The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2026, 13:40
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
U Drozda widzę bez zmian. Nowy Rok, stary Drozd. Absurd poganiany absurdem - ale jak to mówił klasyk - był.czas przywyknąć.

Kasy z pucharów nie da się wykazać ze względu na niską frekwencję na meczu z Trnavą. Aha.
Tutaj jakikolwiek komentarz jest zbędny.
Mitycznym wrogiem, sypiącym nieustannie piach w tryby maszyny zaprogramowanej przez Szefa Królewskiego jest Misiek i jego potomni. Eureka, dlaczego nikt na to jeszcze nie wpadł.

Ale pozostawiając ten kliniczny przypadek brawoszefa w należnym mu, jednoosobowym pokoju bez klamek przyjrzyjmy się kilku faktom dotyczącym fanszopu Wisły Kraków SA.

Lokal został przystosowany ze środków kibiców (Socios) oraz sponsorów (w sumie też kibiców - MaXFliz).
Spółka, której większościowy pakiet posiada Szef Królewski dostała gotową, wysokiej jakości wędkę, dzięki której wręcz powinna zarabiać spore pieniążki, bez oglądania się na sklep TS tudzież przedmeczowe namioty kibicowskie, rozkładane nieopodal "starej" hali.
Co z tym prezentem zrobił Szef Jarosław i jego wybrańcy?
To już większość tutaj obecnych doskonale wie. Wieczne problemy.
A to brak towaru, a to problemy ze sprzedażą wysyłkową...No i przede wszystkim. niestety nieustająco: brak pomysłu.
Oferowane produkty są zazwyczaj niskiej, bądź bardzo niskiej jakości - w tym aspekcie zdecydowanie pozostają w tyle za asortymentem ze sklepu TS.
Sklepem ogarnianym w zasadzie przez 3 osoby.
Do tego dochodzi jeszcze np. brak jakichkolwiek ciuchów casualowych, o co wiele osób apeluje od lat.
Człowiek nawet jak chciałby tam wydać troszkę pieniążków, to nie bardzo jest na co. Większość produktów albo bardzo słaba albo "na jedno kopyto".

Oprócz tego jeszcze jeden aspekt - lokalizacja fanszopu powoduje, że tak naprawdę w dni meczowe sklep TS nie ma jakiegokolwiek podjazdu w zakresie dotarcia do potencjalnego klienta.

Reasumując - niech Szef Królewski zabierze się najpierw za ogarnięcie własnej kuwety a dopiero potem zaczyna sprzątać podwórka innych.
A ta historia o jego Mamie, która chciała trafić do fanszopu a trafiła do sklepu TS....Po raz kolejny, bez komentarza.
Już z tym asortymentem nie przesadzaj.Młotki robiły prawdziwą furorę...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.01.2026, 13:44
A to nie były siekierki do krojenia pizzy?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.01.2026, 13:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A to nie były siekierki do krojenia pizzy?
Młotki to była zorganizowana akcja społeczności tutejszego sb

A wcześniej świąteczne skarpetki.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2026, 14:24
Przecież oczywistym jest, że SA ponosi całe koszty działalności sekcji piłkarskiej, a TS spija z tego śmietankę. Bez piłki sklep TSu nie miałby na czynsz, bo pies z kulawą nogą by tam nie zaglądał.

Ale Królewski, jak to zwykle on, zamiast coś z tym zrobić na poziomie działalności fanshopu: zwiększenia asortymentu, dobrych projektów ubrań, gadżetów to znów poszedł w odklejkę, tym razem z paserstwem. Ciężko się dziwić TSowi, że na tej indolencji korzysta, bo dlaczego miałby nie korzystać i w imę czego?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.01.2026, 14:41
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Problem jest jeden i ten sam.
PO PROSTU BRAK KASY.

Chcąc prowadzić sklep trzeba mieć kapitał obrotowy za zatowarowanie.
Współpracując z hurtowniami czy producentami trzeba płacić za towar w TERMINACH PŁATNOŚCI a nie kilkadziesiąt dni po terminie. Tu żaden "współczynnik Królewskiego" czy inne jego zaklęcia nie pomogą. Nie płacisz za towar to masz szlaban na nowe dostawy.
I dlatego na półkach jest to co jest.

Po za tym trzeba mieć sensownych ludzi (kierownika, kupca, sprzedawców stacjonarnych i internetowych, pakowaczy itp)
Ludziom tym trzeba sensownie zapłacić.
Ale jak płacić jak nie ma z czego.

Dlatego , drodzy kibice, wiedzcie, że za wszystko zło odpowiada "straszny" TS
w takim razie wystarczy sklep komus wydzierżawić kto to ogarnie a do klubu bedzie spływał mniejszy ale stabilny dochód pasywny
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2026, 17:03
Problem jest jeden i ten sam.
PO PROSTU BRAK KASY:
Kasa przecież jest - Zaskroniec regularnie chwali się jakie to rekordowe przychody osiągnięto
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.01.2026, 18:05
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Kasa przecież jest - Zaskroniec regularnie chwali się jakie to rekordowe przychody osiągnięto
W tym sezonie (a przyszłym bilansie) rekordowe to mogą być tylko koszty. No ale (oby wreszcie udany) atak na ekstraklasę musi kosztować.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 05.01.2026, 21:00
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
w takim razie wystarczy sklep komus wydzierżawić kto to ogarnie a do klubu bedzie spływał mniejszy ale stabilny dochód pasywny
No jasne!

Najlepiej "paserom" z TS-u.

A mówiąc poważnie- pomysł do rozważenia przez poważny Zarząd...
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.01.2026, 23:15
Pamięć mnie nie myliła. Odgrzebałem wywiad z listopada 2019 r., jakiego mi, jeszcze dla Interii, i red. Krzysztofowi Kawie, który pracował wówczas w "Dzienniku Polskim" udzielił Tomasz Jażdżyński, ówczesny przewodniczący Rady Nadzorczej Wisły SA.

- Sprzedaż piłkarskich pamiątek i gadżetów to jedno z ważnych źródeł utrzymania i uważamy, że powinien z niego korzystać ten, kto ponosi koszty utrzymania drużyn piłkarskich, czyli spółka akcyjna. Nie da się tego efektywnie zorganizować, gdy uprawnienia mają dwa podmioty. Całkiem niedawno życie przyniosło jaskrawy tego przykład. Planowaliśmy w drugim półroczu akcję podobną do "Linii życia", która przyniosła nam duży zysk. Postanowiliśmy ją oprzeć na pomyśle kibiców na koszulkę retro Henryka Reymana. Nauczeni doświadczeniami z wiosny chcieliśmy to przeprowadzić bardzo porządnie - najpierw został ogłoszony konkurs na projekt wśród kibiców, wybierano wśród trzech projektów, potem był wybór wykonawcy, sprawdzaliśmy materiał. Zanim zdążyliśmy przeprowadzić całą tę skomplikowaną operację w sklepie TS Wisła pojawiły się koszulki retro. Zrobione ze standardowych koszulek jednego z producentów, z naklejoną białą gwiazdą – podkreślał Tomasz Jażdżyński.

https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...wa-to-plagiat/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2026, 09:01
Oni udają, że tego nie ma . Najważniejszym problemem jest jakość koszulek . A nie to, że TS nie ma najprawdopodobniej we własnym sklepie nic do gadania.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.01.2026, 12:19
Nie byłem nigdy w sklepie TS, przejrzałem asortyment na stronie i tym bardziej nie rozumiem oburzenia Królewskiego, nie wspominając już o paserce, którego to znaczenia Jaroslaw chyba nie do końca rozumie.

Rozumiem, gdyby TS sprzedawał swoje meczówki, rozumiem gdyby sprzedawał asortyment tożsamy z tym co jest w oficjalnym sklepie, ale oni prowadzą sprzedaż zupełnie innego rodzaju ciuchów/akcesoriów, nazwijmy je bardziej „osiedlowym”. W czym jest problem? Naprawdę rownolegle nie mogą funkcjonować dwa sklepy? Nie wnikam nawet w kwestie jakości, dostępności etc. ani tego, że część asortymentu w oficjalnym sklepie wygląda jakby ktoś zatowarował je na TEMU.

I zgadzam się - powinni to wspolnie rozwiązać, ale tekst o paserce to kolejne populistyczne zagranie Królewskiego mające podbijać poparcie drozdopodobnym.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 06.01.2026, 18:48
azor napisał(a):Wyświetl post
Nie byłem nigdy w sklepie TS, przejrzałem asortyment na stronie i tym bardziej nie rozumiem oburzenia Królewskiego, nie wspominając już o paserce, którego to znaczenia Jaroslaw chyba nie do końca rozumie.

Rozumiem, gdyby TS sprzedawał swoje meczówki, rozumiem gdyby sprzedawał asortyment tożsamy z tym co jest w oficjalnym sklepie, ale oni prowadzą sprzedaż zupełnie innego rodzaju ciuchów/akcesoriów, nazwijmy je bardziej „osiedlowym”. W czym jest problem? Naprawdę rownolegle nie mogą funkcjonować dwa sklepy? Nie wnikam nawet w kwestie jakości, dostępności etc. ani tego, że część asortymentu w oficjalnym sklepie wygląda jakby ktoś zatowarował je na TEMU.

I zgadzam się - powinni to wspolnie rozwiązać, ale tekst o paserce to kolejne populistyczne zagranie Królewskiego mające podbijać poparcie drozdopodobnym.
Nie chce dolewac oliwy do tej ognistej dyskusji. Ale moim zdaniem, skleo TS jedzie glownie na popularnosci wsrod kibicow sekcji pilkarskiej. Z tego co sie orientuje, ani jeden grosz z dzialnosci sklepu TS (aczkolwiek niewiele ten sklep ma wspolnego z TS, chyba jedynie nazwe) nie idzie na dzialalnosc w/w kopaczy! Moze o to chodzi Krolewskimu z tym ""paserstwem"". Zeruja indywidulane osoby (bo zyski w wiekszosci trafiaja do ich kieszeni) na sekcji pilki noznej.

PS. To tylko moja opinia i wiem, ze wielu ma inna!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 06.01.2026, 19:29
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Nie chce dolewac oliwy do tej ognistej dyskusji. Ale moim zdaniem, skleo TS jedzie glownie na popularnosci wsrod kibicow sekcji pilkarskiej. Z tego co sie orientuje, ani jeden grosz z dzialnosci sklepu TS (aczkolwiek niewiele ten sklep ma wspolnego z TS, chyba jedynie nazwe) nie idzie na dzialalnosc w/w kopaczy! Moze o to chodzi Krolewskimu z tym ""paserstwem"". Zeruja indywidulane osoby (bo zyski w wiekszosci trafiaja do ich kieszeni) na sekcji pilki noznej.

PS. To tylko moja opinia i wiem, ze wielu ma inna!
Paserstwo – zachowanie polegające na nabyciu rzeczy uzyskanej za pomocą czynu zabronionego (najczęściej kradzieży) lub udzieleniu innej osobie pomocy do jej zbycia albo na przyjęciu tej rzeczy lub pomocy w jej ukryciu.

Czy TS coś ukradł? Nie wydaje mi się. Czy sklep SA jest w takim a nie innym stanie przez działalność sklepiku TS? Nie. Czy dla swietego spokoju mógłby SA odpalać jakis procent? Pewnie tak. Czy do tego dojdzie? Za względu na chłodną relacje na lini TJ-JK: nie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.01.2026, 21:04
Zaskroniec po prostu użył złego słowa, chciał jakies porównanie dać i tego nie przemyślal. Ale nie to jest ważne że się pomylił z doborem słowa, tylko to że mu słoma z butów wystaje i pajacuje. Zamiast się normalnie dogadać o podział zysków albo znaleźć jakieś inne rozwiązanie to będzie ubliżał w mediach. Jeśli się nie da dogadac to zamiast rywalizować na produkty, jakość, reklamę sklepu itp to by wolał żeby nie mieć konkurencji xd

Generalnie jeśli TS żeruje ja kibicach piłkarskich i niby tam każdy kupuje bo się myli, jak jego matka to jaki problem jest walczyć o klienta SWOJEGO, bo chyba każdy co chodzi na piłkę to będzie wolał kupować w sklepie Wisły żeby kasa szła na klub a nie na TS czy w kabzę kibica jakiegoś? I pytanie co Królewski przez kilka lat zrobił żeby rywalizować produktami oraz w uświadamianiu ludzi?

Także to że użył złego słowa to jest najmniejszy problem, bo tu jest x innych ważniejszych problemów
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 06.01.2026, 21:24
Dzieciak z mamą pójdzie do sklepu TS po meczowkę - usłyszy że u nas nie ma. Najgorsze ze w SA usłyszy to samo
Odpowiedz cytując
@PanJarosz
Junior Member

Od: 01.2020

Stary 06.01.2026, 23:29
… Ewentualnie możemy zamówić online, ale odbiór dopiero za pół roku. Efekt? Dziecko dorośnie, zanim koszulka przyjedzie.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 07.01.2026, 09:06
azor napisał(a):Wyświetl post
Paserstwo – zachowanie polegające na nabyciu rzeczy uzyskanej za pomocą czynu zabronionego (najczęściej kradzieży) lub udzieleniu innej osobie pomocy do jej zbycia albo na przyjęciu tej rzeczy lub pomocy w jej ukryciu.

Czy TS coś ukradł? Nie wydaje mi się. Czy sklep SA jest w takim a nie innym stanie przez działalność sklepiku TS? Nie. Czy dla swietego spokoju mógłby SA odpalać jakis procent? Pewnie tak. Czy do tego dojdzie? Za względu na chłodną relacje na lini TJ-JK: nie.
Nie widzisz, ze specjalnie słowo paserstwo wstawiłem w cudzysłow. Dzięki za lekcje i wytłumaczenie znaczenia tego slowa
Nie uważasz, że Krolewski użył skrótu myślowego.

Wielu kibicow nieswiadomych (gdzie ida zyski ze sprzedazy) kupuje rzeczy w TS nabijajac kieszenie prywatnych osób. Kasa z pamiątek i innego asortymentu w sklepach klubowych powinna wplywac do klubu!
Ostatnio edytowane przez WildDog : 07.01.2026 o godz. 09:18.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 07.01.2026, 10:27
Chodzi tu narracja, że kasa ze sklepiku TS nie idzie do TS ale w ręce "prywatnych osób".
Są na to jakieś dowody czy też może tworzona jest kolejna "legenda ludowa"?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.01.2026, 10:34
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Nie widzisz, ze specjalnie słowo paserstwo wstawiłem w cudzysłow. Dzięki za lekcje i wytłumaczenie znaczenia tego slowa
Nie uważasz, że Krolewski użył skrótu myślowego.

Wielu kibicow nieswiadomych (gdzie ida zyski ze sprzedazy) kupuje rzeczy w TS nabijajac kieszenie prywatnych osób. Kasa z pamiątek i innego asortymentu w sklepach klubowych powinna wplywac do klubu!
Definicja nie dla Ciebie, dla Jarka, który tu czasem zagląda

To nie jest skrót myślowy. Paserstwo jednoznacznie kojarzy się z kradzieżą.

Jakich prywatnych osób? Sklep jest zarejestrowany pod TS.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.01.2026, 11:24
Chodzi tu narracja, że kasa ze sklepiku TS nie idzie do TS ale w ręce "prywatnych osób".
Są na to jakieś dowody czy też może tworzona jest kolejna "legenda ludowa"?
Brawoszefy, tym razem w osobie dzikiego psa z Sidziny grają niestety rolę pożytecznych idiotów w spektaklu reżyserowanym przez Szefa Królewskiego.
Stąd taka narracja, niczym nieuzasadniona.

Sklep jest prowadzony przez Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.01.2026, 11:49
Tak jak Wam napisałem. Tematy zastępcze. Jeśli prowadzę klub i twierdzę, że TS czy Mietek jakiś żeruje na kibicach piłkarskich to
a) konkuruje z nimi, tym bardziej mam łatwo że oni to małe pionki a ja dysponuje przychodami po 50 mln rocznie...
b) robię kampanie informacyjna i przekonują swoich kibiców piłkarskich żeby kupowali u mnie, to wesprą klub
c) o kibicach z młyna nawet się nie odzywam bo liże im dupę więc oni jako ci nazwijmy to kibole z klimatu może chodzą na mecze bo lubio się bić albo śpiewać więc czyja się trochę odrębną częścią trybun, której może bardziej zależy żeby wesprzeć TS czy Mietka więc ich może i tak nie przekonam

Reszta jest tu nieważna. Ale Zaskroniec umie i lubi manipulować i skłócać.

I tak właśnie wygląda AI i ten biznesmen w rzeczywistości. Niby najlepszego, najmądrzejszy, do wszystkiego ma kakuter ale w życiu sobie rady nie daje. I to mając przewagę finansowa, w walce o swoich kibiców (ich kasę). Cyrk
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.01.2026, 13:42
Czyli,że przychody ze sklepu TS idą do kieszeni bliżej nieokreślonej prywatnej osoby a TS mimo to potrafi wyjść na plus ze swojej działalności ? Królewski znowu sam siebie wyjaśnił.....
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 07.01.2026, 13:58
Dzięki wywiadowi z 2019 r wiemy wreszcie, dlaczego, mimo starań Prezeska, nikt w nas do tej pory nie zainwestował

"Bez wątpienia rację miał Tomasz Jażdżyński, mówiąc: "Nikt na poważnie nie zainwestuje w Wisłę SA, dopóki ona nie będzie panować nad swoją komercją""
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 12.01.2026, 20:31
Jeśli ktoś jeszcze nie widział, to dzisiejsze studio Reymonta z Prezesem. Ku zaskoczeniu - bardzo fajnie Jarosław wypadł, mode "lanie wody" zdecydowanie off.

https://www.youtube.com/live/j4vAmHB...Jkb41ufHGoVxVF
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.01.2026, 09:25
Co do wczorajszego wywiadu

Na początku całkiem dobrze.
Wyjaśnienia co do Baniowskiego, Zjawińskiego czy transferów rzeczowe i klarowne .
Z mojej strony pełna akceptacja.

Natomiast dalej już słabo.

Motto Prezeska- "Jesteśmy w ciągłym procesie pozyskiwania funduszy na rozwój klubu"
Czyli inaczej mówiac- żebrzemy gdzie się da.

Prezesek, tu trzeba przyznać, umie poruszać się na tym obszarze o czym świadczą wszelkiego rodzaju "dotacje" do Synerise. Firma ta rok w rok notuje kilkunastomilionowe straty a dalej znajduje się ktoś kto w nich 'inwestuje".
No szacun, bez ironii.

Ale wracajmy do Wisły, tu Prezesek składa deklarację :
"Przyjmę każdego kto przyniesie kasę".
Czyli model ma być prosty- dejcie piniądz a ja bede zarządzał bo wiem jak a "Wisła to coś więcej niż tu i teraz".
Dalej przyznaje że są problemy z płynnoscią ( no, odkrycie) i mamy pomysł jak przeżyć do czerwca ( hurra!)
Jest też szczery- towaru w sklepie nie ma bo mamy problemy z płynnością. Ale co tam...

Kolejnym elementem wywiadu są niby pytania o umorzenia.
Najlepiej jakby każdy sobie tego posłuchał - od 52:10 do 1:01:30.
To, że Prezesek tutaj stosuje kluczenie, manipulacje, wpuszczanie w ślepe uliczki czy wręcz kłamstwa nie dziwi.
Bo ten typ tak ma.
Ale to, że te dziennikarzyny okazują się takimi ignorantami przeraża.
Oczywiście nie wiem do końca czy to bardziej ignorancja czy też lizusostwo, niemniej ich postawa jest dyskwalifikująca.

A jak zachowałby sie niezależny dziennikarz?
Zadałby co najmnie dwa pytania:

1. PANIE PREZESIE, WIELOKROTNIE DEKLAROWAŁ PAN, ŻE POŻYCZKI ZOSTANĄ UMORZONE. ROZUMIEM, ŻE MUSI TO BYĆ ROZŁOŻONE W CZASIE ALE CZY POTWIERDZA PAN SWOJĄ DEKLARACJĘ?

2. PANIE PREZESIE, ZAKŁADAJĄC ŻE W TYM SEZONIE AWANSUJEMY, PRZEZ 4 LATA POBYTU W 1 LIDZE WYGENEROWAŁ PAN 50 MILIONÓW STRATY. CZY UWAŻA PAN ŻE ZOSTAŁA PRZYJĘTA OPTYMALNA STRATEGIA? CZY MA PAN POMYSŁ NA POKRYCIE TEJ STRATY?

Idźmy dalej.
Mamy tu dywagacje na temat czy w czerwcu zmieni się akcjonariat.
Do posłuchania 1:24:25-1:28:00.
Po wstępnych bla, bla, bla mamy jasną deklaracje Prezeska:
"BĘDZIE BARDZO TRUDNO POZBYĆ SIE MNIE STĄD"

Czyli mamy jednoznaczną deklarację- Prezesek władzy nie odda, bo on jest "przecież najpiękniejszy a na pewno najskromniejszy". I najmądrzejszy.
To nic, że jak sam mówi, na ekstraklasę potrzebny jest kapitał .
"Ja się czuję coraz silniejszy osobiście"
"Intelekt ważniejszy niż pieniądze"
'Intelekt ważniejszy niż przepłacanie piłkarzy"

Następnie chwalenie się że mamy 'ditasajensy" i na pewno na tym zarobimy bo już z kimś tam rozmawia...
I oczywiście klasyka- "mamy ciekawe pomysły"

Na pytanie o PM- ( oj, redaktorku, takich drażliwych pytań się nie zadaje)- odpowiedź, jakież zaskoczenie, bla, bla, bla.

Na koniec pytanie o trenera, którego ceni pada odpowiedź- Łukasz Tomczyk, obecnie Raków a wcześniej Polonia Bytom.
I tu najciekawsze, ten trener, mając ubogi budżet w Bytomiu, potrafił stworzyć prawdziwe i efektywne "ditasajensy" i od 2,5 roku je z powodzeniem stosuje.

https://przegladsportowy.onet.pl/pil...sztabu/9v0eqeg

A to my mielibyśmy być prekursorami...

Wniosek końcowy- Prezesek bedzie z nami "do końca świata i jeden dzień dłużej"
Jego celem jest trwać i trwa m.ć
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.01.2026, 10:07
Co do wczorajszego wywiadu

Na początku całki(...)

1. PANIE PREZESIE, WIELOKROTNIE DEKLAROWAŁ PAN, ŻE POŻYCZKI ZOSTANĄ UMORZONE. ROZUMIEM, ŻE MUSI TO BYĆ ROZŁOŻONE W CZASIE ALE CZY POTWIERDZA PAN SWOJĄ DEKLARACJĘ?
(...)
Jaro umorzył 4 miliony kilka dni temu. Tylko ktoś na prawdę niespełna rozumu zadałby to pytanie dzisiaj.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.01.2026, 10:16
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jaro umorzył 4 miliony kilka dni temu. Tylko ktoś na prawdę niespełna rozumu zadałby to pytanie dzisiaj.
Osobo "pełna rozumu" , podaj ile jeszcze zostało do umorzenia?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.01.2026, 12:33
I bardzo dobrze, bo to dobry prezes. A malkontenci jak stary dziad czy jaroo1, krysztal czy Framat, niech schowają się do nory i stamtąd co najwyzej cicho pochlipują.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.01.2026, 12:37
Lesiu, już czas ci przypomnieć jak najgłośniej kryzczales Królewski wypierdalaj?
drozd:
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.01.2026, 13:00
Jarus001 chlipaj dalej. A bol d... który nazywa się Rude zdobył PP, nie minie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów