The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2025, 16:08
+1 10 znaków.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.10.2025, 16:55
Lasocki i Jaroch nie powinni zostać przedłużenie z powodów finansowych jednak Wisła to coś więcej zatem przypuszczam że jeden z nich z nami zostanie.
Trochę szkoda bo za te 2 kontrakty pewnie możnaby było ściągnąć jednego napastnika lub bramkarza...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.10.2025, 17:01
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj, mamy teraz 6 stoperów w składzie: Biedrzycki, Grujcić, Łasicki, Kutwa, Uryga, Colley... Spokojnie dalibyśmy radę czterema. Skoro zakontraktowaliśmy Józka to Urygę i Łasickiego można pożegnać, na zmiany niech wchodzi Kutwa i Józek. Nie mamy rezerwowego napastnika na poziomue a chcemy trzy pary stoperów utrzymywać?
W sumie to jeden mógłby wchodzić do ataku gdzieś w 70 minucie jak gonimy wynik i mamy 100 wrzutek. Biedrzycki jak się kilka razy zapodział w ataku po stałym fragmencie to były z tego bramki.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.10.2025, 17:05
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Lasocki i Jaroch nie powinni zostać przedłużenie z powodów finansowych jednak Wisła to coś więcej zatem przypuszczam że jeden z nich z nami zostanie.
Trochę szkoda bo za te 2 kontrakty pewnie możnaby było ściągnąć jednego napastnika lub bramkarza...
Przecież Jaroch już dobre 2 miesiące temu dostał przedłużenie kontraktu, zaraz po zerwaniu ACLi.

Sześciu stoperów to totalny overkill w sytuacji, kiedy mamy jednego napastnika i biedę na bramce.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
maumau
Member

Od: 05.2025

Stary 06.10.2025, 17:50
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Przecież Jaroch już dobre 2 miesiące temu dostał przedłużenie kontraktu, zaraz po zerwaniu ACLi.

Sześciu stoperów to totalny overkill w sytuacji, kiedy mamy jednego napastnika i biedę na bramce.
Jeśli sześciu stoperów to totalny overkill to nie wiem jak nazwać czterech prawych obrońców...

Jeśli to prawda z kontraktem dla Jarocha to to jest jakiś kosmos. Gdyby zarówno on jak i Mikulec byli zdrowi to Jaroch w hierarchii prawych obrońców zajmowałby zapewne miejsce numer ... 4 za Leliveldem, Gigerem i wspomnianym Mikulcem. Nie bardzo rozumiem po co nam 4 prawonożnych bocznych obrońców skoro mamy tylko jednego lewonożnego i to w dodatku juniora...

I tak, rozumiem że zarówno Leliveld jak i Mikulec mogą zagrać na lewej obronie ale to nie jest ich optymalna pozycja. To że coś działą na poziomie 1 ligi może zostać szybko zweryfikowane przez lepsze drużyny poziom wyżej.
Ostatnio edytowane przez maumau : 06.10.2025 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.10.2025, 19:15

Skąd to info o przedłużeniu Jarocha?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.10.2025, 20:02
Z tym przedłużaniem to ostatecznie wybór nie polega tylko na zerojedynkowym przedłużyć - nie przedłużyć, tylko sprawa jest zapewne dużo bardziej skomplikowana. Weźmy takiego Łasickiego, kontrakt kończy mu się z końcem roku, tak? Wiosną pewnie jeszcze by się przydał, ale musiałby zaakceptować bardzo krótki kontrakt i pewnie sporą obniżkę, bo jego status w drużynie jest zupełnie inny niż wcześniej, więc pytanie, czy on by w ogóle o tym rozmawiał, bo pewnie liczy na to, że jeszcze jakiś kontrakt na minimum 2-3 lata z kimś podpisze.

Powrotu do drużyny Alana (zwłaszcza w przypadku naszego awansu) nie wyobrażam sobie zupełnie, chyba nie jest to zbyt kontrowersyjne.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.10.2025, 20:41
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Skąd to info o przedłużeniu Jarocha?
Zaraz po kontuzji JK mówił, że Jarochowi będzie przedstawiona propozycja nowego kontraktu. Sytuacja podobna do przypadku Mikulca, tylko że on miał jeszcze rok kontraktu.

Zakładam, że podpisanie nowego kontraktu przez Jarocha już się dokonało.

[35/54]

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.10.2025, 21:00
pepe72 chciałby przedłużać Łasickiego?
Kapitalny pomysł! 4 stoper w hierarchii za 50k miesiecznie.
Brawo, oby tak dalej zarządzać i bedzie super.
Za kasę z kontraktu Łasickiego mozna spokojnie zatrudnić naprawdę sensownego bramkarza albo rezerwowego napastnika.

A jakiekolwiek pomysły o powrocie Urygi to już całkowity odpał.
Jako takie ułożenie gry obronnej to nie tylko kwestia nowych nabytków ale też absencji ex-kapitana.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.10.2025, 21:02
Markus napisał(a):Wyświetl post
W pełni popieram ideę rezygnacji z drogiego i przepłaconego Urygi oraz kontuzjogennego Łasicy.
Chryste,dwa tygodnie temu naśmiewałeś się z s1mone,że nie wie co to znaczy wrócić na tarczy a sam teraz piszesz o kontuzjogennym Łasickim.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.10.2025, 22:03
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A jakiekolwiek pomysły o powrocie Urygi to już całkowity odpał.
Jako takie ułożenie gry obronnej to nie tylko kwestia nowych nabytków ale też absencji ex-kapitana.
Strzelam, że Uryga dostanie w czerwcu przyszłego roku do podpisania kontrakt 1+1, jeśli nie wywalczy miejsca w składzie (mam nadzieję ekstraklasowej Wisły), to w lecie 2027 pójdzie szukać szczęścia gdzie indziej.

W czerwcu 2026 będzie mieć na karku 32 lata, stracony rok i kolano, które nie wiadomo jak długo wytrzyma. Powrót do składu będzie mega wyczynem w jego przypadku.

[35/54]

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.10.2025, 22:48
maumau napisał(a):Wyświetl post
Jeśli sześciu stoperów to totalny overkill to nie wiem jak nazwać czterech prawych obrońców...
(...)
Na razie mamy trzech bocznych obrońców, z czego jeden jest nominalnie prawy.
Więc nie wiem jak naliczyłeś czterech prawych.

pepe72 chciałby przedłużać Łasickiego?
(...)
Piszesz naj*bany czy masz problem ze zrozumieniem języka polskiego?

PZPN nie dopuszcza 3 miesięcznych kontraktów.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 06.10.2025 o godz. 22:55.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.10.2025, 23:04
Jaroch, ani Mikulec nadal nie przedłużyli kontraktów, zresztą kilka dni temu wspominał o tym sam Jaroch w wywiadzie, za kilka dni ma rozmawiać z JK..

bardziej martwiłbym się o naszą młodzież.. jakieś 2-3 miesiące temu były zapowiadane rozmowy z Krzyżanowskim i Kuziemką.. oboje mają przedłużone kontrakty z automatu o jeden rok, natomiast nie doszło do porozumienia w sprawie dłuższych kontraktów
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 07.10.2025, 00:26
Maja poczucie humoru bracia z Chorzowa

https://www.youtube.com/shorts/jLf51daRNSk
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.10.2025, 07:07
Strzelam, że Uryga dostanie w czerwcu przyszłego roku do podpisania kontrakt 1+1, jeśli nie wywalczy miejsca w składzie (mam nadzieję ekstraklasowej Wisły), to w lecie 2027 pójdzie szukać szczęścia gdzie indziej.

W czerwcu 2026 będzie mieć na karku 32 lata, stracony rok i kolano, które nie wiadomo jak długo wytrzyma. Powrót do składu będzie mega wyczynem w jego przypadku.
Odbiegamy od tematu wątku ale...

Wg mnie jakiekolwiek propozycje ze strony Wisły w stosunku do Urygi po zakończeniu jego kontraktu w czerwcu 2026 r. mogą dotyczyć jedynie pozostanie w klubie w innej roli. Na pewno już nie jako piłkarza.
Wisła nie jest Urydze winna absolutnie nic, tutaj naprawdę nie ma prawa być żadnych sentymentów - mówimy bowiem o klubie, którego długi przekraczają 100 mln złotych a jednocześnie ewentualności zawarcia nowego kontraktu z zawodnikiem całkowicie nieprzydatnym z punktu widzenia sportowego.
Przecież to jest 3 poważna kontuzja kolana w trakcie 4 czy 5 letniego kontraktu, przy czym po 2 urazie i nieudanym zabiegu była nawet możliwość, że nie będzie mógł już zawodowo grać w piłkę.

Także możliwość, o której piszesz nie powinna być absolutnie brana pod uwagę.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.10.2025, 07:50

Także możliwość, o której piszesz nie powinna być absolutnie brana pod uwagę.
Masz rację jak chodzi o zdolności finansowe Wisły oraz sportową spodziewaną przydatność Urygi po powrocie do zdrowia, jednakże mam wrażenie, że Królewski przyjął taką filozofię, że jak zawodnicy u nas będą czuli komfort i bezpieczeństwo finansowe, to będą tutaj chętniej przychodzić. Nie wiem czy to ma sens, stwierdzam tylko, że taki czynnik istnieje i nie zdziwię się, jak Uryga dostanie nowy kontrakt choćby po to, żeby w rezerwach pograć.

Podobnie wydaje mi się, że Jaroch dostanie nową umowę (z tego co wiem, to nie została jeszcze podpisana żadna umowa, a jedynie JK puścił w eter informację o zamiarze podarowania Jarochowi przedłużenia).

Łasickiego raczej nie przedłużą - wrócił do zdrowia i w dodatku dostaje swoje szanse żeby się pokazać na rynku. Za dużo zarabia i moim zdaniem podziękują mu za współpracę.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.10.2025, 07:59
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to ma sens, stwierdzam tylko, że taki czynnik istnieje i nie zdziwię się, jak Uryga dostanie nowy kontrakt choćby po to, żeby w rezerwach pograć.
Całkowicie się zgadzam, że taki czynnik w Wiśle Królewskiego istnieje. Natomiast właśnie w przypadku Urygi on już miał swoje zastosowanie: przecież to nie jest jego pierwsza poważna kontuzja. Tak jak napisałem, po drugim zerwaniu więzadła i nieudanej operacji była możliwość, że Uryga nie wróci już do grania - w tej sytuacji Królewski wyraźnie zaznaczył, że Wisła nie będzie podejmowała prób rozwiązania kontraktu z winy zawodnika i wypełni go do końca.
Dlatego nie ma absolutnie żadnej potrzeby aby korzystać z tego ponownie.

Co do Jarocha - w tym przypadku nowy kontrakt jest oczywistością, zwłaszcza mając na uwadze wspomniany przez Ciebie czynnik. 12 miesięcy, z czego 6 poświęcone na dojście do zdrowia i kolejne 6 na udowodnienie przydatności/poszukiwania nowego pracodawcy.

Ciekawszy jest kazus Mikulca - wygląda na to, że będzie gotowy do gry w którymś momencie rundy wiosennej, czyli w zależności od rozwoju sytuacji sportowej (awans lub jego brak) Wisła będzie mogła ocenić jego przydatność a jednocześnie CZYNNIK o którym wspomniałeś nie będzie musiał być koniecznie zastosowany.

Natomiast sprawa Łasickiego to jest dla mnie niejako papierek lakmusowy do stwierdzenia, czy cokolwiek w Wiśle zmierza ku normalności. Nie ma żadnych racjonalnych argumentów za przedłużaniem jego kontraktu.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 07.10.2025, 08:07
Do tego dochodzi Józek i Biedrzycki, których kontrakty wygasają w 2026.

Mamy pełen komfort, dlatego trzeba wykonać pełen przegląd kadr i zostawić wartościowych zawodników na Ekstraklasę. Cała trójka Uryga/Łasicki/Colley to duży znak zapytania jeśli chodzi o jakość sportową, potrzebną do walki o utrzymanie w Ekstraklasie, bo zakładam, że o to będziemy walczyć w pierwszym sezonie po awansie.

[35/54]

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.10.2025, 08:12
Do tego dochodzi Józek i Biedrzycki, których kontrakty wygasają w 2026.
Colley to może chcieć próbować szczęścia w innym miejscu już w zimie. W tej chwili jest wyborem nr 5, powiedzmy że przy odejściu Łasickiego awansuje pozycję wyżej w hierarchii ale to jest nadal dosyć daleko do gry.
Jego przedłużenie było z jednej strony wynikiem CZYNNIKA, o którym napisał Książę a z drugiej strony ukłonem w stronę agenta Rodado i elementem negocjacji.

Gdyby tak udało się zwolnić w budżecie pieniądze z kontraktów zarówno Łasickiego jak i Colleya to byłyby pieniążki zarówno na solidnego bramkarza jak i rezerwowego napastnika. I pewnie troszkę jeszcze by zostało.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 07.10.2025 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.10.2025, 08:54
Biedrzyckiego to bym zostawił, jak ma przy sobie partnera, który potrafi wyprowadzić piłkę, całkiem dobrze się prezentuje.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.10.2025, 09:21
Znając nasze szczęscie jak tylko zredukujemy liczbę obrońców do rozsądnej liczby któryś z pozostałych z podstawowego składu złapie ciężką kontuzję i znów będzie trzeba szukać nowego :|
DysoN
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 07.10.2025, 12:08
Książe Palownik napisał(a):
Łasickiego raczej nie przedłużą - wrócił do zdrowia i w dodatku dostaje swoje szanse żeby się pokazać na rynku. Za dużo zarabia i moim zdaniem podziękują mu za współpracę.
Jak znam życie i Królewskiego, to niestety litościwie przedłużą.

Zgadzam się z sandomingo, że nie ma żadnego sensu przedłużanie kontraktu zarówno z nim, jak i z Urygą. Obaj mają najlepsze lata za sobą, tendencję do kontuzji, a Uryga to w dodatku kloc bez dynamiki. I tak byliby pewnie trzecim garniturem stoperów, więc lepiej poszukać kogoś w II lidze za mniejsze pieniądze albo zacząć ogrywać kogoś z rezerw.

Popieram też postulat Patryko, że ewentualny awans to dobry czas na przegląd kadr. Trzon kadry powinien oczywiście zostać, ale mała rewolucja na niektórych pozycjach jest wręcz niezbędna, bo inaczej skończy się to ŁKS-em czy inną Miedzią, czyli szybkim spadkiem.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.10.2025, 12:46
Biedrzycki zaczął grac naprawdę solidnie i wg mnie powinien zostać. Do pożegnania Łasicki i Colley.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.10.2025, 16:10

Plus zamiast 10 kg nadwagi będzie 15
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.10.2025, 16:55
Jak pokazuje Płock, zgranie i dobra atmosfera czasem bardziej decydują o wynikach niż wzmocnienia na papierze. Moim zdaniem na dzisiaj mamy personalnie i mentalnie skład na połowę ekstraklasy spokojnie. Już w sobotę jest mecz który coś powinien pokazać. Podobnie ewentualni ekstraklasowi przeciwnicy w PP. Wiadomo że potrzeba bramkarza i napastnika. Ale nie jest powiedziane że Letkiewicz nie nabierze doświadczenia, bo technikę, szybkość i potencjał ma. Tylko potrzebuje ogarniętego trenera, nie jestem pewien czy Załuska ma kompetencje, to że sam bronił o niczym nie świadczy. Teraz młody wszedł za Brodę i widać, że jest nerwowy i nie chce popełnić błędu przez co robi więcej niż powinien. Po co on się pcha na połowę boiska kiedy był i James i Kutwa? Bo chciał się pokazać z takich nadgorliwości zawsze wychodzą jakieś smrody.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
maumau
Member

Od: 05.2025

Stary 07.10.2025, 21:16
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Na razie mamy trzech bocznych obrońców, z czego jeden jest nominalnie prawy.
Więc nie wiem jak naliczyłeś czterech prawych.
Napisałem o czterech prawych obrońcach zakładając, że wszyscy są zdrowi.

Prześledziłem występy podanych zawodników i wychodzi na to że:

1. Giger - prawonożny, w Szwajcarii grał na prawej obronie/wahadle.

2. Leliveld - prawonożny, w Holandii grał albo na prawym środku obrony albo na prawej obronie. Nie mogłem się doszukać wielu jego spotkań na lewej obronie więc wychodzi na to że jest nominalnie prawym/środkowym obrońcą.

3. Jaroch - prawonożny, cała kariera na prawej obronie.

4. Mikulec - prawonożny, przychodził do nas jako lewy obrońca ale z tego co widziałem to bardzo dużo spotkań w Resovii grał na prawej obronie.

Tak sobie to liczę chociaż może się gdzieś mylę?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez maumau : 07.10.2025 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.10.2025, 21:47
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Chryste,dwa tygodnie temu naśmiewałeś się z s1mone,że nie wie co to znaczy wrócić na tarczy a sam teraz piszesz o kontuzjogennym Łasickim.
Czego tym razem nie rozumiesz? Słowa kontuzjogenny?

Cytat:
"Kontuzjogenny zawodnik":
W sportowym żargonie może opisywać zawodnika, który często doznaje urazów.
Mało to razy Łasicki na przestrzeni ostatnich lat nie mógł grać z powodu kontuzji? Może będziesz to tak samo głupio negował jak przywoływał lapsus S1moniczka, pokazując jak niewiele rozumiesz?
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.10.2025 o godz. 21:57.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.10.2025, 22:39
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czego tym razem nie rozumiesz? Słowa kontuzjogenny?

Mało to razy Łasicki na przestrzeni ostatnich lat nie mógł grać z powodu kontuzji? Może będziesz to tak samo głupio negował jak przywoływał lapsus S1moniczka, pokazując jak niewiele rozumiesz?
Najwyrażniej sam nie rozumiesz co piszesz.Kontuzjogenny to może być Góralski albo inny pierwszoligowy łamacz kości,Łasicki jest co najwyżej podatny na kontuzje.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.10.2025, 22:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak pokazuje Płock, zgranie i dobra atmosfera czasem bardziej decydują o wynikach niż wzmocnienia na papierze. Moim zdaniem na dzisiaj mamy personalnie i mentalnie skład na połowę ekstraklasy spokojnie. Już w sobotę jest mecz który coś powinien pokazać. Podobnie ewentualni ekstraklasowi przeciwnicy w PP.
Co do PP zgoda, ale sparing bez Kuziemki i Dudy będzie jednak niemiarodajny.

Dodatkowo na pewno trzeba dać przynajmniej 45 min takiemu Nikajowi, Colleyowi czy Kawale.

Bardzo liczę na przejście Hutnika w PP i wylosowanie fajnego rywala z esa. Znajac życie to jednak pojedziemy pewnie w grudniu do Slupska.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.10.2025, 07:32
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Najwyrażniej sam nie rozumiesz co piszesz.Kontuzjogenny to może być Góralski albo inny pierwszoligowy łamacz kości,Łasicki jest co najwyżej podatny na kontuzje.
Co za kolejne brednie znów wypisujesz? Według Transfermarkt tylko na przestrzeni ostatnich czterech sezonów Igor Łasicki opuścił łącznie ok. 23–26 oficjalnych meczów ligowych i pucharowych z powodu kontuzji, co przekłada się na około siedem miesięcy absencji w sumie (211 dni potwierdzonych + krótsze epizody). To nie jest kontuzjogenny piłkarz?

Piłeś coś czy znowu jesteś zagupiony jak dziecko we mgle?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów