The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2026, 20:41
azor napisał(a):Wyświetl post
Jednak diagnoza zła...
Ale ja nie stawiałem żadnej diagnozy tylko zauważyłem, że chłopak ma predyspozycje do urazów, wynikającą z jego charakterystyki biomechanicznej i stylu gry. Faza sezonu czyli okres kiedy mięśnie są zmęczone dużym obciążeniem, a przez to mniej elastyczne dodatkowo zwiększa ryzyko. Tym razem dwójka dała radę, strzeliło gdzie indziej i to mocno. "wielowięzadłowy uraz stawu skokowego wraz z uszkodzeniem kości strzałkowej".

Poprzednio brzmiało to tak. "Marko Božić uraz przywodziciela. Może wypaść na dłużej. "
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.01.2026, 20:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nie stawiałem żadnej diagnozy tylko zauważyłem, że chłopak ma predyspozycje do urazów, wynikającą z jego charakterystyki biomechanicznej i stylu gry. Faza sezonu czyli okres kiedy mięśnie są zmęczone dużym obciążeniem, a przez to mniej elastyczne dodatkowo zwiększa ryzyko. Tym razem dwójka dała radę, strzeliło gdzie indziej i to mocno. "wielowięzadłowy uraz stawu skokowego wraz z uszkodzeniem kości strzałkowej".

Poprzednio brzmiało to tak. "Marko Božić uraz przywodziciela. Może wypaść na dłużej. "
A jaka jest jego charakterystyka biomechaniczna? Pytam bez szydery, gdyż nie mam pojecia.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.01.2026, 21:44
6-8 tygodni czyli chłop będzie do gry w maju. Fantastyczna wiadomość. Dawać tego Tresaco, kogokolwiek :(

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.01.2026, 21:48
Najprościej, jest długonogi, przez co, siły działające na strukturę są zaczepione na długich dźwigniach. Dodatkowo swoją grę opiera na dynamicznych zmianach kierunków i tempa biegu, co zwiększa obciążenia mięśni ścięgien więzadeł i stawów. Zwłaszcza w płaszczyźnie czołowej, co potwierdza wcześniejszy uraz przywodziciela i aktualny stawu skokowego. Kiedy miał 20 lat system dawał radę, ale teraz ma trochę więcej i coraz częściej się wysypuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.01.2026, 22:14
Drozd, i algorytmy Twojego Zaskrońca nie przewidziały tak prostych rzeczy, że jeśli gracz jest długonogi i takie tam, to będzie kontuzje łapał?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.01.2026, 22:19
Nie ma,że boli rotacja musi być.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 15.01.2026, 23:32
Najprościej, jest długonogi, przez co, siły działające na strukturę są zaczepione na długich dźwigniach. Dodatkowo swoją grę opiera na dynamicznych zmianach kierunków i tempa biegu, co zwiększa obciążenia mięśni ścięgien więzadeł i stawów. Zwłaszcza w płaszczyźnie czołowej, co potwierdza wcześniejszy uraz przywodziciela i aktualny stawu skokowego. Kiedy miał 20 lat system dawał radę, ale teraz ma trochę więcej i coraz częściej się wysypuje.
Ciekawe, czyli biorąc pod uwagę kluczowy aspekt, czyli wzrost (Bozic 1,83) mozemy całe spectrum koszykarzy wpisać na listę medycznych ewenementów, biorąc pod uwagę że koszykówka jest zdecydowanie bardziej dynamicznym sportem niż kopana. Bo przecież skoro Twoja diagnoza oparta jest na: a)długich kończynach, b)szybkich zwrotach, c) zmianach kierunku biegu, to zamiast NBA powinniśmy oglądać koszykówkę na wózkach.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.01.2026, 00:48
Cytat:
Ciekawe, czyli biorąc pod uwagę kluczowy aspekt, czyli wzrost (Bozic 1,83) mozemy całe spectrum koszykarzy wpisać na listę medycznych ewenementów, biorąc pod uwagę że koszykówka jest zdecydowanie bardziej dynamicznym sportem niż kopana. Bo przecież skoro Twoja diagnoza oparta jest na: a)długich kończynach, b)szybkich zwrotach, c) zmianach kierunku biegu, to zamiast NBA powinniśmy oglądać koszykówkę na wózkach.
No i tu się mylisz. Policz sobie procentowe proporcje długości nóg do reszty ciała koszykarzy i Bozicia. Jestem pewien, że drozd to zrobił i te dane są zaskakujące. Słowo klucz to są długie nogi.

Kiedyś dupa Omraniego była oceniana, teraz nogi Bozicia, ciekawe co dalej, czy uwaga skupi się na czyimś przyrodzeniu? A może skaner w oczach drozdzika tym razem zweryfikuje zawodnika od stóp, a może jednak tym razem od góry będziemy szli i zaczniemy od głowy?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.01.2026, 01:56
Drozd by się nadawał do kontroli regulaminowej kombinezonów u skoczkow narciarskich (ich rozmiar jest uzależniony od budowy ciala skoczka)
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 16.01.2026, 07:39
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No i tu się mylisz. Policz sobie procentowe proporcje długości nóg do reszty ciała koszykarzy i Bozicia. Jestem pewien, że drozd to zrobił i te dane są zaskakujące. Słowo klucz to są długie nogi.

Kiedyś dupa Omraniego była oceniana, teraz nogi Bozicia, ciekawe co dalej, czy uwaga skupi się na czyimś przyrodzeniu? A może skaner w oczach drozdzika tym razem zweryfikuje zawodnika od stóp, a może jednak tym razem od góry będziemy szli i zaczniemy od głowy?
A to widzisz...takiej wiedzy nie posiadam. I tak innowacyjnego spojrzenia na ludzkie ciało również.

Dr. Ozd - przepraszam.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.01.2026, 19:27
Wiesz, że dzwoni ale z lokalizacją kościoła problem.

Wygoogluj, co robi Bozic czego nie robi żaden koszykarz nawet w NBA. Bo sam widzę na to nie wpadłeś.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 16.01.2026, 19:42
Wiesz, że dzwoni ale z lokalizacją kościoła problem.

Wygoogluj, co robi Bozic czego nie robi żaden koszykarz nawet w NBA. Bo sam widzę na to nie wpadłeś.
Oświeć mnie proszę, bo zakładam że nie chodzi o różnice między kopaniem a kozłowaniem. Jak mam być szczery - nawet nie wiem o co googla zapytać
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.01.2026, 19:47
Oświeć mnie proszę, bo zakładam że nie chodzi o różnice między kopaniem a kozłowaniem. Jak mam być szczery - nawet nie wiem o co googla zapytać
Skoro tak zakładasz to oświecanie trwałoby, zdecydowanie zbyt długo.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 16.01.2026, 19:53
Skoro tak zakładasz to oświecanie trwałoby, zdecydowanie zbyt długo.
Teraz to już mnie naprawdę zaciekawiłeś proszę, rozwiń swoją myśl
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.01.2026, 20:01
Teraz to już mnie naprawdę zaciekawiłeś proszę, rozwiń swoją myśl
Daj koszykarzom pograć w piłkę to szybciutko połowa wyląduje na wózkach. Prościej nie potrafię
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.01.2026, 20:11
Jutro sparing, transmisja od 14:00 na oficjalnym profilu klubu.

Na Kanale Sportowym z komentarzem:
https://www.youtube.com/live/Y2byirB...qqbRDZ8iPzZEbi
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.01.2026 o godz. 20:32.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 16.01.2026, 20:37
Daj koszykarzom pograć w piłkę to szybciutko połowa wyląduje na wózkach. Prościej nie potrafię
Ale przez co, przez wzrost?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.01.2026, 21:41
Ale przez co, przez wzrost?
Zapytaj groka bo mnie i tak nie uwierzysz
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 17.01.2026, 12:42
Nie chce groka, jestem niesamowicie ciekaw skąd bierzesz swoje medyczne teorie?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.01.2026, 01:06
Widzę że tu jakieś pitolenie nie na temat, a przegraliśmy 0:1 sparing z Septemwri Sofia. Bohaterem rywali Kamil Broda.

Najpierw podał do nogi pomocnikowi rywali, a potem wypluł piłkę pod nogi strzelca gola. W poprzednim sparingu miał już kompromitujące wyjścia, ale to co teraz odwalił jest dyskwalifikujące.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 18.01.2026, 09:41
Broda tylko potwierdza swój półamatorski poziom.

Poszukiwania bramkarza(y) w dziale sportowym nie wzięły się z niczego.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.01.2026, 09:54
O Brodzie to już wiadomo od dwóch sezonów, że się wręcz cofnął w rozwoju i nic z niego nie będzie. Chyba z Cziczkanem jest jeszcze gorzej skoro ten to już w ogóle jest zabunkrowany. Standardowo, mamy jednego bramkarza na poziomie, przed chwilą mieliśmy 1 napastnika przez pół roku, może teraz ten Jordi coś pomoże.
Także uskuteczniana jest jazda na krawędzi, bez trzymanki. Plus taki, że mimo wszystko to wypaliło, kontuzji nie było tam gdzie nie powinno i wiosnę zaczynamy z konkretnym zapasem.
Niemniej, jeśli nie będzie dużych wzmocnień i obsadzania tych luk obecnych (bramka, pewnie jednak atak) to kolejny sezon już prawdopodobnie w ekstraklasie może być ciężki.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.01.2026, 10:08
Z bramkarzem jest o tyle łatwiej, że zawsze w trakcie rundy mozna wykonac transfer medyczny. Jakby sie Letkiewicz po)amał (tfu tfu) i ktos z dwojki Cziczkan/Broda.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.01.2026, 10:35
Przegraliśmy ale nie wyglądało to najgorzej. W pierwszej połowie Duda na tle reszty wyglądał jak profesor, strzeliliśmy bramkę której nie zauważył sędzia. Nieźle wychodziliśmy rozegraniem z pod swojej bramki. W drugiej po wielu zmianach wyróżniał się James, było kilka fajnych akcji, bramka podobno ze spalonego i kilka okazji. Sędzia gwizdał ewidentnie pod Bułgarów co utrudniało grę i stwarzało ryzyko kontuzji.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.01.2026, 09:11
Nie wiem czy juz bylo gdzies wspomniane ale Baniowski przyjechal na oboz.
Krolewski o tym powiedzial w wywiadzie dla Weszlo w programie Liga Minus.

https://www.youtube.com/live/-5QoeBE...XrZO0qr&t=4399

Edit: wspomnial jeszcze, ze w zeszlym tygodniu byla oferta za jednego zawodnika na okolo 1,5 miliona euro, ktora odrzucili.
Ostatnio edytowane przez As : 19.01.2026 o godz. 09:14.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.01.2026, 10:15
As napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy juz bylo gdzies wspomniane ale Baniowski przyjechal na oboz.
Krolewski o tym powiedzial w wywiadzie dla Weszlo w programie Liga Minus.

https://www.youtube.com/live/-5QoeBE...XrZO0qr&t=4399

Edit: wspomnial jeszcze, ze w zeszlym tygodniu byla oferta za jednego zawodnika na okolo 1,5 miliona euro, ktora odrzucili.
Obstawiam, że Duda bo Kuziego to od razu zaprzeczył.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 19.01.2026, 10:41
Też stawiam na Dudę. Nie zdziwiłbym się, gdyby ta oferta była z Ekstraklasy (Pogoń/Widzew).

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.01.2026, 10:50
Przyjemnie mieć taką kadrę w której takiej oferty mozna oczekiwać za 4-5 zawodników, a być może w esa to i za 6-7.

Nie trzeba miec mocno w pamięci czasów gdy Wisla nie miała nikogo sprzedażowego w pierwszej 11.

Teraz tylko pilnować kontraktów i prędzej czy później ktos dostanie przyjemna ofertę > 2 mln euro, ale to juz raczej w esa. Na pewno Wisła zacznie prędzej czy później sprzedawać
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.01.2026, 10:52
Mysle, ze kilka nazwisk mozna spekulowac bo jednak wiekszosc zawodnikow zagrala bardzo dobra runde i na pewno zostalo to zauwazone.

Byc moze ktos zrobil znowu podejscie pod Rodado.

Jesli tak skorelowac cene z zawodnikami, ktorzy ewentualnie mogliby tyle kosztowac to chyba tylko Duda, Kuziemka i Rodado. Dodatkowo ze wzgledu, ze jest okienko zimowe i trzeba placic wiecej to mozna by dorzucic Ertlthalera i Letkiewicza przy czym tu cena jest wlasnie z powodu zimy, bo Wisla nie musi lub nie chce sprzedac lub klub skladajacy oferte jest pod sciana i koniecznie potrzebuje sie wzmocnic wiec daje wiecej niz normalnie zeby szybko dopiac transfer.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.01.2026, 11:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przyjemnie mieć taką kadrę w której takiej oferty mozna oczekiwać za 4-5 zawodników, a być może w esa to i za 6-7.

Nie trzeba miec mocno w pamięci czasów gdy Wisla nie miała nikogo sprzedażowego w pierwszej 11.

Teraz tylko pilnować kontraktów i prędzej czy później ktos dostanie przyjemna ofertę > 2 mln euro, ale to juz raczej w esa. Na pewno Wisła zacznie prędzej czy później sprzedawać
Wisła MUSI sprzedawać piłkarzy. Długów z tego co ew. dostaniemy w Ekstraklasie nie spłacimy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów