie, że w Krakowie zazwyczaj wygrywa, więc przyjedzie tutaj po swoje. I zapewne wyjedzie z 3 punktami.
Wisła nie bardzo ma aktualnie argumenty, żeby się im przeciwstawić. Zapowiada się smutny, piątkowy wieczór na R22. Oddalania się od awansu odcinek kolejny....
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2026, 11:50
Ciężko być optymistą przed tym meczem.
No chyba jedyna nadzieja, że przez 2 tygodnie forma się poprawiła ale z drugiej storny myśle, ze odpuszczenie meczu we Wrocławiu nałozyo na drużynę dodatkową presję na wygranie tego meczu więc myślę, że skończy się jak w ubieglorocznych barażach.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.03.2026, 11:56
No i jeszcze do tego dochodzi kwestia czy piłkarze mają w miarę uregulowane wypłaty. Bo jeżeli przykładowo są spore zaległości to z pewnością nie pomoże to w koncentracji. Ogólnie po tej mizerii, która już chwilę trwa nie widzę dobrze tego meczu. Spodziewam się męczenia buły i szukania bramki po stałym fragmencie gry.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.03.2026, 12:01
Nie pamiętam wygranej z tym klubem XD Chyba udało się nam to tylko 2x. Mamy z nimi zawrotny bilans 2-2-5.

Ciężko jest być optymistą patrząć na to co się.dzieje w okół klubu. To, że inba ze Śląskiem jeednoczy kibiców niekoniecznie musi oznaczać, że nie rozjebała atmosfery w szatni.

Może jeden z drugim piłkarzem sobie pomysli, że na .... on ma się starać skoro prezes arbitralnie podejmuje decyzję, że na mecz nie jedziemy, a kibiców mogą mieć w pompie (poza Rodado czy Urygą).

Obstawiam, że do porażki przy zielonym stoliku dorzucimy to co nad nami wisi od listopada czyli porażka sportowa.

Na pocieszenie, to ostatni trudny przeciwnik w najbliszym czasie, kilka nastepnych kolejek W TEORII powinno byc latwiejszych.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2026, 22:46
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Miedź wie, że w Krakowie zazwyczaj wygrywa, więc przyjedzie tutaj po swoje. I zapewne wyjedzie z 3 punktami.
Wisła nie bardzo ma aktualnie argumenty, żeby się im przeciwstawić. Zapowiada się smutny, piątkowy wieczór na R22. Oddalania się od awansu odcinek kolejny....
Zazwyczaj wygrywa, dlatego ma w 1 lidze w meczach w Krakowie bilans 1-1-1

Będzie ciężko, ale nikt nie obiecywał że będzie lekko, łatwo i przyjemnie. Grunt że wszyscy sa zdrowi
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.03.2026, 08:05
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zazwyczaj wygrywa, dlatego ma w 1 lidze w meczach w Krakowie bilans 1-1-1

Będzie ciężko, ale nikt nie obiecywał że będzie lekko, łatwo i przyjemnie. Grunt że wszyscy sa zdrowi
W ekstraklasie o ile mnie pamięć nie myli wygrali z nami przy R22 po strzelaninie. Jakieś 5:4 albo 4:3.
W Legnicy dostajemy regularnie w palnik.

No nie leży nam Miedź okrutnie.

Dodatkowo mecz odbędzie się dzień po tym, jak dostaniemy srogą karę od PZPN i sędzie będzie gwizdał przeciwko nam.

Jak dla mnie pewna wygrana Miedzi niestety.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.03.2026, 10:56
Nie wiadomo jaka jest forma zespołu.
Nie wiadomo czy sytuacja z ostatnim meczem nie wpłynęła na psyche drużyny.
Każdy wynik możliwy, czy pełny stadion zdoła popchnąć grajków do zwycięstwa?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2026, 14:13
Przerwa była porownywalna do przerw na kadrę, a realnie to 12 dni od meczu ze Zniczem.

Oby po prostu wplynela ta przerwa na nas mobilizująco. Powodów do tego jest co najmniej kilka.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2026, 15:16
Mysle, ze dla nas ta przerwa byla OK poniewaz te pierwsze mecze to ewidentnie tak nie za bardzo wygladalismy dobrze fizycznie.
Byc moze przez ten czas zostaly wdrozone jakies rozwiazania zebysmy od teraz wygladali lepiej.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.03.2026, 17:44
Kartki nikt nie dostał ostatnio

Żółte:

6 - Biedrzycki,
4 - wrócili: Duda, Krzyżanowski, Grujčić
3 - Lelieveld, Ertlthaler, Igbekeme, Carbo
2 - Kuziemka
1 - Kutwa, Nikaj, Rodado, Baniowski, Bozić, Giger, Omić, Colley, Duarte
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.03.2026, 19:21
Łatwych meczy już nie ma. Liczę na zwycięstwo, jak zawsze, bo nikt nie jest poza naszym zasięgiem, ale jak pokazał m.in. mecz ze Zniczem - każde zwycięstwo wymaga wysiłku i koncentracji.

Liczę też że Jop wykorzystał przerwę odpowiednio i będziemy lepiej wyglądać pod względem taktycznym i chociaż trochę - fizycznie.

Przede wszystkim jednak mam nadzieję że zawodzący ostatnio piłkarze siądą na ławce, a już na pewno nie może być tak że Kuziemka na luziku przespaceruje sobie 2/3 meczu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.03.2026 o godz. 08:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.03.2026, 08:34
Albo zwycięstwo, albo pora rozglądnąć się za nowym trenerem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2026, 08:37
Jeśli tego nie wygramy to może się powoli zacząć robić gorąco.
A wygrać powinniśmy, bo jak się bierze walkower tydzień wcześniej, odpoczywa się dwa tygodnie to kompromitacja byłoby nie wygrać
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 12.03.2026, 13:21
Kluczem do sukcesu bedzie ta mityczna ŚWIEŻOŚĆ. Jak będziemy się poruszać po boisku 2 tempa wolniej od przeciwnika to się obsramy jak dotychczas.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.03.2026, 02:20
Serce mi podpowiada zwycięstwo, rozum niestety remis (w zasadzie X2 ale jednak liczę, że damy radę na remis).
Powód: doprecyzowanie
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.03.2026 o godz. 02:21.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2026, 08:57
Niski kurs jest na nas. Wygramy. Zagrałbym na lewej Lelieveld- Krzyżanowski. Obojętnie, który w obronie i w pomocy. Ciekawe kto na środku z Dudą wyjdzie?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.03.2026, 10:39
Jeśli w kwestii koncentracji i taktycznego zdyscyplinowania zagramy na poziomie meczy z Bytomiem czy Chrobrym to zwycięstwo nie wydaje się jakimś sajens fikszyn. Konsekwencja, chłodnia kalkulacja i chyba najważniejsze brak jakiś totalnych wylewów. Nie musi być perfekcyjnie i bezbłędnie, ale po prostu nie róbmy sobie krzywdy większej niż robi nam przeciwnik.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 13.03.2026, 15:09
Jeśli Bozic jest już dostępny powinien zagrać w tym meczu na lewej stronie, zważywszy zwłaszcza na dramatyczną formę Duarte we wcześniejszych spotkaniach.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.03.2026, 17:20
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Jeśli w kwestii koncentracji i taktycznego zdyscyplinowania zagramy na poziomie meczy z Bytomiem czy Chrobrym to zwycięstwo nie wydaje się jakimś sajens fikszyn. Konsekwencja, chłodnia kalkulacja i chyba najważniejsze brak jakiś totalnych wylewów. Nie musi być perfekcyjnie i bezbłędnie, ale po prostu nie róbmy sobie krzywdy większej niż robi nam przeciwnik.
To jest właśnie nasz odwieczny problem. Sami robimy sobie krzywdę i co najlepsze - niemal zawsze w ten sam sposób. Podaniami do bramkarza.

Letkiewicz ma siano we łbie, miałem nadzieję że to tylko brak doświadczenia, ale jeśli nie nauczył się za n-tym razem to już w dającej się przewidzieć przyszłości się nie nauczy żeby nie pajacować. Co najwyżej przycichnie na kilka meczy, po czym sodówka znów wywali. Sądząc po wypowiedziach to po prostu niska inteligencja, chłopak się nie uczy nawet na własnych błędach.

W takiej sytuacji trener powinien odłożyć swoje wizje taktyczne do czasu aż sprowadzimy bramkarza który dobrze gra nogami i nie panikuje, zamiast próbować tego samego z n-tym kolesiem któremu styki się przepalają co drugi mecz.

Remis ze Zniczem to wina Jopa, mam nadzieję że przemyśli sobie ostatnie mecze. Bo w to że przemyślą cokolwiek Letkiewicz, Biedrzycki czy Colley to ja zwyczajnie nie wierzę, za długo ich oglądam na boisku. Mają swoje mocne strony, jak są w dobrej dyspozycji to naprawdę potrafią zagrać świetny mecz, ale z myśleniem na boisku to u nich bywa krucho.

A wypadałoby ten mecz wygrać, mimo że rywal nam nie leży.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.03.2026, 20:16
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Niski kurs jest na nas. Wygramy. Zagrałbym na lewej Lelieveld- Krzyżanowski. Obojętnie, który w obronie i w pomocy. Ciekawe kto na środku z Dudą wyjdzie?
Niski kurs nie ma tu znaczenia. Kursy są często zaniżane albo zawyżane. Kursy nie grają.
Oczywiście życzę nam wygranej.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2026, 21:00
Zajebisty ten Samchez w sensie, że co idzie nasza wrzutka to wreszcie jest walka o piłkę a tamci posrani wybijają na rogi.

Dodatkowy plus taki, że Letkiewicz wreszcie może wykopać daleko i wygrywamy te piłki dzięki Sanchezowi.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 13.03.2026, 21:33
Na razie dużo lepszy niż ostatnio mecz Wisły. Zespół jest dynamiczniejszy, żwawszy, na razie dobrze reaguje jest na wyższym poziomie jakości niż Miedź. Widać ile dobrego daje też gra Leilevelda zamiast Krzyżanowskiego na lewej obronie, szczególnie przy wyprowadzaniu piłki. Zupełnie inny poziom pewności drużyny w tym elemencie on zapewnia.

Jordi walczy o górny piłki, myśli na boisku, mocno absorbuje obrońców i bramkarza nawet przy wyprowadzaniu futbolówki. To mi się podoba, lubię zawodników którzy myślą, nawet jeśli przez strzałach popełniają błędy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.03.2026, 21:58
Na co czeka Jop?
Od 50 minuty nic nie gramy tylko czekamy aż nam Miedź strzeli
No to strzeliła
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów