The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2025, 11:34
Watts napisał(a):Wyświetl post
najważniejsze żeby grzebać we wszystkich kolorowych kubłach i jeszcze sprawdzić, czy na gabarytach ktoś jakiegoś dobrego mebla nie wyrzucił

nie wiem, ale pewnie to działa w obie strony
W kubłach to my będziemy grzebać jak odstoimy swoje w kolejce do tych kubłów
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.06.2025, 11:39
Ja jestem ciekawy dlaczego na tej liście pozycji nie ma lewego obrońcy. Przecież Mikulec będzie to grania dopiero za rok. Zamierzają grać Krzyżanowskim i przedłużyć Kiakosa ? Czy jeszcze jakaś inna opcja?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.06.2025, 11:54
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem ciekawy dlaczego na tej liście pozycji nie ma lewego obrońcy. Przecież Mikulec będzie to grania dopiero za rok. Zamierzają grać Krzyżanowskim i przedłużyć Kiakosa ? Czy jeszcze jakaś inna opcja?
Obawiam się, że właśnie tak będzie. Krzyżanowski będzie forsowany w pierwszym składzie, ewentualnie Kiakosa wymienią na kolejnego ogóra z łapanki.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 05.06.2025, 12:15
Jezu Krzyżanowski w podstawie XD my się ....a cofamy w rozwoju, byłem przeszczęśliwy, że Torino się nabrało na tego kasztana i go wzięli, to wraca jak bumerang i będzie jeszcze pchana narracja o byciu wunderkidem XD a potem szok i niedowierzanie jak się znowu zesra w jakimś meczu i sprezentuje 2 bramki przeciwnikowi.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2025, 13:32
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Jezu Krzyżanowski w podstawie XD my się ....a cofamy w rozwoju, byłem przeszczęśliwy, że Torino się nabrało na tego kasztana i go wzięli, to wraca jak bumerang i będzie jeszcze pchana narracja o byciu wunderkidem XD a potem szok i niedowierzanie jak się znowu zesra w jakimś meczu i sprezentuje 2 bramki przeciwnikowi.
bo po 5 (?) latach prezesowania panaprezesaodprezesowania nie stać nas na nic

dlatego będziemy grali tym czym się da, a myślę, że w rezerwach, nie ma innego lewego obrońcy, który byłby przynajmniej na poziomie Krzyżanowskiego. No niby jest Ziarko, ale wicie rozumicie, on to się max na II ligę nadaje.

o kimś lepszym to nawet nie ma co myśleć
dlatego jeśli (kluczowe słowo) przedłużą Kiakosa i nikt się nie skusi na Krzyżana (nawet za 2oo tys ojro)
to jesteśmy skazani na ww.

ps. może za rok do gry wróci Mikulec i wtedy może lewa strona będzie obsadzona lepiej, ale czy on będzie w stanie grać tak jak teraz to już inna bajka
Ostatnio edytowane przez emjot : 05.06.2025 o godz. 13:35.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 05.06.2025, 14:10
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie te modele, ejaje sprowadzają się na końcu do piłkarskiego tindera?
Dobre
Ale zapewne ten piłkarski tinder pochodzi z Synerise, no bo skąd?
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.06.2025, 14:28
Moglibyśmy sprowadzić Szymczaka na wypożyczenie, bo na defnitywny nie ma szans.. lech raczej się nie będzie zabijał o niego, w GKS wiosne miał średnią 15M 3G.. przydałby nam się wysoki napastnik, ale Szymczak, Zwoliński i Rodado to chyba byłoby za dużo... zapewne tylko w przypadku transferu Rodado miałoby to sens
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.06.2025, 16:59
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Uniwersalny Szot
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.06.2025, 17:51
Krzyżanowski jest młodziutki, nie ma co go od razu spisywać na straty.

Pograł trochę we włoskiej Primaverze, może go choć trochę bronić nauczyli We włoszech stawiają na to duży nacisk. Uciułał tam całkiem sporo punktów w punktacji kanadyjskiej.

Tak czy siak, nie byłbym w jego ocenie tak surowy jak Stelio. On już u nas miewał przebłyski dobrej gry. Na jakąś tam szansę zasługuje, a ty czy ją wykorzysta czy nic z niego będzie to tylko czas pokaże. Tak czy siak opieranie lewej obrony na nim i konkurującym z nim Szocie nie jest zbyt rozsądne. On musi mieć do konkurencji kogoś doświadczonego (conajmniej na poziomie Jarocha, bo o kolejnym Mikulcu chyba nie ma co marzyć).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 05.06.2025 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.06.2025, 19:07
Wobec dzisiejszych informacji dotychczasowe rozważania tracą znaczenie.
Żeby w ogóle dokończyć sezon Wisła musi sprzedac Rodado a jeżeli będą chętni to również Letkiewicza.
Natomiast Basza musi.siegnac do piłkarskiego.smietnika głębiej niż to było planowane.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 05.06.2025, 19:24
Jest jeszcze opcja klęski Wieczystej w barażach, która wbrew bredniom Włodarczyka, raczej ułatwi ewentualną decyzję Kwietniowi.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.06.2025, 19:36
Wobec dzisiejszych informacji dotychczasowe rozważania tracą znaczenie.
Żeby w ogóle dokończyć sezon Wisła musi sprzedac Rodado a jeżeli będą chętni to również Letkiewicza.
Natomiast Basza musi.siegnac do piłkarskiego.smietnika głębiej niż to było planowane.
To jest scenariusz jakiego nikt jeszcze nie napisal. Dramat to malo powiedziane.

Jeśli mialbym wykazac sie skrajna naiwnością, to moze w obliczu tego zmobilizuje WK żeby jednak w nas zainwestować. Chyba juz nic innego nie zostało.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.06.2025, 20:00
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Krzyżanowski jest młodziutki, nie ma co go od razu spisywać na straty.

Pograł trochę we włoskiej Primaverze, może go choć trochę bronić nauczyli We włoszech stawiają na to duży nacisk. Uciułał tam całkiem sporo punktów w punktacji kanadyjskiej.

Gral lewego pomocnika tam. 23 mecze jako lewy pomocnik i 6 jako lewy obronca.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2025, 07:34
Troche inaczej.

W Primaverze zawodnicy Torino maja grac w systemie takim jak gra 1 drużyna. Wystarowali z trojka z tyłu.

Krzyzanowski gral 23 mecze na wahadle, a mniej wiecej od lutego Torino przeszło na grą czworka z tyłu i wszedl w sklad lini obronnej.

Tymczasem cena wywolawcza za Rodado 1.5-2 mln euro wg Agenta po spotkaniu z JK. Raczej nikt tu nie ma juz watpliwowci że jego sprzedaż to konieczność.

Obstawiam Pogon lub Widzew, raczej tylko oni moga w PL szastac obecnie kasa na wiekowych zawodników.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.06.2025, 07:57
Popatrzmy na zarys realnego składu na najbliższy sezon, zakładając konieczność sprzedaży Rodado a przy chętnych również Letkiewicza oraz odejście Baeny, Igbekeme oraz Colleya.

Broda - Jaroch, Łasicki, Biedrzycki, Krzyżanowski - Kiss, Carbo, Poletanovic, Duarte - Duda, Zwoliński.

Ławka: Stępak, Wiśniewski, Kutwa, Kuziemka, Baniowski, Staszak, Sukiennicki, Olejarka, Dziedzic, Szywacz.

Oczywiście Łasicki i Poletanovic to są zawodnicy bardzo kruchego zdrowia, więc zwłaszcza Kutwa (o ile będzie zdrowy...) dostanie tutaj dosyć szybko szansę gry.
Ewidentnie potrzebny jeszcze jeden stoper, boczny obrońca, skrzydłowy oraz napastnik. W rezerwach absolutnie nie ma materiału na te pozycje.

Generalnie - jeżeli Jop będzie w stanie to ogarnąć to Wisła powinna się zakręcić w okolicach bezpiecznego, 10 miejsca w tabeli. Jeżeli jakimś cudem Wujek Basza trafi na zwycięski los w piłkarskim śmietniku to być może nawet będzie walka do końca o 6 miejsce. Choć ten ostatni scenariusz bardzo mało prawdopodobny również ze względu na problemy finansowe.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 06.06.2025, 09:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To jest scenariusz jakiego nikt jeszcze nie napisal. Dramat to malo powiedziane.

Jeśli mialbym wykazac sie skrajna naiwnością, to moze w obliczu tego zmobilizuje WK żeby jednak w nas zainwestować. Chyba juz nic innego nie zostało.
Tragedia tego Amerykanina nie ma nic wspólnego z naszą sytuacją.
Nie ma żadnych dowodów (prócz gadaniny Prezeska), że ten człowiek faktycznie gotów był wpłacić 20 mln zł.
No ludzie, ot tak sobie daje taką kasę i mówi: chłopaku (Prezesku) rób sobie z tym co chcesz.
Realnie jakieś rozmowy pewnie były, nie wiemy na jakim stopniu zaawansowania, jakie były jego warunki itd.
Zresztą, nawet jak było blisko (w co nie wierzę) to i tak w chwili obecnej nie ma to znaczenia.

A co do WK, to tak jak wielokrotnie pisałem, to Prezesek musi przyjąć jego warunki a nie stawiać swoje.
Teraz już nie ma alternatywy ( realnej lub w formie blefu negocjacyjnego).
Ale zapewne zdecyduje się na wariant "trwać" co spowoduje walkę "o spadek" w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.06.2025, 10:05
JK pewnie zdecyduje się oddać wszystko Kwietniowi, kiedy w rundzie jesiennej nagle, choć spodziewanie znajdziemy się w ogonie ligi, zawodnicy zaczną wystosowywać pisma o wypłaty grożąc odejściem, a trybuny zmieszają go z błotem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2025, 11:50
Popatrzmy na zarys realnego składu na najbliższy sezon, zakładając konieczność sprzedaży Rodado a przy chętnych również Letkiewicza oraz odejście Baeny, Igbekeme oraz Colleya.

Broda - Jaroch, Łasicki, Biedrzycki, Krzyżanowski - Kiss, Carbo, Poletanovic, Duarte - Duda, Zwolińsk.
Mniej wiecej na tym etapie roku w zeszłym sezonie 11 sie klarowala tak:

Cziczkan - Jaroch, Uryga, Colley, Krzyżanowski - Baena, Carbo, Duda, Goku, Alfaro - Rodado

Wniosków nie ma co z tego wyciagac pochopnych, poza tymi ze transferow będzie dużo, bo byc muszą. Nawet jak nie będzie pesos to beda sciagac graczy z karta w reku i pewnie z 3 wejdzie do 1 skladu

Tak jak pisalem w innym temacie. Na dzisiaj ten sklad wyglada na miejsca 7-14, reszta w rekach JK i Baszy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.06.2025 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.06.2025, 12:01
Tak jak pisalem w innym temacie. Na dzisiaj ten sklad wyglada na miejsca 7-14, reszta w rekach JK i Baszy.
Moim zdaniem optymistyczne założenie, biorąc pod uwagę duże prawdopodobieństwo odejścia Rodado. Bez jego bramek, dokładając jeszcze odejście Baeny, może być naprawdę bardzo ciężko o punkty.

Zostaje nam jeszcze na rok Zwoliński, ale ja kompletnie bym na niego nie liczył.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2025, 12:16
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem optymistyczne założenie, biorąc pod uwagę duże prawdopodobieństwo odejścia Rodado. Bez jego bramek, dokładając jeszcze odejście Baeny, może być naprawdę bardzo ciężko o punkty.

Zostaje nam jeszcze na rok Zwoliński, ale ja kompletnie bym na niego nie liczył.
Za Brzeczka/Sobola jesien 2022 mielismy 10 miejsce w lidze, a tak mielismy naprawde sklad papy, drewna i jednego Fernandeza z nieoszlifowanym i niestrzelajacym Rodado.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 06.06.2025, 12:58
Media podają, że Rodado oczekuje w nowym klubie zarobków 4 razy wyższych niż w Wiśle.
Ja mam w głowie, że u nas po podwyżce dostał 100k/mc (chyba że się mylę)

To kto da mu w Polsce 4 razy więcej?
Więc chyba zagranica.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.06.2025, 13:10
To, że on chce, to nie znaczy, że dostanie.

Myślę, że on zarabia u nas więcej niż 100k/mc, ale tego tak naprawdę nie wie nikt.

W Polsce takie pieniądze może położyć na stole Legia, Lech, Widzew, może Pogoń.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2025, 13:16
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Media podają, że Rodado oczekuje w nowym klubie zarobków 4 razy wyższych niż w Wiśle.

Więc chyba zagranica.
Tylko zagranica. W PL top kontrakty podchodza pod 200kppn miesiecznie, góra 250 dla gwiazd pokroju Ishaka czy Josue.

Za granica w Trabzonie dostanie 6x tyle a gdyby byl mlodym Polakiem w beniaminku serie A to by zarabial jeszcze wiecej.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.06.2025, 13:27
Tylko zagranica. W PL top kontrakty podchodza pod 200kppn miesiecznie, góra 250 dla gwiazd pokroju Ishaka czy Josue.

Za granica w Trabzonie dostanie 6x tyle a gdyby byl mlodym Polakiem w beniaminku serie A to by zarabial jeszcze wiecej.
Jeśli mnie pamięć nie myli, to Ishak kasuje w Lechu bańkę euro netto. W Polsce taka kasa jest do wyjęcia, ale dla absolutnej gwiazdy, a nie zawodnika przychodzącego z I ligi.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2025, 13:33
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mnie pamięć nie myli, to Ishak kasuje w Lechu bańkę euro netto. W Polsce taka kasa jest do wyjęcia, ale dla absolutnej gwiazdy, a nie zawodnika przychodzącego z I ligi.
Ostatnio Dobrasz mówił o 650-700k euro rocznie, a nie ma akurat lepszego zrodla o Lechu niz on

Co do tego ze Rodado pewnego sufitu nie przebije to wiadomo
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 06.06.2025, 13:48
Jeszcze trzeba brać pod uwagę to, że bajkopisarze-dziennikarze nie precyzują czy są to kwoty brutto czy netto ( w sensie podatku dochodowego), czy są do tego jeszcze jakieś premie oraz czy wliczona jest kwota za sam podpis.

Finalnie, jak wziąć to wszystko pod uwagę to taki Ishak może mieć ( przynajmniej brutto) 400k/ mc, oczywiście złotych.

A Rodado, to jak teraz kojarzę, gdzieś czytałem że ma 150k/mc.
Więc wydaje się, że w Polsce może starać się o 300k
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 06.06.2025, 15:47
stary dziad napisał(a):Wyświetl post

Więc chyba zagranica.
Pytanie czy Rodado oczekuje czy to Jego agent zarzuca bardzo daleko wędkę?
Zagranicą może to dostanie.
W Polsce nie zagrał ani jednego meczu w extra, nie wiadomo czy może strzelić 20 goli czy 5 (i u kogo).
Jak ja byłbym dyrektorem sportowym to wpisałbym takiemu graczowi wysokie premię za wyniki indywidualne i drużyny, a nie bardzo wysoką podstawę bo był królem strzelców 2 ligi (tzn. 2 poziomu).
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 06.06.2025 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.06.2025, 16:09
Rodado może i nie zagrał żadnego meczu w ekstraklasie ale strzelał gole ekstraklasowym klubom w pucharze Polski czy w europejskich pucharach także nawet poziom wyżej niż ESA.
Dlatego dla mnie to nie jest przypadek takiego Czubaka czy innego Makucha ale bardziej Piechna co będzie strzelał zawsze i wszędzie.
Dlatego nie powinnismy schodzić z ceny: 1,5 mln euro + bonusy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.06.2025, 16:22
Czytam o tych zarobkach Rodado i przypomina mi się pewien filmik w necie, że jakiś tam znawca piłki przekonywał, że w I lidze to zarobki lepszych zawodników to 12-15k zł. I to był świeży filmik.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.06.2025, 16:45
Ja za Rodado nie spodziewam się kokosów, będą próbowali coś zarobić (z czego ~20% trzeba odpalić Ibizie) i zejść z jego pensji. Umowa rok temu była raczej prosta - dajemy sobie jeszcze jedną szansę na awans, jak się nie uda, to Wisła nie będzie robić problemów z odejściem.

Jeśli dostaniemy za niego milion, to będzie to naprawdę dobry deal.

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów