The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2025, 12:05
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jakieś drużyny awansowały, bo musiały. Dużo więcej nie awansowało. Tak działa statystyka. Widzimy sukcesy takiego podejścia, ale porażek jest kilkukrotnie więcej.

Wisła w ciągu tych trzech lat mimo wszystko zrobiła spory progres. Ostatni sezon był najlepszy w wielu elementach gry. Ostatecznie o braku awansu pewnie zdecydował falstart w trakcie gry w Europie.
A taka Wieczysta w ciągu 5 sezonów awansowała o 4 poziomy.

Zapewne jest to czysty przypadek...

W końcu ktoś musiał awansować
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2025, 12:11
nad tymi "newsami" transferowymi nie ma co się nawet rozwodzić

nasze realia (poza długami oszywiście) to Woś, Kawała i Ziarko w I drużynie

tak, że tak
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.06.2025, 12:21
Markus napisał(a):Wyświetl post

Od kiedy to na forum brakowało osób, dla których najważniejsze było to, aby minuty dostawali młodzi kosztem innych zawodników, na przykład rzekomo "mniej dynamicznego" od niektórych z nich Carbo? Od kiedy brakowało tu osób dopominających się o częstsze wystawianie takiego Dudy, Sstarzyńskiego, Krzyżanowskiego czy właśnie Sukiennickiego, bo to niby wielkie talenty? Mało to razy Simoniczek wciskał na siłę do składu Brode?
Podaj przykłady tego, kto i kiedy domagał się aby minuty dostawali młodzi kosztem innych zawodników?
Rozumiem przykład Brody, ale to żaden młodzieżowiec (24 lata).
Jakiś inne głosy?

No i co najważniejsze: być może nie zauważyłeś, że na tym forum rozmawia się o Wiśle w wielu jej aspektach?
Mógłbyś trzymać się tematu zamiast nieustannie próbować rozmywać tematy przez personalne uwagi do konkretnych forumowiczów.

Skoro nadal to robisz pozostaje uznać, że nie interesuje cię temat, ale tylko personalne ataki na osoby obecne na forum.

Twój post, który zaczynał się dobrze:
Cytat:
Na tym polegał problem: Królewski na początku miał pomysł, który był właściwy i mógł się sprawdzić, bo dawał konkretnych, jakościowych piłkarzy lepszych niż krajowy szrot.

Potem ponieważ był zwyczajnie głupi i w zarządzaniu beznadziejny ulegl "hejtowi debili", że za dużo takich zawodników z niższych hiszpańskich lig, a za mało krajowego szrotu. No i w ogóle wymyślił sobie, że sztuczna inteligencja sama z siebie poznajduje mu nowe gwiazdy po kosztach, a znający 5 języków Basha się z nimi dogada i ich wychowa. Kolejny debil.

W efekcie zamiast następnych Rodado, Carbo,Igbekeme, Vilara czy Mul dostawaliśmy więcej starzyńskopodobnego jakościowego dramatu, w dodatku przepłacanego jak przy Biedrzyckim.
...zakończył się słabo.

I gdybyś na pierwszej części poprzestał, chętnie bym poparł twoją opinię, ale ty musiałeś dodać personalne przytyki.
Naprawdę, przez takie personalne uwagi nie stajesz się większym autorytetem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.06.2025, 12:27
Do usunięcia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2025, 14:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Już widzę jak bys jako dyrektor sportowy robil wylacznie dzialania ze 100% skutecznoscia i od A do Z zgodnie z logika.

Nie chce mi sie pastwić nad Basha od poczatku okna, poczekam z tym na wrzesień.
Nie, ja bym po prostu nie marnował czasu na piłkarzy poza naszym zasięgiem finansowym.

Dam Bashy radę gratis - jeśli w zagranicznym klubie niższych lig gra piłkarz który robi liczby i ma jeszcze ważny kontrakt, to jest on poza naszym zasięgiem. Mam tłumaczyć dlaczego?

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sorry, chłopie, ale kiedy cię czytam w tego typu postach to przypomina mi się słynny rysunek Mleczki z nosorożcem i żyrafą.

Gdzie, kiedy, kto wyraził zdanie, że najważniejsze były minuty na boisku dla takiego przykładowego Brody, Sukienickiego czy Dudy?
Aż się wtrącę! Wielokrotnie produkował się w ten sposób Karherop, MaLk (budowanie Młyńskiego), Ty (pitolenie o potencjale Sukiennickiego) plus wielu innych w mniejszym zakresie.
Żeby daleko nie szukać: wg. Karheropa w poprzednim sezonie powinien grać Starzyński zamiast Baeny, bo poziom ten sam a Piotruś ma potencjał. Nie, nie zmyślam.
Zresztą, Ty twierdziłeś że Sukiennicki to młodszy, szybszy Carbo. Już zapomniałeś?

Więcej przykładów mi się nie chce szukać, był tu jeden taki który twierdził że Duda i Igbekeme to ten sam poziom, wg. innego Skrobański powinien grać za Urygę (ktoś ewidentnie nie oglądał rezerw), dużo tego było.

@Markus - myślę że plan z Kiko się skichał o finanse.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2025 o godz. 14:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.06.2025, 14:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zresztą, Ty twierdziłeś że Sukiennicki to młodszy, szybszy Carbo. Już zapomniałeś?
No bo jest młodszy i szybszy (i nie chodzi mi o rezultat biegu na 60m).
Natomiast nigdy nie pisałem, że ma łapać minuty kosztem Carbo, co sugerował Markus.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2025, 15:24
Cytat:

Najlepsze jest to, że Wieczysta w tym sezonie wydała 20 kilka mln na płace, czyli tyle co my. Gdyby więc udało się nam, zatrzymać sponsorów i ruszyć od IV ligi - oczywiście wszystko by musiało być zbudowane na famie, że idziemy rok po roku z IV ligi do ekstraklasy i żeby sponsorzy dawali tyle co w I lidze obecnie - moglibyśmy przepłacając jak Wieczysta, albo i bardziej (bo w niższych ligach oni przepłacali mniej niż teraz) spokojnie też awansować rok po roku do minimum I ligi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 18.06.2025, 16:05
Nie, ja bym po prostu nie marnował czasu na piłkarzy poza naszym zasięgiem finansowym.

to jest jeden z planów, które się skichaly przez finanse

ps. Sukiennicki miał potencjał. Piszę w czasie przeszłym, bo to co "pokazał" po tych dwóch czy trzech udanych meczach na początku sezonu, zanim się zabombelkował, tak sugerowało. Potem było dno i trzy tony mułu. No może cztery :( . Zresztą w II lidze w SSW był wyróżniającym się grajkiem, dającym nadzieję na coś więcej. Jak to się skończyło ... widać.
ps. 2 skład na zgrupowanie .... milczenie jest złotem jednak i tego się będę trzymał obecnie
Ostatnio edytowane przez emjot : 18.06.2025 o godz. 16:08.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 18.06.2025, 16:12
za transfery info czy raczej za goal.pl
"Wisła Kraków nie jest jednym zespołem zainteresowanym Iwo Kaczmarskim. O względy zawodnika wypożyczonego do Miedzi Legnica z Empoli zabiegają też przedstawiciele Ekstraklasy oraz ekipa z zagranicy"

a to jest dobre
wypuszczanie takich newsów, że się "interesujemy" jest spoko
nic nie kosztuje
no a, że się nie uda.....
siła wyższa

ps. Koźmiński się myli, jego wypo do Miedzi się już skończyło
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.06.2025, 18:53
Pierwsza jedenastkę jeszcze jakoś się dla sklecić
Julius na prawym skrzydle, Krzyżanowski na lo
Natomiast o jakiejkolwiek głębi składu poza stoperami można zapomnieć
Każda kontuzja powoduje lej po bombie na danej pozycji i zamiane gracza na poziomie walki o miejsca 4-6 na strefę spadkowa
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.06.2025, 08:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Podaj przykłady tego, kto i kiedy domagał się aby minuty dostawali młodzi kosztem innych zawodników?(...)

Twój post, który zaczynał się dobrze:

...zakończył się słabo.

I gdybyś na pierwszej części poprzestał, chętnie bym poparł twoją opinię, ale ty musiałeś dodać personalne przytyki.
Naprawdę, przez takie personalne uwagi nie stajesz się większym autorytetem.
Przykłady takiej postawy podał ci już Wolfy, nie będę się powtarzać.

Zawsze bawi mnie, gdy gość, który pisał o waleniu konia przez Leszkapw, obrażał na czacie kibiców Wisły cieszących się po wygranym meczu i bez skrupułów kolportowal fejki, przywdziewa szatki "arbitra elegante" i próbuje moralizować lub recenzować pisanie innych.

To tak jakby Neron zaczął wypowiadać się na temat zakazu podpaleń.

Jeszcze nie zauważyłeś, że jesteś w tej roli kompletnie śmieszny i niewiarygodny?

W sumie możliwe, bo jak widzę dalej nie ogarniasz, dlaczego Twoje pisanie o "dynamicznym Sukiennickim" było idiotyczne - ani wiek ani dynamika same w sobie nie czynią jeszcze z żadnego piłkarza zawodnika bardziej przydatnego dla drużyny, bo o tym decydują i inne sprawy. Dlatego sugerowanie na podstawie rzekomo większej dynamiki, że Sukienka może być dla Wisły przynajmniej równie wartościową opcją jak Carbo na środek pomocy, było nie tylko wybitnie głupie, ale i żałosne, co oczywiście potwierdził czas.

W dodatku wystarczy wspomnieć gdziekolwiek Twój nick i jakąkolwiek bzdurę, którą pisałeś, a których nie brakowało i od razu odpalasz się niczym Wysocka-Sznepf. Swoją drogą to też zabawne: wiedziałem że i tym razem od razu to zrobisz - oczywiście mnie nie zawiodłeś
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.06.2025 o godz. 10:40.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.06.2025, 09:00
To oczywiste. Ale swoją rolę z pewnością odegrało również ego i fantazje Królewskiego na temat sztucznej inteligencji. On w pewnym momencie chyba naprawdę wierzył, że po cholere mu Dyrektor Sportowy z kontaktami i znajomością piłkarzy czy jakikolwiek skauting, bo wystarczą same odpowiednio przygotowane algorytmy. Wyjdzie nie tylko taniej, ale i lepiej jakościowo.

Wyszło tylko to, że okazał się również idiotą, a nie tylko gołodupcem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 19.06.2025, 10:56
Markus w swoim żywiole. Pół zdania o Wiśle. Elaborat z przytykami personalnymi wobec innych.
Miałem nadzieję że coś zrozumiesz ale żyjesz w swojej bańce.
Nie chce mi się rozmawiać o sobie, o tobie, o wolfym, o droździe, itd.
Ja wolę tutaj rozmawiać o Wiśle.
Może też się na tym skupisz?

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.06.2025, 11:33
stary dziad napisał(a):Wyświetl post

Wieczysta miała skład 2-3 klasy lepszy od rywali w tym okresie, my nie. Wystawiali profesjonalnych piłkarzy przeciwko pół-amatorom. A w zeszłym sezonie i tak musieli czołgać się przez baraże.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.06.2025, 12:15
Arked napisał(a):Wyświetl post
Wieczysta miała skład 2-3 klasy lepszy od rywali w tym okresie, my nie. Wystawiali profesjonalnych piłkarzy przeciwko pół-amatorom. A w zeszłym sezonie i tak musieli czołgać się przez baraże.
dodam, że ten skład przepłacony był kilkakrotnie
czego dowodem choćby niejaki Trąbka z Mielca, który po przejściu z ekstraklapy do III ligowca dostał 3 krotność swojej pensji w Stali
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.06.2025, 12:59
Markusik wyszedł z nory? Jak Zaskroniec ściągał Hiszpanów to był cacy, a każdy kto miał inną opinię był hejterem i niszczycielem klubu.
Zaskroniec przestał ściągać Hiszpanów to markusik pierwszy do hejtowania xd

Akceptował zjeba na stanowisku właściciela Wisły, tylko dlatego, że ściągał Hiszpanów z 3 ligi. No pięknie...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.06.2025, 14:04
Skrobańskiego przedłużyli :(
gościa który nie dość, że połaman to jeszcze w rezerwach ledwo ledwo...
no i Colleya - ciekawe czy podwyżkę dostał
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.06.2025, 14:08
Inflacja jest i podwyżki miałby ktokolwiek nie dostać? Wolne żarty. Sam se mniej zarabiaj xd
drozd:
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2025, 14:09
emjot napisał(a):Wyświetl post
Colley pewnie będzie obniżkę dostał. Po roku bez gry raczej nie miał sensownych opcji transferowych.

Obniżkę o ile ktoś w klubie ma łeb na karku. Można spekulować.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.06.2025, 14:19
Czekam jeszcze na Szota.. i się niestety najpewniej k.rwa doczekam:(
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.06.2025, 14:31
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Szot, Jaroch Skrobański .... ależ by to żarło

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.06.2025, 14:41
Co sobie musi pomyśleć Gogół, który złapał kontuzję w złym momencie i nie dostał nowego kontraktu :/

Skrobański odstawał na poziomie III ligi. Najpierw w Wieczystej, a później w rezerwach. Jest różnicą zapewnić wsparcie w powrocie do zdrowia zawodnika podstawowego zespołu (a nawet kluczowego, jak Mikulec), a zadbać o juniora, gracza głębi składu, będącego na granicy piłki profesjonalnej, a amatorskiej. Przecież można zachować ludzką twarz i po prostu zapewnić takiemu zawodnikowi warunki do rehabilitacji u klubowych fizjoterapeutów...
Odpowiedz cytując
black
Member

Od: 02.2021

Stary 19.06.2025, 14:47
Teraz kolej na Szota bo swoich w rodzinnej Wiśle się nie zostawia czyli kabaret trwa w pełni
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.06.2025, 14:48
Przedłużenie Skorobiańskiego pokazuje, że Królewski jednak nie przestaje być konsekwentny w popełnianiu tych samych błędów i idiotyzmów, co w przeszłości.

Kolejny raz wysyła w świat konkretny sygnał: chcesz nowy kontrakt? Połam się albo złap jakąś ciężką kontuzję i masz to jak w banku, nawet jak jesteś na boisku ostatnią fajtłapą! Nie zostawimy Cię wtedy na lodzie!
(...)
"
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 19.06.2025, 16:20
dodam, że ten skład przepłacony był kilkakrotnie
czego dowodem choćby niejaki Trąbka z Mielca, który po przejściu z ekstraklapy do III ligowca dostał 3 krotność swojej pensji w Stali
Trąbka w Mielcu miał 15tys/m
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.06.2025, 16:24
gpat napisał(a):Wyświetl post
Trąbka w Mielcu miał 15tys/m
ja słyszałem o 30 koła
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.06.2025, 16:40
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Z Szotem na szczęście się pożegnaliśmy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.06.2025, 16:41
azor napisał(a):Wyświetl post
Z Szotem na szczęście się pożegnaliśmy.
Szot trenuje razem z drużyną na obozie, więc nie należy niczego wykluczać.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.06.2025, 16:48
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Szot trenuje razem z drużyną na obozie, więc nie należy niczego wykluczać.
https://wislakrakow.com/posts/dawid-...a-gwiazd/11325

Racja i to jest straszne, że scenariusz pt. "a dobra Dawid, jednak zostań" w naszym cyrku jest całkiem możliwy.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.06.2025, 17:02
Szot dostanie kontrakt przez tzw. zasiedzenie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów