The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2025, 20:22
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Patrykowi Plewce kończy się kontrakt, może wróci do nas jako zasłużona legenda klubu. Pasuje do profilu - dobrze gra podaniami do tyłu i do najbliższego, nie ma liczb, nie jest wysoki i nie jest silny fizycznie
Co do legend to jeszcze były nasz snajper Drzazga jest wolny. O ile pamiętam miał mocny strzał (nie mówię, że zawsze celny) z dystansu. Idealny zawodnik, który zwiększy różnorodność naszych ofensywnych rozwiązań
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2025, 20:27
Patrykowi Plewce kończy się kontrakt, może wróci do nas jako zasłużona legenda klubu. Pasuje do profilu - dobrze gra podaniami do tyłu i do najbliższego, nie ma liczb, nie jest wysoki i nie jest silny fizycznie
formalnie mógłby być rozważany ale jest jeden problem, przez co nie nadaje się absolutnie

nie jest połamany

ps. to Igbekeme już robi liczby, że nagle go znowu chcemy? no szybko poszło ...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.06.2025, 20:35
Plewka, Żemło, Małecki, ściągamy z emerytury Daniela Bruda i można zamykać okienko.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 25.06.2025, 20:59
Nie mamy kasy na dobrych zawodników bo podpisujemy zawodników którzy w 80% sie nie sprawdzają i nie ma szans na wytransferowanie. Zamiast dokładnie oglądać, każdą wydawaną złotowkę to z łatwą ręką przedłużamy i podpisujemy takich Szotów, Jarochów, Biedrzyckich, Łasickich. Przecież przez pare lat wydaliśmy kilkanaście/kilkadziesiąt mln zł na wynagrodzenia, a kogo sprzedaliśmy za hajs i na nim zarobiliśmy?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.06.2025, 21:04
Na pewno trudniej jest kogoś rozwinać i sprzedać bo to już trochę trzeba umieć w piłkę niż podejmować decyzje na niekorzyść klubu, po prostu to jest kryminał żeby przedłużać graczy z kontuzjami.

Chyba jesteśmy takim jedyny klubem na świecie, który cyklicznie wywala kasę na ludzi z kontuzjami, po ciężkich kontuzjach, którzy nawet na tle naszego klubu prezentują jakość średnią, słabą lub zerową.

I za to można podziękować Zaskrońcowi, który w jakże oryginalny sposób zadłuża klub na kolejne miliony, jednoczesnie paplając,że on spłaca stare długi i udając, że ogarnia cokolwiek lepiej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2025, 21:21
Markus napisał(a):Wyświetl post
Igbekeme był filarem drużyny i bardzo cennym zawodnikiem w naszej obecnej sytuacji sportowej. Kluczowy gracz, mający zwykle mnóstwo odbiorów, niezwykle ważny w asekuracji, o całkiem dobrym przeglądzie pola i potrafiący chyba jako jedyny z naszych obecnych pomocników rzucić naprawdę wartościowe prostopadłe podanie.
Dobrze ze ogladalem kazdy mecz Wisly od deski do deski bo bym sie nabral

O ile przecinakiem byl naprawde dobrym to z tymi prostopadlymi podaniami to cie gruuubo ponioslo. Wiekszosc jego podan w tempo bylo niedokladnych. Albo za slabe albo za mocne albo nie w tor biegu kolegi.
Jego strzaly z dystansu lecialy zwykle na Blonie. W samej pierwszej lidze mozna znalezc srodkowych pomocnikow ktorzy maja po 3-5 goli i tylez samo asyst plus tez umieja skasowac akcje a pieniazki pewnie biora mniejsze od Jamesa.

Nie mowie, ze to zly zawodnik bo swoja funkcje spelnial ALE wybieganego przecinaka ktory zagra niedokladne podanie do przodu i nie trafi w bramke z 20 metrow to pewnie mozna za pol jego kontraktu miec. Jak Igbekeme zejdzie z wymagan do poziomu, ktory bardziej odpowiada jego kontrybucji to ja jestem jak najbardziej za tym zeby w tej druzynie byl.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 25.06.2025, 23:12
Ja to tam w pełni rozumiem ten pomysł Królewskiego z niezostawianiem piłkarzy na lodzie jak się skontuzjują oddając zdrowie za klub. Jak chodzi o kwestie etyczne - wszystko spoko, przyzwoity pracodawca powinien tak zrobić - przy dobrej umowie, dobrych i konkurencyjnych warunkach pracy (a takie powinni mieć w kontrakcie zapewnione piłkarze, skoro mogą tyle kasy zarabiać), normalna firma nie wydupcy pracownika na bruk jak tylko ten się rozchoruje - nie da mu zdechnąć z głodu, jak wcześniej porządnie pracował. Inna sprawa jest jednak taka, że chyba są od tego jakieś ubezpieczenia, które powinny być wliczone w koszta kontraktu. Tak ja bym sobie to wyobrażał - nie, że klub nie jest zabezpieczony na takie okoliczności i pokrywa takie koszta w całości. Pytanie jeszcze, kto to płaci, bo ja bym się nie zdziwił, jakby Jarek sam dokładał ze swoich pieniędzy na tych skontuzjowanych.
Ostatnio edytowane przez viktor56 : 25.06.2025 o godz. 23:16.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.06.2025, 00:35
Wieczysta nam wp.... bedzie wyzej w tabeli. Wstyd.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 26.06.2025, 06:33
Może i nie ma tych wszystkich atutów, które opisałeś ale nie ma też za to strzału z dystansu. Moim zdaniem jako zmiennik/zapchajdziura dla innych połamanych będzie ok. No i na filmikach i grafikach będzie fajnie wyglądać.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.06.2025, 07:20
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo czy te 15 negocjacji to prawda czy jak często kit. Jak bardzo są zaawansowane?
Nie wiadomo co to za grajki.
Nie wiadomo na jakie pozycje.
Nie wiadomo ilu z nich-nowych Wisła jeszcze chce zatrudnić?. Trzech? Pięciu? Dziesięciu?
Będzie jakiś konkret to można o nim dyskutować.
Dosc prosto mozna to określić, przynajmniej w przybliżeniu+/- 1 transferów, o ile nie wydarza sie kontuzje.

Potrzebujemy tylu pilkarzy, ilu juniorow na dzisiaj musielismy dokoptowac awaryjnie aby sklecic kadre na zgrupowanie. Tych było 5.

Po przyjsciu Lelivelda potrzeba jeszcze minimum 4 chłopa, choc to tak minimum z minimum.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2025, 07:44
emjot napisał(a):Wyświetl post
formalnie mógłby być rozważany ale jest jeden problem, przez co nie nadaje się absolutnie

nie jest połamany

ps. to Igbekeme już robi liczby, że nagle go znowu chcemy? no szybko poszło ...
Moze zszedl na ziemie z oczekowaniami finansowymi. Klub wszak powiedzial, ze te liczby co daje nie wspolgraja z jego oczekiwaniami.
Bylo pewnie tak. Agent myslal, ze zalatwi Jamesowi cos w Ekstraklasie i zarzadal podwyzki od Wisly jesli James mialby zostac. Ekstraklasa mu nie wypalila wiec agencik wrocil z podkulonym ogonem do Wisly bo "wiecie rozumiecie, moze sie jednak dogadamy?".
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2025, 07:58
W kwestii Jamesa Igbekeme i dlaczego klub nie chcial zgodzic sie na jego warunki finansowe (bankowo chcial podwyzke bo przeciez taaakie bylo nim zainsteresowanie z Ekstraklasy).

Bramki defensywnych pomocnikow w poprzednim sezonie 1 ligi
https://www.transfermarkt.pl/betclic...le/detailpos/6

Asysty
https://www.transfermarkt.pl/betclic...ersklasse=alle

Majac powyzsze dane i liczby innych pierwszoligowych przecinakow powstaje pytanie. Czy James Igbekeme zasluguje na to zeby byc jednym z najlepiej jak nie najlepiej oplacanym defensywnym pomocnikiem w lidze?

Dodatkowo jest malutki wiec jak przeciwnik gra dlugie pilki to srodka pola nie wygrasz. W pole karne do stalego fragmentu tez nie pojdzie. Stalego fragmentu nie wykona bo nie umie zagrac dokladnego podania ze stojacej pilki.

Jesli zejdzie z wymagan to powinien wrocic ale jak mu sie cos w glowie pojebalo i mysli, ze jest drugim Kante to dac laurke z podziekowaniami i wyslac w droge.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 26.06.2025, 08:19
Ale jak to jest, najpierw klub ogłasza(oficjalnie lub nie) że statystyki nie sprzyjają Igbekeme i nie wydamy tyle pieniędzy ile chce, ale po 2 tygodniach jednak go zatrudnimy bo chce mniej? Czy to znowu ten mityczny skauting i nasz wielki dyrektor sportowy ponownie go "znajdą"?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 26.06.2025, 08:32
As napisał(a):Wyświetl post
W kwestii Jamesa Igbekeme i dlaczego klub nie chcial zgodzic sie na jego warunki finansowe (bankowo chcial podwyzke bo przeciez taaakie bylo nim zainsteresowanie z Ekstraklasy).

Bramki defensywnych pomocnikow w poprzednim sezonie 1 ligi
https://www.transfermarkt.pl/betclic...le/detailpos/6

Asysty
https://www.transfermarkt.pl/betclic...ersklasse=alle

Majac powyzsze dane i liczby innych pierwszoligowych przecinakow powstaje pytanie. Czy James Igbekeme zasluguje na to zeby byc jednym z najlepiej jak nie najlepiej oplacanym defensywnym pomocnikiem w lidze?

Dodatkowo jest malutki wiec jak przeciwnik gra dlugie pilki to srodka pola nie wygrasz. W pole karne do stalego fragmentu tez nie pojdzie. Stalego fragmentu nie wykona bo nie umie zagrac dokladnego podania ze stojacej pilki.

Jesli zejdzie z wymagan to powinien wrocic ale jak mu sie cos w glowie pojebalo i mysli, ze jest drugim Kante to dac laurke z podziekowaniami i wyslac w droge.
Zgadzam się, że akurat w przypadku Igbekeme nie powinno być mowy o kominie płacowym, gdyż nie jest go wart.

Natomiast rozpatrywanie wartości zawodnika dla drużyny na podstawie tylko i wyłącznie bramek/asyst jest nieco płytkie. Pasowałoby dorzucić jeszcze celne podania w III tercję, liczbę odbiorów, procent wygranych pojedynków w defensywie, dokładność podań.

[35/54]

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.06.2025, 09:06
wywiad na tvp sport z gwiazdą piłki niejakim Krzyżanowskim:

kluczowe tezy: Torino chciało mnie na sezon w primawerze, ale mnie to nie interesowało [wszak zagrałem tam 30 spotkań!!!! szok i niedowierzanie, że nie chcieli go do I drużyny, to się wziął i obraził]

Na razie jestem w Wiśle, aczkolwiek nie chcę składać żadnych deklaracji. Okienko jest długie i trudno powiedzieć, co będzie za dwa miesiące.Wiem, że jest pewne zainteresowanie. Ale na razie tylko zainteresowanie, więc nie chcę się nad tym skupiać.

Ludzie z Torino sugerowali, co powinieneś poprawić?
– Przede wszystkim chodziło im o moją fizyczność, tężyznę. Mówiliśmy też o grze w defensywie, co było moją słabszą stroną. Zwracano uwagę na moje ustawienie w defensywie.

sądząc po tym, co pisano po sparingu to raczej słabo się wyszkolił pan piłkarz w tym zakresie

generalnie soda buzuje
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 26.06.2025, 09:12
wywiad na tvp sport z gwiazdą piłki niejakim Krzyżanowskim:

kluczowe tezy: Torino chciało mnie na sezon w primawerze, ale mnie to nie interesowało [wszak zagrałem tam 30 spotkań!!!! szok i niedowierzanie, że nie chcieli go do I drużyny, to się wziął i obraził]

Na razie jestem w Wiśle, aczkolwiek nie chcę składać żadnych deklaracji. Okienko jest długie i trudno powiedzieć, co będzie za dwa miesiące.Wiem, że jest pewne zainteresowanie. Ale na razie tylko zainteresowanie, więc nie chcę się nad tym skupiać.

Ludzie z Torino sugerowali, co powinieneś poprawić?
– Przede wszystkim chodziło im o moją fizyczność, tężyznę. Mówiliśmy też o grze w defensywie, co było moją słabszą stroną. Zwracano uwagę na moje ustawienie w defensywie.

sądząc po tym, co pisano po sparingu to raczej słabo się wyszkolił pan piłkarz w tym zakresie

generalnie soda buzuje
To że Torino nie chciało zainwestować w niego (tzn. wykupić) za szaloną kwotę 500 tys euro mówi niestety dużo.
Może np. Widzew byłby chętny na młodego-utalentowanego- z doświadczeniem w okolicach wielkiej piłki?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2025, 09:17
Czyli Krzyżanowski ma chodzic z glowa spuszczoną w dół i biczowac sie?

Takich piłkarzy już nie ma. A jesli sa to nie robią kariery. Nie mówiąc juz i graniu odpowiedzialności za wynik na boisku.

Pachnie tu natomiast tansferem do esa
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.06.2025, 09:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Takich piłkarzy już nie ma. A jesli sa to nie robią kariery. Nie mówiąc juz i graniu odpowiedzialności za wynik na boisku.

jest słaby w obronie i ataku, marnie się ustawia, dośrodkowanie nie istnieje u niego

tak, niech nosi głowę wysoko i baja o tym, jakim zajebistym jest kopaczem

na pewno w piłce klubowej skończy w Mancity
a w kadrze nastuka 120 spotkań

ps. Buksa też miał wysokie mniemanie o sobie. Skończył na ławce w GZ
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 26.06.2025, 09:30
Transfer do Ekstraklasy po co? Żeby stracić 2-3 lata na ławce?

W jego wieku powinien przede wszystkim szukać klubu, gdzie będzie grać. Skoro słabo wygląda w sparingu I-ligowej drużyny, to nagle się odnajdzie w Ekstraklasie?

[35/54]

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 26.06.2025, 09:41

Ja skwitowałem tylko w zwięzły sposób sytuację.
Jakie JK wyciągnie z tego wnioski to nie moja sprawa, nie życzę Mu źle coś w Nim widziałem jak zaczynał w Wiśle.
A czy te 500 tys euro zapłaci Wiśle Torino czy np. Widzew (stać ich na taką inwestycję) to przecież nieistotne.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.06.2025, 09:43
Mariusz Jop przyznał, że transfer Poletanovicia był na życzenie piłkarza ("z niewolnika nie ma pracownika"). Jest to okoliczność łagodząca dla ludzi odpowiedzialnych za transfery.

Co do Igbekeme, to jeśli nie potrafimy znaleźć dobrego, typowego defensywnego pomocnika, to lepszy Igbekeme niż nikt, niż granie Dziedzicem, czy Sukiennickim. Na dobrą sprawę powinniśmy poza Jamesem zatrudnić jeszcze jednego piłkarza do środka, ale priorytet ten spadnie za OŚ, OL i Skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.06.2025, 09:48
Przypomnę tylko, że my cały czas nie mamy obrony.
A z tego co piszecie powyżej wynika, że za chwilę sytuacja może być jeszcze gorsza (odejście Krzyżanowskiego).

To powinien być całkowity priorytet.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 26.06.2025, 10:26

Ale co zarobił i co dalej zarabia to jego
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2025, 10:50
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, że akurat w przypadku Igbekeme nie powinno być mowy o kominie płacowym, gdyż nie jest go wart.

Natomiast rozpatrywanie wartości zawodnika dla drużyny na podstawie tylko i wyłącznie bramek/asyst jest nieco płytkie. Pasowałoby dorzucić jeszcze celne podania w III tercję, liczbę odbiorów, procent wygranych pojedynków w defensywie, dokładność podań.
Niestety nie mam dostepu do takiego narzedzia wiec nie wiem jak jego inne statystyki prezentuja sie na tle ligowej konkurencji.

Natomiast jego podania do przodu i czeste palenie akcji niedokladnymi zagraniami dorpowadzaly mnie w wielu meczach do szewskiej pasji.

Powtorze, nie jestem przeciw zeby byl i gral u nas tylko to musi byc za sensowne pieniadze.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.06.2025, 11:01
Biorąc pod uwagę dotychczasowe dokonania dyrektora Baszy to niestety ale może się okazać, że nikt lepszy od Igbekeme się nie znajdzie.

Natomiast tutaj zgadzam się w pełni z Asem - skoro istotnym elementem gry Wisły ma być pressing, odebranie piłki i szybkie rozegranie pozwalające na zyskanie przewagi to tutaj Igbekeme jest słabym punktem.
Ilość jego niedokładnych podań w kluczowych momentach jest bardzo, bardzo duża.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.06.2025, 11:17
Dobrze ze ogladalem kazdy mecz Wisly od deski do deski bo bym sie nabral
Widać jak oglądałeś, skoro przegapiasz np. takie sytuacje jak tutaj przy golu na 1-0, pokazujące umiejętności Igbekeme w rzucaniu prostopadłych podań: https://youtu.be/GQXDDMDFUVw?si=tLM9cpSZQvzZQJJU

James był liderem naszej drugiej linii. To nie zwykły "przecinak", tylko piłkarz, który potrafi zarówno bronić, asekurować jak i rozgrywać piłkę, wychodzić z nią spod krycia, dynamizować akcję. Ma sporo ważnych podań w trzecią tercję boiska. Jest niezwykle cenny i nie mamy nikogo innego porównywalnego w zasięgu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2025, 11:22
jest słaby w obronie i ataku, marnie się ustawia, dośrodkowanie nie istnieje u niego

tak, niech nosi głowę wysoko i baja o tym, jakim zajebistym jest kopaczem

na pewno w piłce klubowej skończy w Mancity
a w kadrze nastuka 120 spotkań

Ogladales rozgrywki w Primaverze? Ja nie, wiec sie nie wypowiem o tym jak obecnie gra.

Nie sądzę ze wyglada tak samo jak przed wyjazdem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 26.06.2025, 11:27
Niestety nie mam dostepu do takiego narzedzia wiec nie wiem jak jego inne statystyki prezentuja sie na tle ligowej konkurencji.

Natomiast jego podania do przodu i czeste palenie akcji niedokladnymi zagraniami dorpowadzaly mnie w wielu meczach do szewskiej pasji.

Powtorze, nie jestem przeciw zeby byl i gral u nas tylko to musi byc za sensowne pieniadze.
No to pozwól, że wkleję proste statystyki z Sofascore:

Igbekeme:

Patryk Mucha, który wg. zalinkowanego powyżej zestawienia ma najwięcej asyst w I lidze.

Jak widać, wypada gorzej w większości statystyk w porównaniu z Jamesem. W statystykach defensywnych James go wręcz miażdży.

Dlatego też patrzenie tylko na współczynnk G/A nie ma większego sensu.

[35/54]

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.06.2025, 11:28
Ogladales rozgrywki w Primaverze? Ja nie, wiec sie nie wypowiem o tym jak obecnie gra.

Nie sądzę ze wyglada tak samo jak przed wyjazdem.
bazuję na fragmencie występu w meczu wczorajszym, który widziałem (tak wiem niewielka próba)

nie sądzę, żeby wyglądał lepiej
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.06.2025, 11:54
No to napiszę jak jest. Odejście Jamesa Igbekeme jest bardzo dużym osłabieniem sportowym. To zawodnik absolutnie kluczowy dla dominującego, ofensywnego stylu gry opartego na posiadaniu piłki. Bez niego Wisła jest w tym elemencie wyraźnie gorsza. Ten styl jest dla nas absolutnie kluczowy, żeby... nie tracić ogromnych ilości bramek, bo nasza obrona i bramkarze to masakra. Powrót Jamesa, trzeci już, byłby świetną informacją.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów