The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2025, 15:54
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Efekt działania marketingu
Czarne koszulki jako trzeci komplet mogą być, ale nasz wyjazdowy sektor wygląda jak stypa kominiarzy i to jest moim zdaniem kompromitacja biorąc pod uwagę klubowe barwy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.08.2025, 15:54
Pan Gwiazdor Angel Rodado
Pan Piłkarz Jakub Krzyżanowski
Pan Piłkarz Kacper Duda

W temacie Macieja Kuziemki polecam studio po meczu na TVP.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.08.2025, 15:57
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czarne koszulki jako trzeci komplet mogą być, ale nasz wyjazdowy sektor wygląda jak stypa kominiarzy i to jest moim zdaniem kompromitacja biorąc pod uwagę klubowe barwy.
Też mam mieszane uczucia, bo w Krakowie powinniśmy grać na czerwono.
Ale mecz wygrany więc aż tak bardzo płakać nie będę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 24.08.2025, 16:04
Miazga.

Tak pięknego wejścia w sezon się nie spodziewałem. Ręce aż same się składają do oklasków. Co by tu jeszcze napisać? Oby tak dalej.

Naszła mnie teraz taka refleksja, co by było w tamtym sezonie, gdyby nie te nieszczęsne europejskie puchary. To była chyba główna przyczyna fatalnej inauguracji, czego konsekwencją było zwolnienie Moskala. Morał z tego taki, żeby sobie odpuścić Puchar Polski, przynajmniej w tym sezonie, bo chyba niestety wciąż nie mamy kadry do gry na kilku frontach.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2025, 16:15
Wynik oczywiście wspaniały, Śląsk zdeklasowany, bardzo dobra gra w zasadzie całej drużyny.

Ale inna rzecz wydarzyła się w tym meczu. To magiczne przyjęcie piłki Dudy. Wywołało u mnie po prostu uśmiech na twarzy. Takiego przyjęcia nie może wykonać przeciętny, I-ligowy kołek, ba, nawet w Ekstraklasie większość piłkarzy miałaby z tym problem.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.08.2025, 16:20
Znów wspaniałe popołudnie i mecz jak marzenie.
Oby w piątek piękna seria była kontynuowana.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.08.2025, 16:20
Takich magicznych przyjęć to było chyba z 3.
Na pewno Duda, na pewno Kuziemka.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.08.2025, 16:26
Pan Trener Mariusz Jop zbudował walec.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.08.2025, 17:15
Miałem obawy jak zobaczyłem, że Kutwa nie zagra
Ale Grujcic się nam ładnie przedstawił, dużo szybszy niż Biedrzycki, świetne przerzuty, podania, doskonaly wyblok przy bramce Biedrzyckiego
Śląsk nie był w stanie wykreować nawet jednej sytuacji, zupełnie nic
Krzyżanowski co to jest za potencjał motoryczny, siłą , szybkość, wydolność , Guercio zmiażdżył, Kozak w ofensywie nie zrobił nic przy nim
Najlepszy jego występ
W ogóle wszystkich można chwalić bez wyjątku (no dobra z jednym ale po jego wejściach nikt już niczego nie oczekuje)
No może też Duarte mógł lepsze decyzje podejmować
Nikaj się nawet zdążył pokazać, Julian z Juliusem znowu top, wygląda na to że w tym okienku trafiliśmy transferowe bingo
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 24.08.2025, 17:15
Dziś takie meczycho, że Krzyżanowski nawet w obronie bliski perfekcji, Sukiennicki napędzał akcje szybko i celnie rozdzielając piłki a "deficyt" Nikaj kończy mecz z bramką po bardzo dobrym zachowaniu w polu karnym. O głównych aktorach całego przedstawienia nawet nie ma co pisać - koncert.

Wisła tą ligę rozjebie do przerwy zimowej, gra wygląda na zespół z górnej części ekstraklasy. Najlepsze, że jak się uda wygrać następny mecz z Legnicą to potem zaczyna się się wręcz autostrada w drugiej połowie rundy.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.08.2025, 17:16
Czy ktoś jeszcze będzie chciał posadzić Krzyżanowskiego na ławce przed kolejnym meczem?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.08.2025, 17:43
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś jeszcze będzie chciał posadzić Krzyżanowskiego na ławce przed kolejnym meczem?
Lista chętnych w początkowych postach tego tematu

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.08.2025, 17:47
Przyjęcie Kacpra Dudy 74 minuta (73:46).
https://x.com/KiQus_/status/1959621657363873793

Przyjęcie Macieja Kuziemki 79 minuta (78:30).
tu retransmisja:
https://sport.tvp.pl/88165340/wisla-...tream-24082025
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.08.2025 o godz. 17:51.

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.08.2025, 17:47
Kolejny perfekcyjny mecz. Wydaje mi się, że dziś Śląsk ani jednego razu nam nie zagroził?

Po pierwsze świetni hiszpanie: Rodado i Carbo. Dziś Rodado wygrał wszystkie pojedynki w ofensywie... Odebrał w pressingu kilka takich piłek, których nie miał prawa odebrać pierwszy pressujący gracz - Śląsk był totalnie stłamszony, jak na nich siadaliśmy, to potrafiliśmy odebrać piłkę nawet w 2-3 sekundy. A Carbo... Czy on popełnił jakiś faul w tych doskokach do rywali? Totalny szef srodka pola.

Po drugie kapitalna gra młodych. Krzyżanowski w ostatnich dwóch spotkaniach grał już dużo lepiej, niż w Tychach, ale dziś znowu zagrał na poziomie MVP kolejki /i wszystko by się udało, gdyby nie ten Hiszpan z punktu pierwszego/. Duda dokłada kolejną asystę i po prostu gra swoje. Aktywność w początkowej fazie budowy akcji, bez efektowności, lecz z maksymalną efektywnością. Igbekeme jest sam sobie winien, bo jestem przekonany o tym, że gdyby nie zrobił sobie dłuższych wakacji, to miałby bliżej pierwszej jedenastki, a gra całego zespołu wyglądałaby podobnie, a teraz James będzie musiał poczekać na swoją szansę. Kuziemka dziś bez liczb, ale za to trzymał równy poziom przez cały mecz.

Po trzecie świetna gra doświadczonych zawodników - Lelieveld z Biedrzyckim pokazali się w obronie i dorzucili G/A. Grujcić pokazał, że ma świetne długie podanie z lewej nogi. Brakuje mu pewności siebie i stąd ta żółta kartka - nie grał jednak przez ponad rok, więc nie może być inaczej. Odrobinę martwią słowa Jopa na temat przemęczenia Ertlthalera, ale został jeszcze jeden mecz do przerwy i Austriak powinien dać radę zagrać z Miedzią. Fred dziś błyszczał odrobinę mniej od reszty zespołu, ale trzeba by się doszukiwać czegoś na siłę, by ocenić jego występ inaczej niż pozytywnie.

W końcu po czwarte - nasi zmiennicy pokazują, że w świetnie funkcjonującej drużynie wszystko przychodzi o wiele łatwiej. A w kolejce do debiutu czekają przecież Giger, Omić i Bozić, od których powinniśmy oczekiwać conajmniej utrzymania poziomu gry... Póki nie ma kontuzji w zespole, to zawsze będzie ktoś się czuł niezadowolony przesiadując na ławce, ale właśnie tego potrzebujemy, by nawet po zmianach w 60-70min meczu nadal grać tak znakomitym pressingiem, jak do tej pory widzimy w meczach ligowych.

Wydaje mi się, że nie byłoby dzisiejszej Wisły, gdyby nie poprzednie pierwszoligowe niepowodzenia. Misja Hiszpańska była drogą na skróty - próbą szybkiego powrotu do Ekstraklasy, polagającą na zatrudnieniu na szybko w zamyśle klasowych piłkarzy. Początek wiosny z 7-mioma zwycięstwami Wisły Sobolewskiego przedstawiał jak do tej pory najlepszą wersję pierwszoligowej Wisły. Wtedy posypali się Junca z Mulą i nie miał kto ich zastąpić z ławki. Obecna Wisła dominuje w tej lidze jeszcze bardziej niż tamta drużyna.Trzeba nam tylko życzyć zdrowia naszym piłkarzom, a przede wszystkim klubowej Legendzie z numerem 9 na koszulce. Ave Wisła!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.08.2025, 17:51
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Wisła tą ligę rozjebie do przerwy zimowej, gra wygląda na zespół z górnej części ekstraklasy. Najlepsze, że jak się uda wygrać następny mecz z Legnicą to potem zaczyna się się wręcz autostrada w drugiej połowie rundy.
Termalika rok temu zrobiła na jesien bilans 14-3-2

Po tym co sie aktualnie odwala będę zaskoczony jesli skonczymy jesien gorzej niz oni.

Los nam zaczyna oddawac ostatnie ciezkie lata. W koncu
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 24.08.2025, 17:53
Trzeba też dodać, że nasi są w tym sezonie zaskakująco dobrze przygotowani fizycznie, a pamiętajmy o tym, że różnie z tym elementem treningu w ostatnich latach bywało.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.08.2025, 18:01
Smuga napisał(a):Wyświetl post
. Morał z tego taki, żeby sobie odpuścić Puchar Polski, przynajmniej w tym sezonie, bo chyba niestety wciąż nie mamy kadry do gry na kilku frontach.
Jak tak dalej pójdzie to niedługo będziemy mieć taką przewagę nad 3 miejscem, że będziemy mogli odpuszczać ligowe mecze, a nie PP
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.08.2025, 18:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Termalika rok temu zrobiła na jesień bilans 14-3-2

Po tym co się aktualnie odwala będę zaskoczony jeśli skończymy jesień gorzej niż oni.

Los nam zaczyna oddawać ostatnie ciężkie lata. W końcu
Nie los a ciężka praca trenera i zawodników. Sam w zeszłym roku krytykowałem trenera Jopa za nieudolne prowadzenie drużyny a w tym sezonie gramy koncert. Dojdą Omić Gigier i Bozić i nie będzie stracha wpuścić kogoś z ławki.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 24.08.2025, 18:02
Dla mnie nieoczywisty MotM to Biedrzycki.

Z tyłu jak Pazdan za najlepszych lat, nic przez niego nie przechodziło. Do tego gol na 3:0. Raz tylko niecelnie podał na własnej połowie.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2025, 18:03
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie nieoczywisty MotM to Biedrzycki.

Z tyłu jak Pazdan za najlepszych lat, nic przez niego nie przechodziło. Do tego gol na 3:0. Raz tylko niecelnie podał na własnej połowie.
no i ten niepotrzebny faul w środku pola po którym mógł obejrzeć żółtko. reszta pełna zgoda PAN PIŁKARZ
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.08.2025, 18:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Termalika rok temu zrobiła na jesien bilans 14-3-2

Po tym co sie aktualnie odwala będę zaskoczony jesli skonczymy jesien gorzej niz oni.

Los nam zaczyna oddawac ostatnie ciezkie lata. W koncu
Pod względem goli strzelonych niemal na pewno ich przegonimy.

Szneka napisał(a):Wyświetl post
no i ten niepotrzebny faul w środku pola po którym mógł obejrzeć żółtko. reszta pełna zgoda PAN PIŁKARZ
Moim zdaniem faul był potrzebny żeby ustawić piłkarza Śląska psychologicznie Tak jak w poprzednim meczu danie w zęby skrzydłowemu Znicza po kilku chanskich faulach ich uspokoiło.

Ale Biedrzycki rozgrywa bardzo dobry sezon. Wystarczy żeby nie grał z Urygą
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2025 o godz. 18:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2025, 18:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak poza tematem: dlaczego graliśmy w takich a nie innych barwach?
Przyznaję, ostatnio jestem w rozjazdach, więc coś mogło mi umknąć.
Byłem przyzwyczajony do czerwonych, białych, niebieskich.
Niebieskie sprzedawały się w liczbie czterech sztuk na sezon. Klub więc postanowił podkręcić sprzedaż trzeciego kompletu - który i tak wszyscy mieli w dupie a graliśmy w nim dwa razy w sezonie - i poszedł w coś niekonwencjonalnego. Spodziewam się, że co sezon trzeci komplet będzie taki nazwijmy to „kolekcjonerski”.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.08.2025, 18:49
W zeszłym sezonie Łęczna i Termalica miały po 7 kolejkach bilanse 6-1-0. Ale one w porównaniu do nas przepychały mecze kolanami. Zresztą dla Łęcznej były to jak się potem okazało jedyne zwycięstwa w rundzie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 24.08.2025, 19:14
Dlaczego Nikaj po zdobytej bramce pokazał gest Wielkiej Albanii? Shaqiri i Xhaka zostali za ten gest ukrani na MŚ 2018, wszystkie Albano-Kosowarzy tak mają czy to raczej kwestia poglądaów politycznych?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2025, 19:22
Tu nawet nie chodzi o ładną grę (chociaż i tak jest).
Chodzi o to, że Jop zamontował im wszystkim motorki w d..ach. Biegają dwa razy szybciej od rywali. Nie indywidualnie, ale jako drużyna.
Po prostu - chociaż Śląsk naprawdę dzisiaj grał nieźle - trudno za Wisłą było dzisiaj nadążyć.
Był krótki czas wyczekiwania po bramce Biedrzyckiego, kiedy trochę została zmieniona taktyka i ustawienie.
Wtedy graliśmy trochę wolniej, a potem znowu piłkarze Śląska tylko mogli patrzeć na nasz nieustanny szybki pressing, na szybkie podania, na pazerność na każdą piłkę.
Dobrze poukładane klocki, do których doszła wysoka forma i wydolność fizyczna.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.08.2025, 19:26
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Miazga.

Tak pięknego wejścia w sezon się nie spodziewałem. Ręce aż same się składają do oklasków. Co by tu jeszcze napisać? Oby tak dalej.

Naszła mnie teraz taka refleksja, co by było w tamtym sezonie, gdyby nie te nieszczęsne europejskie puchary. To była chyba główna przyczyna fatalnej inauguracji, czego konsekwencją było zwolnienie Moskala. Morał z tego taki, żeby sobie odpuścić Puchar Polski, przynajmniej w tym sezonie, bo chyba niestety wciąż nie mamy kadry do gry na kilku frontach.
Ale PP to jesienią tylko dodatkowe 2 mecze (meczu z Odrą Bytom Odrzański nie liczę).
Dać odpocząć kluczowym graczom albo wpuścić ich tylko na chwilę, a rezerwowi niech w tych meczach udowadniają, że to oni powinni grać w podstawowej 11.
Poza tj. jedyna szansa żeby w poważnym meczu ewentualnie sprawdzić się na tle jakiejś/jakichś drużyn z ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.08.2025, 19:39
Pamiętajcie jacy zawodnicy siedzieli dzisiaj na ławie i jacy byli poza kadrą.

Kutwa, Coley, Omic, Bozić, Giger Igbepeme iktoś powie że nie mamy kim grać?

Bez jaj.

PP to duża szansa żeby już za rok grać w grupie ligi Konferencji i zacząć spłacać długi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2025, 19:47
Zależy jak się ułoży PP i dalej liga. Jak nie będzie kontuzji wielu, jak będzie praktycznie ciągle punktowanie w lidze to później wręcz będzie można w okolicach PP odpuścić po 1-2 mecze gdy jest mecz pucharowy, a i tak będzie awans z co najmniej top 2.

Wiadomo im więcej pkt się nazbiera jak najszybciej to później się robi sielanka
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2025, 19:54
https://sport.tvp.pl/88511968/betlic...attrick-rodado

Bardzo słuszne spostrzeżenia na tym portalu:

Cytat:
Wisła Kraków gra dziś tak, że futbol wydaje się bardzo prostą grą. Wystarczy, by każdy był tam, gdzie powinien i zrobił to, co do niego należy. Czasem to tylko drobny ruch, który jednak wpływa na przebieg spotkania i odróżnia drużynę, która wygrywa tylko czasem od tej, co rywali rozbija co tydzień. -To z boku faktycznie wygląda na coś bardzo łatwego, ale za tym stoi bardzo ciężka praca całej drużyny - zastrzega Mariusz Jop.
Cytat:
Właśnie szybkość gry to coś (oprócz oczywiście sensacyjnej skuteczności) co odróżnia Wisłę z tego sezonu od tamtej z poprzedniego. - Pracujemy bardzo podobnie jak w tamtym sezonie, ale dołożyliśmy kilka rzeczy jeśli chodzi o trening indywidualny. Gramy szybciej, staramy się ograniczać liczbę kontaktów z piłką w akcjach ofensywnych. To sprawia, że rywale mają mniej czasu, by nas złapać, a my łapiemy dobre "flow" i jest w nas przekonanie, że akcja jeśli nie gola to przyniesie nam inną korzyść
Cytat:
To jest nasz charakter -chcemy być nienasyceni. Chcemy być ciągle głodni kolejnych bramek. Cofnąć się po drugim lub trzecim golu? To nie nasz styl, tym bardziej, że takie zachowanie często źle się kończy. Drużyny skupiające się na obronie nie strzelają tylu goli co my
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2025, 20:01
Piłka jest co do zasady prosta. Trzeba szybko zrobić akcje żeby mieć przewagę, można zrobić kontrę można podać długa piłkę żeby ominąć x metrów boiska i x przeciwników, jak się wyjdzie z akcją 3x3 czy 5x5 i jest dużo wolnego boiska z przodu to wiadomo, że łatwiej dojść do dogodnej pozycji strzeleckiej. Łatwiej nawet strzelić z daleka jak jest 4 piłkarzy w świetle bramki niż jak jest 8. Trzeba mieć różne tempo gry, raz zwolnić, odpocząć, później atakować .

I to jest ciągle gdy trenerem jest Jop. Kombinuje tak jak może. Za innych trenerów rozgrywanie piłki było wolne, tempo jednostajne, z tego wychodziło walenie głową w mur, setki akcji bez sensu, bez efektu i autobus na połowie rywala.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów