|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dobrze liczę że mamy 13 zawodników z pola na seniorskich kontraktach?
Z czego dwóch do końca roku nie zagra Plus do tego Kutwa i 5 młodzieżowców na sztukę A Sukiennicki jest pierwszy do wejścia na wszystkie pozycje poza obrona ? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tracimy 2 z 4 podstawowych środkowych pomocników. Cóż, nie dane nam było zobaczyć ustawienia Carbo-Poletanović-Igbekeme. Zarówno Poletanović jak i Igbekeme byli piłkarzami pierwszego składu, więc strata będzie spora. Marko, poza wkładem w sfg, wcale nie zagrał dobrej rundy (a szkoda, bo miał świetne wejście w Chorzowie, lecz później przyszedł mecz z Arką...), ale jego przeciętny poziom i tak dawał nam sporo jakości.
Dobrze byłoby w środku pola zobaczyć jakiegoś zabijakę, który będzie wstanie dać nam o wiele więcej w fizycznej grze niż Carbo, czy Duda :| |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie chodzi o to że Poletanović jest jakimś absolutnym geniuszem nie do zastąpienia, bardziej o to że ostatnim zawodnikiem ściągniętym do nas wcześniej który umiał bić SFG był... Poletanović. O próbach zrobienia z Dudy wykonawcy SFG nie będę pisał, bo żałość bierze. Nasz tzw. "dział sportowy" to banda nieudaczników którzy potrafią przepłacić każdego leszcza, ale ze sprowadzeniem kogoś na poziomie jest już dużo gorzej. O szrocie sprowadzanym jako "młode talenty" nawet mi się nie chce pisać. Stąd bierze się ponowne sprowadzanie tych którzy kiedyś się sprawdzili. Przypominam że alternatywą dla Poletanovicia był niski Francuz po operacji kolana... To jest największy dramat że jak Basha i spółka dostaną pieniądze to je spuszczą w kiblu na Sukiennickich, Biedrzyckich czy Stachowiaków, a jak jej nie dostaną to podejrzewam że lepiej nie będzie. Zwłaszcza jak się spojrzy kogo rzekomo mamy na liście transferowej. @grogoriogreg - niestety, jak się na trenera bierze miejscowego szamana w rodzaju Jopa to w cały interes są wpisane jego posrane wizje. Nasz genialny taktyk uznał że nie wystawi najsilniejszego środka pomocy tak jak Sobolewski uznał że w meczu z jakimś tam Zagłębiem wyśle Igbekeme na trybuny. I raczej bym nie liczył że się czegoś nauczyli. Nawet nie będzie mi żal jak Jopa wywalą na zbity pysk.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2025 o godz. 06:52.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z wypowiedzi Królewskiego na X można wywnioskować, że jest dramat. Nie ma 100 tys na odstępne za zawodnika. Inna wypowiedź sugeruje, że on planuje grać nasza "zdolną" młodzieżą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Z Rodado będzie tak, że nas trochę przeczekają i będziemy go sprzedawać tuż przed końcem okienka, z nożem na gardle. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że nawet milion euro (bo pewnie tyle maksymalnie dostaniemy za Angela, -200k dla Ibizy), to jest kwestia przeżycia kilku najbliższych miesięcy.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Trudno żeby nie było dramatu. Tak na prawdę dopiero teraz będa dosięgały nas konsekwencje spadku i przede wszystkim złego zarządzania. Wczensiej była kasa z Ekstraklasy, była kasa z PP i pucharów europejskich oraz inne plany, pomysły, akcje.
Ten sezon będzie pierwszym sezonem biedy. A, że Zaskroniec nie ma żadnych pomysłów, zadłuża sukcesywnie klub, nawet wtedy jak były przychody dodatkowe wymienione wyżej, to wiadomo, że teraz już z miesiąca ma miesiąc będzie totalna chujnia. Nie wiem ile jeszcze jest możliwe żeby on dorzucał swoją kasę, żeby dorzucali sponsorzy itd itp bo są też jakieś granice przepalania kasy w piecu. Także z tym gościem czeka nas jedynie pogłębianie długu i bankructwo, które w końcu kiedyś musi nastąpić. A jak nie bankructwo to wegetacja stuletnia, bo np awansując, mając odpowiednie środki czy sponsorów i wierzycieli to on te kilkadziesiąt milionów długu będzie spłacał dziesiątki lat. Ciekawe kiedy to .......nie bo póki co na tyle kreatywnie tym zarządza i tak nam los sprzyjał, że udaje się w tym wszystkim balansować Zaskrońcowi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
No Amerykaniec miał załatać trochę dziurę. Więcej szrotu, więcej. Kupujmy dalej "perspektywicznych" polaków i traćmy na nich hajs i czas. Najważniejsze, że w klubie myślą, że wykonują zajebistą robotę, a Basha z zespołem ciężko pracuje i ma gotowe scenariusze na każdą ewentualność. Każdy robi swoją robotę, prezes zadowolony. Wg. niego mamy zdolną młodzież, dziwnym trafem nikogo nie potrafimy sprzedać i żaden z tych młodych nie potrafi się skutecznie przebić do pierwszoligowej drużyny. Zaraz będzie płacz do socios o hajs bo będzie nóż na gardle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tymczasem wg. goal.pl
to ma być nasz nowy prawy obrońca https://www.transfermarkt.pl/julian-...spieler/337673 w ubiegłym sezonie 29 spotkań w holenderskiej Eredivisie w RKC Waalwijk nie wiem kto zacz kompletnie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro mowa już o testach medycznych to jest jakaś szansa, że teraz Koźminski nie strzela kapiszonem. Gość wygląda aż za dobrze jak na nasze realia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo, że Eredivisie to liga z innej galaktyki w porównaniu do I ligi u nas, ale ten Walwijk miał w tym sezonie stosunek bramek 44:74. Oby to nie był kolejny Kiakos, który o obronie nie ma pojęcia.
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Podają, że sto kilkanaście meczów- 2g/8a, nie są to też statystyki asa ofensywy. Ano zobaczymy (albo nie).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takich asów asów to my ściągać nie będziemy. Pozostaje jedynie grzebać po śmietnikach i mieć nadzieję, że się okaże, że albo gościu się rozwinie, dobrze mu się będzie grało w Wiśle itp albo że po prostu gracz z ligi czy klubu x okaże się mocny w I lidze.
Tylko, że to wszystko zawsze jest pod znakiem zapytania, tym bardziej z naszym scautingiem kulawym. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Odpali lub nie. Pewnie cos soba prezentuje, ale glowna zagadka jest jaka bedzie dla niego aklimatyzacja. Jaroch latwo placu nie odda. Na papierze powiedzmy że taki ruch na plus, choc spodziewalem się na PO kogos z polskiego podwórka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Zostanie Wiślackim Nacho |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja to bym chciał, żeby obrona na nowy sezon została zbudowana w oparciu o graczy, którzy przede wszystkim zabezpieczają tyły.
Wolę, żebyśmy wygrywali seriami 1-0 (wiem, wiem, optymistycznie), niż raz wygrali 5-0, żeby zaraz potem przegrać 0-1 z murarzami, po obcince któregoś z naszych obrońców. Jaroch powinien być żelaznym rezerwowym, a nie graczem pierwszego wyboru :/ ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Taki efekt moglibyśmy osiągnąć tylko zwiększając ilość graczy defensywnych w składzie i co za tym idzie sposób gry. Nie stać nas na obrońców, którzy w czterech będą bronić za sześciu. Naszym sposobem na to w zeszłym sezonie była dominacja na boisku i przez to mała ilość sytuacji przeciwników. Sposobem, który działał wystarczająco dobrze (najniższe xG rywali w całej lidze), ale ofensywa niestety nie dowiozła przez braki w jakości w wykończeniu. Bramkarze też nam niestety nie pomagali.
Ostatnio edytowane przez Arked : 21.06.2025 o godz. 21:49.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
niż tego co daje asysty z przodu a z tylu ogrywa go byle cieć ps. jak odjedzie Rodado to "braki" z przodu będą jeszcze większe. Tym bardziej potrzebni są obrońcy, którzy znają się na swojej robocie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten cały Holender pewnie po spadku jest u nich spalony. Z CV wygląda na ogóra, żelaznej defensywy to tam nie mieli.
Zobaczymy jak wypadnie na tle Jarocha. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() rozpoznanie w boju będzie i tyle miejmy nadzieję, że potrafi bronić - bo to, że nie potrafi grać do przodu już wiemy (Kiakos niby potrafił tyle, że bronić nie bardzo...)![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jeszcze ciekawostka - ten Holender grał jako prawy obrońca, prawy stoper oraz na obu skrzydłach.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś/coś jest do wszystkiego...
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
z tego co gdzieś tam latało, to wynika, że on na wahadle biegał ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Jak na bocznego obrońcę, to ma kiepskie statystyki. W poprzednim sezonie zaliczył zero goli i asyst. W wcześniejszych sezonach pod tym względem było nieco lepiej, ale też słabo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czyli u nas po staremu. Jednego ogóra zastępujemy kolejnym i tak bez końca. Swoją drogą nasz aktualny stan posiadania kadry pierwszego zespołu jest iście mocarny. Na prawdę tkwienie u sterow z tym właścicielami niczym dobrym się dla nas nie skończy. Przecież wychodzi na to że za czasów ekipy ratunkowej dlug zamiast się zmniejszać urósł i nadal rośnie. Nie wiem w tej sytuacji kto wymyślił sobie ze Kwiecień w to wejdzie, w przeciwieństwie do Jarka on ma głowę na karku.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2023
Offline |
|
|
Ja tam wierzyłem w ekipę ratunkową do 2020 roku. Jak Piotr Obidziński byl w klubie i rzeczywiście redukował znacząco to zadłużenie. Później jak zaczęły się aferki, obrazy i co mądrzejsze osoby z klubu zostawały pogonione to skończyło się tym co mamy obecnie. Wygląda to już na zaklinanie rzeczywistości i powolna agonia. Nie ma co ukrywać im słabsze wyniki będą tym mniejsze wpływy z dnia meczowego i sponsorów.. Jarek wierzył w te projekty postawił wszystko na jedną kartę przez dwa sezony, a teraz został goły i wesoły. Nie można mu odmówić ambicji, ale trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mylmy ambicji z chorymi ambicjami i parciem na szkło. Żółtodziób który wszedł w piłkę nożną od początku wszystkich pouczał jak się buduje klub, wypowiadał się o patologiach itd. sam patologie stworzył. Gościu musli, że jest najmądrzejszy, to jest ambicja czy głupota? A do tego ciągła chęć bycia na świeczniku.
Z niego wychodzą kompleksy, brak ogarnięcia życiowego itd myślał że piłka nożna to informatyka i wszystko komputerem załatwi, przy tym wytykając innym, że się nie znają. Nie mówię, że nie stracil kasy (póki co pożycza a nie traci) czy nerwów na Wiśle, ale nie mówmy, że to jest ambicja bo tutaj się uwidaczniają najgorsze cechy tego człowieka, a nie jakaś szlachetność, ambicja czy determinacja... On pomógł czy bardziej chciał pomóc Wiśle i był Wiśle potrzebny ale bardziej to klub był potrzebny jemu niż odwrotnie. Wisła ma dzięki niemu PP, większe długi i I ligę, on zdaje się że dostał więcej, rozpoznawalność, reklamę i zabawkę do bawienia oraz narzędzie, gdzie może swoje kompleksy leczyć i dziwne teorie wprowadzac w życie. Nie mówię że Ty tak twierdzisz - ale jak czytam jaki ten gościu jest szlachetny i jakim jest męczennikiem bo Wiśle prezesuje to śmiech mnie ogarnia.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 22.06.2025 o godz. 18:33.
![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jako ze to spadkowicz to zgaduje, ze chlop nie mial tylu okazji do dosrodkowan lub wbiegania w pole karne co Jaroch. Trudno oceniac po liczbach nie wiedzac, co dokladnie grala jego druzyna. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|