The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2025, 13:36
Chłopaki, miejcie litość...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.12.2025, 14:25
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Już przestaję, wiem jakie to denerwujące.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.12.2025, 16:06
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Nie, trzeba było nie zaczynać ataków na mnie, bo to się zawsze tak samo kończy. FraMat nie zdzierży żebym miał swoje pięć minut, każdy temat musi być o nim i Markusie.

Ten jest już stracony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.12.2025 o godz. 16:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.12.2025, 00:55
Markusina myśłi, że wszyscy mamy zbiorową amnezję i nikt pamięta co wypisywał za Rudego i co za początków Jopa.

Do posta się nie odniosę, bo taki stek bzdur, przekłamań i manipulacji nie zasługuje na ripostę.

Z babami nie wygrasz. Lepiej odejść w swoją stronę i nie marnić zdrowia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.12.2025 o godz. 01:02.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.12.2025, 11:34
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Markusina myśłi, że wszyscy mamy zbiorową amnezję i nikt pamięta co wypisywał za Rudego i co za początków Jopa.
S1mone, jeśli myślisz, że wrzucenie "Markusiny" i paru prowincjonalnych docinków załatwi za ciebie robotę merytoryczną, to jesteś w błędzie grubszym niż Sukiennicki przy przyjęciu na lewej nodze.

Bez najmniejszego problemu mogę wkleić, słowo w słowo, co pisałem "za Rudego" i w trakcie pracy Jopa - i w minutę obalić twoje kłamstwa oraz te śmieszne rameczki, w które próbujesz mnie wsadzić. Ale nie zamierzam rozmydlać kolejny raz tematu tylko dlatego, że komuś wygodniej uciec w tanią manipulację niż w fakty.

Zresztą przed chwilą był tu taki jeden, co też się zarzekał, że "wcale tego o Leszku nie napisał". A potem wkleiłem jego słowa i wyszedł na błazna kompletnego, w dodatku jeszcze z miną pokrzywdzonego. Jeśli chcesz iść tą samą drogą i robić z siebie jeszcze większego pajaca niż jesteś - śmiało, teren znasz.

Twoje gadanie typu "nie odniosę się, bo to bzdury" brzmi dokładnie jak klasyczne "nie podchodzę do testu, bo i tak bym zdał". Każdy wie, co to oznacza: zero argumentów, maksimum piany. Wracaj, jak będziesz miał coś więcej niż tanie etykietki i desperację, bo na razie to wygląda jak monolog z kąta po przegranym sparingu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.12.2025, 11:45
Faktycznie, szkoda rozmawiać z kimś, którego każde zdanie to manipulacja.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.12.2025, 20:02
Markus wstawię za ciebie to twoje całe .......enie, tzn nie całe tylko małą część:

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=1302

Fajnie poczytać jak się spuszczałeś na temat Rude i Hiszpanów w Wiśle. Dokąd to doprowadziło to już na spokojnie każdy może wyciągnać wnioski. Został po tym PP i kupa wstydu oraz niedowierzania jak można zjebać ligę z takimi wirtuozami na ławce trenerskiej i boisku. Co ciekawe, ten twój i Zaskrońca projekt szybko się zwinął, tak było dobrze i w Wiśle pozostał jedynie Rodado ściągany przez Brzęczka i Carbo.
Żaden z tych wielkich Hiszpanów ani nie zagrzał miejsca w Wiśle na dłużej, szybko zostali pogonieni, ani nie robi kariery gdzie indziej. Tak, tak, zaraz powiesz, że Baena rządzi w ekstraklasie

Tyle warte było twoje .......enie kocopołów, rozpisywanie jaką przewagę dają Hiszpanie i trener stamtąd, jaki to jest projekt niebywały. Wystarczyło ich wywalić, postawić na ogarniętych Polaków, ogarniętego PMSa, ściągnąć odpowiednich graczy z zagranicy i wyniki są 2 x lepsze niż przy Baenkach, Villarkach i Rude.

Kończę bo to za dużo prawdy na raz żeby twój zakuty łeb to przyjął.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.12.2025, 15:42
Hejterku, znowu serwujesz to samo: pianę, kompleksy i totalne niezrozumienie realiów piłki nożnej. I co najlepsze - im głośniej krzyczysz, tym bardziej widać, że znowu biegniesz sprintem prosto w ścianę.

Zanim więc po raz kolejny wypuścisz ten swój festiwal konfabulacji, to przypomnę: twoje poprzednie wygibasy zostały już wyjaśnione, rozłożone na czynniki pierwsze, a potem pogrzebane tutaj:

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=1312
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=1325

Dzisiaj wracasz - i znowu to samo. W sumie szanuję konsekwencję, bo merytoryki dalej brak.

Najważniejsze sprawy:
1. Twoje lamenty o "zawodnikach z Hiszpanii, którzy nic nie dali" to kabaret.

Większość sprowadzonych stamtąd graczy na przestrzeni lat SIĘ SPRAWDZIŁA, nie tylko w Wiśle, ale i w całej lidze. Carlitos, Imaz, Carbo, James, Rodado - wyliczać ci mogę jeszcze mnóstwo nazwisk, bo robiłem to wiele razy. A polskie kluby nie tylko ich ściągały masowo ale dają ściągają, bo wygrywają rywalizację i są dobrym wartościowym towarem.

W pierwszej lidze jest ich obecnie 17, a w ekstraklasie około 30. Nie dlatego, że się nie nadają i nic nie dają.

To nie jest opinia - to rynek. Coś znacznie mądrzejszego niż ty.

2. Twoje bajki o "stawianiu na Polaków" rozjeżdża rzeczywistość.
W ostatnim meczu ligowym w podstawowej jedenastce Wisły było...czterech Polaków.

CZTERECH.

Czyli mniej niż niekiedy za Rude. A ty tu próbujesz sprzedawać legendę o "polskim projekcie". Wczoraj miałeś ich więcej w Bydgoszczy, oczywiście nie uchroniło to przed kompromitacją.

Jak to mawiają - każdym zdaniem podcinasz gałąź, na której siedzisz.

3. Twoje zaklinanie, że wystarczyło ograniczyć liczbę Hiszpanów jest jeszcze lepsze. Jak sobie poradziła Wisła Moskala, w której również ograniczono liczba Hiszpanów? Jakie cele zrealizował Jop z ograniczoną liczbą Hiszpanów i zwiększoną Polaków w minionym sezonie?

Prawda jest taka, że Wisła ruszyła do przodu, gdy:
- trener dostał czas i mógł spokojnie pracować więcej niż pół roku,
- skład został uzupełniony jakościowymi zawodnikami,
- rywalizacja wzrosła,
- leserzy tacy jak Gogół, Sapała czy Uryga zostali odcięci
- przebudowano szatnię,
- skupiono się tylko na lidze.

Czyli dokładnie wtedy, gdy zrobiono to, o czym wielokrotnie pisałem.

4. Najlepszy hit:
Piszesz, że "żaden z wielkich Hiszpanów nie zrobił kariery".
A potem przyznajesz, że Rodado i Carbo są jedynymi, którzy zostali, grają, robią różnicę i robią wyniki. Oczywiście o karierach takich piłkarzy jak Carlitos czy Imaz cisza

Czyli:
"Hiszpanie słabi, ale najlepszy napastnik i jeden z najlepszych środkowych pomocników (o Jamesie już nie piszę) przyszli... z Hiszpanii." Hejterku, ty naprawdę nie widzisz, jakie komedie sam produkujesz?

5. Trenerzy z Hiszpanii

Hiszpania ma nieporównywalnie lepszy rynek szkoleniowy niż Polska. Zawsze miała, ma i będzie miała.

To nie jest kwestia wiary, tylko skali, metodologii i infrastruktury szkoleniowej.

Chcesz to podważać? To równie sensowne, jakbyś próbował udowodnić, że w Nepalu są generalnie lepsi piłkarze od Brazylijczyków.

I teraz puenta, hejterek próbuje mnie obrażać, wykrzywiając fakty, ale z każdym swoim zdaniem obnaża tylko jedno: nie ma bladego pojęcia o czym pisze i jest zbyt głupi, by to ogarnąć.

Narodowość nie strzela goli, młotku.

Idź dalej płacz w kącie, że Hiszpanie to zło,Rodado zwykły szrot, a Sukiennicki to Messi I ligi. Lolcontent level master
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.12.2025 o godz. 17:26.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 05.12.2025, 16:48
Markus, już dwa tysiące razy czytaliśmy to samo w stu osiemdziesięciu wątkach.
Uwierz mi, że nikomu nie chce się tego czytać w sto osiemdziesiątym pierwszym.

Cóż stoi na przeszkodzie, żebyś założył jeden, jedyny watek, gdzie zamieścisz swoje cenne uwagi w tym temacie, a potem w kolejnym, sto osiemdziesiątym drugim, trzecim, czwartym, itd... zamieścisz tylko link do tego wątku głównego?

Czekamy.
Jesteś klasykiem tego forum.
Zasługujesz na takie pomnikowe miejsce.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.12.2025, 16:55
azor napisał(a):Wyświetl post
Szybki RudeWatch:

- 7 miejsce,
- 1,44 pkt/mecz

Czy ktoś wie kto w Danii rzuca mu kłody pod nogi?
Ale udało mu się już wygrać dwa mecze z rzędu.
Wprawdzie było to 4 miesiące temu,w 3 i 4 kolejce ale jednak.Potem stabilnie-remis,wygrana i wtopa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów