The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2025, 12:18
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak w przypadku Rude również Królewski ponosi pełną odpowiedzialność za powierzenie "projektu hiszpańskiego" Sobolence, który sobie z tematem po prostu nie poradził.
Jedni piszą o serii wygranych, drudzy przypomną porażki we WSZYSTKICH kluczowych meczach (Puszcza, Ruch, ŁKS, Sosnowiec).

Także 4 sezon w 1 lidze to jest dorobek Królewskiego i tego nie wymarzesz, choćbyś bardzo się starał
Sobolewski sobie swietnie radzil jak mial Fernandeza, Mule i Junce w swietnej formie plus paru innych, ktorzy robili gre.
Kiedy ci odeszli a na ich miejsce przyszli obiektywnie gorsi zawodnicy to z Sobola legendy stal sie nieudacznikiem.

Kazdy trener oczywiscie ma wplyw na pewne rzeczy ale jego wyniki sa w wiekszosci uzaleznione od czynnikow poza jego kontrola. Na przyklad od jakosci zawodnikow, ktorych ma do dyspozycji. Od tego czy Baena umie trafic z 5 metrow na pustaka, od tego czy sediowie faworyzuja przeciwnikow i tak dalej i tym podobne.

Sobol nie odchodzac z Wisly po tym jak z klubu odeszli zawodnicy robiacy mu wczesniej gre de facto zniszczyl sobie kariere. Powinien zrezygnowc po barazach. Gdyby wtedy odszedl z Wisly to by dalej byl mlodym zdolnym trenerem z OK wynikami w Plocku i ze swietna runda wiosenna w Wisle. Pewnie zaraz dostalby jakas oferte z Ekstraklasy.

A tak to zostal w Wisle, sklad zostal mocno oslabiony i po chwili kibice zaczeli go wyzywac, obwiniac o wszystko i nazywac Sobolenka. Poszedl do Odry gdzie byl jeszcze wiekszy szrot, zaraz zostal wyjebany i wlasciwie skonczyl powazna kariere trenerska.

Najwazniejsze w pracy trenera to przytomnie wybierac miejsca pracy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2025, 12:21
Markus napisał(a):Wyświetl post
Fra Mat odstawia tu taki teatr jednego aktora, że gdyby rozdawano nagrody za komedię mimowolną, to chłop dawno miałby Złotego Lwa. ".
A moim zdaniem i zdaniem większo0ći na tym forum to Markus odstawia tu taki teatr jednego aktora, że gdyby rozdawano nagrody za komedię mimowolną, to chłop dawno miałby Złotego Lwa. "
A może złotego wilczka?

Nawet nie chce mi się cytować to żadnego z wielu markusizmów. Manipulujesz, zmieniasz sens wypowiedzi, kiedy ktoś cię przyłapie na markusizmie.
Myślisz, że chce mi się prostować twoje markusizmy?
Naprawdę, szkoda na to czasu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.12.2025, 12:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A moim zdaniem i zdaniem większo0ći na tym forum to Markus odstawia tu taki teatr jednego aktora, że gdyby rozdawano nagrody za komedię mimowolną, to chłop dawno miałby Złotego Lwa. "
A może złotego wilczka?

Nawet nie chce mi się cytować to żadnego z wielu markusizmów. Manipulujesz, zmieniasz sens wypowiedzi, kiedy ktoś cię przyłapie na markusizmie.
Piszesz od rzeczy i totalnie nie na temat. Może przejdź z tym na priv?
To że masz obsesję na punkcie Carbo, Sukiennickiego to jedno, ale tutaj to już czyste Ad Personam, bez jakiegokolwiek związku z meczem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.12.2025, 12:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Piszesz od rzeczy i totalnie nie na temat. Może przejdź z tym na priv?
To że masz obsesję na punkcie Carbo, Sukiennickiego to jedno, ale tutaj to już czyste Ad Personam, bez jakiegokolwiek związku z meczem.
Proszę o korektę - mam obsesję na punkcie markusizmów.
Nigdy nie krytykowałbym Carbo, gdyby Markus nie wychwalał go bez sensu nawet po meczach, w których Carbo, delikatnie mówiąc, nie błyszczał.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.12.2025, 12:36
Proszę o korektę - mam obsesję na punkcie markusizmów.
Nigdy nie krytykowałbym Carbo, gdyby Markus nie wychwalał go bez sensu nawet po meczach, w których Carbo, delikatnie mówiąc, nie błyszczał.
Dobra, nie masz obsesji ale już skończ.

Zaczęło się ode mnie, jaki to jestem zły i jak mogłem tak napisać (jak zwykle), ale jak znowu skończyło się na kontynuacji sagi twojej i Markusa. Temat jest już martwy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.12.2025, 12:51
No widzisz... zaczęło się od ciebie, kiedy to azor napisał:

Cytat:
Nie zauważyłeś, że jedynym nieomylnym jest wolfy?
a ja zręcznie przerzuciłem zarzuty na Markusa
Cytat:
Ależ skąd, jest jeszcze Markus.
I poszło... nikt o tobie nie wspomniał.

Nie powinieneś być mi wdzięczny?

Tak, wiem, radzisz sobie sam....

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.12.2025, 12:53
Ciężko powiedzieć na podstawie jednego meczu, bo jednak jest to determinowane tłem rywala ale wygląda na to, że drużyna odbiła się fizycznie. Większość zawodników wyglądała znacznie lepiej w różnych detalach gry.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.12.2025, 13:31
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Co prawda szef ponosi zawsze odpowiedzialność za całość projektu ale ...
Sezon 2022/23
W przedostatniej kolejce, gramy z nie walczącym już o nic Zagłębiem.
28 maja około 12:42 prowadzimy 1:0 i jesteśmy w e-klapie
To nie była wina Królewskiego, że Wisła grając u siebie dała dupy z Zagłębiem.
Wisła Kraków 1:2 Zagłębie Sosnowiec
1:0 Boris Moltenis 2'
1:1 Marek Fábry 55'
1:2 Konrad Wrzesiński 79'
Do 55' byliśmy w e-klapie

Sezon 2023/24
Po zdobyciu pucharu mamy R-P-P-P
Trener sobie ewidentnie nie poradził z szatnią, która dobrze grała w pucharze i słabo w lidze. Prezes wybrał trenera ponosi również za to winę.

Sezon 2024/25
W pierwszym meczu barażowym, Wisła dominuje, 3 razy obija słupek i poprzeczkę (w tym Rodado). Dołująca końcem sezonu Miedź, po jednej kontrze, wygrywa 1:0.
Tu też ciężko winić za to prezesa.

I to może tyle w temacie "czwarty sezon na drugim poziomie".
Już raz wyjaśniłem twoje brednie:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=667

Sprowadzanie wszystkiego do jednego wyniku, jednego meczu sugeruje, że jesteś dość mocno ograniczony.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 02.12.2025, 13:38
Co prawda szef ponosi zawsze odpowiedzialność za całość projektu ale ...
..............
I to może tyle w temacie "czwarty sezon na drugim poziomie".
Jestem skłonny się nawet z Tobą zgodzić.
Tak trochę pecha mieliśmy ... ale jak to mówią "gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka..."
Co do faktów, to niestety jest tak jak napisałem.

I jeszcze jedno.
Taki jeden zespół, wielokrotnie tu na tym forum wyśmiewany ( ale to raczej wynika z podszytej zazdrości) w ciągu pięciu sezonów, w podobnym czasokresie awansował 4 razy...
I to też są fakty.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 02.12.2025, 13:54
To jest efekt podejścia że liczy się tylko wynik końcowy.

@stary dziad - znowu merytorycznie nie odniosłeś się do tego co napisałem. Przepracuj sobie może swoją patologiczną nienawiść do Królewskiego, ja już nie będę tracił czasu.
.
Generalnie to tak ten świat jest skonstruowany, że liczy się wynik końcowy.
A już co do awansu czy jego braku to sytuacja jest jednoznacznie zerojedynkowa.
Chyba, że naszym celem w poprzednich 3 sezonach była gra w drugiej lidze...
Aaa, to wtedy przepraszam, zadanie wykonane, wiwat Prezesek.

Na koniec musze cię ponownie zmartwić.
Generalnie w życiu do nikogo nie żywię nienawiści.
To że próbujesz okładać mnie tą pałką jest mi obojętne a wręcz rozśmieszające. ( wybiórczej się naczytałeś?)
Świadczy to o tym , że nie masz żadnych argumentów i została tylko "pałka".

A co do Królewskiego, mam prawo go krytykować, bo patrząc strategicznie, to jak dotychczas, zdecydowanie na nią zasługuje.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.12.2025, 14:18
A może złotego wilczka?

Fra Mat próbuje tu zrobić klasyczne "wycofuję się rakiem, ale jeszcze rzucę kamyczkiem", tylko że z tymi jego tekstami to nawet rak by się zawstydził. Obrona polegająca na stwierdzeniu, że fakty, które wymieniam i wspominam są manipulacją, brzmi jakby próbował rozwiązać sudoku przy pomocy widelca.

"Manipulujesz, zmieniasz sens wypowiedzi" - pisze gość, który m.in.:
- budował własną fanfikcję o relacjach między Rude a Jopem na podstawie jednego, wyrwanego ujęcia kamery,
- kolportował fejki tak bezczelne, że prezes Królewski musiał w wywiadzie publicznie prostować te brednie,
- od miesięcy umniejsza Carbo tak konsekwentnie, że nawet płachta matadora miałaby do niego pretensje o monotonię.
- bawił się w znachora widzącego u prawie wszystkich nie zgadzających się z nim aspergera, a zwłaszcza u Wolfiego,
- uważał, że Sukiennicki może być wartościowszy dla drużyny niż Carbo, bo jest w jego oczach dynamiczniejszy

Jeśli to jest "manipulacja" z mojej strony, a nie zwykłe przypomnienie faktów, to gratuluję - masz definicję prawdy, która działa tylko wtedy, kiedy ci pasuje. Ja odnoszę się do rzeczy, które naprawdę zrobiłeś i napisałeś, a ty próbujesz przykryć to wszystko magiczną formułką "markusizm". Tyle że to nie działa jak zaklęcie - fakty nie znikają, nawet jeśli bardzo ci na tym zależy.

Twoje "nie chce mi się cytować" to eleganckie przyznanie, że nie masz czego skontrować. Bo gdybyś miał, to wjechałbyś tu jak zwykle z toną własnych wizji, półprawd i interpretacji większej niż objętość forumowego serwera.

I to jest właśnie sedno: ja mówię o konkretnych, sprawdzalnych zdarzeniach, a ty o swoich wizjach popieranych autorytetem paru forumowiczów. W skrócie: fakty kontra twoje wyobrażenie świata. Świetny mecz, szkoda że jednostronny.

Fra Mat, jeśli to ma być twoja linia obrony, to wróć do fazy sparingów z własnymi kompleksami, bo w tej formie nie wychodzisz nawet z szatni.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.12.2025 o godz. 14:27.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 02.12.2025, 14:24
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak w przypadku Rude również Królewski ponosi pełną odpowiedzialność za powierzenie "projektu hiszpańskiego" Sobolence, który sobie z tematem po prostu nie poradził.
Jedni piszą o serii wygranych, drudzy przypomną porażki we WSZYSTKICH kluczowych meczach (Puszcza, Ruch, ŁKS, Sosnowiec).

Także 4 sezon w 1 lidze to jest dorobek Królewskiego i tego nie wymarzesz, choćbyś bardzo się starał
Wymarzesz? Dysleksja czy braki w ortografii. Forumowiczowi z tytulem (nawet tylko grzecznosciowym) profesora to nie przystoi. Twardo stapajmy po "ziemii" i bronmy mowy ojczystej od obcych nalecialosci typu handicapy............A tak w temacie, czy Kazek "remis" Moskal to tez wina Krolewskiego?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.12.2025, 14:36
No widzisz... zaczęło się od ciebie, kiedy to azor napisał:

a ja zręcznie przerzuciłem zarzuty na Markusa

I poszło... nikt o tobie nie wspomniał.

Nie powinieneś być mi wdzięczny?

Tak, wiem, radzisz sobie sam....
I oczywiście nie miałeś pojęcia że to się skończy tak samo jak poprzednie 50 razy

stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Generalnie to tak ten świat jest skonstruowany, że liczy się wynik końcowy.
A już co do awansu czy jego braku to sytuacja jest jednoznacznie zerojedynkowa.
Chyba, że naszym celem w poprzednich 3 sezonach była gra w drugiej lidze...
Aaa, to wtedy przepraszam, zadanie wykonane, wiwat Prezesek.

Na koniec musze cię ponownie zmartwić.
Generalnie w życiu do nikogo nie żywię nienawiści.
To że próbujesz okładać mnie tą pałką jest mi obojętne a wręcz rozśmieszające. ( wybiórczej się naczytałeś?)
Świadczy to o tym , że nie masz żadnych argumentów i została tylko "pałka".

A co do Królewskiego, mam prawo go krytykować, bo patrząc strategicznie, to jak dotychczas, zdecydowanie na nią zasługuje.
Ja też krytykuję Królewskiego, ale bez epitetów, jednocześnie potrafiąc przyznać że zrobił też sporo dobrego. To dlatego że jestem obiektywny.

Ty i tobie podobni za wszystko złe obwiniacie jego, a wszystkie ew. sukcesy są Jopa i piłkarzy. To skrajna hipokryzja.

I jeszcze jedno - ja nie zgadzam się że liczy się tylko ostateczny wynik, a jeśli nie jest on pożądany to rozwalamy wszystko i zaczynamy od nowa. Ignorowanie obiektywnych czynników zewnętrznych i skupianie się tylko na sobie blokuje rozwój. Wisła Kraków nie funkcjonuje w próżni.

Ta runda to efekt wyciągnięcia wniosków przez Królewskiego - ściągnął piłkarzy nie tylko do składu ale też na ławkę, wzmocnił większość pozycji, zatrzymał kogo się dało i miało to sens, zostawił trenera.
Kierując się logiką Twoją i Tobie podobnych - Jop powinien był polecieć bo nie wypełnił zadania. To że mecz z Miedzią wyglądał jak wyglądał powinno być bez znaczenia.

Na szczęście Królewski nie kieruje się zasadami Kwietnia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 14:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.12.2025, 14:39
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Wymarzesz? Dysleksja czy braki w ortografii. Forumowiczowi z tytulem (nawet tylko grzecznosciowym) profesora to nie przystoi. Twardo stapajmy po "ziemii" i bronmy mowy ojczystej od obcych nalecialosci typu handicapy............A tak w temacie, czy Kazek "remis" Moskal to tez wina Krolewskiego?
Po pierwsze: czlowiekowi, ktory co chwila tlumaczy się "klawiaturą" przy rozlicznych lapsusach jezykowych badź rzekomych niezrozumieniach nie wypada - tak po ludzku - powolywac się na obrone mowy polskiej tudzież piętnować błedy innych.
No ale cóż, jest jak jest.
A co do Kazimierza - oczywiscie, ze to w 100% obciąza Królewskiego.
Przecież nikt mu nie kazał go zatrudniać ani publicznie deklarować 2 letniego okresu na pracę i awans.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 02.12.2025, 14:46
oczywiscie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.12.2025, 14:52
wolfy napisał(a):
I oczywiście nie miałeś pojęcia że to się skończy tak samo jak poprzednie 50 razy
Tu mnie masz.
Wiedziałem, że tak się skończy.
Byłem ciekaw tylko do czego Markus się posunie.

Twoje "nie chce mi się cytować" to eleganckie przyznanie, że nie masz czego skontrować. Bo gdybyś miał, to wjechałbyś tu jak zwykle z toną własnych wizji, półprawd i interpretacji większej niż objętość forumowego serwera.
Wiem, że nie uwierzysz, ale mam masę fajniejszych i przynoszących więcej korzyści rzeczy do roboty niż przerzucać się z tobą cytatami (swoją drogą - nawet nie cytujesz moich postów, tylko twoje wspomnienie, ułomne, o nich).

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.12.2025, 15:36
Tu mnie masz.
Wiedziałem, że tak się skończy.
Byłem ciekaw tylko do czego Markus się posunie.

Wiem, że nie uwierzysz, ale mam masę fajniejszych i przynoszących więcej korzyści rzeczy do roboty niż przerzucać się z tobą cytatami (swoją drogą - nawet nie cytujesz moich postów, tylko twoje wspomnienie, ułomne, o nich).
Były cytowane w przeszłości wielokrotnie. Gdybym był tobą na pewno zacząłbym diagnozować u ciebie demencję lub jakiegoś Alzheimera, tak jak uwielbiałeś diagnozować Aspergera u Wolfiego, ale do tego się nie posunę.

Zatem rozumiem, że zaprzeczasz, iż wciskałeś do składu Sukiennickiego jako dynamiczniejszego od Carbo, pisałeś o waleniu konia przez Leszka, czy mówiłeś o tym, kogo Rude słucha na podstawie jednego ujęcia kamery? To nie na ciebie wściekł się w wywiadzie Królewski za kolportowanie fejków? To tylko moje "ułomne wspomnienie"? Taką masz nową błyskotliwą taktykę?

Ciebie naprawdę nie da się już od dawna traktować poważnie. Można mieć tylko beke z twoich zaczepek, czy to pod moim adresem czy pod adresem Wolfiego.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.12.2025 o godz. 15:39.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.12.2025, 16:00
Były cytowane w przeszłości wielokrotnie. Gdybym był tobą na pewno zacząłbym diagnozować u ciebie demencję lub jakiegoś Alzheimera, tak jak uwielbiałeś diagnozować Aspergera u Wolfiego, ale do tego się nie posunę.
Właśnie się posunąłeś.

Zatem rozumiem, że zaprzeczasz, iż wciskałeś do składu Sukiennickiego jako dynamiczniejszego od Carbo,
Zaprzeczam. Pokaż post, w którym wciskałem Sukiennickiego do składu.
A to, że jest dynamiczniejszy to chyba nie ulega watpliwości?
pisałeś o waleniu konia przez Leszka,
Oczywiście, nie pisałem. Pokaż ten post.
Zresztą już wszyscy wiedzą, że Leszek to ukryta opcja z Kałuży i prowokator. Spora część forum ma go w ignorze. Czego ci więcej trzeba?
czy mówiłeś o tym, kogo Rude słucha na podstawie jednego ujęcia kamery?
W końcu wyszło na moje?
A że na podstawie jednego ujęcia? No cóż... niektórzy pewne rzeczy rozumieją od razu. Innym nie wystarczy i rozprawa doktorska.
To nie na ciebie wściekł się w wywiadzie Królewski za kolportowanie fejków?
Być może na mnie, nie wiem.
Czy to ja stworzyłem tego fejka, czy tylko grzecznie zapytałem czy jest coś na rzeczy?
To tylko moje "ułomne wspomnienie"? Taką masz nową błyskotliwą taktykę?
Tak.
To twoje, jak widać, ułomne wspomnienia.

Nie podoba ci się co piszę?
Daj mnie do ignorowanych. Proste.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.12.2025, 16:47
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Już raz wyjaśniłem twoje brednie:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=667

Sprowadzanie wszystkiego do jednego wyniku, jednego meczu sugeruje, że jesteś dość mocno ograniczony.
Nap...łeś jakieś bluzgi bez związku z faktami, a nie "wyjaśniłeś".
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 02.12.2025, 17:55
Ja też krytykuję Królewskiego, ale bez epitetów, jednocześnie potrafiąc przyznać że zrobił też sporo dobrego..
Oooo, potrafisz krytykować bez epitetów, naprawdę ? Tylko Królewskiego ? A co z Jopem?

I wykaż mi gdzie ja krytykowałem go "z epitetami".
Owszem, nazywam go "Prezesek" bo to jest realne określenie jego stylu zarządządzania.
Czyli nieudolności, naiwności, w 'krótkich spodenkach" jak harcerzyk ( z całym szacunkiem dla harcerstwa)

To dlatego że jestem obiektywny..
Jest taka zasada, że nigdy nie jest się sędzią we własnej sprawie.
Wiec o tym czy jesteś "obiektywny" na pewno nie ty będziesz decydował

I jeszcze jedno - ja nie zgadzam się że liczy się tylko ostateczny wynik, a jeśli nie jest on pożądany to rozwalamy wszystko i zaczynamy od nowa..
Widzisz, ty w swoim czarno-białym świecie uznajesz, że jak coś nie idzie to jedyną metodą jest roz pier dziel.
Otóż wyobraź sobie, że nie jest to jedyna metoda zaradcza. Można zrobić konsultacje, dokonać korekty celu (bo może był za wysoki), dokonać analizy gdzie popełniono błędy, wzmocnić kadrę zarządczą itp, itd

Ta runda to efekt wyciągnięcia wniosków przez Królewskiego - ściągnął piłkarzy nie tylko do składu ale też na ławkę, wzmocnił większość pozycji, zatrzymał kogo się dało i miało to sens, zostawił trenera..
Cieszymy się, że Prezesek po 3 letniej nauce, w czwartym roku zaczął coś kumać.
Tylko problem w tym , ze 3-letnie koszty nauki Prezeska będzie musiała pokryć Wisła.
Ten koszt, bagatela, wynosi 40 baniek.
I tylko nie próbuj tłumaczyć że przecież to Prezesek jest włąścicielem Wisły.
Bo Prezesek dziś jest, a jutro go może nie być, a to Wisła będzie musiała spłacić ten dług.
I to jest fakt i święta prawda.
I potwierdza to kolejny fakt, że do tej pory Prezesek (mimo zapowiedzi) pożyczek nie umorzył.

,
Na szczęście Królewski nie kieruje się zasadami Kwietnia.
No może szkoda...
WK w ciągu pięciu sezonów awansował o cztery stopnie rozgrywek ( i to na pewno nie jest jego ostatnie słowo) a Prezesek w czasie czterech sezonów awansuje (daj Boże) jeden raz.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.12.2025, 19:03
Nap...łeś jakieś bluzgi bez związku z faktami, a nie "wyjaśniłeś".
Czyli jednak jesteś ograniczony. Ok w takim razie nie będę się już nad tobą pastwić.
Żyj sobie dalej w swoim wyimaginowanym świecie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.12.2025, 19:28
FraMat masz chłopie zdrowie.... że Ci się jeszcze chce dyskutować )))))))))))))

Dla mnie ludzie, którzy nie potrafią się przyznać do błędu w ewidentnej sytuacji i odwracają kota ogonem to są chodzące zera, bo jak się mylisz - to bierzesz to na klatę. Każdy czasem się myli - to ludzka rzecz. Nie ma na świecie ludzi nieomylnych. No chyba, że jesteś babą. Wtedy masz zawsze rację

Dlatego go ochrzciłem Markusiną, bo to jest baba, nie facet. Jeżeli fakty się nie zgadzają z jego narracją to tym gorzej dla faktów. On tu peroruje, a dalej nie przeprosił za jechanie wszystkich krytykujących Rude, ani za ostre krytykowanie wyboru Jopa na trenera. On może pisać ile wlezie, ale w kluczowych sprawach się mylił o 180 stopni i prędzej się posra nosem niż to przyzna, bo to jest mentalnie baba.

Nie ma sensu z nim dyskutować, to jest jak kłócenie się z kobietą. Bezcelowe, kontrproduktywne i totalnie pozbawione sensu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.12.2025 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.12.2025, 22:21
Czy markusina w ogóle z czymkolwiek kiedykolwiek miała rację? hehehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.12.2025, 10:12
Żałosna komedia Fra Mata trwa.

Fra Mat napisał(a):
Właśnie się posunąłeś.
Ależ nie, bo ja mam przekonanie, że wypisujesz te wszystkie brednie i kłamiesz w żywe oczy całkowicie świadomie, a nie dlatego, że nie pamiętasz, jak było naprawdę.

Fra Mat napisał(a):
Zaprzeczam. Pokaż post, w którym wciskałem Sukiennickiego do składu
Proszę, np tu:
Fra Mat napisał(a):
dla mnie Sukiennicki daje o wiele więcej drużynie na dzisiaj niż Młyński, Starzyński, Kiss, Duarte czy choćby jeździec bez głowy Baena
Fra Mat napisał(a):
Sukiennicki przewyższa Carbo (...) jest bardziej dynamiczny niż Carbo i mogący grać na wielu pozycjach.
Fra Mat napisał(a):
nie przekonamy się szybko o jego wartości na pozycji Carbo, bo ten zaraz wraca.
Jeśli Sukiennicki zagra kilka słabych meczów, przyznam się do błędnej oceny.
Fra Mat napisał(a):
i liczby przyjdą, bo chłopak ma olbrzymi potencjał, a jego staty na dzisiaj są dużo poniżej tego, co faktycznie wnosi.
To nie jest "nie wciskałem do składu", to jest klasyczne "proszę państwa, oto mój typ do pierwszej jedenastki". Jak ktoś po takim pakiecie nadal udaje, że nic nie sugerował, to już nie jest dyskusja, tylko stand-up.

Drugi numer i kolejne totalne kłamstwo w żywe oczy:
"Oczywiście, nie pisałem. Pokaż ten post" - o "waleniu konia przez Leszka".

Skoro znów chcesz udawać, że było inaczej niż było, proszę. Problem w tym, że twoje własne posty wyglądały tak:

Fra Mat napisał(a):
Drugi raz dzisiaj sobie zwalasz? (...) Już sobie zwaliłeś? To idź się powycieraj.

ps. czy jest na tym forum ktoś, kto wbrew waleniu konia przez leszekpw uważa, że zatrzymanie Rodado jest powodem do zjebanego samopoczucia?
Jeszcze coś będziesz bezczelnie pisał o ułomnej pamięci kłamiąc w żywe oczy?

Trzeci numer: Rude i Jop.
Fra Mat napisał(a):
Odnotowałem w transmisji w II połowie ciekawy obrazek: Jop usiłujący coś przekazać Albertowi i ten kręcący głową na nie. Nie dowiemy się, o co chodziło, ale mam wrażenie, że Rude wie najlepiej.
Fra Mat napisał(a):
w jednym z poprzednich meczów była taka sytuacja, kiedy Jop podchodzi do Rude i chce mu coś pokazać, co się dzieje na boisku, ale ten zdaje się go w tym momencie ignorować. Mowa ciała Rude brzmi: nie, nie, nie masz racji.
Najpierw dramatyczne teorie o tym, że Rude "wie lepiej", że "nie słucha Jopa", że wygląda jakby go olewał - wszystko na bazie jednego ujęcia z kamery. Nie był przy rozmowie, nie słyszał jej, nie wie, o co chodziło, nie wie jakie słowa padły, nie wie nawet, czy cokolwiek ktokolwiek usłyszał w tym hałasie, ale wie, co Rude myślał w tym momencie o Jopie i tym co mówił. A gdy ktoś to wypomina, nagle słyszymy:
-"A że na podstawie jednego ujęcia? No cóż… niektórzy pewne rzeczy rozumieją od razu."

Czyli oficjalnie: tak, zbudowałem fabułę o relacjach sztabu szkoleniowego na podstawie paru sekund obrazu. To się nawet nie broni jako kabaret, bo kabaret przynajmniej nie udaje poważnej analizy.

Czwarty numer: fejki i Królewski. Przypomnę link do słynnego wywiadu: https://www.youtube.com/live/GRJQCS5...WO7ZqauTlDcl2w . Ten post, który został tam nawet pokazany na screenie, nie był napisany przez ciebie, tylko przez kogoś innego? Jest was więcej Fra Matów piszących na forum?

To, co tu odwalił kolega "ja nic, ja tylko pytam", to jest klasyka taniej forumowej insynuacji w stylu "podrzucę bombę, a potem będę udawał, że to tylko petarda z odpustu". Znów ułożę sobie własną fabułę z gatunku: zero faktów, zero źródeł, za to pełen pakiet - "zakrapiane spotkania na terenie klubu", "monitorowanie pracowników kamerami", "zwolnienia za to, że ktoś się postawił".

Czyli idealny miks pod tanią sensację: trochę Big Brothera, trochę meliny, trochę mobbingu, wygodnie zaserwowane pod pozorem cytowania kogoś z Youtube. I wszystko to wrzucone na forum, o którym wiadomo, że czasem jest nadal odwiedzane przez różnych ludzi jako forum publiczne. Nic dziwnego, że Królewski się wówczas potężnie wściekł widząc twoje podbijanie insynuacji. Dorabiasz sobie w jakimś Pudelku i stąd masz od dawna takie skłonności? To jest dokładnie ta sama metoda: wrzucić, podkręcić, a potem udawać, że "ja tylko pytam". Tyle że jak ktoś ma pamięć dłuższą niż dwa mecze, to widzi ciągłość, nie pojedyncze wykręty.

Piąty numer: Carbo. Dziś - "kto powiedział, że nie doceniam Carbo, ktoś z urojeniami?", wcześniej całe elaboraty o "ślamazarności", "reaguje jak żółw", "nie zbliżać się na 10 metrów do naszego pola karnego". W każdym temacie i sytuacji, w której można się do niego przyczepić, Fra Mat oczywiście na posterunku, bez względu na to, czy ma to sens i są ku temu podstawy czy nie. Jeśli to nie jest fobia, tylko "obiektywna analiza", to gratuluję - właśnie wynalazłeś medyczne określenie na natręctwo wobec jednego pomocnika.

No i wisienka na torcie: człowiek, który z pełną swadą rzuca teksty o "dawaniu po ryju", "szmatach" i zdalnym diagnozowaniu forumowiczom zaburzeń, próbuje grać dziś święte oburzenie na "manipulacje". To jest ten moment, w którym lustro samo powinno zacząć cytować twoje posty z podpisem: "autor oburza się na samego siebie".

Wolfy dobrze to kiedyś ujął pisząc do ciebie:

Wolfy napisał(a):
Twoja metoda to:
a) tworzysz kretyńską teorię nie popartą niczym ("Rude nie wiedział że trzeba walczyć", "Rude nie słucha Jopa a powinien" etc.)
b) kiedy ktoś Ci wytyka manipulację zaprzeczasz i po chwili insynuujesz to samo
c) powtarzasz punkt "b" aż do wyczerpania oponentów.
i tak w kółko latami.

Podsumujmy, Fra Mat:
- ja pokazuję twoje własne słowa,
- ty mówisz, że to nieprawda.

To nie ja robię z ciebie błazna, tylko twoje archiwum. Ja tylko wciskam play.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.12.2025, 10:45
s1mone napisał(a):Wyświetl post
FraMat masz chłopie zdrowie.... że Ci się jeszcze chce dyskutować )))))))))))))

Dla mnie ludzie, którzy nie potrafią się przyznać do błędu w ewidentnej sytuacji i odwracają kota ogonem to są chodzące zera, bo jak się mylisz - to bierzesz to na klatę. Każdy czasem się myli - to ludzka rzecz. Nie ma na świecie ludzi nieomylnych. No chyba, że jesteś babą. Wtedy masz zawsze rację

Dlatego go ochrzciłem Markusiną, bo to jest baba, nie facet. Jeżeli fakty się nie zgadzają z jego narracją to tym gorzej dla faktów. On tu peroruje, a dalej nie przeprosił za jechanie wszystkich krytykujących Rude, ani za ostre krytykowanie wyboru Jopa na trenera. On może pisać ile wlezie, ale w kluczowych sprawach się mylił o 180 stopni i prędzej się posra nosem niż to przyzna, bo to jest mentalnie baba.

Nie ma sensu z nim dyskutować, to jest jak kłócenie się z kobietą. Bezcelowe, kontrproduktywne i totalnie pozbawione sensu.
"Markusina", "baba", "posra się nosem" - no, poziom argumentacji jak z komentarzy pod Faktem, nie z forum klubu, który kiedyś grał z Lazio.

Zacznijmy od sedna: tezy, że "jechałem wszystkich krytykujących Rude" i "ostro krytykowałem wybór Jopa", mają tyle wspólnego z prawdą i sensem, co twoje dawne objawienia o tym, że:
- obcokrajowcom typu Igbekeme czy Hiszpanom przy zimnie spada o 50% chęć i umiejętność gry, bo "za dużo energii marnują na ogrzewanie" i są "od pykania gałęczki przy słoneczku"

- oraz że Broda to bramkarz, któremu "należał się pierwszy skład" i który miał dawać Wiśle jakość, a nie być memem w rękawicach

Czyli: zero związku z rzeczywistością. Ja nie chciałem powrotu Rude do Wisły, nie uważałem, że sprawdził się w naszym klubie i nigdy nie chciałem wyrzucania z klubu Jopa. Możesz sobie sprawdzić. Natomiast jeszcze wcześniej jak najbardziej byłem za sprowadzaniem porządnego trenera z zagranicy, w tym z Hiszpanii, gdzie jest ich mnóstwo, ale Królewski takiego naprawdę odpowiedniego nie znalazł. Nigdy nie pisałem, że akurat Rude to najlepszy z możliwych kandydatów z hiszpańskiego rynku, który na pewno okaże się strzałem w dziesiątkę.

Przezabawne, że facet, który pisał na poważnie, że Sukiennicki przynajmniej nie traci 50% jakości, jak jest zimno, za to Rodado, Carbo czy Igbekeme nagle zapominają, jak się gra w piłkę, bo termometr spadł parę kresek, próbuje dziś robić za kapłana "faktów" . Ten sam, który nazywał Igbekeme i Carbo "chimerycznymi melapetami" i twierdził, że cała ta grupa obcokrajowców to "szrot", od którego ma "w nosie markusinowe tere-fere-kuku"
Jak życie to zweryfikowało, wszyscy widzimy:
- Broda skończył tam, gdzie jego poziom - na ławie,
- Igbekeme, Carbo, czy Rodado cały czas ciągną tę drużynę i są jej fundamentami,
- a twoje "teorie" o pogodzie i narodowości nadają się co najwyżej do kabaretu, nie do poważnej rozmowy o piłce.

Co do Rude i Jopa - możesz sobie klepać mantrę o "braku przeprosin" tyle razy, ile chcesz, ale to nadal tylko twoja narracja, dokładnie z tego samego gatunku, co bajki o tym, że:
- temperatura decyduje bardziej niż przygotowanie, taktyka i jakość,
- a "polski solidny ligowiec" i "więcej Polaków w składzie" to magiczne lekarstwo na wszystkie problemy Wisły. Ostatnio ze Stalą było ich w podstawowym składzie tylko 4, czyli nawet mniej niż niegdyś bywało za Rude.

To, że ty czegoś nie odróżniasz - np. krytyki konkretnych decyzji od "jechania wszystkich" - to już twój problem, nie mój.

Konkludując:
- ty zostajesz przy swoich teoriach o tym, że mróz zabija talent obcokrajowca i przy niegdysiejszym robieniu z Brody bramkarza na pierwszy skład,
- ja zostanę przy boisku, faktach i tym, co Wisła realnie zyskuje na takich jak Rodado, Carbo czy Igbekeme.

A jak koniecznie chcesz się dalej spierać z rzeczywistością - proponuję zrobić to na zimnie. Może wtedy fakty też stracą u ciebie te słynne 50% wartości i w końcu przestaną ci przeszkadzać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.12.2025 o godz. 10:59.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 03.12.2025, 10:59
Przynajmniej Markusina ma zajęcie.
Szkoda, że nie ma moderacji. Można byłoby założyć subforum tylko dla Markusiny i jego wypocin.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.12.2025, 12:03
Szkoda, że nie ma moderacji. Można byłoby założyć subforum tylko dla Markusiny i jego wypocin.
Nie rób z siebie błazna, to nikt nie będzie miał "zajęcia" w postaci pokazywania czy wyśmiewania kłamstw i absurdów, które wypisujesz.

Dorosły człowiek nie powinien jak dziecko nieustannie kreować alternatywną rzeczywistość, wymyślać sobie jakąś fikcyjne scenariusze i jeszcze bezczelnie zaprzeczać jak ktoś to pokazuje. Wolfy zauważył to jeszcze wcześniej niż ja i doskonale opisał twoje podejście i metody.
(...)
"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2025, 12:06
Moze zamiast tego nalezaloby zalozyc osobny temat "Prywatne wojenki" i ludzie mogliby sobie tam miedzy soba robic wlasne klotnie, ktore nikogo nie interesuja i nie wnosza nic do tematu w ktorym sie aktualnie kloca.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 03.12.2025, 12:10
Nie rób z siebie błazna, to nikt nie będzie miał "zajęcia" w postaci pokazywania czy wyśmiewania kłamstw i absurdów, które wypisujesz.

Dorosły człowiek nie powinien jak dziecko nieustannie kreować alternatywną rzeczywistość, wymyślać sobie jakąś fikcyjne scenariusze i jeszcze bezczelnie zaprzeczać jak ktoś to pokazuje. Wolfy zauważył to jeszcze wcześniej niż ja i doskonale opisał twoje podejście i metody.
Zastosuj to do siebie. Pasuje jak ulał.
Miłego dnia.

Z ciekawości: co robisz w życiu? Pracujesz gdzieś? Może jesteś znudzonym emerytem?
Nie musisz odpowiadać.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.12.2025, 12:56
Zastosuj to do siebie. Pasuje jak ulał.
Miłego dnia.

Z ciekawości: co robisz w życiu? Pracujesz gdzieś? Może jesteś znudzonym emerytem?
Nie musisz odpowiadać.
Pasowałoby, gdybym to ja kolportował fejki, układał fikcyjną fabułę na podstawie jednego ujęcia kamery, uważał Suknię za potencjalnie wartościowszego od Carbo, czy zaklinał się w żywe oczy, że nie pisałem o Leszku to, co było pisane.

A co do Twojej "ciekawości": Znudzeni emeryci nie mają tyle sił i cierpliwości, żeby prostować Twoje teorie. Kiedy kłamstwa wychodzą na jaw i argumentów brak, to próbujesz jeszcze mocniej rozmywać temat i zaczynasz ankietę personalną.

Niestety, nie zamierzam dawać Ci kolejnej pożywki do ułożenia sobie nowej fikcyjnej fabuły na podstawie jakiegoś flesza, który Ci zaświta w głowie. Poszukaj go sobie w swoim stylu - może w parosekundowym ujęciu miny Jopa na widok wyluzowanego Sukiennickiego. To Twój żywioł. Może z tego znów uda ci się sklecić jakąś barwną insynuację, na przykład o tym, dlaczego tak naprawdę poleciał Moskal
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.12.2025 o godz. 14:00.
(...)
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów