|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wg mnie to błąd, który może nas dużo kosztować.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Mam dziwne przeczucie że zostaniemy z tym środkiem co jest i w sierpniu będziemy sie ratować transferem last minute żeby załatać ten rów mariański. Jedna kontuzja i srodek leży |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Coś mi się zdaje, że jeszcze zatęsknimy za jakością Jamesa. No chyba, że eksplozję formy zaliczy Dziedzic. Tego się trzymajmy.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Jedyną nadzieją Duda. O ile go nie sprzedamy... ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak Rodado nie możemy sprzedać to tym bardziej ultra ultalentowanego tiki taka króla naszego Dudziaczka
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trudno liczyć na cokolwiek w sytuacji, w której w klubie cały dział sportowy, oczywiście włącznie z właścicielem Królewskim, już dawno stracił jakikolwiek kontakt z rzeczywistością i żyje swoimi rojeniami.
A te resztki pieniędzy, które jeszcze mają, bezmyślnie rozpieprzają, tak że brakuje ich na zawodników, którzy rzeczywiście zasługują na nowe kontrakty. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Sprawa prosta, jeśli za Igbekeme i Poletanovicia nie przyjdzie mocny w defensywie pomocnik, to leżymy i kwiczymy. Para Duda+Carbo (+Rodado/Erltlhaler na 10tce) będzie za słaba fizycznie na 1. ligę.
To nie musi być wirtuoz, tylko gość, który odda piłkę do najbliższego partnera, ale jak rywale będą grali długą piłę to wyskoczy do główki i rozepchnie się łokciami. Najbardziej paskudne mordy jakie przychodzą mi do głowy to Hajda czy Matras - tego typu zabijakę trzeba wrzucić do zbieraniny grzecznych chlopców. Igbekeme był jednym z lepszych naszych zawodników w poprzedniej rundzie (choć liczb nie dawał). Zdecydowanie bardziej jednak doskwierać nam będzie brak Mikulca, czy nawet Baeny - o ile nie sprowadzimy w ich miejsce klasowych piłkarzy (o utracie Rodado nawet nie chcę rozmyślać). Nie pamiętam już nawet, kto był ostatnim lewym obrońcą przed Mikulcem, co do którego poziomu nie można było mieć zastrzeżeń. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Niech wykladnikiem tego ile może dac defensywny pomocnik w 1 lidze bedzie Amrosiewicz z Termaliki - 5 goli, 5 asyst na pozycji nr 6 w ub. sezonie. Tyle nie zebrali nasi zawodnicy grajacy na nr 6 razem wzięci przez 3 lata w 1 lidze. Tylko to zrozumiem w kontekście Jamesa - bo fakt, liczb nie dawal żadnych. Jednak obawy że nikogo nie sciagniemy/sciagniemy szrot w tym wypadku u mnie górują. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Igbekeme jest z notesu Kiko. To co ściągamy na własną rękę jakościowo zwykle mocno odstaje.
Przyjdzie kolejny Sukiennicki albo odpowiednik Kissa na środkowej pomocy i tyle. Może gdybyśmy nie spuścili w kiblu tyle kasy na Sukiennickich, Dziedziców czy przedłużaniu kontraktów piłkarzom po ciężkich kontuzjach to byłoby na kontrakt Igbekeme. Sukiennicki, Dziedzic, Olejarka, Talar to ponad 60 tys. złotych miesięcznie, pewnie bliżej 80-ciu. Za to możnaby spokojnie utrzymać Igbekeme albo innego porządnego piłkarza, gwiazdę ligi. Wystarczyło nie ściągać młodego szrotu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.06.2025 o godz. 22:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przecież nigdzie nie powiedziano, że rezygnujemy z Jamesa ze względu na finanse.
Sugeruje się tylko, że nie stawia Wisły na pierwszym miejscu. Rozumiecie? Gdyby James publicznie jarał się Wisłą i posyłał kibicom serduszka, nie byłoby problemu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nam jest potrzebny chłop w meczu który przegrywamy i drużyna przeciwna postawiła autobus . Chłop który jak wchodzi na boisko to zmusza trenera drużyny przeciwnej do zmiany taktyki. To nie będzie defensywny napastnik bo my nie gramy długiej piłki z naszej obrony do chłopa który ma się utrzymać przy piłce aż dobiegną koledzy. On wchodzi w meczu gdzie przeciwnik ma 11 piłkarzy w swoim polu karnym a my mamy 179 wrzutek i potrzebujemy mieć kogoś kogo można trafić w łeb. Chodzi o to żeby mieć wzrost w polu karnym kiedy taka sytuacja następuje. Trener drużyny przeciwnej jeśli ma mózg to w takiej sytuacji odsuwa linie obrony od swojej bramki i nakazuje blokować dośrodkowania co zwiększa odstępy, daje możliwość rozklepania obrony i szanse na prostopadłe podania. Natomiast jak nie ma mózgu to dalej stoi obroną na piątym metrze aż w końcu nasz chłop dojdzie do jednego dośrodkowania i strzeli gola lub zgra piłkę jak na filmikach które podlinkowałem. To naprawdę nie jest niemożliwe znaleźć w miarę sprawnego dryblasa który umie wygrać główkę z obrońcą. To ma być trzeci lub czwarty napastnik w hierarchii a nie żadna gwiazda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niby wszyscy wiedzą że nie mamy pieniędzy, a jednak są zaskoczeni że odchodzą najlepsi i najdrożsi, a zostaje ściągany wcześniej masowo szrot. A za Królewskiego prędzej by się pocięli niż to przyznali. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie stawia Wisły na pierwszym miejscu, bo nie zgodził się grać za 10k euro kontraktu. Tak bym to odczytywał. Może mu jeszcze bardziej zmięknie rura, jak niczego przez najbliższe 2 tygodnie nie znajdzie i weźmie to, co mu tutaj dają.
Trudno mu się dziwić, zaraz 30-tka na karku i trzeba powoli myśleć o zabezpieczeniu przyszłości. To samo dotyczy Angela, co on otwarcie mówi. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||||
https://www.goal.pl/transfery/wisla-...-tego-powrotu/ Cytat:
https://blog.etoto.pl/wyjasnila-sie-...-wisly-krakow/ Cytat:
https://blog.etoto.pl/wisla-krakow-n...dne-pieniadze/ Cytat:
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Framat, szacun za wyciagniecie tego artykulu
Jako że James wyladuje w Śląsku Wroclaw to zobaczymy na wlasne oczy jak to nie rozwija ich zespolu i jest nielojalny. Ręce opadaja. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dodam tylko jeszcze w kwestii dostepnosci tego rodzaju zawodnikow na rynku.
Tutaj lista aktywnych napastnikow o wzroscie conajmniej 190 centymetrow ktorym kontrakt konczy sie w 2025, czyli sa bez klubu albo lada chwila beda. https://www.transfermarkt.pl/details...suche/56134453 Powiedzmy, ze jest z czego wybrac a gdybysmy mieli szmal na wykupienie tych z kontraktami to liczba zawodnikow wzrasta kilkunastokrotnie. Mozna dodac do filtra tylko tych ktorzy mieli chocby jeden wystep w reprezentacji ale odpadna na przyklad zawodnicy z jakiejs Holandii czy Hiszpanii, ktorzy graja w 2 czy 3 lidze. W dalszym ciagu to jednak kilkudziesieciu zawodnikow. Basha majac jakies Wyscouty czy inne narzedzia pewnie lepiej bylby w stanie wybrac, ja tylko moge grzebac w transfermarkcie dla zabawy. To nie propozycje bo ja nie wiem czy oni by chcieli do polskiej pierwszej ligi i jakie by chciali pieniadze. To tylko przyklady ze tacy zawodnicy sa do wziecia za free. https://www.transfermarkt.pl/gytis-p...spieler/675708 https://www.transfermarkt.pl/ladisla...spieler/412638 https://www.transfermarkt.pl/marko-r...spieler/405804 https://www.transfermarkt.pl/tim-vay...spieler/131786 https://www.transfermarkt.pl/dusan-b...spieler/569432 https://www.transfermarkt.pl/martin-.../0?saison=2024
Ostatnio edytowane przez As : 01.07.2025 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Markusik dobry hejter się zrobił. Zdrajca
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest Dziedzic, jest Sukiennicki, jest Stachowiak.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Staszak
A Duda to talent na miarę dekady. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Po meczu z Miedzią jestem sobie w stanie wyobrazić chyba każdy możliwy, czarny scenariusz. Nie ma kasy na kontrakty, bo przecież ktoś musi utrzymywać tabun piłkarzy bez kolan. Wiem wiem, jest to szlachetne i pokazuje, że Wisła wspiera swoich piłkarzy w potrzebie. Szkoda tylko, że nie ma na to pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 01.07.2025 o godz. 10:07.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Po co te szyderstwa. Nigdy nie był takim talentem. Ma zalety, ma wady (słabe warunki fizyczne i siła) - ale kpienie z niego?
A już wiem po co... żeby usprawiedliwiać sporą część darmowego szrotu która błyśnie od czasu do czasu na jego tle... tak to ma sens. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
https://x.com/jarokrolewski/status/1...akow-porada%2F |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zalet ma bardzo mało, wady dyskwalifikują go do bycia liczącym się piłkarzem pierwszoligowym, a nasi chcieli jeszcze na nim zarobić... Pewnie masz rację. Szkoda czasu na zapamiętywanie nazwisk tych "talentów".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.07.2025 o godz. 12:29.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|