The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2026, 03:45
Brawo cygan. Niech zyje nam Pan Królewski Prezes i nie jest to sarkazm. A na hejterow trzeba patrzeć z politowaniem.
.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 27.02.2026, 05:34
cygan napisał(a):Wyświetl post
Do for fun napisze ci tylko tyle ze prezes ma wady jak kazdy z nas ale mi sie podoba ze kocha AUTHENTIC WISLE KRAKOW I zrobil taki ruch w mediach ze jest glosno o WISLE I zrobil wiele dobrego KLUB WISLA KRAKOW zmierza do EKSTRAKLASY I PRZYSZLOSC NALEZY DO WISLY KRAKOW! pozdrawiam I w niedziele TYLKO ZWYCIESTWO! krytyka jest wskazana ale nie hejt I obrazanie I dotyczy to kazdego z nas Wislaka
Wisła zmierza do extraklasy z której m.in. Królewski z Kubusiem i wujkiem nas spuścił 4 lata temu. Przyszłość należy do Wisły Kraków.. ale jak ona będzie z rosnącym długiem i prawdopodobnie bez pieniędzy na nowych, dobrych zawodników?
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.02.2026, 08:34
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Wisła zmierza do extraklasy z której m.in. Królewski z Kubusiem i wujkiem nas spuścił 4 lata temu. Przyszłość należy do Wisły Kraków.. ale jak ona będzie z rosnącym długiem i prawdopodobnie bez pieniędzy na nowych, dobrych zawodników?
No niby tak ale bedac kompletnie szczerym to na ten spadek grabilismy sobie kilka lat. Tak oni byli u sterow kiedy sie dokonalo ale jesli mialbym wskazac najbardziej winnych spadku posrod zarzadow / wlascicieli to moj glos idzie na Sarapate, Dukata i ... kibicow z SKWK.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.02.2026, 08:58
Dukaty i spółka zaczęli syf i sami by ten klub położyli do końca jednak prawda jest taka, że akcja ratunkowa i trio pięknie dokończyło robotę WSH.
Oczywiście trio nie kradło, starało się, fajnie ale z sytuacji, z której jeszcze dało się normalnie funkcjonować (po akcji ratunkowej) narobili syfu i I ligi.
A Królewski sprawił, że głównie jest głośno o nim, a nie o Wiśle. Jemu nic nie wyszło oprócz PP, 4 lata w I lidze i na czym on jedzie? Na bajerce, obietnicach, mówieniu o AI. Także póki co on tu oprócz wizji i mitomaństwa, to nic nie zbudował i nie buduje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2026, 09:45
Co do zasady sie zgadzam i 4 lata w 1 lidze z takim kliubem jak Wisla to piramidalna niekompetencja ale nie jest tez tak, ze nic kompletnie nie zostalo zbudowane.

- Nie bylo rezerw a teraz sa.
- Z akademii nie wychodzil nikt a jesli juz to od razu spierdalal a teraz jest bodaj siedmiu w kadrze i pewnie beda z nich pieniadze.
- kolejni jak Tsymbaliuk, Stepak zaraz wejda do pierwszej druzyny.

No i moze to nikogo nie interesuje ale jednak trezeba wspomniec bo kasa na to idzie:
- AMP futbol zdobyli lige mistrzow.
- Blind Football najlepsza w Polsce, reprentacja Polski opiera sie na Wislakach.
- Powstala druzyna kobiet i idzie im bardzo dobrze, walczy o awans do 1 ligi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.02.2026, 10:37
Dzisiaj wyszedl fajny material od Cwiakaly nt Jagielloni. W styczniu 2023 roku grozil im spadek i bez kroplowki byłby nawet problem z licencja. Trupy wypadaly z szafy. Dzwigneli sie z tego bez pompowania kasy. Po 3 latach sa na plusie za sezon + 100 mln złotych.

Przyszłość rozliczy Królewskiego, ale ja obecnie widze Wisłę jako drużynę która ma przed soba ciekawe perspektyw - głównie dlatego ze mamy relatywnie bardzo młody skład, rozbudwany, kompetentny i doswiadczony pion sportowy i jakiś pomysł na siebie.

Szanse na ponowny spadek sa wg mnie mniejsze niż byłyby po szybkim awansie rok po pierwszym spadku z Sobolewskim za kierownica i chaosem w pionie sportowym. No i nikt ani przez moment nie powie ze Wisla awansowala fartem lub awans nie nest zasłużony. A to już o czymś świadczy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.02.2026, 11:59
Jest dobrze, młodzi się wypromowali, dlatego że gnijemy czwarty rok w I lidze. Na ekstatkalse każdy z nich na pewno na starcie był za słaby i by przepadł = poszedłby droga wcześniej wydeptaną przez wielu innych. W I lidze mogli spokojnie się ogrywa i nawet brylować częściej lub rzadziej.
Dopiero ekstraklasa zweryfikuje wszystko.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2026, 12:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Szanse na ponowny spadek sa wg mnie mniejsze niż byłyby po szybkim awansie rok po pierwszym spadku z Sobolewskim za kierownica i chaosem w pionie sportowym.
Taka dygrasja.

Sobol to sobie dokumentnie spieprzyl kariere. Powinien byl odejsc z Wisly po swietnej rundzie wiosennej i przegranch barazach, sklad sie kompletnie rozlecial i bylo wiadomo, ze juz tak dobrze nie bedzie. Chlop sie uniosl moze ambicja a moze lojalnoscia do klubu i zaraz z Sobola ktory niedawno byl zajebisty ale mial pecha w barazach stal sie nieudacznikiem wyzywanym gdzie popadnie.
Potem od razu poszedl do Odry Opole, ktora miala ekipe jeszcze gorsza niz Wisla. Po .... on tam w ogole poszedl do tej umieralni? Oczywiscie polegl i go wy.......ili. Kazdy by polegl ale wiesc poszla w swiat, ze Sobol nieudacznik.

Gdyby po barazach odszedl z Wisly to jestem 100% pewien ze by sie krecil na karuzeli w ekstraklasie. Mial wtedy za soba udana prace i dobre recenzje w Plocku a potem swietne wyniki na Wiosne z Wisla.

Jakby wtedy nie poszedl od razu do Opola tylko posiedzial na dupie to predzej czy pozniej zglosilby sie ktos poukladany z Ekstraklasy. Cos by wygral cos przegral ale na karuzeli by byl.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.02.2026, 13:07
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Jarus001 pracuje by forum wyłączyć definitywnie. Bedziecie mu dziekowac.
Leszek oficjalna 60-tką, wpierdala makowca z Prezesem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.02.2026, 13:17
As napisał(a):Wyświetl post
No niby tak ale bedac kompletnie szczerym to na ten spadek grabilismy sobie kilka lat. Tak oni byli u sterow kiedy sie dokonalo ale jesli mialbym wskazac najbardziej winnych spadku posrod zarzadow / wlascicieli to moj glos idzie na Sarapate, Dukata i ... kibicow z SKWK.
Kompletnie się z tym nie zgadzam.Gdybyśmy zjebali się z ligi w 2019 albo 2020 to pewnie przyznałbym rację ale po całym syfie związanym z Sarapatą Dukatem Vanna Lee udało się w miarę ogarnąć klub redukować zadłużenie i egzystować w lidze.Niestety u trio kompletnie leżała strona czysto sportowa. Sprowadzanie tabunami nowych piłkarzy praktycznie co rundę i sprzedaż w kluczowym momencie dwóch podstawowych zawodników ciągnących wyniki to była najczystszej próby głupota KBJ. To było 3 lata po akcji ratunkowej...
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2026, 15:11
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Kompletnie się z tym nie zgadzam.Gdybyśmy zjebali się z ligi w 2019 albo 2020 to pewnie przyznałbym rację ale po całym syfie związanym z Sarapatą Dukatem Vanna Lee udało się w miarę ogarnąć klub redukować zadłużenie i egzystować w lidze.Niestety u trio kompletnie leżała strona czysto sportowa. Sprowadzanie tabunami nowych piłkarzy praktycznie co rundę i sprzedaż w kluczowym momencie dwóch podstawowych zawodników ciągnących wyniki to była najczystszej próby głupota KBJ. To było 3 lata po akcji ratunkowej...
Byc moze to moja osobista niechec do tej dwojki wplywa na moja ocene wiec moze jest niesprawiedliwa i faktycznie trio ponosi wiekszosc winy ale takie mam odczucie, ze to zagonienie nad przepasc klubu przez Sarapate i Dukata zapoczatkowalo process, ktory w efekcie skonczyl sie spadkiem.

A tak w kwestii sprzedazy to Ashraf mial chyba klauzule wiec klub nie mial nic do gadania - jesli mnie pamiec nie myli. Tylko Yaw poszedl bo klub pozwolil, przy czym potrzebna byla kasa. Cos jak w Legii teraz.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.02.2026, 21:28
Kasa była tak potrzebna,że kupiono Fazlagicia nawet nie chcę pisać za ile.Moja ocena rządów Sarapaty i Dukata jest równie krytyczna.Czuje do nich taka samą niechęć jak ty.Klub na przełomie 18/19 w praktyce leżał w grobie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2026, 23:44
Też mam do tej dwójki sporą niechęć (mało powiedziane) - ale sportowo, czysto piłkarsko to oni dobrych piłkarzy ściągali. Dopóki była kasa na pensje to ta drużyna grała, potem gdy to wszystko jebło to już było gorzej. Do piłkarzy mieli dużo lepszego nosa od trio (choćby Imaz, Carlitos, Llonch, ściągnięty z powrotem Mączyński, Ondrasek przed transferem, Arsenić, Brlek czy Basha z początków gry w Wiśle to byli bardzo fajni piłkarze).

Niestety u nich nie było szkolenia, kasą szastali na lewo i prawo no i kradli.

Podsumowując :
Sportowo wg mnie było dobrze
Finansowo tragicznie
Do tego wyprowadzali kasę z klubu i rządził nami z tylnego siedzenia boss narkotykowy

Także tak, jedyne co dla nich mam to pogardę, ale nie będę pisał że czysto sportowo było bez pojęcia, rządy trio stricte pod względem transferów i potencjału piłkarskiego były dużo gorsze.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.03.2026, 08:17
Jakby nie trafili na Kiko, to transfery bylyby duzo gorsze. Wiecej byłoby Ze Manuelow, Videmontow, Perezów czy Balaniukow.

No i dodajmy że w jedno okno sciagnieto blisko 15 piłkarzy. Przeciez to nawet ze statystyki wynika ze musi byc kilka zlotych strzałów. Nie jest to sztuka przewalić kasy ile sie da i na kogo tylko sie da. Na końcu zostaje wrażenie że robili swietne transfery, szkoda że zaniedbując cala resztę.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.03.2026, 11:55
Oglądnijcie przed mecze, a jak ktoś się waha czy iść czy nie to na końcu filmu zachęta

https://x.com/twitter/status/2028046936666763725

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.03.2026, 15:13
Najlepszy Erthaler po nim Biedrzycki i Krzyżanowski cała reszta bez formy
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.03.2026, 15:24
Bardzo słaby występ Kuziemki i Igbekeme. Kolejny z rzędu. Mam nadzieję że Jop nie będzie czekał ze zmianami do 80-tej minuty.
Znicz zagęścił środek pola, u nas brak wygranych pojedynków na skrzydle i dobrych podań na wolne pole.

Słabo to wygląda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.03.2026 o godz. 15:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2026, 15:24
Gramy, ze tak powiem. nieekskluzywnie. Za duzo niewymuszonych strat, niedokladnych podan, zlych przyjec.

Nie nie da sie zrobic akcji zespolowej kiedy popelniasz takie bledy, w koncu sam pilke stracisz.

Niestety ale takie rzyczy wchodza kiedy zawodnicy nie sa w optymalnej formie. Gdyb tak gral jeden zawodnik to problemu by nie bylo ale tu wlasciwie cala jedenastka z paroma wyjatkami tak gra.

Gifer Ertlthaler, Rodado ok - reszta zawodnikow wlaczajacych sie do ofensywy gra kiepsko.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 01.03.2026, 15:25
Biedrzycki i Krzyżanowski to się dzsiaj potykają o własne nogi. Najlepszy na boisku jest Giger.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.03.2026, 15:27
Snują się jak smród po gaciach...

Ciekawe jak długo jeszcze Duarte i Kuziemka będą marnować czas na boisku.

Jeżeli nie wygramy tego meczu to będzie tlen dla pościgu w tabeli.

Jop opowiada bajki na konferencjach, a na boisku od kilku miesięcy popelina.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2026, 15:31
P.S. Duarte na druga polowe nie ma prawa wyjsc. Gdyby mu sedzia dal czerwien za ten faul to na 100% by sie z tego wybronil bo to bylo pomiedzy zolta a czerwona.

Baniowski czy Sanchez za niego?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.03.2026, 15:49
Cytat:
Jop opowiada bajki na konferencjach, a na boisku od kilku miesięcy popelina.
To całkiem jak twój jebany Rude. Różnice sa dwie
Po pierwsze Rudemu lizałeś chuja cały sezon, mimo wyników
A po drugie jak za Jopa się snują po boisku to i tak mają średnią blisko 2,0, a jak za twojego jebanego Rude grali super to mieli średnią 1,2
drozd:
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.03.2026, 16:13
Brawo ....a "nadal będziemy rozgrywać od dołu" Jop.

Jak nie masz bramkarza który nie potrafi grać nogami to tak ....a nie grasz.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 01.03.2026, 16:17
No cóż...awans się oddala. Niestety forma drużyny jest katastrofalna. Śląsk i Miedź zweryfikują Wisłę dokumentnie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 01.03.2026, 16:22
W lecie musimy sprowadzić bramkarza albo nawet dwóch, za dużo już tego typu błędów Letkiewicza. Druga bramka, którą sobie sami strzelamy (a w zasadzie Letkiewicz) tej wiosny.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2026, 16:28
"Na wlasne zyczenie prosze Pana, i brawa dla Gorzowa"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2026, 16:31
W lecie musimy sprowadzić bramkarza albo nawet dwóch, za dużo już tego typu błędów Letkiewicza. Druga bramka, którą sobie sami strzelamy (a w zasadzie Letkiewicz) tej wiosny.
Tak trzeba zrobic tylko trzeba sprowadzic takiego co umie wejsc w role rozgrywajacego. Jako typowy "lapacz" to Letkiewicz jest super, gdyby mu nie kazali rozgrywac to nie byloby do niego zarzutu.

Jesli mamy sprowadzic nowego bramkarza to takiego w stylu Neuera lub Edersona czyli goscia, ktory bedzie bronil conajmniej jak Letkiewicz a pod presja gral nogami jak Ertlthaler.

Ciekawe ile bedzie szmalu na transfery bo tacy bramkarze co umieja bronic i rozgrywac kosztuja fhuj pieniedzy i w Polsce raczej nie graja.
Ostatnio edytowane przez As : 01.03.2026 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.03.2026, 16:33
Letkiewicz czy się kiedyś nauczy żeby się nie popisywać w meczu o punkty - nie wiem. Błąd w postaci przedłużenia kontraktów Brodzie i Cickanowi znowu pozbawia nas manewru.

Drużyna jest bez formy, piłkarze są wolni, mnóstwo niewymuszonych strat.

Jop kompromituje się zmianami w 87-mej minucie. Po co?! Nikaj wprowadził ożywienie przy bezpłciowym Baniowskim (zero udanych zagrań), ale to było za mało.

Jop nie trafił znowu ze składem i taktyką, do tego kretyńskie, gówniarskie zachowanie Letkiewicza i tracimy punkty z outsiderem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.03.2026, 16:33
Zacznijmy może od początku.

Pierwsza połowa: graliśmy w zasadzie w dziewięciu, bo nasze skrzydła dosłownie dzisiaj nie istniały. Do tego masa niewymuszonych strat, niecelnych podań.

Druga połowa: idealne otwarcie, bramka, lepsza gra. No i przychodzi już drugi raz 80 minuta, gdzie popełniamy katastrofalny błąd. To co Letkiewicz dał z Wieczystą, zabrał dzisiaj.

Z taką grą, błędami spadniemy do baraży. Nie myślałem, że to powiem, ale na dzień dzisiejszy tak to wygląda. Nie mamy żadnej alternatywy na skrzydłach, które nie dają drużynie absolutnie nic. Carbo w 6 minucie łapie żółtą kartkę za swoje oldboy'owe faule. Wyglądamy dramatycznie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.03.2026, 16:35
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Brawo ....a "nadal będziemy rozgrywać od dołu" Jop.

Jak nie masz bramkarza który nie potrafi grać nogami to tak ....a nie grasz.
Tyle że to nie wina bramkarza...

Co to za podanie Biedrzyckiego na 3 metry. Co miał Letkiewicz zrobić? Tylko wyjebać byle gdzie. To po ch takie podanie?

To jest efekt filozofii Jopa. "Jesteśmy cierpliwi".

Duarte opierdala się do 80 minuty. Kuziemka do 65...

Na mecz zespół wychodzi jak na spacer, wszystko do tyłu, na chodzonego. Kto za to odpowiada?

Jop i nikt więcej.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów