The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2025, 10:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Napisz jeszcze że Wisła prezeska utrzymuje, to będziesz bardziej trendy

A co do Wieczystej to wygrała aż 2:0. Każdy kto widział mecz wie o co chodzi.
Wieczysta w dotychczasowych 5 wygranych wg mnie dwa razy sie prześlizgnęła - z Pogonia Siedlce u siebie i z Puszcza na wyjeździe.

Remisy z Łęczna i Śląskiem - tu z gry powinny być porażki, ale wyniki w miarę sprawiedliwe.

My z kolei obiektywnie z Pogonia Grodzisk - powinnismy zremisować, z Odrą pewnie wygrać, ale rywal tez mial swoje sytuacje.

Nasza pozycja jest raczej miarodajna, obecna Wieczystej troche powyżej tego co pokazywało boisko.

Jednak juz za 2 tygodnie moze byc kompletnie inaczej, bo ciężko nie oczekiwać że Wieczysta będzie silniejsza gdy chociaż troche nowi zawodnicy się zgraja.

Mecz z nami będzie na pewno fajny do ogladania i otwartym. WK raczej nie pozwoli na takie kabarety jakie odstawiala chociażby Odra.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 18.09.2025, 10:47
Po Jopie byłby najpewniej protegowany jk czyli siewierski czy jak mu tam.
To na pewno fachowiec najwyższej klasy i do tego znajomy co jak wiadomo jest równie ważne.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.09.2025, 11:09
Drozd niczym Zaskroniec i niegdyś Sobol. Co to za wygrane czy robienie awansu po brzydkiej grze? Każdy głupek tak potrafi i każdy bieda klub. Jak wygrywać to tylko pięknie, majestatycznie, bo to jest honorowe.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2025, 11:10
Siwierski nie ma uefa pro, nie mogłoby trenowac Wisly dluzej niz tymczasowo do konca rundy.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.09.2025, 12:26
Od czego jest Kmiecik jak nie od świecenia swoją licencją...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2025, 12:47
Nie ośmieszajmy się. Poza tym nie sądzę że Kmiecik odnawia licencje co 3 lata, raczej ma nieaktualną.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.09.2025, 20:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wieczysta w dotychczasowych 5 wygranych wg mnie dwa razy sie prześlizgnęła - z Pogonia Siedlce u siebie i z Puszcza na wyjeździe.

Remisy z Łęczna i Śląskiem - tu z gry powinny być porażki, ale wyniki w miarę sprawiedliwe.

My z kolei obiektywnie z Pogonia Grodzisk - powinnismy zremisować, z Odrą pewnie wygrać, ale rywal tez mial swoje sytuacje.

Nasza pozycja jest raczej miarodajna, obecna Wieczystej troche powyżej tego co pokazywało boisko.

Jednak juz za 2 tygodnie moze byc kompletnie inaczej, bo ciężko nie oczekiwać że Wieczysta będzie silniejsza gdy chociaż troche nowi zawodnicy się zgraja.

Mecz z nami będzie na pewno fajny do ogladania i otwartym. WK raczej nie pozwoli na takie kabarety jakie odstawiala chociażby Odra.
Mnie chodziło o to, że grając jednego więcej dawali się robić jak dzieci. A jednej wydaje się prawidłowej bramki dla Stali z sobie tylko wiadomego powodu nie uznał sędzia. Tak jak nam sędziowie robią pod górkę tak zaczynają Wieczystą ciągnąć za uszy. Zobaczymy co będzie dalej.

doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Drozd, majaczysz jak zazwyczaj.
Oglądałem to, powinni wygrać wyżej. Strzały 16-4, celne 6-1.
Czerwona kartka dla stali pochopna moim zdaniem.
Zamiast czepiać się W powróćmy do gry z pierwszych kolejek.
Czerwień pochopna, bramka dla Stali nieuznana, ale powinni wygrać wyżej...

Może gdyby sędzia jeszcze jednego z Mielca wyrzucił

Jeżeli sędziowie nie będą promować bandyterki boiskowej przeciwko nam to powrócimy do gry z pierwszych kolejek. Jeżeli dalej będą gwizdać naszym każde dotknięcie przeciwnika, a przeciwnikom nic to będzie kłopot.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.09.2025 o godz. 20:18.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.09.2025, 11:10

Z GKS Tychy też mógł być spokojnie remis.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2025, 11:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z GKS Tychy też mógł być spokojnie remis.
Z gry miałeś xG 0,55 vs 1.82, już dużo bardziej należała nam sie strata punktów przy wiosennej wygranej 2-0
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.09.2025, 12:52
Z gry miałeś xG 0,55 vs 1.82, już dużo bardziej należała nam sie strata punktów przy wiosennej wygranej 2-0
xG to nie jest wskaźnik który przekłada się na wynik meczu. Pozwala co najwyżej ocenić kreację i skuteczność.

Na przykład u nas Broda wpuszcza piłki z dużej odległości bo notorycznie źle się ustawia, do tego ma słabe refleks i zasięg. To jest niskie xG, ale u nas co w światło to w bramce.

Z tego co pamiętam z meczu z Tychami to było na styk. Piszę o tym nie po to żeby nam umniejszać tylko być uczciwym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.09.2025 o godz. 12:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2025, 13:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
xG to nie jest wskaźnik który przekłada się na wynik meczu. Pozwala co najwyżej ocenić kreację i skuteczność.
No i ta kreacja po stronie Tychów była marna. Dobrze wygladali do 30 metra, przy czym Wisla potrafila to spokotkanie rozegrać po swojemu.

Gdyby nie bledy Brody (jak słusznie wspomniales) to mecz skoczyłby sie 3-1 dla nas.

W pilce chodzi o to by sobie sytuacje stwarzac i wykorzystywać. Tychy nie stwarzaly sytuacji = nie należał im sie nawet punkt.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.09.2025, 20:17
No i ta kreacja po stronie Tychów była marna. Dobrze wygladali do 30 metra, przy czym Wisla potrafila to spokotkanie rozegrać po swojemu.

Gdyby nie bledy Brody (jak słusznie wspomniales) to mecz skoczyłby sie 3-1 dla nas.

W pilce chodzi o to by sobie sytuacje stwarzac i wykorzystywać. Tychy nie stwarzaly sytuacji = nie należał im sie nawet punkt.
Jak się ma marnego bramkarza i dziurawą obronę to przeciwnik nie musi wiele kreować, bo sam mu stworzysz sytuacje. To działa w obie strony, piłka nożna to zarówno kreacja jak i obrona.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.09.2025, 07:52
Widzę, że nikt nie komentuje pijackiego szału Jarusia z przedwczoraj na TT. Może po prostu poziom kompromitacji w mediach jaką odstawia PREZES klubu piłkarskiego tak bardzo nam(Wam) spowszedniał, że przyjmuje się go z obojętnością?
Sorry, ale nie wyobrażam sobie jakiegokolwiek PREZESA klubu (i tu wpisz dowolne nazwisko Drożdż, Świerczewski, Rydz, Deptuła...) prezentującego taki poziom żenady jak "przestań .......ić", "chuja rozumiesz" itd

Dno.

Natomiast jednego tekstu debilowi nie wybaczę:

"jedna moja decyzja i zaczniemy od 5 ligi"

Jarunio CH.UJ CI W DU.PĘ

Wypierdalaj szkodniku.

(brawoszefy mogą hejtować)
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.09.2025, 08:02
Wybuch w kierunku Kazały potwierdza to, co zostało powiedziane już setki razy i chyba nie ma sensu wałkowanie tego po raz kolejny.
Krótki lont, alko, mało odpoczynku i masz mieszankę wybuchową, która oczywiście nie usprawiedliwia takiego zachowania.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.09.2025, 08:07
Jareczek nie położy klubu z prostej przyczyny - wpompował mnóstwo kasy.
Umarzać pożyczek nie chce, więc kasa jest do zwrotu. Dlatego liczy na inwestora, który to przejmie i go spłaci.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.09.2025, 08:08
Pulpet napisał(a):Wyświetl post

Jarunio CH.UJ CI W DU.PĘ

Wypierdalaj szkodniku.
Masz 100% racji.
Nie chce mi się nawet poruszać faktu, jak bardzo zwykli kibice utrzymują Wisłę, a ten atencjusz stawia się w roli boga.
Szkodnik do kwadratu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.09.2025, 08:27
Zaskroniec musi się bardzo postarać żeby ludzi zaskoczyć. Pijackie wyzywanie na x już wrażenia nie robi. Generalnie mały człowiek to jest i tyle.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 22.09.2025, 08:36
Widzę, że nikt nie komentuje pijackiego szału Jarusia z przedwczoraj na TT. Może po prostu poziom kompromitacji w mediach jaką odstawia PREZES klubu piłkarskiego tak bardzo nam(Wam) spowszedniał, że przyjmuje się go z obojętnością?
Sorry, ale nie wyobrażam sobie jakiegokolwiek PREZESA klubu (i tu wpisz dowolne nazwisko Drożdż, Świerczewski, Rydz, Deptuła...) prezentującego taki poziom żenady jak "przestań .......ić", "chuja rozumiesz" itd

Dno.

Jarunio CH.UJ CI W DU.PĘ

Wypierdalaj szkodniku.

(brawoszefy mogą hejtować)
Miałem przez jakiś czas konto na x między innymi żeby być na bieżąco z komunikacją jk i w ogóle. Ale moim zdaniem ogólnie jest tam taki ściek, że szybko stwierdziłem, że to nie dla mnie. A na jk i jego popisy szkoda czasu i uwagi.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.09.2025, 08:48
Ależ on by wymiatał między tymi patusami z Fame MMA czy Prime...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.09.2025, 10:23
Bingo. Alkotwitty Królewskiego są bardzo 2023.
Wczoraj przewidziałem że będzie grubo na X wieczorem i umówmy się - jeżeli jesteś zdziwiony to znaczy że do tej pory nie uważałeś.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.09.2025, 10:29
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ależ on by wymiatał między tymi patusami z Fame MMA czy Prime...
W sumie jakby w to wszedł to przynajmniej niezły pieniądz dla klubu by wpadł.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 22.09.2025, 12:05
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jareczek nie położy klubu z prostej przyczyny - wpompował mnóstwo kasy.
Umarzać pożyczek nie chce, więc kasa jest do zwrotu. Dlatego liczy na inwestora, który to przejmie i go spłaci.
Generalnie tak.
Ale wcześniej może dogonić go zwyczajna rzeczywistość.
Za jego rządów jedziemy na zasadzie piekła nie ma.
3 sezony ze stratą kilkanaście milionów za sezon.
W pewnym momencie ciężar długów po prostu przytłacza.
I prezes spółki, aby uniknąć odpowiedzialności osobistej, musi po prostu złożyć wniosek o upadłość.
Czy chce czy nie chce.

I tak odbieram ten jego wpis, że jedna decyzja i jest 5 liga...
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 22.09.2025, 12:17
Jeszcze jeden "ciekawy" wpis Prezeska.
Że ryzykuje całe swoje życie aby ten klub uratować.
Hehe.

No cóż.
Gospodarka za komuny też bohatersko walczyła z trudnościami ... które sama spowodowała.
Wypisz wymaluj, ta sama para kaloszy.

Najlepsza rada dla Prezeska.
Oddaj ten klub, komuś kto ma pieniądze.
Oddaj bez żadnych oczekiwań finansowych.
Porządziłeś sobie "na bogato" przez te 3 lata.
Wylansowałeś się.
Z nołnejma na "wielkiego" Prezeska.

Ale teraz basta!

Oddaj i zniknij.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.09.2025, 12:31
Dziękujemy Prezesie Królewski. Jest Pan wspanialym czlowiekiem
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 22.09.2025, 14:08
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Dziękujemy Prezesie Królewski. Jest Pan wspanialym czlowiekiem
.... szczególnie za to , że na trenera przyjął pan Mariusza Jopa
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 22.09.2025, 14:57
Ale widzicie ') potwierdza się to co napisałem.
Komentujecie, że przecież wszyscy znamy odpały Jarusiai że przecież nikogo to już nie dziwi.

Exactly... Wpadliśmy w fazę zobojętnienia na kompromitujący poziom zachowania kogoś, kto powinien jakiś poziom trzymać.
To nie jest normalna reakcja panowie na prostactwo a my (Wy, raczej) rozkładamy ręce i mówimy: nie znasz go? Nie wiesz jaki jest?
To jest rodzaj przyzwolenia.
Ja nie jestem za zniżaniem się do poziomu wulgaryzmów przeciw Jarusiowi z młyna, czy straszenia wpierdzielem, ale naprawdę to trzeba podnosić i piętnować, bo odbija się czkawką na naszym klubie.

"Jedna decyzja i zaczynamy od 5 ligi" .... Ehhh... Chłopcze w za krótkiej bluzce no to decyduj i spierdalaj a jak nie to nie strasz boś komiczny jak słusznie przywołani w poście wyżej patole z fame MMA
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2025, 19:40
Najlepiej co tydzień wklejać te jego wybuchy i posypywać głowy popiołem . A jak długo nic nie napisze głupiego to zwyzywać go od padalców w nadziei że się odpali i rzuci jakimś mięsem To jest bardzo pozytywne dla klubu.

A co do rzeczywistości, większość corocznego manka z własnej kasy wyrównuje Królewski i jak przestanie to 4 liga. Chyba, że będziemy walczyć o awans rezerwami.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.09.2025, 19:51
Nikt mu pistoletu do głowy nie przystawia, stąd też płaczki o to, że musi dorzucać kasę są co najmniej nie na miejscu.
Sam wziął na siebie taką odpowiedzialność.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 22.09.2025, 20:09
Ale widzicie ') potwierdza się to co napisałem.
Komentujecie, że przecież wszyscy znamy odpały Jarusiai że przecież nikogo to już nie dziwi.

Exactly... Wpadliśmy w fazę zobojętnienia na kompromitujący poziom zachowania kogoś, kto powinien jakiś poziom trzymać.
To nie jest normalna reakcja panowie na prostactwo a my (Wy, raczej) rozkładamy ręce i mówimy: nie znasz go? Nie wiesz jaki jest?
To jest rodzaj przyzwolenia.
Ja nie jestem za zniżaniem się do poziomu wulgaryzmów przeciw Jarusiowi z młyna, czy straszenia wpierdzielem, ale naprawdę to trzeba podnosić i piętnować, bo odbija się czkawką na naszym klubie.

"Jedna decyzja i zaczynamy od 5 ligi" .... Ehhh... Chłopcze w za krótkiej bluzce no to decyduj i spierdalaj a jak nie to nie strasz boś komiczny jak słusznie przywołani w poście wyżej patole z fame MMA
A dla mnie normalna reakcja na jk i jego zachowania to mieć go w d.upie. On się żywi emocjami i niedobrą energią, którą wzbudza swoimi wybrykami. Moją się nie będzie żywił. Co więcej gdyby każdy tak powiedział i zrobił to moim zdaniem szybko by się to skończyło.
Ale jak ktoś woli tak się bawić z królewskim co oczywiście nigdy do niczego pozytywnego nie doprowadzi (co widać od lat) to jego wola.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2025, 20:15
Wziął i dzięki temu dalej walczymy, klub się rozwija i przy awansie nie będziemy kopciuszkiem. A mimo to stadko hejterów tylko czeka żeby się do niego przysrać o byle co. Powinien takich olać ciepłym moczem, zamiast wdawać się w dyskusje. Bo potem ci co najbardziej bluzgają są święcie oburzeni, że preziowi popuściły lejce. Za pierwszym razem może to był njus, ale teraz? Pfff...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów