The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2025, 00:39
OnizukaTSW napisał(a):Wyświetl post
Nasz najcudowniejszy, najmądrzejszy Zaskroniec z Gorlic znowu szaleje na Twitterku, tym razem oberwało się kibicowi Lecha, który wdał się z nim w dyskusję xD
Oto cytat.

"Ten Królewski, na którego Pan wiecznie napier... - w wieku 33 lat podjął się ratowania pięknej historii Wisły Kraków, której jest kibicem, w wieku 36 wziął pełną za nią odpowiedzialność gdy już była w 1 lidze - w różnych warunkach walczy aby ten klub nawet jak ma opóźnienia spłacił wszystkich wierzycieli. Ten Królewski jest produktem Pana kraju, wieśniakiem - wychowanym na marzeniach. Ma tych pieniędzy, ile ma - na dzień dzisiejszy ma jakieś 4 lata mniej niż Ś.P. Janusz Filipiak zakładający Comarch. Nie jest miliarderem. Nie ma rodziców bogatych ale kochanych i serdecznych, nie ma znajomości, wszystko co ma, wydeptał. I nawet w takich warunkach jest w stanie przeznaczyć 90% wszystkiego co ma, by ratować co kocha. Płaci podatki w Polsce i jest jednym z nielicznych, który walczy aby Polska była niepodległa intelektualnie i nie sprzedał się nigdy dla pieniędzy ani Amerykanom ani Niemcom - bo wierzy że można robić wielkie rzeczy stąd. Kiedyś to Pan zrozumie - w szczególności w rewolucji AI, która nadchodzi a czy chce Pan się z tym chce pogodzić dziś lub nie. I bez fałszywej skromności mój głos znaczy bardzo dużo. Głos wieśniaka wychowanego poza elitami."

(...)
To cytat wyciągnięty z wątku dotyczącego fuzji Lecha z Amicą i potencjalnego transferu Rodado. Moim zdaniem Królewski zachował się w tej konkretnej wypowiedzi tak, jak powinien zachować się Wiślak.
https://dziennikpolski24.pl/jaroslaw.../c2p2-27656923
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.06.2025, 06:03
yarow napisał(a):Wyświetl post
To cytat wyciągnięty z wątku dotyczącego fuzji Lecha z Amicą i potencjalnego transferu Rodado. Moim zdaniem Królewski zachował się w tej konkretnej wypowiedzi tak, jak powinien zachować się Wiślak.
https://dziennikpolski24.pl/jaroslaw.../c2p2-27656923
Jak zwykle dużo pier. nie na temat i jakżeby inaczej sporo o sobie w tym chorym mesjanistyczno-wizjonerskim tonie.
Tymczasem wkrótce zaczynamy czwarty sezon kiblowania w 2 lidze.. a w temacie wzmocnień, odejść - niestety jak dotąd cisza.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.06.2025, 09:29
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle dużo pier. nie na temat i jakżeby inaczej sporo o sobie w tym chorym mesjanistyczno-wizjonerskim tonie.
Tymczasem wkrótce zaczynamy czwarty sezon kiblowania w 2 lidze.. a w temacie wzmocnień, odejść - niestety jak dotąd cisza.
Sorry, ze uzyje twojego cytatu.

Chyba mnie kurvvica strzeli jak jeszcze raz przeczytam o "fuzji" Lecha z Amika. Nie bylo zadnej fuzji! Lech przestal istniec a syndyk masy upadlosciowej sprzedal Rutkowskiemu prawa do nazwy, herbu i innych dobr niematerialnych.

16 milionow zlotych zaplacil za to Rutkowski bo to bylo mniej niz gdyby przejal Lecha, ktorego dlugi byly wielokrotnie wyzsze i ktore musialby splacic. 16 milionow to suma, ktorej domagal sie Ryszard Grobelny - prezydent Poznania - bo tyle wynosily dlugi Lecha wzgledem instytucji publicznych.

Gdyby istotnie doszlo do fuzji dwoch podmiotow to podmiot ktory powstal w wyniku fuzji dalej bylby zobligowany do splaty dlugow jednego z uczestnikow fuzji.

Przeciez w KRS stoi jak byk, ze to Amica zmienila nazwe i adres.

https://www.imsig.pl/pozycja/2006/12...5%81KA_AKCYJNA

KRS nr 125/2006 (2470) - Pozycja 69533
we dniu 23.05.2006 dokonano wpisu do rejestru KRS nr 17 następującej treści:
Dz. 1. Rub. 1. Dane podmiotu wykreślić: 3. AMICA SPORT SPORTOWA SPÓŁKA AKCYJNA
wpisać: 3. "KKS LECH POZNAŃ" SPORTOWA SPÓŁKA AKCYJNA

Edit: jeszcze jedno bo Krolewski pisze, ze "Byleby nie wyrzec się godności - której się wyrzekliście grając na licencji klubu z Wronek.".

Otoz nie da sie grac na czyjej licencji! Licencja jest wydawana na jeden sezon (a wlasciwie to pol sezonu) dla konkretnego klubu, ktory wystawia druzyne w lidze i jest poprostu potwierdzeniem, ze ten klub jest zdolny do gry w tym konkretnym sezonie. Nie jest mozliwe aby Lech przejal licencje Amiki z sezonu 2005 i gral na niej w 2006 roku.
Nawet gdyby przejmowanie licencji bylo mozliwe to czym Lech zaplacilby Amice za ta licencje jak oni nie mieli nawet kasy na wode w kiblu? Nawet gdyby jakims cudem przejeli ta licencje to przeciez od razu bylaby im cofnieta bo mieli kilkadziesiat milionow dlugow licencyjnych. Poza tym zarzuty korupcyjne sa niezalezne od licencji i Lech jako podmiot oskarzony o handlowanie punktami zostalby spuszczony do 1 albo 4 ligi niezaleznie od tego czy mieli licencje na Ekstraklase czy nie.
To jest tak jakby miec zarzuty za oszustwa finansowe i odebrane prawo jazdy za jazde po pijaku ale twierdzic ze niemasz zarzutow i mozesz legalnie jezdzic samochodem bo kolega dal ci jego prawo jazdy, ktore z reszta wygaslo w zeszlym roku.
Ostatnio edytowane przez As : 10.06.2025 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 10.06.2025, 09:43
As napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ze uzyje twojego cytatu.

Chyba mnie kurvvica strzeli jak jeszcze raz przeczytam o "fuzji" Lecha z Amika. Nie bylo zadnej fuzji! Lech przestal istniec a syndyk masy upadlosciowej sprzedal Rutkowskiemu prawa do nazwy, herbu i innych dobr niematerialnych.

16 milionow zlotych zaplacil za to Rutkowski bo to bylo mniej niz gdyby przejal Lecha, ktorego dlugi byly wielokrotnie wyzsze i ktore musialby splacic. 16 milionow to suma, ktorej domagal sie Ryszard Grobelny - prezydent Poznania - bo tyle wynosily dlugi Lecha wzgledem instytucji publicznych.

Gdyby istotnie doszlo do fuzji dwoch podmiotow to podmiot ktory powstal w wyniku fuzji dalej bylby zobligowany do splaty dlugow jednego z uczestnikow fuzji.

Przeciez w KRS stoi jak byk, ze to Amica zmienila nazwe i adres.

https://www.imsig.pl/pozycja/2006/12...5%81KA_AKCYJNA

KRS nr 125/2006 (2470) - Pozycja 69533
we dniu 23.05.2006 dokonano wpisu do rejestru KRS nr 17 następującej treści:
Dz. 1. Rub. 1. Dane podmiotu wykreślić: 3. AMICA SPORT SPORTOWA SPÓŁKA AKCYJNA
wpisać: 3. "KKS LECH POZNAŃ" SPORTOWA SPÓŁKA AKCYJNA
Oczywiście tu zgadzam się z Tobą.
Natomiast fragment, który wyciągnął Onizuka to dla mnie hymn o sobie samym. Znane od 6 lat.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.06.2025, 13:44
Gadka o spłacaniu długów to romantyczne .......enie Zaskrońca. Chłop nic nie ogarnia ale to się dobrze sprzedaje że on ratuje klub i honorowo spłaca wierzycieli żeby Wisła się nie zeszmacila zawodząc wierzycieli.

To ratowanie doprowadza do powiększania długów i tkwienia w pierwszej lidze z roku na rok osłabiając skład i szansę na awans.

Gdzie tu jest ratowanie jakiekolwiek? To jest grą na czas i pogłębianie kryzysu. Nie mamy pewności czy łatwiej by było zacząć od zera od IV ligi ale nie mamy też żadnej pewności czy w tej IV lidze nie wylądujemy prędzej czy później i to nawet nie za sprawą degradacji... Bo po pierwsze jeśli dalej będzie tak klub prowadzony to sportowo możemy się staczać, gra w II lidze to by były jeszcze większe długi itd itd A po drugie to możemy być zdegradowani, nie dostać licencji itd jeśli długi nadal będą rosły.

Także to da kolejne bajeczki Zaskrońca który żyje w swoim świecie. Póki co to co sezon nie awansujemy, co sezon się zadłużamy bardziej więc bliżej nam do upadku niż tych pięknych wizji jak to ktoś ogarnięty ratuje klub.
Znając kilka lat temu przeszłość to na chwilę obecną nie wiem czy nie lepiej by było wtedy od IV ligi ruszać niż dzisiaj być tu gdzie jesteśmy - tyle na temat wielkiego ratowania i romantyzmu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.06.2025, 13:53
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
kolejny dzień ciszy o Kokosińskim, jak dla mnie gość zmyślony jak Vanna, teatrzyk za 2 złote
Thomas Kokosinski zmarl, zadowolony że dostałeś informację?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.06.2025, 14:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Technicznie był nieżywy już w dniu wypadku. Wielka szkoda, pechowy wypadek.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.06.2025, 18:31
Szkoda chłopa i nie chce tego mieszać z Zaskroncem ale to taki kolejny przykład jakie pojebane jest życie, jaka jest złożonośc i mnogość sytuacji w życiu czy sporcie, która pokazuje, że żadne algorytmy nic nie są w stanie przewidzieć.
Nie wiem czy jakiś algorytm czy jakaś myśl ludzka byłaby w stanie w ogóle wymyślić coś takiego, że chłop który ma dać kasę na Wisle czy powiedzmy piłkarz który miałby przyjść grać, nagle się dławi pierozkiem i umiera. Chyba nikomu by to do głowy nawet nie przyszło gdyby chciał jakaś dziwna akcje wymyślić.

To samo jest w piłce, opracowywaniu taktyki itd itd tu jedynie można się wspierać algorytmami ale ten że tak powiem boski pierwiastek o wszystkim decyduje i żaden algorytm nie ogarnie czegoś takiego jak piłka nożna czy życie. W szachy ok, można zaprogramować czy nauczyć algorytm zasad, wszystkich ruchów i wtedy człowieka ogra, ale nie w czymś takim gdzie można mieć Neymara, Messiego i Mbappe w ataku a i tak nie wygrać LM, albo obijać słupki i poprzeczki w półfinale baraży bo akurat tak się noga ułoży Messiemu a Miedzi wejdzie jeden strzał xd

Skupianie się na tych algorytmach to jest droga do nikąd i właśnie takie ponure sytuacje udowadniają ze z losu nie da się przewidzieć komputerem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 10.06.2025, 19:57
nie a co? 10 znaków
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.06.2025, 20:38
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
nie a co? 10 znaków
Nic. Na przyszłość pomyśl zanim coś napiszesz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2025 o godz. 07:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2025, 07:33
https://m.youtube.com/watch?v=JV9GG0...gcG9kIGx1cMSF#

Karcz dosc wylewnie nt Kwietnia.

Jakbym mial tylko na podstawie cokolwiek wyrokować to predzej czy później WK sie zaangazuje. Tylko czy nie będzie juz za późno?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.06.2025, 07:56
https://m.youtube.com/watch?v=JV9GG0...gcG9kIGx1cMSF#

Karcz dosc wylewnie nt Kwietnia.

Jakbym mial tylko na podstawie cokolwiek wyrokować to predzej czy później WK sie zaangazuje. Tylko czy nie będzie juz za późno?
On się już angażuje prawie 10 lat. Dajmy sobie spokój.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2025, 08:50
Z tą różnicą, że poprzednie dwa "podejścia" konczyly sie dementi w grudniu 2018, w listopadzie 2022 dementi oficjalne Wieczystej.

Jeśli panowie uważają sie za poważnych (kwestia dyskusyjna) to obecne zwodzenie jest nikomu niepotrzebne.

PS. Nie siedzac nikomu w portfelu to raczej możliwości finansowe WK sa obecnie wieksze niz w 2022, nie mówiąc już o 2018
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.06.2025, 09:00
Z tą różnicą, że poprzednie dwa "podejścia" konczyly sie dementi w grudniu 2018, w listopadzie 2022 dementi oficjalne Wieczystej.

Jeśli panowie uważają sie za poważnych (kwestia dyskusyjna) to obecne zwodzenie jest nikomu niepotrzebne.

PS. Nie siedzac nikomu w portfelu to raczej możliwości finansowe WK sa obecnie wieksze niz w 2022, nie mówiąc już o 2018
90% "zwodzenia" to efekt działania dziennikarzy i kibiców.
Kibice chcą czytać o milionerze który kupi Wislę i wpompuje w nią wielkie pieniądze, a dziennikarze - cóż, darmowe kliki to darmowe kliki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2025 o godz. 10:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 11.06.2025, 11:34
Dobra, może to nie jest popularna opinia, moze kogoś urażę, ale zupełnie na poważnie, Wojciech Kwiecień mnie w....ia, a dokładniej mówiąc w....ia mnie jego podejście do Wisły.

Dobrzycki w Widzewie od chęci do czynów i realizacji planów przeszedł w kilka miesięcy. A nasz domniemany zbawiciel, kręci się jak gówno w przeręblu i dąsa jak primadonna.

A to trzeba poczekać na spokojnie, a bo nie wiem czy chcę, a bo to jest moja decyzja ostatecznie, a może lepiej jak wieczysta awansuje, a może jednak lepiej jak nie awansuje. Dzisiaj wstałem prawą nogą to mam większą ochotę na inwestycję a jutro wstanę lewą i już nie będę mieć ochoty.

Wszyscy się z nim ....a obchodzą jak z jajkiem i słuchamy tych samych okrągłych stwierdzeń i kadzenia.

Dla mnie sprawa jest prosta, chcesz wejść w Wisłę to wchodzisz, nie chcesz to rozwijaj Wieczystą i na....... nam w derbach za rok. Jak to świadczy o potencjalnym właścicielu skoro chłop za przeproszeniem nie wie czy ma ciepłą dupę czy zimną? W taki sposób też by zarządzał klubem? Cała społeczność by analizowała przez 3 miesiące na podstawie ułożenia gwiazd, czy Kwiecień w danym okienku sprowadzi dobrych piłkarzy czy jednak mu się odwidzi i ściągnie średniaków za mniejszy hajs.

Już rzygam tym tematem. A co najlepsze, na koniec tygodnia skończy się saga 'baraże wieczystej' i jestem na 99% pewien, że chuja dostaniemy a nie odpowiedź. Dalej przez kolejne 2/3 tygodnie będziemy słuchać okrągłego .......enia, aż w końcu pod koniec czerwca/z początkiem lipca, Królewski .......nie w jakimś wywiadzie, że na ten moment to jednak szanowny jaśniepan Kwiecień się nie zdecydował wejść. do klubu, ale on to niczego nie przekreśla i może kiedyś blablablabla.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.06.2025, 11:42
Ale bierzesz pod uwagę, że ten temat istnieje przede wszystkim w artykułach dzbannikarzy i różnej maści wiślackich influenserów?
Nie ma żadnych konkretów bo po prostu skąd miałyby być?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2025, 11:50
@Stelio

Wiekszosc tego co napisales pasuje jak ulal do tego co prezentowal Cupial. Szczególnie w kwestii obchodzenia sie jak z jajkiem i decyzji w zależności jaka sie wstanie nogą. Byc moze ten typ ludzi tak ma. Tym bardziej patrząc na sposob ochrony prywatności czy dbałość o ochrone.

Temat nie moze być grzany w nieskończoność, wiec akurat mysle ze jednak cos rzuca media na pożarcie kolo 20 czerwca. Max tego 30.06. Chocby rowniez dlatego by przestali pisać.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 11.06.2025, 11:57
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Dobra, może to nie jest popularna opinia, moze kogoś urażę, ale zupełnie na poważnie, Wojciech Kwiecień mnie w....ia, a dokładniej mówiąc w....ia mnie jego podejście do Wisły.

Dobrzycki w Widzewie od chęci do czynów i realizacji planów przeszedł w kilka miesięcy. A nasz domniemany zbawiciel, kręci się jak gówno w przeręblu i dąsa jak primadonna.

A to trzeba poczekać na spokojnie, a bo nie wiem czy chcę, a bo to jest moja decyzja ostatecznie, a może lepiej jak wieczysta awansuje, a może jednak lepiej jak nie awansuje. Dzisiaj wstałem prawą nogą to mam większą ochotę na inwestycję a jutro wstanę lewą i już nie będę mieć ochoty.

Wszyscy się z nim ....a obchodzą jak z jajkiem i słuchamy tych samych okrągłych stwierdzeń i kadzenia.

Dla mnie sprawa jest prosta, chcesz wejść w Wisłę to wchodzisz, nie chcesz to rozwijaj Wieczystą i na....... nam w derbach za rok. Jak to świadczy o potencjalnym właścicielu skoro chłop za przeproszeniem nie wie czy ma ciepłą dupę czy zimną? W taki sposób też by zarządzał klubem? Cała społeczność by analizowała przez 3 miesiące na podstawie ułożenia gwiazd, czy Kwiecień w danym okienku sprowadzi dobrych piłkarzy czy jednak mu się odwidzi i ściągnie średniaków za mniejszy hajs.

Już rzygam tym tematem. A co najlepsze, na koniec tygodnia skończy się saga 'baraże wieczystej' i jestem na 99% pewien, że chuja dostaniemy a nie odpowiedź. Dalej przez kolejne 2/3 tygodnie będziemy słuchać okrągłego .......enia, aż w końcu pod koniec czerwca/z początkiem lipca, Królewski .......nie w jakimś wywiadzie, że na ten moment to jednak szanowny jaśniepan Kwiecień się nie zdecydował wejść. do klubu, ale on to niczego nie przekreśla i może kiedyś blablablabla.
Przeczytałeś gdzieś choć jedną wypowiedź samego Kwietnia na ten temat czy się denerwujesz bo dajesz się nabrać na gierki jk tudzież pierdoły tzw. dziennikarzy? Ja tam spokojnie czekam na pierwszą oficjalną wypowiedz samego bohatera sagi. Chyba że jakiejś nie zauważyłem, to proszę, udostępnij ją.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 11.06.2025 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.06.2025, 12:28
Poczekajmy już do tej niedzieli i finału baraży.
Przyszły tydzień będzie obfitować w przecieki, może w końcu się dowiemy czegoś konkretnego.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 11.06.2025, 13:23
Plujecie na Kwietnia, ale zeby klub kupic to najpierw ktos musi chciec go sprzedac.

A fakty sa takie.
mesjasz dogral sobie Kokosinskiego. Wpasc mialo 5 mln dolcow. W przypadku braku awansu to wystarczajaca kasa zeby kolejny rok sobie w 1 lidze bawic sie jak do tej pory. W przypadku awansu i zastrzyku Eklasowego (plus 5 baniek od Kokosinskiego), po co mesjaszowi byl Kwiecien? Piate kolo u wozu.

A Kwiecien nie zgodzi sie na bycie dostawka czy przystawka finansujaca niegospodarnosc mesjasza. Wiec poki byl temat Kokosinskiego kasy to nie bylo tematu Kwietnia i uwazam, ze wiosenne zakonczenie rozmow z Kwietnie, czy ich mocne schlodzenie, wynikalo z tego, ze mesjasz juz wiedzial o tym, ze Kokosinski jest bliski decyzji o wejsciu do klubu.
Teraz sie zacznie palic dupa, bo za chwile trzeba bedzie robic przelewy, budowac druzyne, a nie bardzo jest za co. Wiec znowu sie wywiera presje na Kwietnia poprzez media, a moim zdaniem to wywrze tylko efekt odwrotny. No i Kwiecien to czlowiek honoru. Mysle, ze ma teraz w glowie mysl w stylu "olales mnie, to teraz idz po kase do Kokosinskiego, ja w to nie wchodze, twoje problemy".

Wcale mnie nie zdziwi, jesli Kwiecien ma w glowie pomysl na uratowanie Wisly w stylu amiki. Czyli w momencie kiedy Wisla de facto stanie sie niewyplacalna, wejdzie jakis syndyk masy upadlosciowej, kupic od niego za kwote x prawa ktore posiada spolka w tym prawa do nazwy i przemianowiac w KRS Wieczysta na Wisle

Przypomne, ze dzis dlugi Wisly to okolo 60 mln zl (bez dlugu wobec tf) i rosna. Lepiej wiec zaplacic 1/3 tej kwoty i miec czyste konto, niz np startowac z 4 ligi ponownie.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.06.2025, 13:59
Zaraz poleci zrzuta i wpłata od potulnych baranków socios. Co to jest dla nich 5mln? Na pstryknięcie Jarusia
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.06.2025, 15:12
Kwiecień Kwietniem ale zauważcie, że dosłownie każdy ruch z spłacaniem dużej kasy czy przejęciem klubu od Zaskrońca trwa miesiącami. Tzn negocjacje z nim tyle trwają. Z MADA gadał z rok, z Kokosinskim z pół roku?
Gościu musi być nieźle .......nięty, że nie umie raz dwa spraw załatwiać, dopinać. Rozciąga wszystko w czasie. Ewentualnie inni nie chcą spraw dopinać szybko bo się boją z takim manipulantem wejść we współpracę więc miesiącami próbują się dowiedzieć czegoś o nim i Wiśle i musi ich miesiącami przekonywać, że warto.
drozd:
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.06.2025, 17:25
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
A Kwiecien nie zgodzi sie na bycie dostawka czy przystawka finansujaca niegospodarnosc mesjasza.
W ogóle branie takiego scenariusza pod uwagę to jakiś absurd. Kwiecień tylko wejdzie do Wisły, kiedy to on będzie właścicielem. Jakieś POŻYCZKI to zupełnie inna sprawa. Żeby Kwiecień wykupił udziały, to musi dojść wcześniej do uregulowania długów, bo żaden biznesmen nie wejdzie w biznes, gdzie jest tak chore zadłużenie. To na końcu dalej jest interes, a nie wielka miłość, uczucia. Nikt tu nie chce tracić milionów zł. Fajnie, że kurtuazyjnie spotyka się z Potterem, ale tylko tak trzeba to czytać. Ewentualnie nasz genialny strateg prosi o jakieś $ na dalsze funkcjonowanie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.06.2025, 19:55
Taaa interes. Ciekawe ile kasy zarobił na Wieczystej, No chyba, że Wieczysta to wielka miłość, a Wisła to ew. zwykły interes...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 11.06.2025, 22:05

Czy Ty przypadkiem nie wściekasz się na swoje własne wyobrażenia, będące rezultatem dziennikarskiego mącenia wody?

Czy widziałeś gdziekolwiek wypowiedź publiczną/oświadczenie samego W. Kwietnia na temat jego przejęcia Wisły? Bo ja jak na razie widzę same obrazki patykiem na wodzie malowane przez dziennikarzy, a sam Kwiecień w żaden sposób się publicznie nie wypowiadał na temat Wisły Kraków i jej przejęcia.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 11.06.2025, 22:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kwiecień Kwietniem ale zauważcie, że dosłownie każdy ruch z spłacaniem dużej kasy czy przejęciem klubu od Zaskrońca trwa miesiącami. Tzn negocjacje z nim tyle trwają. Z MADA gadał z rok, z Kokosinskim z pół roku?
Prawdopodobnie JK chce mieć względną pewność, że klub nie pójdzie w ręce jakichś krętaty.

Z MADA miał akurat rację, a nie brakowało na forum ludzi, którzy wieszali na nim psy. Z Kokosińskim też prawdopodobnie miał rację: zaangażował faceta, zachęcił do poznania klubu od środka. Nic nie poradzimy, że przytrafił się taki tragiczny wypadek.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 11.06.2025, 22:19
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Z MADA miał akurat rację, a nie brakowało na forum ludzi, którzy wieszali na nim psy.
Kibic Wisły, nawet ten kreujący się na rozsądniejszego, to stan umysłu.

Skąd kolega „czerpie siłę” do lekceważącego traktowania inwestora Lechii? Jak kibic I-ligowej, zadłużonej na 80 milionów, przyznającej się do 2,5 misięcznych zaległości w wynagrodzeniach (z czerwcem będzie 3,5), gerneralnie ledwie zipiącej Wisły może napisać coś takiego o Ekstraklasowej Lechii w której zaraz po inwestycji spłacono kilkadziesiąt baniek długu, a teraz po utrzymaniu się właśnie ogłoszono, że wszystkie wynagrodzenia są na bieżąco. Jak Wy to sobie w tej głowie układacie, że się Wam to spina?
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 11.06.2025, 22:21
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Przypomne, ze dzis dlugi Wisly to okolo 60 mln zl (bez dlugu wobec tf) i rosna. Lepiej wiec zaplacic 1/3 tej kwoty i miec czyste konto, niz np startowac z 4 ligi ponownie.
60 ze sporym okładem to było rok temu. Teraz idziemy na 80.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 11.06.2025, 22:31
Już rzygam tym tematem.
Saga jest już kabaretowa. Ale nie bierzesz pod uwagę tego, że jej większość to propaganda Jarosława i bzdury opowiadane przez tak zwanych dobrze poinformowanych dzbannikarzy (najczęściej briefowanych przez Wizjonera).

Większość z tego to kretynizmy. Jak ten o „podziale klubu” gdzie WK nie niepokojony zajął by się pierwszą drużyną i jego pieniądze płynęły by tylko na nią. Wystarczy minimalna znajomość prawa i realiów prowadzenia spółek żeby wiedzieć, że to skrajny farmazon. A przygłupy z portali powtarzają po Wodzu karmiąc brawoszefów papką dla kretynów.

Nie można WK rozliczać za te idiotyzmy. Ja raczej na braku twardego dementi opieram jakiś tam śladowy optymizm. Tylko ktoś poważnie rozważający jakiś ruch nie ucina takiego cyrku twardym dementi.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.06.2025, 01:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Taaa interes. Ciekawe ile kasy zarobił na Wieczystej, No chyba, że Wieczysta to wielka miłość, a Wisła to ew. zwykły interes...
Co to za dziwaczne pytanie? Wieczysta to zabawka i budowa klubu od postaw wedle własnego widzimisię. Jest to projekt długofalowy, z którego Kwiecień będzie wyciągał pieniądze po awansie do Ekstraklasy. Ma frajdę, tworzy swoją historię, nie ma zadłużenia, a wszystko to przy małych nakładach(gdyby to porównać do naszego zespołu, gdzie Kwiecień zostałby na starcie obciążony kosmicznymi długami, a gdzie dopiero inwestycje ). Nie mam też pojęcia jakie kontrakty sponsorskie ma Wieczysta, ale domyślam się, że można to porównać do KTS Weszło, które kosi kokosy z wielu umów w niskiej klasie rozgrywkowej. Umówmy się, Kwiecień zna się trochę na biznesie i wie jak to poprowadzić .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów