The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2025, 12:22
Nie jestem fanem Dudy, ale nawet jako ktoś komu działał on nerwy napiszę, że nie jest on przypadkiem beznadziejnym i coś z niego jeszcze może być. Myślę, że to skala talentu na poziomie Chrapka i przy dobrze wiejących wiatrach jego kariera może przebiec podobnie. Biorąc pod uwagę, że nasi rodzimi piłkarze są zazwyczaj opóźnieni w rozwoju to ma jeszcze pole do zrobienia postępów. Szczególnie, że to nie jest typ zawodnika, który wyróżniał się w młodym wieku fizycznością. Takie przypadki są beznadziejne, bo z wiekiem te atuty przepadają.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.07.2025, 13:01
Ja jestem fanem Kacpra, ale tylko przez około 1/4 meczu.
Wg mnie, to dla swojego dobra powinien odejść. Potrzebuje zmiany bo stoi w miejscu od dwóch lat.
Dobrze by mu zrobiło trafienie pod skrzydła jakiegoś Petrescu czy Hyballopodobnego wynalazku co mu zabroni zatrzymywania się na boisku.
Odpowiedz cytując
longmichal
Junior Member

Od: 02.2022

Stary 14.07.2025, 13:28
Skład na poziom 1. ligi i brak pucharów wygląda ekstra. Jak jeszcze dojdą Igbekeme (ponoć krok od powrotu) i ktoś na skrzydło to by był tylko tylko jeden słaby punkt - bramkarz. Zatrzymanie Rodado to po prostu majstersztyk. Ja Królewskiemu ufam od początku. Rutkowski też był hejtowany latami w Lechu, a wyszło na jego. Przed wiosną przewidywałem top 3 rundy z potencjałem na top1 i byłem wyzywany od idiotów, trolli, debili, teraz przewiduję... top 1 max top 2 Życzę tego nam wszystkim. Mamy w końcu dobrą obronę, a pomoc i atak potrzebuje tylko trochę zdrowia i spokoju.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.07.2025, 13:32
Z trójki Letkiewicz/Broda/Cziczkan który to ten "słaby punkt"?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
longmichal
Junior Member

Od: 02.2022

Stary 14.07.2025, 13:33
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Z trójki Letkiewicz/Broda/Cziczkan który to ten "słaby punkt"?
Każdy, choć mam nadzieję, że Letkiewicz nabrał doświadczenia i ograniczy ilość prostych błędów.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 14.07.2025, 13:45
swiety37 napisał(a):
Ja jestem fanem Kacpra, ale tylko przez około 1/4 meczu.
Wg mnie, to dla swojego dobra powinien odejść. Potrzebuje zmiany bo stoi w miejscu od dwóch lat.
Dobrze by mu zrobiło trafienie pod skrzydła jakiegoś Petrescu czy Hyballopodobnego wynalazku co mu zabroni zatrzymywania się na boisku.

TAK.

x znaków
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.07.2025, 14:14
Rok temu startowaliśmy od skladu na inauguracje (Carbo wowczas pauzował za czerwona kartke).

Chichkan - Jaroch, Biedrzycki, Colley, Mikulec - Kutwa, Sapała (61' Uryga) - Baena (77' Starzyński), Sukiennicki (87' Gogół), Młyński (46'
Zwoliński) - Rodado

Na dzis jakby nie dramat z Mikulcem to wyglada to co najmniej przyzwoicie. A na pewno dysponujemy mocniejszym skladem na starcie sezonu. Dopiero pozniej doszedl Igbekeme, Duarte i Kiss, ale straciliśmy tez Colleya czy Dude.

Teraz dojdzie Igbekeme, LO i ktos do rywalizacji na skrzydłach i będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.07.2025, 18:42
Szczerze martwi mała ilość skrzydłowych, brak ofensywnego pomocnika i lewego obrońcy. Na pewno ktoś przyjdzie. Przez to ze mamy tylko dwóch napastników w kadrze nie mamy zbyt dużego pola manewru jeśli chodzi o taktykę.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 15.07.2025, 19:47
Są poważne braki na skrzydłach, chyba że traktujemy Kuziemkę i Baniowskiego jak pełnoprawnych zawodników do rotacji składu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.07.2025, 22:12
Goal twierdzi, że James jednak wrócił.
https://www.goal.pl/transfery/ujawni...nie-nasz-news/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.07.2025, 22:26
Jakub Stępak idzie na wypożyczenie do Stali Stalowa Wola - 2 liga.
https://wislakrakow.com/posts/jakub-...oyczenie/11397

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2025, 14:02
Oficjalnie wraca syn marnotrawny - James Igbekeme

Bardzo dobra wiadomość
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2025, 14:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Bardzo dobra wiadomość
Wreszcie mogę się z Tobą w czymś zgodzić. Zobaczymy jak długo wytrzymasz bez wciskania w jego miejsce jakiegoś nowego rzekomo solidnego krajowego pierwszoligowca lub kogoś z etykietką gigantycznego młodego talentu wystawioną przez sprytnego menadżera
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.07.2025, 14:31
Lepszy James w garści, niż randomowy szrot z łapanki na dachu.

Na miejscu Sukiennickiego szukałbym klubu, bo zmarnuje kolejny sezon.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2025, 14:44
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie mogę się z Tobą w czymś zgodzić. Zobaczymy jak długo wytrzymasz bez wciskania w jego miejsce jakiegoś nowego rzekomo solidnego krajowego pierwszoligowca lub kogoś z etykietką gigantycznego młodego talentu wystawioną przez sprytnego menadżera
Im wiecej zweryfikowanych w lidze zawodników, tym mniej będzie kontrowersji.

Menedzerowie to akurat nam niezle nawciskali rok temu, Bregu, Omrani, Kiakosy, Kissy. Polskich zawodników myślę że akurat sami w klubie powinnismy skautowac i od transferu Mikulca jest jakiś postęp.

@Patryko, on jest chyba przez Jopa ustawiany obecnie na pozycji Duarte. Jeszcze jeden transfer IN skrzydłowego a Sukiennicki na pewno pojdzie gdzies do 1 ligi.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.07.2025 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.07.2025, 14:49
Wreszcie mogę się z Tobą w czymś zgodzić.
Mam nadzieję tylko, że Jamesowi wyparują z głowy mrzonki o tym, jaki jest zajebisty, że kluby będą się o niego biły.
Owszem, to solidny i kluczowy jak na nasze warunki piłkarz, owszem może być celem dla lepszych klubów, ale tylko jeśli przyłoży się do solidnej pracy.
Bo na razie jest z nim trochę jak z Dudą - odgrywa ważną rolę w środku pola, ale nie przekłada się to na końcowe liczby.
Zresztą u nas nie taka jest rola piłkarzy na tych pozycjach - liczby, w sensie asyst i goli z dystansu mają bardziej robić skrzydłowi, czy boczni obrońcy a tacy jak James i Kacper musza robić przewagę w środku zwodem, szybką wymiana piłki i celnym, otwierającym podaniem.
Nie obrażę się na Jamesa jeśli nie będzie miał wielu asyst czy goli.
Wystarczy, że będzie ryglował środek pola i uruchamiał skrzydła. A to potrafi bardzo dobrze.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.07.2025, 15:20
Menedzerowie to akurat nam niezle nawciskali rok temu, Bregu, Omrani, Kiakosy, Kissy. Polskich zawodników myślę że akurat sami w klubie powinnismy skautowac i od transferu Mikulca jest jakiś postęp.
Ten szrot to akurat do Wisły nawciskały algorytmy i chudy portfel Królewskiego, a później marne kontakty i beznadziejne rozeznanie zagranicznych rynków u Bashy.

Jak pokazuje ostatnie wiele lat, im w Wiśle mniej zawsze lansowanych przez Ciebie tych rzekomo "solidnych polskich pierwszoligowców" czy niby wielkich talentów, tym lepiej i mniej pieniędzy idzie w błoto.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.07.2025 o godz. 15:23.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2025, 15:48
Markusik, tobie serio tak Zaskroniec wyprał mózg, że ty wierzysz w jakieś algorytmy nadal? xd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2025, 16:22
Ten szrot to akurat do Wisły nawciskały algorytmy i chudy portfel Królewskiego, a później marne kontakty i beznadziejne rozeznanie zagranicznych rynków u Bashy.
To kto jest menagerem Omraniego?. Czy czasem nie manager Rodado?

Sam powiedziałeś o wciskających menagerach więc sie juz z tego nie wycofuj
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.07.2025, 16:53
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markusik, tobie serio tak Zaskroniec wyprał mózg, że ty wierzysz w jakieś algorytmy nadal? xd
Twój mózg jest aż tak wyprany, że będziesz wmawiał, iż ktokolwiek wierzył Królewskiemu w jego mrżonki o wartości sztucznej inteligencji w futbolu i chciał, aby to ona kreowała naszą politykę kadrową, a nie dyrektor sportowy taki jak na przykład Kiko?

Hejterek w swojej głupocie i insynuacjach się nie zmienia.

To kto jest menagerem Omraniego?. Czy czasem nie manager Rodado?
Omrani trafił tu tylko dlatego, że Królewskiego nie było już stać na nikogo innego, być może jako część dealu z menadżerem Rodado, by ułatwić później przedłużenie z nim kontaktu. I nie kosztował klubu nawet połowy tego, ile kosztują go często promowani przez Ciebie rzekomo polscy solidni ligowcy tacy jak przykładowy Biedrzycki (nazwisko z tej grupy można wstawić dowolne, sprawdził się de facto jedynie najwyżej Mikulec).
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.07.2025 o godz. 16:59.
(...)
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2025, 08:02

Bardzo dobra wiadomość
Nie wiem co jest dziwnego w tym że zawodnik pod koniec kariery chce wycisnąć jak najwięcej z ostatnich kontraktów? Ani on, ani Wisła nie zrobili niczego złego.

Zgodzę się że im mniej znaków zapytania tym lepiej, wiadomo że Igbekeme w pierwszej lidze raczej nie zginie.

Ze ściągniętych z Polaków przez ostatnie trzy lata to nam wypalił TYLKO Mikulec i ew. Zwoliński. W poprzednim okienku Sukiennicki i Biedrzycki - kupieni za gotówkę - okazali się katastrofą.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie mogę się z Tobą w czymś zgodzić.
Mam nadzieję tylko, że Jamesowi wyparują z głowy mrzonki o tym, jaki jest zajebisty, że kluby będą się o niego biły.
Owszem, to solidny i kluczowy jak na nasze warunki piłkarz, owszem może być celem dla lepszych klubów, ale tylko jeśli przyłoży się do solidnej pracy.
Bo na razie jest z nim trochę jak z Dudą - odgrywa ważną rolę w środku pola, ale nie przekłada się to na końcowe liczby.
Zresztą u nas nie taka jest rola piłkarzy na tych pozycjach - liczby, w sensie asyst i goli z dystansu mają bardziej robić skrzydłowi, czy boczni obrońcy a tacy jak James i Kacper musza robić przewagę w środku zwodem, szybką wymiana piłki i celnym, otwierającym podaniem.
Nie obrażę się na Jamesa jeśli nie będzie miał wielu asyst czy goli.
Wystarczy, że będzie ryglował środek pola i uruchamiał skrzydła. A to potrafi bardzo dobrze.
Igbekeme ma asysty i kluczowe podania. Duda jest po prostu bezproduktywny. Jedyne co ich łączy to celownik ustawiony minimum dwa metry obok słupka i mały wzrost.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2025 o godz. 08:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 23.07.2025, 06:19
Zwoliński podobno do jakiegoś tureckiego Samcocośtamgdzieśtam

ciekawe kogo za niego wypluje AI i Basha

no chyba, że na 9 wskoczy Kawała
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.07.2025, 06:33
Jest w końcu okazja by sciągnąć wieże za Zwolaka. Przez 2 lata były lamenty że nie ma komu wrzucać jak wszyscy niscy, to taki wysoki gość mógłbym wygrywać dośrodkowania a co jeszcze byłoby plusem to zgrywanie piłki do Rodado
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.07.2025, 06:44
Przede wszystkim Rodado wraca na 9
Za nim Julius, w środku Carbo + James/Duda
I przestajemy mieć lej po bombie w środku, który wykorzysta lepsza drużyną niż Stal ( czyli połowa ligi)
Co nie zmienia faktu że nowa 9 w takiej sytuacji i tak jest konieczna
Z drugiej strony , ciekawe w jaki sposób Cośtamspor z drugiej ligi planuje zapłacić
Za Lisa nigdy pieniędzy nie otrzymaliśmy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 23.07.2025, 07:12
Podsumowując potrzebujemy wg prio:
Lewy obrońca
Napastnik
Skrzydłowy

Ciekawe czy VB coś jeszcze wymyśli czy już będziemy grać tym co mamy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2025, 07:13
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Jest w końcu okazja by sciągnąć wieże za Zwolaka. Przez 2 lata były lamenty że nie ma komu wrzucać jak wszyscy niscy, to taki wysoki gość mógłbym wygrywać dośrodkowania a co jeszcze byłoby plusem to zgrywanie piłki do Rodado
Tylko żeby ten wysoki kołek potrafil jeszcze grac w piłkę

Podobno duzej kasy nie dostaniemy bo pojdzie ona do Rakowa. Wisialo podobno i tak nad nami 500k pln ktore trzeba bylo wypłacić w przypadku naszego awansu.

Nawet gościa lubilem, nie robil syfu w mediach, widac ze mu zależało, ale jak przychodziła blokada strzelecka to bardzo źle to oddzialywalo na drużyne. Mimo wszystko troche szkoda

MMTS napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując potrzebujemy wg prio:
Lewy obrońca
Napastnik
Skrzydłowy

Ciekawe czy VB coś jeszcze wymyśli czy już będziemy grać tym co mamy.
Chyba nikt w klubie nie przewiduje sytuacji że gramy juz tym co tylko mamy.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.07.2025, 07:36
Wisialo podobno i tak nad nami 500k pln ktore trzeba bylo wypłacić w przypadku naszego awansu.

Oby się nie okazało, że po awansie w tym sezonie i tak trzeba bedzie te 500k wypłacić bo zagrał w jednym meczu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.07.2025, 08:00
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim Rodado wraca na 9
Za nim Julius, w środku Carbo + James/Duda
I przestajemy mieć lej po bombie w środku, który wykorzysta lepsza drużyną niż Stal ( czyli połowa ligi)
Co nie zmienia faktu że nowa 9 w takiej sytuacji i tak jest konieczna
Z drugiej strony , ciekawe w jaki sposób Cośtamspor z drugiej ligi planuje zapłacić
Za Lisa nigdy pieniędzy nie otrzymaliśmy
Raczej Duda na 10 niż Julius.

Ale skoro mieli kogoś przygotowanego za Rodado to raczej będzie transfer.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.07.2025, 08:44
Akurat po Zwolaku nie ma powodu by rozpaczać. Nawiasem mówiąc, nie zdziwię się, jeśli i tak będziemy musieli dodatkowo zapłacić Rakowowi duże pieniądze po naszym ewentualnym awansie, gdy tylko kiedyś nastąpi.

Naturalnie sprowadzenie kolejnego napastnika w tej sytuacji jest koniecznością.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 23.07.2025, 09:05
Szkoda bo Zwoliński był już wkomponowany w drużynę i prawdopodobne, że był przed nim sezon znacznie lepszy niż poprzedni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów