The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2025, 11:30
Ten wywiad to pewnie jest tylko takie gadanie, ale gdyby okazało się, że otrzymamy chociaż trochę pomocy, to spoko. Każda tu się przyda, zwłaszcza właścicielowi, który nie ma kompetencji do prowadzenia klubu. Na pewno jest to jakiś promyk nadziei, a chwytać się musimy/będziemy teraz każdej.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.07.2025, 18:40
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A sprawdziłeś ile subskrypcji ma ten kanał? Podpowiem: 1,7 miliona, czyli Książulo od kebabów ma więcej.
A ile wyświetleń ma wczorajsza rozmowa z Mórem? To już śmiech na sali.
Największe światowe radia sportowe to grupa ESPN i grupa talkSPORT.
Przedrukowały to wszystkie media sportowe w Polsce.

Główny kanał jest dostępny nie tylko na YT ale również na ich stronie (https://talksport.com) i w normalnym radiu. Ja sobie odsłuchałem całość (na X jest wycięty fragment) właśnie na stronce.

Pokaż mi jakieś radio sportowe, które ma większe zasięgi zamiast pi***ć o jakimś patostreamerze. Jeden hejter narzekał, że "nie było konferencji prasowej" kilka godzin po tym jak wrzuciłem tłumaczenie (nie chciałem korzystać z polskich mediów), a teraz kolejny pi...sze o "tylko 1,7 miliona"! TVN ma 2,07 mln, TV Republika - 1,4 mln. Polsat news 342 tys, Polsat sport - 151 tys, TVN24 151 tys.
Nie masz bladego pojęcia o rynku medialnym na świecie więc może przestań robić z siebie idiotę!

Jaka konferencja prasowa w Polsce miała by większe przebicie niż to co się stało wczoraj?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.07.2025, 19:12
Cytat:
Chyba największe sportowe radio na świecie, Moore (z domu w USA) mówi o Wiśle i jego planach co chce w klubie zrobić. Pisze o tym cała prasa sportowa w Polsce ...
A jakiś ****** hejter pi...sze o "mokrej szmacie". Może sprawdź jakie terminy mają na Babińskiego.
Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem czy już całkiem sperma Królewskiego ci mózg wyprała?

Zaskroniec zapowiadał cuda, a skończyło się na konkretach w stylu "opakowujemy fajnie mecz ze Slovanem", gościu przejął akcje i nawet nie pojawił się w Krakowie żeby razem z Królewskim ogłosić mocne wejście i jakieś konkretne plany.
Oznacza to, że ma wyjebane na tego waszego Zaskrońca i was, po prostu będzie za 5 procent akcji Zaskrońcowi mówił, żeby dobrze opakowywał mecze, a na 120 lecie klubu dobrze wybrał rywala bo są mistrzostwa na jakimś kontynencie.
A może jak coś się uda dzięki jemu nazwisku to wejdą tu jacyś sponsorzy czy inwestor. Tyle cudów zrobi w Wiśle bez kasy, co Rude cudów zdziałał.

Wy jesteście tak omotani bajkami Zaskrońca, że wam się całkiem we łbach .......i od tego lizania się po fiutach. Jak na szumne zapowiedzi czegoś wielkiego to słabo wygląda, że chłop nie pojawił się w Krakowie, nie ma żadnych konkretów podanych, nie ma jakichś planów.
Ja jedynie póki co, słyszę tu typową gadkę Zaskrońca, czyli pieprzenie trzy po trzy o budowie wielkiego klubu przyszłości.

Zapamiętaj jak się plujesz teraz do mnie i przeproś w odpowiednim momencie jak już się okaże, że miałem rację.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.07.2025, 19:26
Jaroo1, tobie nienawiść do Królewskiego tak się rzuciła na głowę, że nawet nie czytasz tego co powiedział Peter Moore.
Fragment, który odnosi się do twoich wysrywów na tym portalu i oczywiście im zaprzecza:
P. Moore napisał(a):
W Krakowie jest studio gier wideo, któremu pomagam. Byłem tam jakieś cztery lub pięć tygodni temu i spotkałem się z Jarosławem Kolewskim, który jest właścicielem Wisły Kraków, poszedłem na stadion, spędziłem z nim trochę czasu. Byłem pod wrażeniem jego wizji klubu, podstawowej infrastruktury stadionu, historii Wisły jako klubu, który przez wiele, wiele lat był europejskim pretendentem, przeszedł przez trudne czasy, co obecnie robi wiele klubów średniej klasy ligi europejskiej. I nie chcę klubów, które tak wiele znaczą dla społeczności, Wrexham jest taki sam, Liverpool jest taki sam na wielką skalę, które znaczą tak wiele dla fanów, aby zostały w tyle.
Nie wiem czy ci Królewski przeleciał dziewczynę czy co innego zrobił ale powinieneś się leczyć. Bo tego hejtu racjonalnie nie da się wytłumaczyć.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 11.07.2025 o godz. 19:37.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.07.2025, 19:38
Cytat:
Nie wiem czy ci Królewski przeleciał dziewczynę czy co innego zrobił ale powinieneś się leczyć. Bo tego hejtu racjonalnie nie da się wytłumaczyć.
O rodzinie śmieciu się nie wypowiadaj. I naucz się czytać ze zrozumieniem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.07.2025, 19:38
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Największe światowe radia sportowe to grupa ESPN i grupa talkSPORT.
Przedrukowały to wszystkie media sportowe w Polsce.

Główny kanał jest dostępny nie tylko na YT ale również na ich stronie (https://talksport.com) i w normalnym radiu. Ja sobie odsłuchałem całość (na X jest wycięty fragment) właśnie na stronce.

Pokaż mi jakieś radio sportowe, które ma większe zasięgi zamiast pi***ć o jakimś patostreamerze. Jeden hejter narzekał, że "nie było konferencji prasowej" kilka godzin po tym jak wrzuciłem tłumaczenie (nie chciałem korzystać z polskich mediów), a teraz kolejny pi...sze o "tylko 1,7 miliona"! TVN ma 2,07 mln, TV Republika - 1,4 mln. Polsat news 342 tys, Polsat sport - 151 tys, TVN24 151 tys.
Nie masz bladego pojęcia o rynku medialnym na świecie więc może przestań robić z siebie idiotę!

Jaka konferencja prasowa w Polsce miała by większe przebicie niż to co się stało wczoraj?

Ale to jest klasyczne szukanie dziury w całym, hejterki muszą narzekać i pluć na Królewskiego tak już mają i tyle. Zostaje jedynie uśmiech politowania.

Media mediami, ale czy każdy z kim Moore będzie rozmawiał nie zapyta o Wisłę z czystej ciekawości? Nie dziennikarze tylko jego znajomi, ludzie z którymi robi interesy itd. I co on wtedy powie? Będzie promował Wisłę czy nie? Jakim trzeba być tumanem żeby nie pojmować siły i potencjału która w tej relacji drzemie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.07.2025, 21:16
Hejtowanie Królewskiego jest dziecinnie proste i wielokrotnie na niego zasługiwał. Ale żeby krytykować akurat ten ruch, zwłaszcza na tym etapie, trzeba mieć wbity kołek w mózg.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 11.07.2025, 22:04
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Hejtowanie Królewskiego jest dziecinnie proste i wielokrotnie na niego zasługiwał. Ale żeby krytykować akurat ten ruch, zwłaszcza na tym etapie, trzeba mieć wbity kołek w mózg.
Do tego wbicia kolka potrzeba mozgu. Niestety, niektorzy sa tak chorzy z nienawisci, ze im resztki rozumu odebralo, lub maja wrodzony defekt, brak wspomnianego organu.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 11.07.2025, 22:07
Nie bryndzlowac sie lizodupy tylko ssać pałę padalca
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.07.2025, 22:08
Oj wy lubicie mokre szmaty w mordę od Zaskrońca.
drozd:
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 11.07.2025, 22:16
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Nie bryndzlowac sie lizodupy tylko ssać pałę padalca
rowniez teksty o spermie Krolewskiego swiadcza o tym, ze wyposzczeni autorzy dawno nic cieplego w ustach nie mieli.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.07.2025, 22:36
Daj nam wszystkim Boże żebyśmy my "hejterzy" Królewskiego w niedalekiej przyszłości musieli przepraszać za swój brak wiary w Zaskrońca.Na prawdę życzę wam sekciarze hańczowskiego kościoła,żebyście mogli się z nas napierdalać.Niestety na razie wygląda to średnio.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.07.2025, 23:02
Przecież jaroo1 cały czas pisze o lizaniu się po fiutach, o spermie itp...wzniosłe frazesy...on nie może mieć dziewczyny, jak tu ktoś wspominał. On wyraźnie jest cieplutki. Albo fantazuje na ten temat

A czytanie jego chorego hejtu, lepsze niż telenowela. Mam niezłą bekę.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 12.07.2025, 04:50
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Przecież jaroo1 cały czas pisze o lizaniu się po fiutach, o spermie itp...wzniosłe frazesy...on nie może mieć dziewczyny, jak tu ktoś wspominał. On wyraźnie jest cieplutki. Albo fantazuje na ten temat

A czytanie jego chorego hejtu, lepsze niż telenowela. Mam niezłą bekę.
My z was też, bo trzeba być permanentnie odklejonym od rzeczywistości aby łykać te .......olo padalca
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.07.2025, 08:16
Wy to bredziliście, że zdobycie PP to żaden sukces, a z pucharów odpadniemy w pierwszej rundzie przy pustych trybunach bo są wakacje no i meczu nie pokaże żadna telewizja bo nie będą dopłacać. Można takie idiotyzmy tłumaczyć brakiem mózgu, ale może też być gorzej i jest to w niektórych przypadkach robienie kreciej roboty. Bo nie ważne co będzie z Wisłą, ważne żeby udupić Królewskiego "a potem się zobaczy". To jest modus operandi hejterskiego stadka. Kiedy okazało się, że Królewski na trenera wybrał młodego ambitnego chłopa z Hiszpanii niektórzy zapluli monitory już pół godziny po ogłoszeniu tej informacji, na długo zanim facet przyleciał do Krakowa był już alfonsem . Czy to objaw braku mózgu hejterków? Czy świadome działanie mające na celu storpedować wszystko co może dać pozytywne efekty. Teraz jest podobnie tyle że Królewski ściągając do Wisły taką personę jak Moore zwyczajnie pozamiatał. Wytrącając klasyczne narzędzia hejterkom . Ależ to musi boleć Tak kusi żeby przylepić mu jakiegoś alfonsa albo padalca, ale tak głupio trochę. To "wstrzymują się z oceną", "nie pompują balonika" itp, itd. Mam dla was hejterki smutną prognozę, Wisła będzie się budować na zdrowym fundamencie którego planowanie i wylanie przeprowadzą Królewski z kierownikiem budowy Peterem Moorem. Na tym fundamencie będą dobudowywane kolejne kondygnacje strzelistego nowoczesnego gmachu który będzie rósł przez kolejne 120 lat, a młody narwaniec bez kasy, który w dużej części własnymi zaskórnikami powstrzymywał przed zawaleniem piękny i dostojny, ale przestarzały ponad stuletni budynek, stanie się już na zawsze symbolem tej przeprowadzki. A za sto lat potomni nie będą się mogli nadziwić, że byli tacy, którzy Jarosława Królewskiego opluwali, ale ich nikt z imienia i nazwiska nie będzie pamiętał.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.07.2025 o godz. 08:21.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.07.2025, 08:29
Drozd to jest trolling. Nie ma innej możliwości.
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 12.07.2025, 08:42
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wy to bredziliście, że zdobycie PP to żaden sukces, a z pucharów odpadniemy w pierwszej rundzie przy pustych trybunach bo są wakacje no i meczu nie pokaże żadna telewizja bo nie będą dopłacać. Można takie idiotyzmy tłumaczyć brakiem mózgu, ale może też być gorzej i jest to w niektórych przypadkach robienie kreciej roboty. Bo nie ważne co będzie z Wisłą, ważne żeby udupić Królewskiego "a potem się zobaczy". To jest modus operandi hejterskiego stadka. Kiedy okazało się, że Królewski na trenera wybrał młodego ambitnego chłopa z Hiszpanii niektórzy zapluli monitory już pół godziny po ogłoszeniu tej informacji, na długo zanim facet przyleciał do Krakowa był już alfonsem . Czy to objaw braku mózgu hejterków? Czy świadome działanie mające na celu storpedować wszystko co może dać pozytywne efekty. Teraz jest podobnie tyle że Królewski ściągając do Wisły taką personę jak Moore zwyczajnie pozamiatał. Wytrącając klasyczne narzędzia hejterkom . Ależ to musi boleć Tak kusi żeby przylepić mu jakiegoś alfonsa albo padalca, ale tak głupio trochę. To "wstrzymują się z oceną", "nie pompują balonika" itp, itd. Mam dla was hejterki smutną prognozę, Wisła będzie się budować na zdrowym fundamencie którego planowanie i wylanie przeprowadzą Królewski z kierownikiem budowy Peterem Moorem. Na tym fundamencie będą dobudowywane kolejne kondygnacje strzelistego nowoczesnego gmachu który będzie rósł przez kolejne 120 lat, a młody narwaniec bez kasy, który w dużej części własnymi zaskórnikami powstrzymywał przed zawaleniem piękny i dostojny, ale przestarzały ponad stuletni budynek, stanie się już na zawsze symbolem tej przeprowadzki. A za sto lat potomni nie będą się mogli nadziwić, że byli tacy, którzy Jarosława Królewskiego opluwali, ale ich nikt z imienia i nazwiska nie będzie pamiętał.
Jakbym czytał GrzesiaS z Wisły portal, który pisze równie długie i bezsensowne elaboraty. Najbardziej mnie bawi, gdy wkładasz w ustawa słowa, których tutaj tzw. hejterzy i rzekomi agenci Cracovii nie powiedzieli
Kto niby twierdzil, że zdobycie PP to żaden sukces? Ja zawsze mówiłem, że tym bardziej należy docenić ten triumf, tym bardziej w morzu upokorzeń sportowych z jakimi mamy do czynienia od wielu lat, bo takowym jest czwarty rok z rzędu w I lidze. Nigdy też nie najezdzalem na Moora, akurat on jest poważną osobą, a o nie pompowaniu balonika pisałem dlatego, że wielokrotnie przyszło potem rozczarowanie i mokra szmata w pysk, a ponadto obawiam się, że Królewski swoim charakterem może do siebie zrazić Moora. Żeby była jasność, trzymam kciuki, żeby coś dobrego dla Wisły z tego wynikło, najlepiej żeby pojawił się poważny inwestor, który wykupi udziały Królewskiego. Nie jestem przeciwnikiem tego ruchu Królewskiego, ale zarazem wolę poczekać na konkrety.
Bawi mnie też bronienie trenera Rude, owszem wygrał PP, ale w lidze pod jego wodzą Wisła się skompromitowała, nie przypominam sobie ani jednego dobrego meczu za jego kadencji w I lidze.

PS. To że ktoś się z Tobą nie zgadza nie oznacza, że jest agentem Cracovii i wrogiem Wisły. Przypomina mi to trochę czasem obsesję POPiS-u na punkcie ruskich agentów.
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 12.07.2025 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.07.2025, 08:49
Ja to rozumiem że to działa jak w każdej sekcie - z czasem następuje wewnętrzna rywalizacja o to kto ma czystsze poglądy i radykalizacja do granic absurdu.

Dlatego powstała kategoria "brawoszefów" - ludzi którzy nie krytykują Królewskiego przy każdej okazji, nawet jeśli przypadkiem zrobił albo powiedział coś co ma sens.
Powie że finansowanie klubów z budżetów samorządowych to patologia - hejt.
Ściągnie kolesia z zupełnie innej ligi jako doradcę i współwłaściciela - hejt.

Nie ma tego dużo, fakt, ale tu chodzi o zasady
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.07.2025, 09:04
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Drozd to jest trolling. Nie ma innej możliwości.
Nie trolling tylko prawda boli...

A jak moja prognoza zacznie się materializować to będzie bolała jeszcze bardziej
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 12.07.2025, 09:06
Wydaje mi się, że obie strony troche przesadzają. Przecież jedni nie krytykują samego faktu wejścia Moora do klubu, lecz głównie jak to zostało wszystko "opakowane" bo nadal nie wiemy jak to ma wszystko wyglądać i jak to chcą uczynić, na ten moment niczym się to nie różni od wejścia trio i opowiadania na prawo i lewo że będziemy za X lat potęgą. Pożyjemy zobaczymy, ale drugiej stronie radziłbym nie pompować balona bo robicie to od paru lat, na grę mówicie, że jest super, na transfery, że są super, na trenera, że super, że ligę zaoramy, a my nadal tkwimy w 1 lidze i mamy kilkanaście milionów strat co sezon. Więc radziłbym trochę zbastowania z tym wierzeniem we wszystko co przeczytacie na necie bo nie bądźcie naiwni bo ja nie wierzę, że taka osoba przyszła tutaj bo zakochała się w średniaku 1 ligi i jest tutaj bezinteresownie. Niestety w naszym kraju jest kilkanaście innych klubów gdzie łatwiej i lepiej zainwestować. Może po prostu wolfy warto czasami spojrzeć na takie sytuacje z dwóch stron. Może prezes wreszcie przygladnąć się wydatkom Wisły, a nie patrzeć czy jakiś samorząd kogoś finansuje. Problem w tym Drozd, że Ty i reszta już wiele razy coś prognozwaliście i jakoś to się nie sprawdzało, a wtedy głupio próbowaliście z tego wybrnąć i na siłę kogoś bronić.
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 12.07.2025, 09:10
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że obie strony troche przesadzają. Przecież jedni nie krytykują samego faktu wejścia Moora do klubu, lecz głównie jak to zostało wszystko "opakowane" bo nadal nie wiemy jak to ma wszystko wyglądać i jak to chcą uczynić, na ten moment niczym się to nie różni od wejścia trio i opowiadania na prawo i lewo że będziemy za X lat potęgą. Pożyjemy zobaczymy, ale drugiej stronie radziłbym nie pompować balona bo robicie to od paru lat, na grę mówicie, że jest super, na transfery, że są super, na trenera, że super, że ligę zaoramy, a my nadal tkwimy w 1 lidze i mamy kilkanaście milionów strat co sezon. Więc radziłbym trochę zbastowania z tym wierzeniem we wszystko co przeczytacie na necie bo nie bądźcie naiwni bo ja nie wierzę, że taka osoba przyszła tutaj bo zakochała się w średniaku 1 ligi i jest tutaj bezinteresownie. Niestety w naszym kraju jest kilkanaście innych klubów gdzie łatwiej i lepiej zainwestować. Może po prostu wolfy warto czasami spojrzeć na takie sytuacje z dwóch stron. Może prezes wreszcie przygladnąć się wydatkom Wisły, a nie patrzeć czy jakiś samorząd kogoś finansuje. Problem w tym Drozd, że Ty i reszta już wiele razy coś prognozwaliście i jakoś to się nie sprawdzało, a wtedy głupio próbowaliście z tego wybrnąć i na siłę kogoś bronić.
Bardzo rozsądny wpis, podpisuję się pod tym obydwiema rękoma! Niestety dla myślących zero - jedynkowo pokroju Drozda i pepe72 to nie dociera ...
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 12.07.2025 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.07.2025, 09:31
OnizukaTSW napisał(a):Wyświetl post
PS. To że ktoś się z Tobą nie zgadza nie oznacza, że jest agentem Cracovii i wrogiem Wisły. Przypomina mi to trochę czasem obsesję POPiS-u na punkcie ruskich agentów.
Czy ja coś pisałem o garbatych nosach? Plucie na Królewskiego przy każdej okazji i bez okazji to plucie na Wisłę, tak jak plucie na kibiców Wisły to też plucie na Wisłę. Jesteśmy jako klub w takiej sytuacji nie tylko z winy Królewskiego i raczej nie z winy cracovi. To jest efekt działań i zachowań ludzi którzy mienili się kibicami, działaczami, osobami które życzą Wiśle jak najlepiej. Nie byli agentami cracovii i jaki był efekt? Królewski przejął Wisłę w listopadzie 2022 roku na 8 miejscu w 1 lidze ze składem który realnie groził spadkiem do 2 ligi i pustą kasą na tyle, że nie było nas stać na obóz w zimie. Od tego czasu to on w ponad połowie zasypuje dziury i próbuje odwrócić sytuację. Dlatego trzymanie kciuków za jego potknięcia, a umniejszanie jego sukcesów. To działanie na szkodę Wisły, to oczywista oczywistość i jak uczy historia nie musi to mieć nic wspólnego z cracovią.

Problem z prognozowaniem wynika z tego, że cała ta zabawa to jest sport i to jeden z bardziej nieprzewidywalnych sportów. W finale PP fortuna się uśmiechnęła, z Miedzią Duda czy Rodado obili ramkę i wszystko szlag trafił. Dlatego można działaniami około boiskowymi zwiększać szanse, ale decyduje zawsze to co na murawie. To był fundamentalny błąd Trio. Założyli i głośno o tym mówili ustami Królewskiego. Teraz porządkujemy sprawy finansowe a na wyniki Wisła ma czas. Popieprzono priorytety. Założono, że aspekt sportowy jest wprost pochodną finansów, że jak piłkarz dostanie więcej kasy to z automatu będzie lepiej grał. W efekcie zniknęła drużyna, pojawiła się miła atmosfera niezależnie od wyników i mając budżet na środek tabeli, zlecieliśmy z ligi, wygrywając 1 mecz na 13 podczas heroicznej walki o utrzymanie. Wtedy mając kasę graliśmy słabo, a teraz nie mając kasy musimy grać dobrze to jest mentalny przełom, który nie jest łatwy do osiągnięcia. Jeżeli go osiągniemy to piłkarze i starzy i młodzi zaczną u nas grać coraz lepiej, na meczach będzie widać walkę, kibice będą chcieli taki zespół oglądać itd. To jest droga którą musimy przejść.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.07.2025 o godz. 10:06.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.07.2025, 09:42
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Doktoooorrrraaaaaa !!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.07.2025, 09:57
O czym Ty bredzisz?! Ewidentnie nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.

Od trzech lat krytykuję życie na kredyt, przedłużanie kontraktów po kontuzji, ściąganie młodego szrotu za gotówkę, bezsensowne obozy na których kopią się po czole głównie rezerwy - bo skład jak zwykle rozgoniony i budujemy, a Ty mi piszesz że może warto byłoby się przyjrzeć wydatkom?!

Jak nie czytasz i się nie orientujesz to się nie wypowiadaj zaniast próbować wcisnąć mnie w rolę jaką jesteś w stanie ogarnąć intelektualnie. I takich jak ja jest więcej - nie krytykujących wszystkiego dla zasady, ale widzących że idziemy w ...

Proporcje krytyki do pochwał u mnie to jakieś 90/10, ale jak widać dla "silnych razem, słabych na umyśle" tego forum oznacza to bycie klakierem Królewskiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2025 o godz. 10:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 12.07.2025, 10:07
No, ale o .... Ci chodzi jak odniosłem się tylko w jednym zdaniu do Ciebie? W kontekście takim, że często obie strony mają po części rację, a Ty zesrałeś się w poście i odrazu atakujesz.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 12.07.2025, 10:14
Rozmowę z Mórem na talkSport oglądało...9,2 tysiąca ludzi, z czego pewnie większość to wiślacy
To apropos bredni pepe o światowym rozgłosie.
Nie nazywajcie gówna czekoladą, nie pompujcie po raz kolejny balonika.
Nikt tutaj nie krytykuje samego zaangażowania Móra, chodzi tylko o to, ze efekty moze będą a moze nie.
Pokaże czas.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.07.2025, 10:25
Cytat:
O to mi jedynie chodzi. Te wszystkie bajki Zaskrońca, który nie mówi żadnych konkretów, nie umie trzymać języka za zębami a jednocześnie cały czas pieje jaki to sukces, bo już ogarnął wszystko praktycznie na tip top.

Tak właśnie było za Rude, gdy przedstawiał go jako nadzieję trenerki. Gość zdobył PP ale też skomprmitował Wisłę w lidze. To nadal nie przeszkadza Zaskrońcowi mówić, że on będzie pracował w najlepszych klubach top5 lig (czy jakąś tam podobną bajkę wymyślił) albo, że tak żałuje, że go w Wiśle nie zatrzymał - chwilę wczesniej bredząc o planach trzyletnich partych na jednej osobie - Rude.

I teraz jest podobnie. Nazwisko Moore samo w sobie nie robi dla mnie roboty. Wierzę, że ten chłop przyczyzni się do załatwienia sponsorów i inwestorów i więcej od niego nie oczekuję bo niby co on tu ma zrobić? Doradzić żeby najpierw zapłącić dług za stadion czy za obiady dla dzieciaków z akademii? Gadki szmatki o opakowaniu meczu ze Slovanem czy meczu na 120 lecie klubu to jest poziom żenady. Zaskroniec odtrąbia sukces stulecia i jako konkrety odaje mecz ze Slovanem i na 120 ecie klubu. I od tego jest ten doradca? Po prostu xd
Brak Moorea tutaj i jakaś oficjalna konferencja to kolejna czerwona flaga. Dlatego piszę swoje spostrzeżenia przed faktami a nie po faktach (bo wtedy najłatwiej być mądrym) i jak dla mnie póki co, wygląda to po prostu komicznie. Bardziej na zasadzie, jakoś oczaruję gościa, dam mu akcje, on coś tam pogada o Wiśle i kupię sobie tym czas, a być może on zainteresuję kimś Wisłę i dalej to pójdzie.

Także planu rozwoju jak nie było tak nie ma. Są kolejne bajki i gadki szmatki. Brawoszefy mają pożywkę a o najwazniejszym czyli wzmocnienia i walka o awans się nie mówi. Zaskroniec pięknie przykrył najwazniejsze tematy tzn czy Wisła wyjdzie w tym roku z tej zapiździałej I ligi? Nie mówi też o długach itd itp.

Także kij wam w ryj za przykładanie ręki do tego bagna, a jak mówicie, ze dziwnym jest pisanie o robieniu Zaskrońcowi laski to przeczytajcie posty drozda i pomyślcie czy tu nie ma miejsce wirtualne obciąganie xd
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.07.2025, 11:21
Rozmowę z Mórem na talkSport oglądało...9,2 tysiąca ludzi, z czego pewnie większość to wiślacy
Nikt tutaj nie krytykuje samego zaangażowania Móra, chodzi tylko o to, ze efekty moze będą a moze nie.
Pokaże czas.
Na pewno pojawienie się w Wiśle kogoś kto ogarnia i piłkę, i biznes to pozytywny sygnał. A jakie będą tego efekty to się okaże.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 12.07.2025, 11:44
Wydaje mi się, że obie strony troche przesadzają. Przecież jedni nie krytykują samego faktu wejścia Moora do klubu, lecz głównie jak to zostało wszystko "opakowane" bo nadal nie wiemy jak to ma wszystko wyglądać i jak to chcą uczynić, na ten moment niczym się to nie różni od wejścia trio i opowiadania na prawo i lewo że będziemy za X lat potęgą ...
Czego byś oczekiwał po pierwszej konferencji prasowej?
Moore jest udziałowcem Wisły od tygodnia, zamiast normalnej konferencji prasowej przedstawił się dziennikarzom w największej sportowej sieci radiowej. Uważasz, że Karcz zadałby lepsze pytania?
Cała prasa zrozumiała co powiedział Peter w radiu, poniżej Fakt, ale na forum płacz, że "nie było konferencji prasowej". Co więcej Peter Moore jest jak znaną osobą, że jego przyjście do Wisły opisał nawet Business Insider Polska!

https://www.fakt.pl/pieniadze/kazal-...moorea/vefcnlq
Fakt napisał(a):
Wizja przyszłości

Oficjalny komunikat klubu mówi jasno: współpraca z Moore’em ma pomóc w rozwiązaniu wyzwań, poprawie kluczowych obszarów i zaprojektowaniu zrównoważonej ścieżki sportowej oraz finansowej. To może być początek czegoś przełomowego. Człowiek, który przewidział gaming online i boom e-sportu, w polskiej piłce może wprowadzić rewolucję, o której jeszcze nie mamy pojęcia.

Inwestycja Moore’a w Wisłę budzi jednak ciekawość. Dlaczego biznesmen, który zarządzał miliardowymi budżetami i przetrwał wszystkie rewolucje technologiczne ostatnich dekad, wybiera klub z polskiej ligi? Jakie ma plany? Na razie sam Moore mówi enigmatycznie: — Potencjał tego, co możemy osiągnąć — na boisku i poza nim — jest niezwykły.

Jedno jest pewne: człowiek, który przewidział przyszłość technologii i sportu, rzadko działa pochopnie. Jego obecność w Krakowie może zwiastować coś więcej niż tylko kolejną inwestycję. Czy Peter Moore znów okaże się wizjonerem — tym razem nad Wisłą? Czas pokaże.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 12.07.2025, 11:51
Pokaże czas.
Masz oczywiście statystyki ze strony talksport.com (na górze jest taki przycisk "listen live") radia naziemnego itd. Bo YT nie jest ich głównym kanałem.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów