|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nad tymi "newsami" transferowymi nie ma co się nawet rozwodzić
nasze realia (poza długami oszywiście) to Woś, Kawała i Ziarko w I drużynie tak, że tak ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
Rozumiem przykład Brody, ale to żaden młodzieżowiec (24 lata). Jakiś inne głosy? No i co najważniejsze: być może nie zauważyłeś, że na tym forum rozmawia się o Wiśle w wielu jej aspektach? Mógłbyś trzymać się tematu zamiast nieustannie próbować rozmywać tematy przez personalne uwagi do konkretnych forumowiczów. Skoro nadal to robisz pozostaje uznać, że nie interesuje cię temat, ale tylko personalne ataki na osoby obecne na forum. Twój post, który zaczynał się dobrze: Cytat:
I gdybyś na pierwszej części poprzestał, chętnie bym poparł twoją opinię, ale ty musiałeś dodać personalne przytyki. Naprawdę, przez takie personalne uwagi nie stajesz się większym autorytetem. |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Do usunięcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Dam Bashy radę gratis - jeśli w zagranicznym klubie niższych lig gra piłkarz który robi liczby i ma jeszcze ważny kontrakt, to jest on poza naszym zasięgiem. Mam tłumaczyć dlaczego?
Żeby daleko nie szukać: wg. Karheropa w poprzednim sezonie powinien grać Starzyński zamiast Baeny, bo poziom ten sam a Piotruś ma potencjał. Nie, nie zmyślam. Zresztą, Ty twierdziłeś że Sukiennicki to młodszy, szybszy Carbo. Już zapomniałeś? Więcej przykładów mi się nie chce szukać, był tu jeden taki który twierdził że Duda i Igbekeme to ten sam poziom, wg. innego Skrobański powinien grać za Urygę (ktoś ewidentnie nie oglądał rezerw), dużo tego było. @Markus - myślę że plan z Kiko się skichał o finanse.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2025 o godz. 14:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast nigdy nie pisałem, że ma łapać minuty kosztem Carbo, co sugerował Markus. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps. Sukiennicki miał potencjał. Piszę w czasie przeszłym, bo to co "pokazał" po tych dwóch czy trzech udanych meczach na początku sezonu, zanim się zabombelkował, tak sugerowało. Potem było dno i trzy tony mułu. No może cztery :( . Zresztą w II lidze w SSW był wyróżniającym się grajkiem, dającym nadzieję na coś więcej. Jak to się skończyło ... widać. ps. 2 skład na zgrupowanie .... milczenie jest złotem jednak i tego się będę trzymał obecnie
Ostatnio edytowane przez emjot : 18.06.2025 o godz. 16:08.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za transfery info czy raczej za goal.pl
"Wisła Kraków nie jest jednym zespołem zainteresowanym Iwo Kaczmarskim. O względy zawodnika wypożyczonego do Miedzi Legnica z Empoli zabiegają też przedstawiciele Ekstraklasy oraz ekipa z zagranicy" a to jest dobre wypuszczanie takich newsów, że się "interesujemy" jest spoko nic nie kosztuje no a, że się nie uda..... siła wyższa ps. Koźmiński się myli, jego wypo do Miedzi się już skończyło ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pierwsza jedenastkę jeszcze jakoś się dla sklecić
Julius na prawym skrzydle, Krzyżanowski na lo Natomiast o jakiejkolwiek głębi składu poza stoperami można zapomnieć Każda kontuzja powoduje lej po bombie na danej pozycji i zamiane gracza na poziomie walki o miejsca 4-6 na strefę spadkowa ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawsze bawi mnie, gdy gość, który pisał o waleniu konia przez Leszkapw, obrażał na czacie kibiców Wisły cieszących się po wygranym meczu i bez skrupułów kolportowal fejki, przywdziewa szatki "arbitra elegante" i próbuje moralizować lub recenzować pisanie innych. ![]() To tak jakby Neron zaczął wypowiadać się na temat zakazu podpaleń. ![]() Jeszcze nie zauważyłeś, że jesteś w tej roli kompletnie śmieszny i niewiarygodny? W sumie możliwe, bo jak widzę dalej nie ogarniasz, dlaczego Twoje pisanie o "dynamicznym Sukiennickim" było idiotyczne - ani wiek ani dynamika same w sobie nie czynią jeszcze z żadnego piłkarza zawodnika bardziej przydatnego dla drużyny, bo o tym decydują i inne sprawy. Dlatego sugerowanie na podstawie rzekomo większej dynamiki, że Sukienka może być dla Wisły przynajmniej równie wartościową opcją jak Carbo na środek pomocy, było nie tylko wybitnie głupie, ale i żałosne, co oczywiście potwierdził czas. W dodatku wystarczy wspomnieć gdziekolwiek Twój nick i jakąkolwiek bzdurę, którą pisałeś, a których nie brakowało i od razu odpalasz się niczym Wysocka-Sznepf. Swoją drogą to też zabawne: wiedziałem że i tym razem od razu to zrobisz - oczywiście mnie nie zawiodłeś ![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.06.2025 o godz. 10:40.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To oczywiste. Ale swoją rolę z pewnością odegrało również ego i fantazje Królewskiego na temat sztucznej inteligencji. On w pewnym momencie chyba naprawdę wierzył, że po cholere mu Dyrektor Sportowy z kontaktami i znajomością piłkarzy czy jakikolwiek skauting, bo wystarczą same odpowiednio przygotowane algorytmy. Wyjdzie nie tylko taniej, ale i lepiej jakościowo.
Wyszło tylko to, że okazał się również idiotą, a nie tylko gołodupcem. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus w swoim żywiole. Pół zdania o Wiśle. Elaborat z przytykami personalnymi wobec innych.
Miałem nadzieję że coś zrozumiesz ale żyjesz w swojej bańce. Nie chce mi się rozmawiać o sobie, o tobie, o wolfym, o droździe, itd. Ja wolę tutaj rozmawiać o Wiśle. Może też się na tym skupisz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wieczysta miała skład 2-3 klasy lepszy od rywali w tym okresie, my nie. Wystawiali profesjonalnych piłkarzy przeciwko pół-amatorom. A w zeszłym sezonie i tak musieli czołgać się przez baraże.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
czego dowodem choćby niejaki Trąbka z Mielca, który po przejściu z ekstraklapy do III ligowca dostał 3 krotność swojej pensji w Stali ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markusik wyszedł z nory? Jak Zaskroniec ściągał Hiszpanów to był cacy, a każdy kto miał inną opinię był hejterem i niszczycielem klubu.
Zaskroniec przestał ściągać Hiszpanów to markusik pierwszy do hejtowania xd Akceptował zjeba na stanowisku właściciela Wisły, tylko dlatego, że ściągał Hiszpanów z 3 ligi. No pięknie... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skrobańskiego przedłużyli :(
gościa który nie dość, że połaman to jeszcze w rezerwach ledwo ledwo... no i Colleya - ciekawe czy podwyżkę dostał ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Inflacja jest i podwyżki miałby ktokolwiek nie dostać? Wolne żarty. Sam se mniej zarabiaj xd
![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Obniżkę o ile ktoś w klubie ma łeb na karku. Można spekulować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szot, Jaroch Skrobański .... ależ by to żarło
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Co sobie musi pomyśleć Gogół, który złapał kontuzję w złym momencie i nie dostał nowego kontraktu :/
Skrobański odstawał na poziomie III ligi. Najpierw w Wieczystej, a później w rezerwach. Jest różnicą zapewnić wsparcie w powrocie do zdrowia zawodnika podstawowego zespołu (a nawet kluczowego, jak Mikulec), a zadbać o juniora, gracza głębi składu, będącego na granicy piłki profesjonalnej, a amatorskiej. Przecież można zachować ludzką twarz i po prostu zapewnić takiemu zawodnikowi warunki do rehabilitacji u klubowych fizjoterapeutów... |
|
|
|
Member
Od: 02.2021
Offline |
|
|
Teraz kolej na Szota bo swoich w rodzinnej Wiśle się nie zostawia czyli kabaret trwa w pełni
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przedłużenie Skorobiańskiego pokazuje, że Królewski jednak nie przestaje być konsekwentny w popełnianiu tych samych błędów i idiotyzmów, co w przeszłości.
Kolejny raz wysyła w świat konkretny sygnał: chcesz nowy kontrakt? Połam się albo złap jakąś ciężką kontuzję i masz to jak w banku, nawet jak jesteś na boisku ostatnią fajtłapą! Nie zostawimy Cię wtedy na lodzie! ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Szot trenuje razem z drużyną na obozie, więc nie należy niczego wykluczać.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
https://wislakrakow.com/posts/dawid-...a-gwiazd/11325
Racja i to jest straszne, że scenariusz pt. "a dobra Dawid, jednak zostań" w naszym cyrku jest całkiem możliwy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szot dostanie kontrakt przez tzw. zasiedzenie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|