The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2025, 19:10
Duda chyba każde zagranie dzisiaj źle
James za niego to w przerwie to obowiązek
Przydałby się ktoś za Duarte, bo ten jest dzisiaj beznadziejny również
Tylko kto? Krzyżanowski ?
Brakuje bardzo na ławce kogoś do rozruszania ofensywy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2025, 19:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Duda gra akurat dobrze.
Ustawienie go w naszym polu karnym to chyba jednak pomysł Jopa?
To znowu oglądasz inny mecz. Duda traci piłki na potęgę, źle podaje, o mało przez głupotę nie zrobił kontry Wieczystej. Beznadziejny mecz Kacpra.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2025, 19:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To znowu oglądasz inny mecz. Duda traci piłki na potęgę, źle podaje, o mało przez głupotę nie zrobił kontry Wieczystej. Beznadziejny mecz Kacpra.
Twoje zdanie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.10.2025, 19:15
Duda gra akurat dobrze.
Ustawienie go w naszym polu karnym to chyba jednak pomysł Jopa?
Wypadałoby żeby jednak czasem zerknął na piłkę bo nie wiele brakowało żeby piłka trafiła go w głowę i wpadła do bramki. To że ma 105 cm w kapeluszu nie zwalnia go z walki o pozycję, a jak ma widzieć jaka pozycja jest dobra skoro ma w dupie gdzie jest piłka.

Tak czy siak gramy nieźle i raczej wygramy. Wieczysta ma na razie duuużego farta.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2025, 19:19
Szkoda tego podania Marca Carbo, bo do tego zagrania był to najlepszy piłkarz u nas.

Niestety, w drugiej połowie musimy bardziej zaryzykować. Otworzymy się, a Wieczysta nas będzie starała się skontrować. Tu jeszcze padną bramki...

James wejdzie za Dudę, a dziś również Nikaj może otrzymać więcej czasu... Jest miejsce w defensywie Wieczystej, więc jako jeździec bez głowy może coś samemu ulepić.

Straszna szkoda tego wyniku. Zakładając odpowiednią skalę porównania, ten mecz przypomina mi dwumecz ubiegłorocznej LM pomiędzy Barceloną a Interem. Jedna drużyna ma optyczną przewagę i prowadzi grę, a rywale w szybki sposób odpowiadają kontrami, bo mają dużą jakość z przodu i dobrze potrafi. I tam Inter był do bólu skuteczny... Oby dziś było inaczej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:00
Ogólnie jedyne do czego sie można doczepić to zbyt długie zwlekanie że strzałem i próby wjechania do bramki
Jakim cudem my tu z 3 goli nie strzeliliśmy?
Mecz imienia baraży, świetny występ bramkarza przeciwnika
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.10.2025, 20:09
Dramat. Duda w pierwszej połowie ŻADNEGO udanego zagrania. Do tego fatalne krycie przy rogu, który zresztą sprokurował swoim zagraniem. W drugiej ciut lepiej. Kto wpadł na pomysł żeby na Rodado grać górne piłki? Krył go Pazdan, który głową gra świetnie. Erthalter kolejny słaby mecz w ofensywie. Szkoda tego remisu bo Wieczysta zagrała słaby mecz.
Paradoksalnie Duda asysta ale bramka to zasługa Baniowskiego.
Sędzia. Qrwa tal beznadziejnego sędziego nie spodziewałem się. Jak on nie wyrzucił Góralskiego z boiska? Raz za celową rękę, której nawet nie gwizdnął dwa za wejście ostre w Dudę?
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Szneka : 02.10.2025 o godz. 20:15.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:15
Duda pierwszy raz w meczu wyskoczył do główki i cyk - asysta xd
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.10.2025, 20:16
Biorąc pod uwagę przekrój całego meczu i postawę obu drużyn - dwa stracone punkty.

Przy normalnej dyspozycji strzeleckiej, Rodado miałby dziś na luzie hattricka.

Wieczysta nie grała absolutnie nic i nie zdziwię się, jeśli Cecherz zostanie zluzowany w zimie.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 02.10.2025 o godz. 20:19.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 02.10.2025, 20:17
W drugiej połowie Duda inny zawodnik.

Statystyki mówią wszystko (22 strzały, 10 celnych Wisły vs 4 i 1 Wieczystej). Wisła była zespołem dużo lepszym, co biorąc pod uwagę płytki skład i zmęczenie świadczy dobrze o drużynie.

Dobrze, że nie przegraliśmy. Wychodzimy na zero w trudnym meczu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:17
Duda dwie różne połowy. W drugiej zagrał świetnie, płuca zespołu.
Najlepsi na boisku Carbo i Igbekeme.

To nie był mecz Rodado.

Wieczysta to frajerzy. Gdyby nie słaba skuteczność to by wyjechali z piątką w plecy.

To co martwi to brak skrzydłowych na ławce, ale może to Baniowski powinien wchodzić panie trenerze, nie beznadziejny Sukiennicki? Dziś kluczowe podanie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 02.10.2025, 20:18
Nie no przykryła nas ta Wieczysta. Mają jakość.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.10.2025, 20:18
Pozytywy:
- Gramy do końca
- Igbekeme złapał formę nie tylko fizyczną dziś obok Kuziemki najlepszy na boisku.
- W sumie zdominowaliśmy Wieczystą.

Negatywy:
- skuteczność na starym dobrym poziomie
- Rodado dołek formy
- Duarte całokształt, szkoda tej kontuzji Bozica bo Fred nie powinien grać w podstawie.
- sędziowanie, Frankowski to żart, karny był dla nas, podobnie jak żółta po ręce Góralskiego - po tej kartce musiałby grać ostrożniej.

W sumie dobry rezultat jak na mecz wyjazdowy u wicelidera
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.10.2025, 20:20
Wieczysta nas nie dogoniła, dorzuciliśmy oczko nad 3 miejscem. Nie jest źle, a wiadomo było, że to będzie pieprznięty mecz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:20
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Jutro przed nami druga część tygodniowego, wiślackiego tryptyku.
Pierwszą udało się wygrać, za co duże brawa dla drużyny. Druga będzie zdecydowanie trudniejsza.
Wieczysta to ekipa najmocniejsza piłkarsko w tej lidze.
Cecherz ma zasadniczo rację mówiąc, że dysponuje lepszymi piłkarzami niż Wisła - każda formacja w zestawieniu 1:1 to przewaga Czystej, o ławce rezerwowych nie wspominając, bo tutaj jest wręcz przepaść.
Nawet ten nowy napastnik na F jest aktualnie w lepszej dyspozycji niż Rodado.
Pytanie czy to przełoży się na boisko, bo wiadomo że to nie zawsze tak działa. Mam nadzieję że nie i Wiśle uda się ugrać 1 punkt, choć będzie to bardzo trudne.
Piszecie tutaj w większości, że Wieczysta musi zagrać otwarcie, ofensywnie, bo w obronie jest słabsza.
Moim zdaniem to nieprawda, co pokazał chociażby ich mecz w Niepołomicach, gdzie zagrali bardzo szczelnie w tyłach i wykorzystali jedną z nielicznych okazji na bramkę. Bardzo podobny scenariusz do naszego meczu z Bytomiem.

Atuty Wisły w starciu z Czystą? W zasadzie chyba wyłącznie własne boisko i doping kibiców, bo czysto piłkarsko to faworytem nie jesteśmy. Dodatkowo oni z wypłatami na kontach, czego nie da się powiedzieć o naszych.
Spodziewam się piłkarskich szachów gdzie zadecyduje skuteczność. Remis będzie sukcesem, przy okazji brak kontuzji mile widziany.
Ale realnie to najprawdopodobniej Wieczysta wygra - nie chce mi się wierzyć, żeby nasza defensywa nie odwaliła jakiegoś numeru w trzecim kolejnym meczu.

Ja .......ę, jakie to są pionki Czapką nas nakryli

Nie oglądam ich meczy bo mam ich w dupie, kolejny klubik-zabawka właściciela, ale nie mogłem się powstrzymać. Zwłaszcza ta ich ławka nas zmiażdżyła.

Polonia to dwa poziomy wyżej pod względem kultury gry, tutaj tylko fart i zły dzień Rodado uratował ich przed wysoką przegraną.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2025 o godz. 20:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:24
Igbekeme musi wyjść na Ruch w pierwszym składzie
Kosztem Duarte który już któryś mecz nic nie gra, Julius wtedy na skrzydło
Ogólnie mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu, równie dobrze mógł się skończyć 5:1
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:28
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Igbekeme musi wyjść na Ruch w pierwszym składzie
Kosztem Duarte który już któryś mecz nic nie gra, Julius wtedy na skrzydło
Ogólnie mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu, równie dobrze mógł się skończyć 5:1
Raczej 1:5, bo Wieczysta to czterech celnych strzałów nie oddała
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.10.2025, 20:28
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Duda pierwszy raz w meczu wyskoczył do główki i cyk - asysta xd
Czyli da się?

Jak w obronie kładzie lagę bo go później eksperty wzrostem tłumaczą to się przyzwyczaił do odpuszczania. To samo zrobił z Siedlcami.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Grzadek
Member

Od: 06.2005

Stary 02.10.2025, 20:29
W 2 połowie Wieczysta nie istniała. Remis z wiceliderem, jest git, chociaż powinniśmy to zdecydowanie wygrać.
Tylko Wisła.
Odpowiedz cytując
maumau
Member

Od: 05.2025

Stary 02.10.2025, 20:32
Mamy ogromny problem z przodu w postaci braku kogoś kto potrafiłby wykończyć akcję. Jeśli nie zrobi tego Rodado to nie robi tego nikt. Aż prosi się o kogoś na lewym skrzydle kto potrafiłby wejść do środka i wykończyć akcję prawą nogą. Fred niestety takim graczem nie jest.

Erthaler znów chaotycznie. Chciałoby się zobaczyć w nim trochę Patryka Małeckiego który gdy tylko miał trochę miejsca zamykał oczy i walił na bramkę ile siły w nogach.

Kuziemka mi się podobał. Powinien zakończyć ten mecz z 2 - 3 asystami.

MVP - jak dla mnie drugi raz z rzędu Biedrzycki. Jak tak dalej pójdzie to w ogóle zacząłbym go wystawiać z przodu bo w odróżnienu do połowy naszej drużyny, chłop wie jak się zdobywa bramki.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:34
Biedrzycki pokazuje, ile mógłby dać taki wysoki napadzior, gdybyśmy potrzebowali gonić wynik pod koniec meczu. Tak jak już ktoś tu wielokrotnie o tym pisał.

Mamy w skladzie chłopaków, którzy:
a) są w stanie wygrać pojedynek na skrzydle
b) dorzucić piłkę lub dograć dokładnie po ziemi w pole karne.

Ale później każdy ma strach w oczach, gdy musi oddać strzał z pierwszej piłki... Ta sytuacja Lelievelda - zamykasz oczy, ładujesz "z kazka" (bo musiał strzelać z miejsca) i o ile w nikogo nie trafi na linii to mamy bramkę...

Słabsze mecze z Miedzią/Odrą/Łęczną można już tlumaczyć przygotowaniami fizycznymi pod trzy mecze rozgrywane w tym tygodniu. Byla szybkość, agresja, doskok, choć Wieczysta przypominała trochę drużynę oldbojów, kumpli Ronaldinho, którzy niespecjalnie chcieli szarpać z przodu.

Rośnie Igbekeme (pewnie wyjdzie z Ruchem w podstawie), Giger ogarnia z tyłu, Baniowski błysnął po długiej przerwie spowodowanej kontuzją (a wielu zawodników przewidywało, że to On, a nie Kuziemka będą błyszczeć).

Nawet ten Sukiennicki dziś niczego nie spartolił.

O tym, jak należy ocenić ten remis zadecyduje niedzielny mecz z Ruchem. Utrzymajmy poziom i pewnie wygrajmy ten mecz!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.10.2025, 20:35
Płacimy niestety za zbytnie eksploatowanie Rodado. Angel w normalnej dyspozycji strzeliłby dzisiaj 2-3 bramki. Zawodnik grający tak aktywnie i intensywnie w różnych strefach boiska musi mieć zmiennika i możliwość odciążenia, a niestety tego u nas nie ma i jest to poważny problem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.10.2025, 20:43
To po prostu jeden z tych meczy w których choćbyśmy stworzyli 10 milionów okazji to i tak wszystko spartolimy.

Nawet Rodado dziś jak dziecko we mgle.

Niesamowite jak słabo gra dziś Wieczysta i to, że my tak cieniutkiej Wieczystej oddajemy 3 punkty za frajer.

Dostaliśmy 7 minut doliczonego czasu gry w prezencie od sędziego, ale niestety dziś to i 30 byłoby za mało.

NO KUR... WRESZCIE! JEST !!!!!!!!!!!!!!!

Tu powinno być luzem z 5 : 0, nie wiem co my dziś na tym boisku z przodu robiliśmy. W indolencji przodowali dziś Rodado i Duarte, ale nie tylko oni - to był jakiś kosmos.

/aż pomyliłem tematy z emocji/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:51
Bardzo dobry występ Marca Carbo.
W pierwszej połowie to był dla mnie Man of the match.
Ustawienie, czytanie gry, agresywne odbiory, mądre podania.
Szkoda głupiego błędu, po którym Wieczysta zyskała SFG zakończony bramką.
W drugiej części gry Carbo stał się nerwowy - a może zmęczony? - żółta kartka, potem dyskusje z czarnym, nerwy, faule.
Przez chwilę bałem się, że skończy się druga żółtą, a w konsekwencji czerwoną kartką.
Dobrze, że Jop zdecydował się go zmienić.

Wieczysta pokazała się z bardzo słabej strony (oprócz bramkarza i jednak Pazdana).
Ze wszystkich drużyn, które przyjechały na Reymonta grali najsłabiej. Nawet Śląsk czy ŁKS wyglądały lepiej.

Szkoda straconych okazji.
Drugi napastnik, najlepiej wysoki i silny, potrzebny na już.
Nie da się kogoś wypożyczyć?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2025, 20:54
Chciałbym dodać, że zdewastowała mnie psychicznie ławka Wieczystej. Lopez jedyne co zrobił to udawał faul, Góralski to drewniak który powinien dostać minimum jedno żółtko, ale to i tak nic przy Donkorze.

Nie przypominam sobie kiedy ostatni raz widziałem na szczeblu centralnym kogoś kto by miał tak wywalone na mecz. Biegać mu się nie chciało, skakać do główek mu się nie chciało, za to o mało nie zrobił karnego dla nas. Zagrał gorzej niż Sukiennicki, mimo że na oko ma zdecydowanie lepsze umiejętności.

Po tym co widziałem przewiduję że naszym najgroźniejszym rywalem będzie ktoś z miejsc 3-6. Oldboye Kwietnia raczej drugiej pozycji nie utrzymają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2025 o godz. 20:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2025, 21:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie przypominam sobie kiedy ostatni raz widziałem na szczeblu centralnym kogoś kto by miał tak wywalone na mecz. Biegać mu się nie chciało, skakać do główek mu się nie chciało(...)
Nie mów, że nie pamiętasz na przykład Gogóła czy Sapały, ktorzy byli w tym czasem równie dobrzy
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2025, 21:05
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie mów, że nie pamiętasz na przykład Gogóła czy Sapały, ktorzy byli w tym czasem równie dobrzy
Oni to chociaż udawali że biegają. Murzyn miał wyjebane z góry na dół, nawet mu się nie chciało pozorować zaangażowania.

Ciekawe czy czeka go "rozmowa wychowawcza" z kibicami.

A, przepraszam, oni przecież nie mają kibiców
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.10.2025, 21:12
No tak. Ten cały Donkor to wyglądał jakby się wziął z okręgówki.
Ale z drugiej strony, Wieczysta ma przynajmniej jakiś wybór na pozycji napastnika.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2025, 21:13
No tak. Ten cały Donkor to wyglądał jakby się wziął z okręgówki.
Ale z drugiej strony, Wieczysta ma przynajmniej jakiś wybór na pozycji napastnika.
No ma. Ale ze składem złożonym z oldboyów nie wróże im sukcesu.

Mieliśmy dzisiaj też akcję jak z meczu w Tychach w zeszłym sezonie. Wieczysta nie istniała, to debile od rac musieli podać pomocną dłoń i zrobić przerwę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2025 o godz. 21:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.10.2025, 21:18
Swoją drogą ten Mikułko to ciekawy grajek. Jeszcze parę spotkań na takim poziomie, a pójdzie po lepsze pieniądze do Esy... a nie czekaj...

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów