The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2025, 07:53
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Wieczysta wyjdzie mega naładowana - jak oddamy im piłkę to Nas powiozą.
Będą naładowani, sa bardzo pewni siebie, ale czy nie zbyt pewni?

W dotychczasowym sezonie powieźli tylko Polonie Warszawa, ale wystarczy że ktos pograł szybciej i z wieksza konsekwencja i skończyło sie jak skonczylo (mecz z Polonia Bytom).
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2025, 08:07
Wieczysta ma bardzo dużą siłę w ofensywie, ale Kwiecień z Kapka zaniedbali obronę oraz potrzebę posiadania ogarniętego trenera z sensownym warsztatem - i to jest szansa Wisły w tym meczu, a także największa słabość ich projektu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.10.2025, 08:09
Ogladalem prawie wszystkie mecze Wieczystej.
Bardzo skuteczni w ataku, wielka jakosc.
Przykladowo z Ruchem, Ruch gral Wieczysta strzelala.

Natomiast dziurawa obrona jak ser. Nasza jakosc w ataku rowniez da sporo sytuacji.
Najgorsze co mozna zrobic to zabic ten mecz taktycznie.
Licze bardzo na dobre widowisko, nie moge sie doczekac.

Ale jakos spokojniejszy jestem niz przed Polonia. Bytomia sie obawialem a teraz luuzik.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 01.10.2025, 08:26
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Ogladalem prawie wszystkie mecze Wieczystej.
Bardzo skuteczni w ataku, wielka jakosc.
Przykladowo z Ruchem, Ruch gral Wieczysta strzelala.

Natomiast dziurawa obrona jak ser. Nasza jakosc w ataku rowniez da sporo sytuacji.
Najgorsze co mozna zrobic to zabic ten mecz taktycznie.
Licze bardzo na dobre widowisko, nie moge sie doczekac.

Ale jakos spokojniejszy jestem niz przed Polonia. Bytomia sie obawialem a teraz luuzik.

I dlatego można obstawiać wynik bardziej hokejowy. Ciężko będzie przy ich jakości nie dać sobie strzelić, ale oni też nawpuszczają. Jesteśmy dojrzalszą drużyną i de facto gramy u siebie, więc typuję jakieś 4:2 dla nas.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 01.10.2025, 08:29
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wieczysta ma bardzo dużą siłę w ofensywie, ale Kwiecień z Kapka zaniedbali obronę oraz potrzebę posiadania ogarniętego trenera z sensownym warsztatem - i to jest szansa Wisły w tym meczu, a także największa słabość ich projektu.
Tak samo u nas. Możemy fajnie grać, prowadzić grę - dostajemy bramkę na wlasne życzenie i nerwowka do konca spotkania.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 01.10.2025, 11:38
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nawet B.Karcz to zauważył, że była panika na X, a na tym forum to już zwłaszcza.
Na tym forum to jedynie Breżniew w ogrodniczkach tradycyjnie pesymizmował, no i don Corleone też lekko depresyjnie
U reszty żadnej paniki nie zauważyłem.

A co do red.Karcza.
Dalej brnie w narracje o "starych długach", które determinują sytuację finansową Wisły.
Najwyższa pora aby "zauważył", że na tą sytuację większy wpływ mają "nowe długi", wygenerowane przez ... wiadomo kogo.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.10.2025, 12:00
Jutro przed nami druga część tygodniowego, wiślackiego tryptyku.
Pierwszą udało się wygrać, za co duże brawa dla drużyny. Druga będzie zdecydowanie trudniejsza.
Wieczysta to ekipa najmocniejsza piłkarsko w tej lidze.
Cecherz ma zasadniczo rację mówiąc, że dysponuje lepszymi piłkarzami niż Wisła - każda formacja w zestawieniu 1:1 to przewaga Czystej, o ławce rezerwowych nie wspominając, bo tutaj jest wręcz przepaść.
Nawet ten nowy napastnik na F jest aktualnie w lepszej dyspozycji niż Rodado.
Pytanie czy to przełoży się na boisko, bo wiadomo że to nie zawsze tak działa. Mam nadzieję że nie i Wiśle uda się ugrać 1 punkt, choć będzie to bardzo trudne.
Piszecie tutaj w większości, że Wieczysta musi zagrać otwarcie, ofensywnie, bo w obronie jest słabsza.
Moim zdaniem to nieprawda, co pokazał chociażby ich mecz w Niepołomicach, gdzie zagrali bardzo szczelnie w tyłach i wykorzystali jedną z nielicznych okazji na bramkę. Bardzo podobny scenariusz do naszego meczu z Bytomiem.

Atuty Wisły w starciu z Czystą? W zasadzie chyba wyłącznie własne boisko i doping kibiców, bo czysto piłkarsko to faworytem nie jesteśmy. Dodatkowo oni z wypłatami na kontach, czego nie da się powiedzieć o naszych.
Spodziewam się piłkarskich szachów gdzie zadecyduje skuteczność. Remis będzie sukcesem, przy okazji brak kontuzji mile widziany.
Ale realnie to najprawdopodobniej Wieczysta wygra - nie chce mi się wierzyć, żeby nasza defensywa nie odwaliła jakiegoś numeru w trzecim kolejnym meczu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Szewa
Member

Od: 12.2018

Stary 01.10.2025, 12:38
Liczę że niezła organizacja gry i spokój w obroznie w meczu z Polonią nie były jednorazowym wyskokiem. Jak uda nam się być konsekwentnymi i nie popełniać błędów w obronie, to jestem nawet optymistą. Remis będzie już całkiem pozytywnym rezultatem, da nam 4 i 5 punktów przewagi nad kolejnymi zespołami w tabeli
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.10.2025, 14:17
Markus napisał(a):Wyświetl post
uważam mimo wszystko że Cecherz jest ogarniety, i że wymysł Kwietnia aby go wymienić na dobiegającego kresu żywota Smude opóźniła marsz po awans conajmniej o rok
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.10.2025, 15:14
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
uważam mimo wszystko że Cecherz jest ogarniety, i że wymysł Kwietnia aby go wymienić na dobiegającego kresu żywota Smude opóźniła marsz po awans conajmniej o rok
To bardzo słaby trener. Gdyby Kwiecień od razu postawił na jakiegoś naprawdę dobrego szkoleniowca niekoniecznie z Polski, mógłby tylko na tym zyskać, a Wieczysta uniknęłaby wielu problemów, które napotkała.

Oni są tu gdzie są za sprawą pieniędzy Kwietnia, a nie warsztatu Cecherza.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2025, 15:20
Przecież Cecherza nie będzie w Wieczystej przy pierwszej, nadarzającej się okazji. Chłop doskonale wie, że siedzi na beczce prochu.

Przyjdą 3-4 słabsze mecze, WK się znudzi i przyjdzie ktoś z ekstraklasowej karuzeli.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.10.2025, 20:16
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Atuty Wisły w starciu z Czystą? W zasadzie chyba wyłącznie własne boisko i doping kibiców, bo czysto piłkarsko to faworytem nie jesteśmy. Dodatkowo oni z wypłatami na kontach, czego nie da się powiedzieć o naszych.
Spodziewam się piłkarskich szachów gdzie zadecyduje skuteczność. Remis będzie sukcesem, przy okazji brak kontuzji mile widziany.
Ale realnie to najprawdopodobniej Wieczysta wygra - nie chce mi się wierzyć, żeby nasza defensywa nie odwaliła jakiegoś numeru w trzecim kolejnym meczu.
Faworytem nie jest też Wieczysta, która z całą pewnością nie jest piłkarsko lepsza od Wisły. Owszem, każdy wynik jest możliwy, ale już nie przesadzajmy z tym umniejszaniem siebie w kontekście Wieczystej. Wieczysta, w żadnym elemencie gry nie jest lepsza od Wisły, również w defensywie. Może ma trochę groźniejsze stałe fragmenty.

Czy Wieczysta w ogóle umie grać piłkarskie szachy to nie wiem. Dlatego ciężko mi przewidzieć przebieg tego meczu. Mecz jest absolutnie do wygrania, jak z każdym innym rywalem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2025, 21:14
Jest tu kilku zakochanych w Kwietniu i czego by chłop nie odstawił to zawsze jest lepsze . Wieczysta to zbieranina może kiedyś niezłych grajków, ale żaden niezły grajek z ambicją nie pójdzie do osiedlowego klubu, chyba że odcinać kupony. Wychwalanie potencjału tak stworzonej drużyny trąci kabaretem. Jak im pójdzie to może zremisują, a jak nie to dostaną łomot i tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.10.2025, 00:17
Mecz odbedzie się bez varu.. Gratulacje dla osoby, która podjęła taka decyzję, mecz na szczycie, który może decydować o awansie
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.10.2025, 00:55
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Jutro przed nami druga część tygodniowego, wiślackiego tryptyku.
Pierwszą udało się wygrać, za co duże brawa dla drużyny. Druga będzie zdecydowanie trudniejsza.
Wieczysta to ekipa najmocniejsza piłkarsko w tej lidze. (...)
Do meczu z nami Polonia Bytom była na 3 miejscu, a Wieczysta na 4.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.10.2025, 06:19
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Mecz odbedzie się bez varu.. Gratulacje dla osoby, która podjęła taka decyzję, mecz na szczycie, który może decydować o awansie
Skąd taka informacja?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.10.2025, 07:44
Klub nie podał kto bedzie na varze, ale to bylaby nie lada kompromitacja gdyby go nie było. Wątpię w to. Majac 3 spotkania w Krk pod rzad nawet sprzetu nie musza transportowac do Warszawy.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2025, 08:51
Nie przesadzajmy z Wieczystą, to zdecydowanie pod wieloma względami najwygodniejszy dla nas przeciwnik. Obawiać to się możemy Puszczy.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 02.10.2025, 10:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jest tu kilku zakochanych w Kwietniu i czego by chłop nie odstawił to zawsze jest lepsze . Wieczysta to zbieranina może kiedyś niezłych grajków, ale żaden niezły grajek z ambicją nie pójdzie do osiedlowego klubu, chyba że odcinać kupony. Wychwalanie potencjału tak stworzonej drużyny trąci kabaretem.
Niestety ale po raz kolejny pokazujesz kompleksy.
Z czego to wynika?
Ja kibicuję Wiśle Kraków i tak w zasadzie jest mi obojętne kto jest jej właścicielem.
Pod jednym warunkiem...
Ze sprawy klubu toczą się dobrze.

Jak się obecnie toczą sprawy ?
Owszem, jesteśmy liderem ale jak popatrzymy nieco szerzej to zbyt różowo to nie wygląda.
Dlatego już od dłuższego czasu straciłem wiarę w Prezeska.

Rozumiem, że ciebie, jako wielbiciela tegoż Prezeska, muszą te działania WK, delikatnie mówiąc, wprawiać w zakłopotanie.
I stąd pojawiają się kompleksy, czego wyrazem są te ironie czy sarkazmy ( skądinąd mało lotne).

A mój pogląd jest prosty.
WK mógł wejść w Wislę i zostać nowym Cupiałem.
Jego pieniądze pracowałyby teraz właśnie dla Wisły, z realną perspektywą osiągnięcia dużych sukcesów w krótkim czasie.
Niestety ale Prezesek postawił wyżej swoje ego i prywatę nad interes klubu.
A u mnie, no cóż, pozostał tylko z tego powodu żal za zmarnowaną szansą.
I tyle.
A los Wieczystej jest mi obojętny.

Ale Ty możesz dalej być optymistą.
Są podstawy, bo przecie mamy Moora

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak im pójdzie to może zremisują, a jak nie to dostaną łomot i tyle.
Tu mamy pełną zgodę.
Bardzo będę rad jak Wisła spuści im dziś wpie...l
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.10.2025, 10:24
Dawno 0:0 nie było
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.10.2025, 11:44
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
A to nie jest spowodowane tym że wozy pojadę na ligę konferencji ?
5 meczów jest dzisiaj w Polsce rozgrywanych
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.10.2025, 11:53
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
A to nie jest spowodowane tym że wozy pojadę na ligę konferencji ?
5 meczów jest dzisiaj w Polsce rozgrywanych
Var u nas ogarnia 8 spotkań jednego dnia w Polsce.

Poza tym ten system na mecze powinien dostarczac organizator rozgrywek, ale ja tam sie nei znam
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.10.2025 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.10.2025, 18:03
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale po raz kolejny pokazujesz kompleksy.
Z czego to wynika?
Ja kibicuję Wiśle Kraków i tak w zasadzie jest mi obojętne kto jest jej właścicielem.
Pod jednym warunkiem...
Ze sprawy klubu toczą się dobrze.

Jak się obecnie toczą sprawy ?
Owszem, jesteśmy liderem ale jak popatrzymy nieco szerzej to zbyt różowo to nie wygląda.
Dlatego już od dłuższego czasu straciłem wiarę w Prezeska.

Rozumiem, że ciebie, jako wielbiciela tegoż Prezeska, muszą te działania WK, delikatnie mówiąc, wprawiać w zakłopotanie.
I stąd pojawiają się kompleksy, czego wyrazem są te ironie czy sarkazmy ( skądinąd mało lotne).

A mój pogląd jest prosty.
WK mógł wejść w Wislę i zostać nowym Cupiałem.
Jego pieniądze pracowałyby teraz właśnie dla Wisły, z realną perspektywą osiągnięcia dużych sukcesów w krótkim czasie.
Niestety ale Prezesek postawił wyżej swoje ego i prywatę nad interes klubu.
A u mnie, no cóż, pozostał tylko z tego powodu żal za zmarnowaną szansą.
I tyle.
A los Wieczystej jest mi obojętny.

Ale Ty możesz dalej być optymistą.
Są podstawy, bo przecie mamy Moora

Tu mamy pełną zgodę.
Bardzo będę rad jak Wisła spuści im dziś wpie...l
Ja pokazuję kompleksy? Bo piszę jaka jest prawda? Jeżeli ktoś ma kompleksy to wszyscy Ci którzy patrzą na Kwietnia i jego "projekt"polegający na przepalaniu kasy z nadzieją, że może się uda. Jak na wizjonerskie podejście . Kabaret.

Kwiecień mógł pomóc Wiśle kiedy naprawdę tego potrzebowała czyli w trakcie akcji ratunkowej, wymiękł i tyle. Teraz kiedy klub po latach jest poukładany, biedny jak na swój potencjał ale poukładany nagle wyraził zainteresowanie i wszyscy mają bić pokłony bo ma kasę zarobioną na handlu lekami. Kabaret.

Niech sobie dalej kupuje i opłaca Brleka, Carlitosa, niech awansuje do Ekstraklasy z osiedlowym klubem. Bardzo mu kibicuję, ale po latach tylu go będzie pamiętać co prezesa Miliardera Pniewy.

Dlatego nie pisz mi o kompleksach bo to kabaret.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2025, 18:29
Cisnęliśmy, to debile musieli fajerwerki odpalić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2025, 19:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nic nie poradzisz.
Oni są najważniejsi
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.10.2025, 19:05
Jak się nie wykorzystuje swoich okazji to się to później tak kończy.

Duarte - którego ogólnie bardzo cenię, od jakichś 3-4 spotkań jest zupełnie bez formy.

Duda - który ostatnio grał jak profesor, dziś elektryczny jak nigdy.

Jedynie Kuziemka na swoim równym wysokim poziomie. No i Erthaler wziął się za siebie po dwóch - trzech słabszych meczach.

Tak czy siak nie zasłużyliśmy, aby schodzić na przerwę przy takim wyniku.

Tu powinno być z 2:1 dla nas, ale ostatnio wracamy do naszej nieskuteczności z poprzedniego sezonu.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.10.2025, 19:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tradycyjnie skandaliczne zachowanie niektórych kibiców, którym tylko pomagają rywalom.
(...)
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2025, 19:06
Duda u nas najgorszy na boisku, do zmiany. Pytanie do trenera - czemu Kacper kryje wysokiego napastnika Wieczystej? To nie pierwszy raz.

Nie wykorzystujemy sytuacji które sobie tworzymy, stąd wynik. Przy wysokiej skuteczności mogło być 1:4 do przerwy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2025, 19:09
Duda gra akurat dobrze.
Ustawienie go w naszym polu karnym to chyba jednak pomysł Jopa?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.10.2025, 19:09
Tu jeszcze będą okazję, widać, że Wieczysta nie za bardzo umie i chce się bronić. Ten mecz jeszcze się może rozkręcić. Trzymam kciuki, żeby rozkręcił się dla nas.

Nie no Kacper miał dużo start dziś i niechlujnych zagrań do przodu, zagrał słabiej niż zwykł przyzwyczaić. Nie ma o czym gadać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów