The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
longmichal
Junior Member

Od: 02.2022

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2025, 09:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nawet nie ma co tych bzdur komentować. To ten sam koleś który twierdził że "Sapała aktualnie wygrał rywalizację z Carbo".

Krzyżanowskiego "trzeba ogrywać ze słabszymi zespołami" Znaczy - z tymi z którymi od trzech lat tracimy regularnie frajersko punkty przez co nie awansujemy bezpośrednio?

@pepe72 - możesz mi wyjaśnić czemu "musimy" tego frajera "ogrywać"?

Nie mamy kadry na awans, jest ona zapchana pod kurek szrotem i pseudotalentami, a jest w niej bardzo mało piłkarzy na poziomie topu pierwszej ligi. Każda kontuzja oznacza totalną rozsypkę i masowe straty punktów.

Tyle.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 25.07.2025, 09:40
W Wiśle każdy jest do sprzedaży za odpowiednią kwotę, a już pewno do sprzedaży jest młody zawodnik, który nie robi postępów choć ma dobry PR. Co nie znaczy, że trzeba takiego zawodnika obrażać albo nie wolno mu kibicować.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.07.2025, 09:46
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś chce zapłacić za Dudę pół miliona euro to koniecznie trzeba skorzystać z okazji i ogolić frajerów
A mi sie wydaję że dobijemy do miliona i pojdzie. Jeszcze caly sierpien jest na robienie transferow. Kontrakt ma na tyle dlugi, że jak nie teraz to w zimie też będzie dobry moment na transfer.

A KD ewidentnie przebiera nogami do transferu, albo mam tylko takie wrażenie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2025, 09:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A mi sie wydaję że dobijemy do miliona i pojdzie. Jeszcze caly sierpien jest na robienie transferow. Kontrakt ma na tyle dlugi, że jak nie teraz to w zimie też będzie dobry moment na transfer.

Jak się okaże ze dostaniemy za Kacpra prawie 1 mln eur to co poniektóre ojkofoby z forum dostaną zawału

btw
Czas pokaze czy bedą chętni na niego za tą kwotę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2025, 09:52
W poważnym futbolu to sa frytki, a co jak co agencje menagerska załatwił sobie bardzo poważna.

Transfer sie dokona, jak KD będzie na to naciskał. Wtedy na pewno trzeba mocniej powalczyć o Omnicia lub kogokolwiek o podobnym potencjale.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.07.2025, 09:56
Pół bańki za tego miernego grajka, to okazja. Bańka to sci-fi
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2025, 10:04
Witalis napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle każdy jest do sprzedaży za odpowiednią kwotę, a już pewno do sprzedaży jest młody zawodnik, który nie robi postępów choć ma dobry PR. Co nie znaczy, że trzeba takiego zawodnika obrażać albo nie wolno mu kibicować.
Wbrew pozorom ja im kibicuję i marzę o tym żeby nagle zrobili postęp, kupił ich zagraniczny klub w którym nie będą szorować ławy. Naprawdę.

Ale to nie oznacza że przyłączę się do chóru oszołomów robiących piłkarskiego półboga z każdego gówniarza który rozwinął się odrobinę szybciej niż rówieśnicy, zwłaszcza jeśli zatrzymał się w rozwoju gdzieś między trzecią a drugą ligą.

Swoją drogą to sztuczne pompowanie balonika przez przygłupich dziennikarzy i kibiców-oszołomów robi więcej szkody niż nasze braki w strukturach klubu. Wywiad z Krzyżanowskim pokazuje totalną odklejkę i brak rozeznania gdzie tak naprawdę jest. Dużą winę ponosi tu też medialny właściciel stawiający ich na piedestał na którym jeszcze długo nie powinni być stawiani, o ile w ogóle.

Patologia.

Ten milion to było na serio, bo nie jestem pewny czy wyczułem ironię?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2025 o godz. 10:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2025, 10:35

Bez sarkazmu.

Szczególnie jak sie trafi klub taki chocby jak Rakow ktory uwielbia przepalac kase na młodych. Takiego Pieńke kupili teraz za 1.5 mln euro... To jest jakis kosmos patrzac przez pryzmat umiejętności i tego co on faktycznie wniesie do Rakowa.

Mysle ze jakby sie dogadali nawet na 800k + 200k w bonusach to by poszedł gdziekolwiek, chocby do Costamsporu.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2025, 11:48
Lata lecą, a parodyści w klubie wciąż gardzą pieniędzmi za nasz szrot.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2025, 12:00
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Lata lecą, a parodyści w klubie wciąż gardzą pieniędzmi za nasz szrot.
Jeśli dają za ciebie 500 tyś euro - to już szrotem nie jesteś ale przeciętniakiem. Nie gwiazdą, ale przeciętniakiem.

Szrotem to są takie Kisse i inne przychodzace za darmo i odchodzące za darmo. Nie mieszaj tego.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2025, 14:05
500 ty euro w teorii brzmi na super ofertę
Ale
Jeżeli to jest podzielone na 4 raty, częściowo uzależniono od utrzymania GKSu w ekstraklasie, od liczby występów Dudy, bramek etc to się nie ma co podniecać
Jeżeli jednak ktoś daje do ręki za niego 0,5 mln euro to należy chłopaka owinąć w kokardkę, dorzucić zgrzewke wislackiego i odwieźć pod bramę stadionu żeby się nie rozmyślili
Za to można 3 zawodników pierwszego składu opłacić
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2025, 14:15
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
500 ty euro w teorii brzmi na super ofertę
Ale
Jeżeli to jest podzielone na 4 raty, częściowo uzależniono od utrzymania GKSu w ekstraklasie, od liczby występów Dudy, bramek etc to się nie ma co podniecać
Jeżeli jednak ktoś daje do ręki za niego 0,5 mln euro to należy chłopaka owinąć w kokardkę, dorzucić zgrzewke wislackiego i odwieźć pod bramę stadionu żeby się nie rozmyślili
Za to można 3 zawodników pierwszego składu opłacić
Zgadzam się, przy zastrzeżeniu że nie wierzę w taką kwotę.

@Ogryzek - menedżerowie i kluby puszczają tego typu bzdury w przestrzeń publiczną żeby podbić wartość piłkarza.
Dudzie do bycia przeciętniakiem duuużo brakuje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.07.2025, 14:54
Zostały mu dwa lata kontraktu.

Jak w tym sezonie nie będzie u niego przełomu jeśli chodzi o postawę na boisku, czyli przebłyski dobrej gry przykrywane przez człapanie po boisku, to w 2026 trzeba go będzie po prostu sprzedać gdziekolwiek, bo zakładam, że nowego kontraktu nie będzie chciał podpisać.
Nie chodzi tutaj o to, żeby miał 8 bramek i 12 asyst, ale żeby swoją grą nie osłabiał zespołu i wywiązywał się z zadań taktycznych.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 25.07.2025, 16:19
Panowie, całe to medialne poruszenie dot. zainteresowania innych klubów Dudą jest tylko medialnym spiskiem mającym na celu przykryć jego beznadziejną grę i notoryczne zawalanie naszych spotkań. Pewnie JK maczał w tym palce, chcąc go wypromować do Reprezentacji Polski ("weź tam rzuć jakiś artykuł o zainteresowaniu Dudą, a damy Ci cynk przy naszym kolejnym transferze, tylko wiesz, nie przesadź z kwotą, bo na forum tego nie łykną"). Niestety trochę przesadzili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2025, 17:13
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Panowie, całe to medialne poruszenie dot. zainteresowania innych klubów Dudą jest tylko medialnym spiskiem mającym na celu przykryć jego beznadziejną grę i notoryczne zawalanie naszych spotkań. Pewnie JK maczał w tym palce, chcąc go wypromować do Reprezentacji Polski ("weź tam rzuć jakiś artykuł o zainteresowaniu Dudą, a damy Ci cynk przy naszym kolejnym transferze, tylko wiesz, nie przesadź z kwotą, bo na forum tego nie łykną"). Niestety trochę przesadzili.
Nie, po prostu klik jest klik, a frajerów gotowych uwierzyć w dowolną bzdurę jak widać nie brakuje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 25.07.2025, 17:48
Frajer wziąłby za zawodnika wartego kilkaset tysięcy euro kwotę rzędu "20 piłek".

Niestety, w Twoim idealnym świecie może o zawodników typu Kiss i Kiakos zabijają sie kluby i płacą dobry pieniądz. A w rzeczywistości (a już w szczególności w polskiej lidze) kasę zarabia się na sprzedaży potencjału (tak, którego Ty i Tobie podobni nie widzą - w przeciwieństwie do innych polskich klubów, posiadających wszak lepszy scouting od Nas).

Ale można też tak decydować, co jest prawdą, a co nie, by pasowało pod tezę - tego Ci tu nikt nie zabroni
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 25.07.2025, 18:09
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dają za ciebie 500 tyś euro - to już szrotem nie jesteś ale przeciętniakiem. Nie gwiazdą, ale przeciętniakiem.

Szrotem to są takie Kisse i inne przychodzace za darmo i odchodzące za darmo. Nie mieszaj tego.
Duda to mógłby dopiero udowodnić że jest wart tej kasy. W tym momencie to szrot.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 25.07.2025, 18:35
W poważnym futbolu to sa frytki, a co jak co agencje menagerska załatwił sobie bardzo poważna.

Transfer sie dokona, jak KD będzie na to naciskał. Wtedy na pewno trzeba mocniej powalczyć o Omnicia lub kogokolwiek o podobnym potencjale.
Zaiste dla poważnego futbolu to frytki tylko pytanie ile Duda ma wspólnego z poważnym futbolem?
A ile wspólnego z poważnym futbolem /sportem ma GKS, któremu ponoć miasto dorzuciło 29 baniek w 2025, 25 w 2024 (na wszystkie sekcje)? To jak pisze DZ połowa budżetu tego klubu.
Tudzież ile wspólnego z prawdą mają wpisy pana w na x?
Prawdziwie poważny futbol to niestety nie zdecydował się wydać nawet pół porcji frytek na nasz inny talent.
Dla mnie niech KD odejdzie nawet za 10 baniek euro ku chwale swojej i Wisły, z drugiej strony zaskakuje mnie, że ktoś jakoby chciałby zapłacić 500 tys euro plus jakieś bonusy, procenty za gracza poz. 8 albo 10 i żadna inna, który nie potrafi celnie strzelać na bramkę i wiosną był w tym równie słaby jak 2 lata temu, a z trzeciej - na x każdy pierdnąć może co tylko zechce, a za 3 dni ludzie zapomną. A przysługa jest..
Reasumując: jak zawsze- pożyjemy-zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 25.07.2025 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.07.2025, 18:36
Wbrew pozorom ja im kibicuję i marzę o tym żeby nagle zrobili postęp, kupił ich zagraniczny klub w którym nie będą szorować ławy. Naprawdę.

Ale to nie oznacza że przyłączę się do chóru oszołomów robiących piłkarskiego półboga z każdego gówniarza który rozwinął się odrobinę szybciej niż rówieśnicy, zwłaszcza jeśli zatrzymał się w rozwoju gdzieś między trzecią a drugą ligą.

Swoją drogą to sztuczne pompowanie balonika przez przygłupich dziennikarzy i kibiców-oszołomów robi więcej szkody niż nasze braki w strukturach klubu. Wywiad z Krzyżanowskim pokazuje totalną odklejkę i brak rozeznania gdzie tak naprawdę jest. Dużą winę ponosi tu też medialny właściciel stawiający ich na piedestał na którym jeszcze długo nie powinni być stawiani, o ile w ogóle.

Patologia.

Żeby zrobić postęp to muszą trenować i ktoś ogarnięty ze sztabu musi wiedzieć czego szczególnie im brakuje co blokuje postęp i tym się zająć na treningach. Gdyby Kutwa dalej grał w środku pola to byłby dalej wyszydzany, że drewno szrot itd. Kiedy jeszcze za Rude pisałem że byłby dobrym stoperem to kilku osiołków szydziło, że to większe ryzyko bo bliżej bramki. Kiedy pisałem że Mikulec ma papiery bo biega i walczy to była szydera że drugoligowca zaskroniec ściąga na wzmocnienie. Jak pisałem że Zwolak to poważne wzmocnienie to się chciały jasie z SB zakładać że żadnej bramki nie strzeli.

Teraz jest sprawa Krzyżanowskiego, chłop nigdy nie będzie obrońcą, zwłaszcza bocznym. Tylko idiota tego nie rozumie. Nie te gabaryty, nie ta motoryka. To że go odpalili z Włoch nie znaczy że nic już z niego nie będzie tam od razu dostał zadanie naucz się porządnie w rzucić więc trzeba to kontynuować i wystawiać go na skrzydło nie do pierwszego składu ale jako zmiennika na 20 minut co tydzień, dlaczego nie? Tylko z zadaniem i oczekiwaniem w te 20 minut masz 5 razy porządnie w rzucić i rozliczać go z tego. To jest jeszcze szczyl i wszystkiego może się nauczyć. Kosowski jak przychodził do Wisły miał 22 lata. Motorycznie są bardzo podobni jeżeli nie zmarnuje tych dwóch lat to coś może z niego być. jest lewonożny, to też jest atut.

Natomiast prezes musi takiego Dude czy Krzyżana czy Sukiennickiego chwalić w mediach i wieszczyć im reprezentacyjną karierę, ale minutę później powinien już w zaciszu szatni wyjaśnić gówniarzom że to wszystko na wyrost i teraz oczekuje że na boisku potwierdzą swój potencjał. Tak to należy rozumieć jako zobowiązanie a nie gwarancję gry.

Moim zdaniem z trójki Suknia Krzyżanowski Duda to Krzyżanowski ma najlepsze perspektywy.

Patryko napisał(a):Wyświetl post
Zostały mu dwa lata kontraktu.

Jak w tym sezonie nie będzie u niego przełomu jeśli chodzi o postawę na boisku, czyli przebłyski dobrej gry przykrywane przez człapanie po boisku, to w 2026 trzeba go będzie po prostu sprzedać gdziekolwiek, bo zakładam, że nowego kontraktu nie będzie chciał podpisać.
Nie chodzi tutaj o to, żeby miał 8 bramek i 12 asyst, ale żeby swoją grą nie osłabiał zespołu i wywiązywał się z zadań taktycznych.
Do tego jest potrzebna jedna rzecz, bo Duda potrafi zagrać cały mecz bez człapania, mecze PP za Rude najlepszym dowodem, tylko musi się znaleźć ktoś kto to jego człapanie nazwie po imieniu, bo na razie ma samych medialnych klakierów, tak jak kiedyś Biegański. Kiedy w mediach zaczną pisać że Dudazdolny ale leń to własny menago go opi.... i może człapanie się skończy. Inna opcja to ława kiedy Igbepeme wskoczy do składu, a do tego blisko.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.07.2025 o godz. 18:46.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2025, 19:56
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Frajer wziąłby za zawodnika wartego kilkaset tysięcy euro kwotę rzędu "20 piłek".

Niestety, w Twoim idealnym świecie może o zawodników typu Kiss i Kiakos zabijają sie kluby i płacą dobry pieniądz. A w rzeczywistości (a już w szczególności w polskiej lidze) kasę zarabia się na sprzedaży potencjału (tak, którego Ty i Tobie podobni nie widzą - w przeciwieństwie do innych polskich klubów, posiadających wszak lepszy scouting od Nas).

Ale można też tak decydować, co jest prawdą, a co nie, by pasowało pod tezę - tego Ci tu nikt nie zabroni
Wytłumaczę Ci to jak mało lotnemu dziecku - to że Duda jest wart kilkaset tysięcy (albo milionów, a co tam) euro to nie jest rzeczywistość obiektywna, tylko Twoje urojenia.

Nikt za Dudę tyle nie dał. Nikt takiej oferty za niego nie przyjął.

Cała reszta tego co piszesz nie jest warta komentarza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 25.07.2025, 22:56
Jaki koń jest, każdy widzi
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.07.2025, 00:28
Jeśli Duda strzeli zwycięską bramkę, ba da asystę 1 stopnia, wtedy przekonam się do niego. Marzenie ściętej głowy.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2025, 07:34
Na szczęście nie jestem Królewskim, więc nie muszę ze słabych zawodników takich jak Krzyżanowski, Duda czy Sukiennicki robić w mediach solidnych piłkarzy i gwiazdy drużyny ze wspaniałą przyszłością, by później paru naiwnych kibiców mogło te bajeczki kupić i się nimi ekscytować.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.07.2025, 08:54
No nie, nie jesteś Królewskim i nie musisz z tych polskich talentów robić panów piłkarzy ale razem z Królewskim z jakichś patałachów typu Omrani robisz talenty bo w XIV wieku strzelił bramkę w Ligue 1
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2025, 11:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No nie, nie jesteś Królewskim i nie musisz z tych polskich talentów robić panów piłkarzy ale razem z Królewskim z jakichś patałachów typu Omrani robisz talenty bo w XIV wieku strzelił bramkę w Ligue 1
O ponad trzydziestoletnim Omranim per "talent" może mówić tylko spaczona wyobraźnia naczelnego hejterka forum i przekonywać, że ktoś o nim jako o talencie myślal.

To jest jeszcze bardziej zabawne niż nazywanie przez hejterka Jaroo Rodado zwykłym, beznadziejnym szrotem - jemu też uwielbiał ubliżać. Podobnie jak wielu innym obcokrajowcom, a zwłaszcza Hiszpanom, potrafiącym najczęściej o wiele więcej niż taki Krzyżanowski czy Sukiennicki.

Paralityków to te nasze krajowe wunderkindy najlepiej same z siebie robią jakże błyskotliwą grą i nikt im nie musi w tym pomagać.

Jeśli ktoś stawia ich na jednej płaszczyźnie z takim Rodado i innymi zawodnikami, którzy w Wiśle się sprawdzili po prostu ma coś z głową.

A Omrani znalazł się tu tylko dlatego, że Królewskiemu skończyły się pieniądze i miał swoje idiotyczne wizje zastępowania sztuczną inteligencją Dyrektora Sportowego z kontaktami.
Ostatnio edytowane przez Markus : 26.07.2025 o godz. 13:05.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.07.2025, 14:40
Ty masz chyba sztuczną inteligencję,. Rodado to póki co zwykły grajek który wyżej polskiej pierwszej ligi nie pierdnął, nikt nie chce go konkretny kupić... Igbekeme z kolei myślał że w wieku 30 lat świat podbije i podpisze kontrakt życia a wrócił z podkulonymi ogonem grzać lawe na rzecz Dudy xd
Wielcy Hiszpanie na czele z Omranim i Rude byli tak zajebiści, że nie umieli w lidze dwoch meczów pod rząd wygrać co o dziwo właśnie udaje się niehiszpańskiej Wiśle z PMSem na ławce i 6 Polakami w wyjściowym składzie, w tym z dwoma młodymi, którzy asystują i strzelają.

Taki Kutwa młody z miejsca zjadł twoich wszystkich zjebanych Hiszpanów 30 letnich na obronie którzy nic nie potrafili

Nieźle cię musi ....a piec
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2025, 16:00
Lewy obrońca najpóźniej w poniedziałek musi się medlowac na testach medycznych
Krzyżanowski dzisiaj do przodu pokazał że w piłkę grać potrafi ale na obronę przy graniu 4 to się nie nadaje
Jaroch niestety wygląda na to że wróci w lutym razem z Mikulcem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 26.07.2025, 16:05
Sytuacja kadrowa jest aktualnie tragiczna, Wisła ma 1 bocznego obrońcę.
Krzyzanowski nie ma prawa grac w obronie, jego zachowania są rodem z orlika.
2 transfery w najbliższym tygodniu to jest koniecznosc
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.07.2025, 16:08
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Lewy obrońca najpóźniej w poniedziałek musi się medlowac na testach medycznych
Krzyżanowski dzisiaj do przodu pokazał że w piłkę grać potrafi ale na obronę przy graniu 4 to się nie nadaje
Jaroch niestety wygląda na to że wróci w lutym razem z Mikulcem
Oczekiwanie na powrót Jarocha w lutym 2026 wydaje mi się bardzo bardzo optymistyczne po tym jak to wyglądało.
No ale najpierw niech oficjalnie podadzą co dokładnie mu się stało.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 26.07.2025, 16:10
Jaroch już w tym sezonie nie zagra, Mikulec również.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów