The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2025, 21:08
Ktoś może oglądał sparing i są jakieś wnioski?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.11.2025, 21:23
Ciężko stwierdzić
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.12.2025, 10:03
z twittera:

Patryk Letkiewicz w tym sezonie:

Mecze: 9
Czyste konta: 6
Obronione strzały: 85% (najlepszy w lidze)
Zapobiegnięte gole/90 min: 0.29 (drugi najlepszy w lidze)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.12.2025, 12:16
Vuko napisał(a):Wyświetl post
z twittera:

Patryk Letkiewicz w tym sezonie:

Mecze: 9
Czyste konta: 6
Obronione strzały: 85% (najlepszy w lidze)
Zapobiegnięte gole/90 min: 0.29 (drugi najlepszy w lidze)
Chłopak ma talent, tylko musi nabrać doświadczenia i trochę pokory. Ale w tym sezonie to naprawdę nie ma powodów do krytyki - jest wartością dodaną dla zespołu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.12.2025, 12:29
Mikulec, Igbekeme, Biedrzycki i Carbo.
Są to zawodnicy z wygasającymi umowami w czerwcu 2026 i nie posiadający opcji przedłużenia kontraktu o rok.

Grudzień powinien być miesiącem przeprowadzenia negocjacji z ww. zawodnikami, szczególnie trzeba zająć się Igbekeme, by nie myślał o podobnych jajach, jakie odstawił w lecie 2025.

Oprócz nich wygasają umowy kilku zawodnikom, jednak albo nie są to gracze warci przedłużania, albo nie przewiduję większych problemów z dogadaniem się.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Stary 02.12.2025, 12:36
Carbo w eklapie to raczej na ławkę. Ciekawe jak będzie wyglądała gra Mikulca po kontuzji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.12.2025, 12:50
Letkiewicz ma ostatnio dobry czas, wydaje mi sie ze juz zaliczyl wiecej trudnych interwencji niz w poprzednim sezonie.

A co kontraktow i przedłużeń to sądzę że cala fala dyskusji ale i komunikatów ruszy w grudniu po zakończeniu ligi.

Wisla ze stabilna, zgrana kadra jest w stanie wiecej ugrac na stracie w ekstraklasie, co pokazują przykłady wielu drużyn.

Przy czym wszystkich zawodników +30 lat przedłużanym max o rok. Tu zjazd formy może byc nagły i niespodziewany.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.12.2025, 12:56
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Mikulec, Igbekeme, Biedrzycki i Carbo.
Są to zawodnicy z wygasającymi umowami w czerwcu 2026 i nie posiadający opcji przedłużenia kontraktu o rok.

Grudzień powinien być miesiącem przeprowadzenia negocjacji z ww. zawodnikami, szczególnie trzeba zająć się Igbekeme, by nie myślał o podobnych jajach, jakie odstawił w lecie 2025.
W Grudniu to juz kazdy normalny czlowiek nie podejmie negocjacji, bo i po co? Za 4 tygodnie moze otworzyc licytacje na swoje uslugi bo ma prawo rozmawiac z kim chce. Jesli ktos ma bardzo dobra reputacje i wie, ze bedzie zainteresowanie to lepiej poczekac. Z tych wymienionych to tylko Mikulec moglby by byc zainteresowany rozmowami w Grudniu.

Reszta, jak nic lepszego sie nie pojawi to z Wisla moze popdisac kontrakt i w marcu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2025, 13:02
Pilkarze +30 w styczniu wola miec raczej dłuższy kontrakt bo zaraz sobie na twardych murawach rozwala kolana i zostana na "lodzie", choc akurat w Wiśle to najlepsza metoda na przedłużenie kontraktu.

Wydaje mi się że jednak w grudniu przeczytamy jednak o 3-4 przedłużeniach
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.12.2025, 13:04
Igbekeme najprawdopodobniej przeczeka sobie z 5-7 wiosennych kolejek i jak zobaczy, że Wisła ma duże szanse na awans, to podpisze u nas.

Nie sądzę, żeby chciał kolejny rok kisić się w I lidze. Ma już 30 lat na karku, więc zapewne liczy na jeszcze jeden, dobrze płatny kontrakt w swojej karierze.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.12.2025, 13:06
Mikulec i Carbo to nie są zawodnicy na ekstraklasę.
W przypadku Igbekeme mam poważne wątpliwości.

Z wymienionych jedynie Biedrzycki mógłby się nadać, w tym roku zdecydowanie się ogarnął (nie bez wpływu jest również to, obok kogo gra).
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.12.2025, 13:21
Igbekeme jeśli nie zaginie na 3 miesiące to zdecydowanie jest zawodnikeim na Ekstraklasę.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.12.2025, 23:00
Kamil Broda, Józef Colley, Ardit Nikaj - dziękujemy za występy w barwach Białej Gwiazdy i życzymy powodzenia w dalszej karierze.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Stary 04.12.2025, 23:13
Jeszcze pan kapitan Alan Uryga niech postawi na trenerkę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.12.2025, 23:18
Potrzebny to jest drugi bramkarz, bo jak (odpukać) Letkiewicz złapie kontuzje to nam będą seryjnie piłki wrzucać za kołnierz Brody.
Przedłużenie z nim umowy to była jedna z tych kompletnie niezrozumiałych decyzji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.12.2025, 00:17
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze pan kapitan Alan Uryga niech postawi na trenerkę.
Ależ mi brakuje jego darci ryja przez poł meczu, "Pan Kapitan".
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.12.2025, 08:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Potrzebny to jest drugi bramkarz, bo jak (odpukać) Letkiewicz złapie kontuzje to nam będą seryjnie piłki wrzucać za kołnierz Brody.
Przedłużenie z nim umowy to była jedna z tych kompletnie niezrozumiałych decyzji.
Bo u nas sie podejmuje decyzje sercem a nie rozumiem. I nie mam złudzeń, znowu na wiosne będziemy bawić sie w Fundację, pytanie tylko kto złapie kontuzje.

PS. Uryga jest jaki jest, ale nie wiem czy cale zło tego świata to jego wina. Szczególnie po meczu w ktorym nie grał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.12.2025, 15:18
Jop wczoraj w TVP Sport:
M. Jop napisał(a):
Najbliżej powrotu do treningów jest Mikulec, blisko także jest Uryga. W przypadku Jarocha proces rehabilitacji będzie dłuższy. Bartka z pewnością zabraknie na początku obozu przygotowawczego. Liczę na to, że Mikulec i Uryga będą trenowali z nami od samego początku.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 16.12.2025, 21:42
Świetna wiadomość co do Mikulca! Brakowało go w tej rundzie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.12.2025, 21:57
Wiadomość świetna. Będzie można Krzyżanowskiego przesunąć do lewej pomocy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.12.2025, 22:27
Tak jest. Krzyżanowski na lewą pomoc i to będzie strzał w dziesiątkę. Będzie miał Bozić godnego konkurenta a śmiem twierdzić, że Krzyżanowski wygryzie Bozicia ze składu.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2025, 09:30
Docelowo byc może, ale patrząc na efektywność Mikulca w ofensywie nie wiem czy wlasnie on nie miałby latwiej z powrotem na pozycję skrzydłowego. Tym bardziej że może grać po obu stronach.

Krzyżanowski w 1 rundzie bardzo dobrze bronil, w zasadzie im dluzej to analizowac to wiele statystyk mial lepszych niz Leliveld.

Po cichu liczę że to JK zacznie wiosne na LO. A niech Giger z Leliveldem bija sie o PO.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.12.2025, 09:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Docelowo byc może, ale patrząc na efektywność Mikulca w ofensywie nie wiem czy wlasnie on nie miałby latwiej z powrotem na pozycję skrzydłowego. Tym bardziej że może grać po obu stronach.

Krzyżanowski w 1 rundzie bardzo dobrze bronil, w zasadzie im dluzej to analizowac to wiele statystyk mial lepszych niz Leliveld.

Po cichu liczę że to JK zacznie wiosne na LO. A niech Giger z Leliveldem bija sie o PO.
Czyli według Ciebie Krzyżanowski to nasz najlepszy LO, lepszy niż Lelieveld i Mikulec?

OK
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2025, 09:46
Czyli według Ciebie Krzyżanowski to nasz najlepszy LO, lepszy niż Lelieveld i Mikulec?

OK
Mikulec w primie > Krzyżanowski

Tylko czy on wróci do formy od tak po wielomiesięcznej kontuzji? Nie wiem.

Leliveld w obronie mial naprawdę kiepskie statystyki. Nadrabiał rozegraniem, ustawieniem czy liczbami w ofensywnie ale w koncowce rundy on po prostu nie dojeżdżał. Ja go po prostu nie widzę docelowo na tej pozycji, choc niewątpliwie "zadaniowcem" to on jest naprawdę dobrym.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.12.2025 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.12.2025, 10:37
Mikulec w primie > Krzyżanowski

Tylko czy on wróci do formy od tak po wielomiesięcznej kontuzji? Nie wiem.

Leliveld w obronie mial naprawdę kiepskie statystyki. Nadrabiał rozegraniem, ustawieniem czy liczbami w ofensywnie ale w koncowce rundy on po prostu nie dojeżdżał. Ja go po prostu nie widzę docelowo na tej pozycji, choc niewątpliwie "zadaniowcem" to on jest naprawdę dobrym.
Sorry, ale najgorszym OBROŃCĄ jest Krzyżanowski, bez podziału na strony. Zwykle w obronie go po prostu nie ma, albo kryje powietrze. I nie jest przypadkiem że Lelieveld go wygryzł ze składu po przyjściu Gigera.

Nie wiem w jakiej formie będzie Mikulec, ale jeśli wróci do swojej normalnej dyspozycji z Resovii to Krzyżanowski nie powącha murawy na LO przy nim i Lelieveldzie. Tak samo jak poszedł kompletnie w odstawkę kiedy Giger zaczął regularnie grać na PO.

Tutaj żadne próby zakłamywania rzeczywistości nie pomogą, albo Krzyżanowski wejdzie na najwyższy poziom w karierze, albo czekają go ogony. Dlatego zdaje się jest temat transferu po jego stronie, problem w tym że na razie chętnych brak

To wszystko przy założeniu że wymienieni piłkarze będą w dyspozycji z jakiej ich znamy. Nikt nie broni Krzyżanowskiemu po prostu wygrać rywalizacji, chociaż ja to bardzo słabo widzę. Ale też nie oszukujmy się - bez zrobienia bardzo dużego postępu chłopak skończy jak wielu przed nim - z łatką talentu. Bo aktualnie to on jest jednym ze słabszych obrońców w pierwszej lidze, nadrabiającym grą ofensywną, a gdzie mu tam do Ekstraklasy albo gry za granicą? Bez asekuracji ze strony Biedrzyckiego i Grujcicia w formie jego gra obronna wygląda jak z Zawiszą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.12.2025 o godz. 10:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2025, 10:48
Sorry, ale najgorszym OBROŃCĄ jest Krzyżanowski, bez podziału na strony. Zwykle w obronie go po prostu nie ma, albo kryje powietrze. I nie jest przypadkiem że Lelieveld go wygryzł ze składu po przyjściu Gigera.

Nie wiem w jakiej formie będzie Mikulec, ale jeśli wróci do swojej normalnej dyspozycji z Resovii to Krzyżanowski nie powącha murawy na LO przy nim i Lelieveldzie. Tak samo jak poszedł kompletnie w odstawkę kiedy Giger zaczął regularnie grać na PO.

Tutaj żadne próby zakłamywania rzeczywistości nie pomogą, albo Krzyżanowski wejdzie na najwyższy poziom w karierze, albo czekają go ogony. Dlatego zdaje się jest temat transferu po jego stronie, problem w tym że na razie chętnych brak

To wszystko przy założeniu wymienieni piłkarze będą w dyspozycji z jakiej ich znamy. Nikt nie broni Krzyżanowskiemu po prostu wygrać rywalizacji, chociaż ja to bardzo słabo widzę. Ale też nie oszukujmy się - bez zrobienia bardzo dużego postępu chłopak skończy jak wielu przed nim - z łatką talentu. Bo aktualnie to on jest jednym ze słabszych obrońców w pierwszej lidze, nadrabiającym grą ofensywną, a gdzie mu tam do Ekstraklasy albo gry za granicą?
Zaślepia Cie obraz Krzyżanowskiego z 1 pobytu w Wiśle.

Tu masz nitke ze statystykami:
https://x.com/i/status/1991876283547148640

Krzyznowski 14 błędów w obronie
Leliveld 38
Masz video do tego

Skuteczność pojedynków w obronie 77 vs 63, liczna pojedynkow 7.2 vs 5.4,/mecz gdzie twierdzisz że go w niej w ogóle nie ma

Przedstaw dane świadczące że jest naszym obrońca. Tylko konkretnie, bo te widzi mi się to sorry można między bajki włożyć.

Krzyżanowski grał tyle ile trzeba, wyjazdy na kadre, rotacja, dobil ponad 1600 min na wszystkich frontach na runde. W sam raz na 19 latka.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.12.2025 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.12.2025, 11:01
@Karherop

Oczekujesz od gościa, który wszystkie teorie opiera na swoim widzimisię, by podparł coś dowodami/statystykami/faktami? ^^

Oczywiście doceniam Twoje podejście, bo ludzi oderwanych od rzeczywistości trzeba - niestety nieustannie -punktować.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 17.12.2025, 11:05
I za tego "najgorszego obrońcę" dawano 800 tyś ojro

https://www.goal.pl/transfery/co-dal...talentu-wisly/
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.12.2025, 11:13
Zaślepia Cie obraz Krzyżanowskiego z 1 pobytu w Wiśle.

Tu masz nitke ze statystykami:
https://x.com/i/status/1991876283547148640

Krzyznowski 14 błędów w obronie
Leliveld 38
Masz video do tego

Skuteczność pojedynków w obronie 77 vs 63, liczna pojedynkow 7.2 vs 5.4,/mecz gdzie twierdzisz że go w niej w ogóle nie ma

Przedstaw dane świadczące że jest naszym obrońca. Tylko konkretnie, bo te widzi mi się to sorry można między bajki włożyć.

Krzyżanowski grał tyle ile trzeba, wyjazdy na kadre, rotacja, dobil ponad 1600 min na wszystkich frontach na runde. W sam raz na 19 latka.
Nic mnie nie zaślepia, jak już to widocznie ślepy jest Jop

Sorry, ale te statystyki są z dupy wzięte, podobnie jak "groźne ataki" polegające na podejściu pod bramkę przeciwnika. Albo inaczej - są tylko wycinkiem całości, branym tutaj wybiórczo przez jakiegoś kolesia z X-a w ramach akcji wpychania "bąbelków" do pierwszego składu. To są Twoje "dane"...

Ja nie zamierzam znowu wchodzić w Wasz gwałt na statystyce jako nauce i przerzucać się wygrzebanymi gdzieś pojedynczymi markerami, nie wiadomo nawet jak liczonymi. Napisałem to co powyżej, zobaczymy kto będzie miał rację.

Bo nie mam absolutnie wątpliwości że chodzi tu tylko o zrobienie gównoburzy czemu stary Holender gra kosztem młodzieżowego reprezentanta Polski. A grał na 90% będzie Lelieveld właśnie, chyba że Krzyżanowski zrobi niesamowity postęp w najbliższym czasie (co oczywiście jest możliwe i czego mu życzę).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.12.2025, 11:26
Wolfy to jest ten co nie ma obsesji na punkcie Brzeczka ale ma obsesję na punkcie np Krzyżanowskiego? Hatfu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów