The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2025, 20:02
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kto by to sprawdzał ile tych dzieciaków trenuje . Zaraz by się pojawiły papierowe drużyny. Idea słuszna ale trudna do weryfikacji. Procent przychodów własnych jest bardziej przejrzysty. A ew finansowanie przez samorząd sportu dzieci i młodzieży to osobny temat.
Ja tylko napisalem ogolne ramy. Jesli by usiasc i napisac obywatelski projekt ustawy to jestem pewien, ze panstwo ma mozliwosci i narzedzia sprawdzenia obecnosci. Nie bylaby to pierwsza sytuacja gdzie panstwo za cos placi prywatnej firmie na podstawie ilosci partycypacji.

Z reszta, mozna by w ustawie wpisac - "Instytucja przylapana na oszustwie jest na okres nie krotszy niz 3 lata wykluczona z poboru srodkow publicznych a zarzad odpowiada karnie za defraudacje publicznych pieniedzy". Zaden samorzad, miasto, wojewodztwo czy SSP nie moglaby przelac na konto tej instytucji jakichkolwiek pieniedzy.

Koniec koncow chodzi mi o to, ze pozytkowanie publicznych pieniedzy jest w tym momencie totalnie nienormalne i zwrot dla spoleczenstwa jest zaden. To zwykle przepalanie pieniedzy, ktore nie przynosi absolutnie zadnych korzysci dla spolecznosci, ktora za to placi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów