The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2025, 17:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
No cóż...mając takich kibiców naprawdę ciężko wróżyć Wiśle świetlaną przyszłość.
Jest to miód na serce Szefa Jarka.
Budujcie razem oblężoną twierdzę.
To ma sens i przynosi efekty. 4 sezon w 1 lidze
A mógłbyś tak jaśniej? W szczególności wyjaśnij związek bluzgania na Królewskiego z poziomem sędziowania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.05.2025, 17:33
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Dobra, ale co powie na to PZPN? Wypowie się Rostkowski albo Mikulski, że sędziowanie było git, albo po fakcie przyznają rację, że faktycznie sędzia "zaje8ał", tylko nie cofnie to żadnego wyniku i punktów nam nie przywróci. Stara śpiewka po prostu, najlepiej podjąć jakąś decyzję z boiska krzywdzącą, a później pajacować przed kamerami, że faktycznie w tej sytuacji można było inaczej zareagować. Nic to nie da, bieganie do PZPN, jedynie wnioski można składać, żeby ten i ten arbiter nam meczów nie sędziowali (bodajże Legia kiedyś tak zrobiła), ale widząc ile oni baboli robią to jedynie do dyspozycji by został jakiś Romuś z B klasy co pogwiżdże sobie w niedzielę po schabowym.
Ale tutaj zaczyna to zahaczać o bezpieczeństwo zawodników to co zrobił ten kutas Mikulcowi wynikało z braku reakcji Frankowskiego na wcześniejsze wejścia na kontuzję, szmaciarzy z Legnicy. Dlatego trzeba by zrobić kompilację brutalnych wejść naszych przeciwników z całego sezonu z dopiskiem jaka była reakcja sędziów. Karne, karnymi,ukradzione punkty to inna sprawa. Tutaj chodzi o "zastraszenie" naszych piłkarzy brutalnością w grze, bez reakcji ze strony sędziów. Zwykle w każdym meczu mamy jako zespół 60% posiadania piłki i więcej fauli niż przeciwnik czy to nie paradoks? Z czego to wynika jeżeli nie ze stronniczości sędziów. Niech się ta AI wreszcie do czegoś przyda i przeanalizuje wszystkie ostre wejścia z całego sezonu. Zobaczymy jaki będzie efekt.

Jeżeli to bandyckie zagranie zakończy karierę Mikulca, a takie słuchy chodzą, bo dynamika mogła pouszkadzać unerwienie to najwyższy czas na stanowczą reakcję Panie Królewski.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
A mógłbyś tak jaśniej? W szczególności wyjaśnij związek bluzgania na Królewskiego z poziomem sędziowania.
Nie wiesz? Królewski po prostu odpowiada za wszystko co złe i już. Nawet za kutasów z gwizdkiem.

ps. Co do karnego, Zwoliński był ewidentnie przewrócony poprzez pociągnięcie za koszulkę w polu karnym. TVP pokazała zbliżenie chyba przez pomyłkę, na moment i zaraz wyłączyła . Komentatorzy oczywiście udali, że nie widzą i tematu nie podjęli.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.05.2025 o godz. 17:42.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.05.2025, 17:33
Cóż, mój pierwszy wpis w tym temacie jest naprawdę wystarczająco jasny.
Ale ok, spróbuje jeszcze raz.
Mam gdzieś ogólny poziom sędziowania. Chodzi mi tylko o postawę sędziów w meczach Wisły.
Ma ona ścisły związek z głównie X-ową działalnością Szefa, który całe srodowisko piłkarskie obraża, poucza, wyśmiewa. Samego.siebienuwazajac za jedynego mędrca, który właśnie tworzy piłkę na nowo.
Jest to kontynuacja postawy Wielkiego Trio: Błaszczykowski, Jazdzynski, Królewski. Oni też uważali się za lepszych, czemu często.dawali wyraz.
A PZPN wygląda jak wygląda i to trzeba zaakceptować, zwłaszcza jak się jest 1 ligowym pariasem.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 30.05.2025, 19:36
Dopóki ci idioci z gwiazdkami będą pozwalać na granie jak w rzeźni, jak na jakoś ustawkach, dopóty będziemy w Europie jako polska piłka tam gdzie będziemy. Czyli pojedziemy na pierwszy lepszy turniej, klubowy czy reprezentacyjny, i szybko zostaniemy sprowadzeni do parteru, bo na bandytów nie ma miejsca na boiskach. A tutaj są idioci co się cieszą, że tak wygląda "męska gra". Jak chcą polować na kości, to niech się do bojówek zapiszą, a nie udają, że to sport.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.05.2025, 03:10
@sandomingo - oczywiście, sędziowanie to wina Królewskiego, ale widzę też Błaszczykowskiego i Jażdżyńskiego nawet, nie bezkarności sędziów, kretyńskich wytycznych, pasywnych komentatorów, błędów w tłumaczeniu na polski zasad gry (!!) i nagonce medialnej jeśli powstanie choćby cień podejrzenia że arbiter mógł się pomylić na naszą korzyść.
Nie, to wina Królewskiego.

I żeby była jasność, bo od dawna Ci się odkleiło jak Jaroo1 i kilku innym na tym forum - Wisła nie jest pariasem. Wisła to jeden z największych pod względem popularności klubów w Polsce, potrafiąca zgromadzić po 30 tys. kibiców na topowych meczach w pierwszej lidze.

To Ty i Tobie podobni jesteście pariasami wśród kibiców Wisły. Po prostu tak bardzo peron Wam odjechał z żółci i nienawiści że tego nie zauważacie. Mówię to bez złośliwości, ale to co robisz jest chore - jaki normalny kibic znajduje radość w pisaniu że zawieszą Rodado za wymuszanie kartek albo że to koniec kariery Mikulca?

Po prostu jesteś tak chory z nienawiści że nie zauważasz, że gdybyś nie brnął w każdy kretynizm żeby tylko dowalić Królewskiemu, to byłbyś bardziej wiarygodny we wszystkich pozostałych rzeczach za które faktycznie należy mu się krytyka. Bo tak po prawdzie to ja nie jestem fanem Królewskiego, ale jeszcze mnie do reszty nie po.......iło co w oczach Twoich, Jaroo1 i kilku innych tutaj oznacza że jestem jego obrońcą
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.05.2025, 07:28
Sędziowanie to wina Moskala - czysta matematyka na to wskazuje.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 31.05.2025, 13:02
https://x.com/Adrian_Marek7/status/1928187822764089417
Pomijając fakt że szkoda Rafała ale niestety sam kopnął w nogę Letniowskiego mógł odpuścić
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 31.05.2025, 14:30
alexx6 napisał(a):Wyświetl post
https://x.com/Adrian_Marek7/status/1928187822764089417
Pomijając fakt że szkoda Rafała ale niestety sam kopnął w nogę Letniowskiego mógł odpuścić
Przy piłce był Mikulec wystawił ją sobie na strzał i celował w piłkę, natomiast ta ....a z legnicy miała na celu przez piłkę zajebać w nogę Mikulca. Nogę podstawną Mikulec postawił wcześniej ale piłka od niego uciekała, a do tej legnickiej ....y się zbliżała, gdyby ten cham wybił ją normalnie bo był ułamek sekundy szybszy to nic by się nie stało poza może jakimś stłuczeniem. Ale te ....ysyny zachęcone patosędzią każde starcie traktowały jako okazję żeby przejechać się naszym po kościach i robili to celowo od pierwszych minut. Jeżeli ktoś nie widzi maksymalnej siły którą ta legnicka ....a włożyła w kopnięcie Mikulca powyżej stawu skokowego to ja nie mam pytań. Po prostu zajebany bandyta. Ile razy przy wślizgu który ciężko jest kontrolować mimo trafienia w piłkę jeden czy drugi dostaje kartkę i jest faul za niebezpieczne zagranie. Tutaj wszystko było do skontrolowania i Mikulec skontrolował widać, że wstrzymuje nogę, że nie kopie z pełnym impetem w przeciwieństwie do tej legnickiej ....y. .

Wybacz, ale żeby napisać po oglądnięciu tej powtórki że niestety sam kopnął w nogę Letniowskiego mógł odpuścić to trzeba mieć coś z głową.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.06.2025 o godz. 15:49.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2025, 13:15
Cytat:
żeby była jasność, bo od dawna Ci się odkleiło jak Jaroo1 i kilku innym na tym forum - Wisła nie jest pariasem. Wisła to jeden z największych pod względem popularności klubów w Polsce, potrafiąca zgromadzić po 30 tys. kibiców na topowych meczach w pierwszej lidze.
Wolfy, ty sobie nieudaczniku moim nickiem mordy nie wycieraj. Udawajcie dalej, że z Zaskroncem jest zajebiście i moze za rok albo 10 ten awans nadejdzie.
Jeśli ktoś po tym co przez x lat, przez który zaprezentowal się tu Zaskroniec, nie jest za tym aby go wywieźć na taczkach, to ma nieźle w głowie nasrane. Ale teraz są takie czasu, że wystarczy sobie dobry pijar robić i zawsze jacyś idioci do bronienia się znajdą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.12.2025, 08:06
Czy mamy na forum znawcę przepisów?

Chodzi mi o karnego dla zawiszy.

W pierwsze tempo byłem przekonany, że karny, ale jak zobaczyłem powtórki to zwątpiłem.
Kutwa zagrywa piłkę za daleko, ale chłop z zawiszy mu jej nie zabiera, nawet jej nie dotyka.

Czy możemy mówić o faulu/karnym jeżeli kutwa w niczym nikomu nie przeszkodził?

Nie szukam usprawiedliwienia. Chciałbym tylko zrozumieć jak się mają przepisy do tego typu sytuacji.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 05.12.2025, 20:30
nie no, jak to nikomu w niczym nie przeszkodził? Nawet jakby stali 20 metrów od piłki, a Kutwa by go kopnął w polu karnym, to by był karny. Karnego nie byłoby jedynie, gdyby piłka nie była w grze, a tu rzecz jasna była.

Można mieć wątpliwości co do faulu na Duarte, bo tutaj powtórki wiele nie pokazały. Ale umówmy się, nie dlatego dostaliśmy bęcki.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.12.2025, 21:42
Elendil napisał(a):Wyświetl post
nie no, jak to nikomu w niczym nie przeszkodził? Nawet jakby stali 20 metrów od piłki, a Kutwa by go kopnął w polu karnym, to by był karny. Karnego nie byłoby jedynie, gdyby piłka nie była w grze, a tu rzecz jasna była.

Można mieć wątpliwości co do faulu na Duarte, bo tutaj powtórki wiele nie pokazały. Ale umówmy się, nie dlatego dostaliśmy bęcki.
O to chodzi, że pokazały, ale tak jak kiedyś Biedrzycki widocznie był "kopnięty zbyt lekko".

Mimo wyniku powinniśmy robić aferę i tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.12.2025, 21:48
A macie gdzieś linka do tego zdarzenia?Bo wczoraj po X nie chodziłem a dzisiaj nic mi się w oczy nie rzuciło.
Duarte miał tą piłkę pod kontrolą,więc symulka z jego strony byłaby wyjątkową głupotą.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.12.2025, 22:01
Zahaczył go o lewe kolano. Karny ewident. Dla każdego ale nie dla nas.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.12.2025, 22:41
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zahaczył go o lewe kolano. Karny ewident. Dla każdego ale nie dla nas.
Karny był ewidentny. Nawet komentator wspomniał że wygląda na to że Duarte był zahaczony.

Nie mam problemu z karnym dla Zawiszy, ale zostalismy zwałowani brakiem karnego dla nas
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.12.2025, 09:58
To są te sytuacje w ktorych var na żądanie przez trenera powinien być uzyty i wspólnie trenerzy z sedzia podchodza do monitora. To zahaczenie bylo widoczne w jednym ujeciu - byc moze varowcy w ogole go nie analizowali. (Jak to często w naszych przypadkach)

Zresztą tak samo w sytuacji z Boziciem i Siedlcami.

Ten przepis ma byc podobno wprowadzony w niabliszych latach.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.12.2025, 09:55
A wczoraj to Biedrzycki dostał z łokcia w polu karnym lks czy nie dostał?
Bo wg mnie to tam też karny.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.12.2025, 14:42
Niestety nie moglem ogladac meczu z LKS i widzialem tylko skrot. W zwiazku z tym mam pytanie.

Dlaczego byl podyktowany karny dla LKSu a nie faul dla Wisly? Zawodnik LKSu ewidentnie popycha Duarte rekami i wedlug tego co widzialem w skrocie to powinien byc rzut wolny dla nas.

Czy tam w meczu byly jeszcze jakies inne powtorki, ktore rozjasnialy sytuacje bo te powtorki ze skrotu to takie niezbyt dokladne byly.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.12.2025, 14:50
sedziowie są chvjowi / jest spisek przeciwko wiśle

wybierz sobei zależnie od wyznawanej ideologii
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.12.2025, 15:28
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
sedziowie są chvjowi / jest spisek przeciwko wiśle

wybierz sobei zależnie od wyznawanej ideologii
Wlasnie sie zastanawiam bo ani u Prochwicza ani u Ryszki na kanalach nikt sie ta sytuacja nie zajal tylko narracja jest raczej taka, ze zawalil Grujicic.

Tymczasem - jeszcze raz ze skrotu - wynika, ze pilke przejal Duarte, zostal sfaulowany i Grujicic mial cwierc sekundy na reakcje bo pewnie sie spodziewal, ze Duarte pilke wyekspediuje (co by zrobil gdyby go typ nie popchnal).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.12.2025, 15:47
Dla mnie to było oczywiste.
Dla piłkarzy Wisły też, bo widać było w transmisji, że protestują i pokazują na Duarte.

Czarna mafia nawet tego nie sprawdziła.
Można wpisać kolejny przekręt na Wiśle do listy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.12.2025, 18:24
W magazynie TVP Sport kilka minut temu (w nocy będzie na retransmisji) powiedzieli, że "sędziowie nie mieli dobrego dnia".
Skoro TVP Sport widzi, że nas przewalono to znaczy, że wszyscy widzą.
Pytanie tylko dlaczego.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.12.2025, 19:54
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
W magazynie TVP Sport kilka minut temu (w nocy będzie na retransmisji) powiedzieli, że "sędziowie nie mieli dobrego dnia".
Skoro TVP Sport widzi, że nas przewalono to znaczy, że wszyscy widzą.
Pytanie tylko dlaczego.
Wisłę się albo kocha, albo się jej nie znosi. Bo wielka historia, bo ciągłe sny o potędze, bo poczucie wyższości wśród kibiców, bo wreszcie wku.wiający właściciel z ciągłą medialną sraczką.

Oczywiście niemal to samo można powiedzieć o Legii czy Lechu. I tu dochodzimy do drugiego punktu: otóż małopolskie środowisko sędziowskie i Małopolski OZPN są bardzo, ale to bardzo słabe. A takiie np. Mazowsze...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów