|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Póki co Wieczysta ściągnęła Carlitosa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To już chyba było wiadome w zimie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jesli takie decyzje podejmowaliby sie pod impulsem jednego bardziej lub mniej przypadkowego zdarzenia to uznałbym WK za idiotę. A badz co bądź idiota nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie ma znaczenia.
Wejście WK do WK to był od początku temat medialny, wykreowany przez JK. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Karherop,
to nie chodzi o impuls. Chodzi o scenariusz. W przypadku braku awansu Wieczystej do 1 ligi, byl wariant, w ktorym WK wchodzi do Wisly. Obecnie Wisla nie jest mu do niczego potrzebna, wlasne ambicje moze realizowac bez niej. W przypadku braku awansu Wieczystej moglby nie chciec czekac roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To nie jest temat o Wieczystej.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
O jakim ty impulsie piszesz?WK konsekwentnie od kilku lat prze do ekstraklasy.Były dwa scenariusze.Obecnie celem Kwietnia będzie pokazanie wyższości nad Zaskrońcem co nie powinno być jakoś specjalnie wymagające
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Impuls mam na myśli sam mecz barazowy Wieczystej, ktory jakoby mial mieć wplyw na to czy Kwiecien wejdzie do Wisly lub nie.
Kwiecień zrobil tyle dla Wieczystej że nigdy i tak ich nie zostawi. Zmienic się może jedynie stopien i zakres finansowania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To jest temat o polityce transferowej Wisły Kraków, ogarnijcie się.
Ciekawe co ten tydzień przyniesie z Rodado, bo chyba m sie pojawić w tym tyg oferta Trabzonu. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To jak mamy wrocic do tematu...
Jop w wywiadzie dla GK potwierdza ze Kiss raczej odejdzie, wspomina tez o braku LO (czyli Kiakos odchodzi). Dziwne że nad Cziczkanem sie zastanawiają, bo Wisla nie ma z niego zadnego pozytku. A tak to cisza w eterze, a potrzeba lekko jeszcze z 6-7 transferow. Może chociaż dzisiaj w dzien powrotu do treningow padnie kilka komunikatów o zakonczeniu współpracy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No co do Cziczkana to byłbym zdziwiony jakby został, tak samo jak Alfaro.
Ale widocznie są inne priorytety. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Moze Chichkan jest tani, na tyle tani ze oplaca sie go trzymac jako opcje w razie jakiegos splotu wydarzen.
Doswiadczony bramkarz, ktory nie marudzi, ze jest tym trzecim chyba nie jest taki latwy do znalezienia. Asumpcja jest taka, ze kosztuje niewiele. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Obecnością Cziczkana blokujemy sobie slot na zawdnika spoza UE, zupelnie nieoplacalne.
Wole Stępaka jako numer 3, a nie 30 latka z Białorusi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Być może Cziczkan uszkodził kolano na wakacjach, kto wie.
Wtedy przedłużenie jego kontraktu nabiera realnych kształtów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
reasumując
przyszli Staszak Ertlthaler odeszli Baena Igbekeme Gogół Alfaro Szot Kiakos ps. nie odnotowuję jako transferów in Dziedzica, Szywacza, Wiśniewskiego. Jeśli zostaną w kadrze na jesień, wtedy można odnotować, że są zawodnikami Wisły
Ostatnio edytowane przez emjot : 16.06.2025 o godz. 12:39.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@emjot, poczekaj z lista bo minęło kilka minut i dwa nazwiska dopsiane
Obstawiam że na 4 dzisiaj sie nie skonczy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plus mam nadzieję, że Kissa dziś też klepniemy i jeden problem z głowy
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
będzie zmieniane na bieżąco ![]() jak się uda ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Klub sie zebral po krotkich urlopach i zaczal sie przesiew.
No ale skoro zwalniaja to znaczy ze beda zatrudniac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z kończących się kontraktów zostali jeszcze tylko Colley, Cziczkan i Skrobański. Czekamy.
Natomiast Szot jedzie z drużyna na obóz do Woli Chorzelowskiej Takie rzeczy tylko w Wiśle.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czasem redukcja nie oznacza nowych etatów
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Akurat odejscia miernych - raczej tanich w utrzymaniu zawodników to dobry sygnał, bo idąc po najmniejszej linii oporu to wyobrażam sobie sytuacje ze kazdy z czwórki Gogol, Szot, Kiakos, Alfaro mógłby zostac.
Za tych 4 malo znaczacych zawodnikow musi przyjść co najmniej 2 oby bardziej znaczących. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czerwiec , sezon wyprzedaży, więc i u nas rozpoczęło się wietrzenie magazynu/szatni
Jak dobrze liczę, Jop jest obecnie pierwszym do wejścia obrońca ? Zdrowi są Jaroch, Lasicki, Biedrzycki, Colley i na tym chyba koniec ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() Chłopak do treningu bo nam nawet do trenowania ludzi brakuje ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Raczej kwestia tego ze ma wazny kontrakt, jest wychowankiem, a clj i rezerwy dopiero co skonczyly rozgrywki i ciezko zeby chlopakom dac tylko tydzien wolnego.
Fazlagic tez trenowal z Wisla po rozwiazaniu kontraktu w kwietniu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Odstrzelone zostały słabe lub schyłkowe jednostki. Według mnie bardzo dobre ruchy out.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fansorina, Karherop - dlatego piszę, że to wislacka specjalność
![]()