|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie będzie żadnej zmiany dopóki w Wiśle rządzi Królewski.
Jego wybraniec Jop powiedzial wyraźnie, że on nie może grać inaczej bo przecież "trybuny by mu nie wybaczyly". Królewski błądzi już 3 lata w 1 lidze i nie zamierza nic zmieniac. To jest ślepa uliczka ale on uważa inaczej. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mamy bardzo niski współczynnik konwersji sytuacji na gole. Przyjście Poletanovicia zdecydowanie poprawiło nasze statystyki z murarzami, ponieważ SFG to najlepszy sposób na zdobycie gola z takimi drużynami. Oczywiście, są ludzie którzy wierzą że za mniejsze pieniądze ściągniemy pomocników którzy strzelą dziesięć goli i zrobią dwadzieścia asyst, ale szanse na to są niskie. Raz na kilkudziesięciu piłkarzy trafi nam się taka perełka, reszta to będzie zbliżony poziom do obecnych. Musi być ktoś kto idealnie wrzuca ze stojącej piłki, potrzebujemy solidnej linii obrony i powinno być dobrze. To ile bramek zawalił Jaroch w tym sezonie to jakaś aberracja, zwykle przez brak krycia i własne straty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.06.2025 o godz. 08:36.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja się nawet nie łudzę, że kadrę w jakiś sensowny sposób zamkniemy na długo przed zakończeniem okienka. Priorytet mają drużyny ekstraklasowe, które jako pierwsze będą sobie przebierać rynek. Nam potem zostanie to, co nie przeszło sita + potencjalne wypożyczenia graczy nie łapiących się do składów w Ekstraklasie typu Zwoliński.
Czy tego chcemy, czy nie, to i tak stracimy kilka pierwszych kolejek nowego sezonu na kompletowanie drużyny. Jesteśmy na ten moment drugim lub trzecim wyborem dla kogokolwiek perspektywicznego. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie ma szans na zamknięcie kadry szybko, przecież my będziemy przebierać w okazjach z odrzutów, bez klubowych zawodników.
Uryga być może już nie zagra w Wiśle, może nawet nigdy już nie zagra. Mikulec nie mam pojęcia ale to nie będzie 6 tygodniowa rehabilitacja, Potrzebujemy wzmocnień wszędzie... Niestety na to nas nie stać, na chwilę obecną skoncentrowanym się na obronie, stoper oraz boczni obrońcy to jest minimum na teraz. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Member
Od: 02.2021
Offline |
|
|
Nie będzie żadnych jakiś wielkich transferów a jedynie przyjedzie następny szrot i byle załatać dziurę bo nie ma pieniędzy a dług dalej rośnie i dalej brawoszefy niech klękają przed bajkopisarzem z Gorlic który doprowadza nasz klub do ruiny.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Ciężko się gra z zamurowanymi zespołami gdy skrzydłowi nie mają szybkości, dryblingu i pomysłu co zrobić, a o celności wrzutek szkoda coś gadać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
straciłem wczoraj 50 parę minut swojego życia oglądając "występ" naszego nowego grajka Staszaka przeciwko PBB w II lidze (chłop gral 72 min., ja po 50 którejś tam nie zdzierżyłem)
nie myliło mnie przeczucie koleś będzie wzmocnieniem rezerw gra na 6 i to jedyne co mogę o nim napisać, bo ani szybkości, ani zdecydowania, ani umiejętności na I ligę to on nie posiada, albo są one bardzo głęboko ukryte tak jak Sukiennicki, którego wyjaśniła I liga, zamiatał w SSW rok temu w II lidze i istniała szansa, że da radę u nas, tak Staszak nie istnieje w KKS Kalisz i w II lidze sylwetką będzie pasować do naszych rezerwistów, resztą umiejętności też ps. oczywiście dowód może być anegdotyczny, bo to tylko jeden mecz. Ale ... nie sądzę. ps. 2 odpalony przez Amikę. Od razu budziło to moje podejrzenia, że to kicha łamana przez dziadostwo
Ostatnio edytowane przez emjot : 02.06.2025 o godz. 11:31.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziękuje za Twoje poświęcenie.
Niemniej nikt przy zdrowych zmysłach nie traktował tego chłopaka jako wzmocnienia pierwszej drużyny. Typowy transfer Królewskiego - młody Polak, podobno zdolny. Oczywiście odpalony z Akademii Amiki Poznań. Tutaj tradycyjnie nikt nie uczy się na błędach. Niewiadomski, Gogół, kogoś pewnie jeszcze pominąłem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Talar, Dziedzic, choć to nie amikowcy ale ten sam trynd ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Każdy moze być wzmocnieniem jeśli się sprawdzał nawet ten jeden poziom niżej. Tylko takich chłopaków trzeba umieć rozwinąć, żeby zrobili progres. U nas takie coś nie istnieje wiec nigdy nie powinniśmy sciągać "młodych zdolnych", już lepiej by było brać emerytów na ten 1-2 sezony, żeby wnieśli jakąś jakosć.
Nam są potrzebne gotowe produkty do gry, a nie diamenty do szlifowania. No ale ...., dawaj młodych zdolnych, niech sie łamią i przepadają w rezerwach albo gabinetach lekarskich. Zaskroniec przepala kasę, nabija budżet płacowy takimi ruchami i kadrę. A później z 40 piłkarzy nawet 11 nie ma do gry. Ten sezon to Letkiewicz w bramce, który wypalił sam z siebie, a zaczął grać po to żeby się pozbyć kłopotu wystawiania młodzieżowca. I tak był lepszy niż kolejnych dwóch czyli Broda i Cziczkan - potrzebowaliśmy 3 bramkarzy, żeby jeden jako tako wypalił xd W ataku sam Rodado i chwila dobrej gry Zwolińskiego. Skrzydła to osamotniony Baena, który był wczesniej skreślony przez wielu, a pomoc to ściąganie na ostatnią chwilę Poletanovicia i odgrzewany Igbekeme. Obrona to kolejny cyrk. Na miniony sezon przydałoby się nam z 5 zawodników do podstawowego składu żeby coś z tego było. W tym sezonie pewnie 10-15. Czyli tak na pensje 30 mln i kadra na 50-55 chłopaków - wtedy myslę, że byśmy awansowali z top 2 ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A nasz "dział skautingu" nadaje się do zaorania. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli tak no to szacun dla Prezesa. Na bogato jedziemy. Zastaw się a postaw się, tutaj pasuje idealnie. To całkowicie przebija podpisanie Niewiadomskiego, Gogóła czy Sobola. Tamci przychodzili jako wolni strzelcy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam to tak - transfer gotówkowy. Tak jak Sukiennicki.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bylem pewien, że to transfer po wygaśnięciu umowy z Kaliszem
tymczasem: https://wislakrakow.com/posts/wiktor...20252026/10854 ja prdl ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No przecież gdzieś te pieniądze trzeba upchać.
Trochę i tak ich za dużo w kasie, więc trzeba przedłużać umowy z inwalidami, płacić za młodych bez przyszłości, a Fazlagić zszedł z budżetu. Inaczej UEFA się przypierzy i znowu coś ściągnie z zaległości. Aż boli głowa ile będziemy przepalać, gdyby WK wszedł do klubu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dramatycznie zarządzamy pieniędzmi, ale to wiadomo nie od dzisiaj.
Transfery gotówkowe takich ogórów są porównywalne z wrzuceniem pieniędzy do niszczarki. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Wystarczy że pojdzie info ze Kwiecien w Wisle to od razu stawki skocza x3
Teraz pewnie i tak placimy x 1.5 za sama nazwę Wisla Kraków. Nie wiemy ile kosztowal Staszak, 50, 100 czy 500kPLN. Nie chce też niektórych rozczarowac ale czasem "darmowe" transfery bywaja drozsze niz zwyczajnie wytransferowane |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to w tym momencie są to wyrzucone pieniądze w błoto może za 2 lata będę wchodził pod stół i odszczekiwał ale myślę że wątpię bo przypomina mi się inny orzeł, zakupiony za ciężką kasę (300 koła?) Wachowiak który obecnie nie łapie się nawet na ławkę w Stali Rzeszów tak, że tak... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
acha goal.pl, meczyki i kto tam jeszcze może twierdzi, że Rodado chcą w Turcji
a dokładnie w Trabzonie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wcześniej był Grabowski, reprezentant u ileś tam. U nas zagrał wszystkiego kilkaset minut, za to z brukbetem nawet awansował do extra i trochę pograł dopóki bodajże nie złamał nogi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
teraz kopie się po czole w Łęcznej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Jedyny sensowny komentarz - ja prdl...
Najważniejsze pytanie brzmi nie "Za ile?", tylko "Po co?!" (delikatnie rzecz ujmując). Ile by nie kosztował - kretyńska decyzja. Płacimy za szrot który normalne kluby mają za darmo. P.S. Wnioskuje żeby KKS Kalisz uznać oficjalnie za kosę, tak jak Kotwicę Kołobrzeg i tych chujków którzy nam Wachowiaka wcisnęli.. Dość żerowania na naiwności Jarosława Królewskiego! On ma autyzm i aspergera! Za cwaniactwo działaczy klubów po ryju dostaną kibice! P.S. 2 Ruchowi proponuję za Starzyńskiego karę w zawieszeniu. Oni od nas wzięli Sadloka...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.06.2025 o godz. 19:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No dlaczego kupujemy młodzież? Pewnie dlatego, że w jakiejś tabelce przypadkowo wyszło, że ten czy inny młody ma dobrą statystykę wrzutek lub celnych wrzutek itp więc zajarany Zaskroniec, który myśli że excelem rozgryzł enigmę polskiej piłki, wyłoży kasę na takiego zawodnika.
Dopiero później się okaże, że może sobie w dupę wsadzić tego excela i zielone tabelki, bo piłka jest zbyt złożona póki co, żeby pod algorytm podstawić jakieś liczby i się okaże że mamy udany transfer. Myślę, se na obecnym etapie to więcej by osiągnął sam ogarnięty scauting niż algorytmy, bo jeszcze jest daleko do tego aby liczbami zastąpić ludzki szósty zmysł. Scaut widzi zawodnika i czuję że ten czy tamten ma talent i się sprawdzi w drużynie x. Można do tego dołożyć algorytmy itd ale nie na odwrót, że scautow nie mamy, tylko algorytmy nam powybjeraja bo potrafią. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jakos wielce mnie nie dziwi, ze przychodzi ograny w drugiej lidze 18 letni chlopak i ze trzeba za niego zaplacic. Gosc 25 razy wyszedl w pierwszym skladzie i 5 razy z lawki, rozegral 70% mozliwych do rozegrania minut. To nie sa zle liczby w seniorach w tym wieku. Wiadmo, ze w drugiej lidze tez musi grac mlodziezowiec ale gdyby nadawal sie do tarcia chrzanu to tyle wystepow i minut by nie zrobil bo wystawiliby innego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież wiadomo, że jeśli nie zdarzy się nic niespodziewanego, to następny sezon młodzieżowcem będzie Letkiewicz. Na miejscu Brody szukałbym sobie klubu, bo dla niego to będzie kolejny, stracony rok.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Według nowych przepisów i Duda i Kutwa beda dalej mlodziezowcami, tak wiec Jop nie bedzie "skazany na Letkieiwcza, tudzież Stępaka w bramce". Broda niech zostanie. Wystarczy ze trzeba wysłupac sporo kasy na pozycje w polu żeby jeszcze zawracac sobie głowę wzmocnieniami w bramce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
co było widać w meczu z PBB może robić i 100% w podstawie on się do I ligi obecnie nie nadaje, nawet jako zmiennik ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|