|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ktoś może oglądał sparing i są jakieś wnioski?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ciężko stwierdzić
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Carbo w eklapie to raczej na ławkę. Ciekawe jak będzie wyglądała gra Mikulca po kontuzji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pilkarze +30 w styczniu wola miec raczej dłuższy kontrakt bo zaraz sobie na twardych murawach rozwala kolana i zostana na "lodzie", choc akurat w Wiśle to najlepsza metoda na przedłużenie kontraktu.
Wydaje mi się że jednak w grudniu przeczytamy jednak o 3-4 przedłużeniach |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Igbekeme najprawdopodobniej przeczeka sobie z 5-7 wiosennych kolejek i jak zobaczy, że Wisła ma duże szanse na awans, to podpisze u nas.
Nie sądzę, żeby chciał kolejny rok kisić się w I lidze. Ma już 30 lat na karku, więc zapewne liczy na jeszcze jeden, dobrze płatny kontrakt w swojej karierze. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mikulec i Carbo to nie są zawodnicy na ekstraklasę.
W przypadku Igbekeme mam poważne wątpliwości. Z wymienionych jedynie Biedrzycki mógłby się nadać, w tym roku zdecydowanie się ogarnął (nie bez wpływu jest również to, obok kogo gra). ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Igbekeme jeśli nie zaginie na 3 miesiące to zdecydowanie jest zawodnikeim na Ekstraklasę.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kamil Broda, Józef Colley, Ardit Nikaj - dziękujemy za występy w barwach Białej Gwiazdy i życzymy powodzenia w dalszej karierze.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jeszcze pan kapitan Alan Uryga niech postawi na trenerkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Potrzebny to jest drugi bramkarz, bo jak (odpukać) Letkiewicz złapie kontuzje to nam będą seryjnie piłki wrzucać za kołnierz Brody.
Przedłużenie z nim umowy to była jedna z tych kompletnie niezrozumiałych decyzji. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
PS. Uryga jest jaki jest, ale nie wiem czy cale zło tego świata to jego wina. Szczególnie po meczu w ktorym nie grał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jop wczoraj w TVP Sport:
M. Jop napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Świetna wiadomość co do Mikulca! Brakowało go w tej rundzie.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wiadomość świetna. Będzie można Krzyżanowskiego przesunąć do lewej pomocy.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak jest. Krzyżanowski na lewą pomoc i to będzie strzał w dziesiątkę. Będzie miał Bozić godnego konkurenta a śmiem twierdzić, że Krzyżanowski wygryzie Bozicia ze składu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Docelowo byc może, ale patrząc na efektywność Mikulca w ofensywie nie wiem czy wlasnie on nie miałby latwiej z powrotem na pozycję skrzydłowego. Tym bardziej że może grać po obu stronach.
Krzyżanowski w 1 rundzie bardzo dobrze bronil, w zasadzie im dluzej to analizowac to wiele statystyk mial lepszych niz Leliveld. Po cichu liczę że to JK zacznie wiosne na LO. A niech Giger z Leliveldem bija sie o PO. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
OK ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tylko czy on wróci do formy od tak po wielomiesięcznej kontuzji? Nie wiem. Leliveld w obronie mial naprawdę kiepskie statystyki. Nadrabiał rozegraniem, ustawieniem czy liczbami w ofensywnie ale w koncowce rundy on po prostu nie dojeżdżał. Ja go po prostu nie widzę docelowo na tej pozycji, choc niewątpliwie "zadaniowcem" to on jest naprawdę dobrym.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.12.2025 o godz. 09:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem w jakiej formie będzie Mikulec, ale jeśli wróci do swojej normalnej dyspozycji z Resovii to Krzyżanowski nie powącha murawy na LO przy nim i Lelieveldzie. Tak samo jak poszedł kompletnie w odstawkę kiedy Giger zaczął regularnie grać na PO. Tutaj żadne próby zakłamywania rzeczywistości nie pomogą, albo Krzyżanowski wejdzie na najwyższy poziom w karierze, albo czekają go ogony. Dlatego zdaje się jest temat transferu po jego stronie, problem w tym że na razie chętnych brak ![]() To wszystko przy założeniu że wymienieni piłkarze będą w dyspozycji z jakiej ich znamy. Nikt nie broni Krzyżanowskiemu po prostu wygrać rywalizacji, chociaż ja to bardzo słabo widzę. Ale też nie oszukujmy się - bez zrobienia bardzo dużego postępu chłopak skończy jak wielu przed nim - z łatką talentu. Bo aktualnie to on jest jednym ze słabszych obrońców w pierwszej lidze, nadrabiającym grą ofensywną, a gdzie mu tam do Ekstraklasy albo gry za granicą? Bez asekuracji ze strony Biedrzyckiego i Grujcicia w formie jego gra obronna wygląda jak z Zawiszą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.12.2025 o godz. 10:46.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tu masz nitke ze statystykami: https://x.com/i/status/1991876283547148640 Krzyznowski 14 błędów w obronie Leliveld 38 Masz video do tego Skuteczność pojedynków w obronie 77 vs 63, liczna pojedynkow 7.2 vs 5.4,/mecz gdzie twierdzisz że go w niej w ogóle nie ma ![]() Przedstaw dane świadczące że jest naszym obrońca. Tylko konkretnie, bo te widzi mi się to sorry można między bajki włożyć. Krzyżanowski grał tyle ile trzeba, wyjazdy na kadre, rotacja, dobil ponad 1600 min na wszystkich frontach na runde. W sam raz na 19 latka.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.12.2025 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
@Karherop
Oczekujesz od gościa, który wszystkie teorie opiera na swoim widzimisię, by podparł coś dowodami/statystykami/faktami? ^^ Oczywiście doceniam Twoje podejście, bo ludzi oderwanych od rzeczywistości trzeba - niestety nieustannie -punktować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
I za tego "najgorszego obrońcę" dawano 800 tyś ojro
https://www.goal.pl/transfery/co-dal...talentu-wisly/ ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Sorry, ale te statystyki są z dupy wzięte, podobnie jak "groźne ataki" polegające na podejściu pod bramkę przeciwnika. Albo inaczej - są tylko wycinkiem całości, branym tutaj wybiórczo przez jakiegoś kolesia z X-a w ramach akcji wpychania "bąbelków" do pierwszego składu. To są Twoje "dane"... Ja nie zamierzam znowu wchodzić w Wasz gwałt na statystyce jako nauce i przerzucać się wygrzebanymi gdzieś pojedynczymi markerami, nie wiadomo nawet jak liczonymi. Napisałem to co powyżej, zobaczymy kto będzie miał rację. Bo nie mam absolutnie wątpliwości że chodzi tu tylko o zrobienie gównoburzy czemu stary Holender gra kosztem młodzieżowego reprezentanta Polski. A grał na 90% będzie Lelieveld właśnie, chyba że Krzyżanowski zrobi niesamowity postęp w najbliższym czasie (co oczywiście jest możliwe i czego mu życzę). ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Wolfy to jest ten co nie ma obsesji na punkcie Brzeczka ale ma obsesję na punkcie np Krzyżanowskiego? Hatfu
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|