|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Z Kissem po wczoraj to na 100% będą się chcieli dogadać i przyszłości w klubie raczej nie ma.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Baena miał automatyczne przedłużenie w przypadku awansu. Od dzisiaj jest wolny...
Podobno chce go Lech. Kiss nie wyp.... w podskokach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
U Baeny to ten +1 to był chyba tylko w przypadku awansu do ekstraklasy.
Szota i Kiakosa to zakładam, że nie będziemy zatrzymywać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Może w końcu JK przejrzy na oczy i skończy z robieniem z Wisły przytułku dla piłkarzy bez żadnej przyszłości.
Należy wykonać dogłębną analizę tego sezonu i pożegnać graczy, którzy tylko figurują na liście płac, nie dając drużynie absolutnie nic. Mam tu na myśli jednostki takie jak Szot, Gogół czy Kiakos, czyli gości absolutnie nie przystających poziomem sportowym lub zdrowotnym do celów, jakie mamy do zrealizowania w kolejnym sezonie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przypomnę tylko, że ze zdrowych obrońców mamy dostępnego na następny.sezon....jednego. Biedrzyckiego.
Ktoś wierzy, że Krolewicz z Baszą ogarną kogoś sensownego? No właśnie. Czyli przedłużenia Łasicy i Jaroszka wkrótce. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No i jest nasz diament czyli Szot
Zostanie pewnie Colley, Łasicki, Jaroch, Biedrzycki itp ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Online |
|
|
Jaroch, Łasicki won.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
w zasadzie to wszyscy wypierdalać
poczynając od Królewskiego ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Biedrzycki ma kontrakt.
Na Colleya nas nie stać. Łasicki mam nadzieję nie zostanie przedłużony. Jaroch maks na ławkę (i nie ma co pyskować, bo równie dobrze mogą ściągnąć dwóch gorszych). No ale najlepiej byłoby go zastąpić. Szot out. Kiakos - meh, zależy od kontraktu, jak są w stanie ściągnąć dwóch lepszych to out. Potrzebujemy SOLIDNYCH obrońców. Nie takich od sztuczek technicznych, tylko kolesi którzy umieją bronić, są szybcy, wytrzymali i mają końskie zdrowie. No i oczywiście - mają powyżej 1,80 m. Awans robi się obroną, a nasza to mem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 10:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
2 silnych murzynów na obronę, ewentualnie mulaci z Kolumbi oraz jakis polny zaperdalac na chociaż 1 skrzydło
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i drwal na środek pomocy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Na już potrzebni
PO, LO , jeżeli odejdzie Lasicki (Colley to na pewno bo ma kontrakt ekstraklasy) to 2 SO. Kutwa to się powinien do lipca wyleczyć Napastnik albo nawet 2 bo w zatrzymanie Rodado nie wierzę No i skrzydłowi, w zasadzie to 3 bo Baena odchodź za darmo, ( wiele źródeł potwierdzało że ma opcję tylko w przypadku awansu), Alfaro tak samo Kiss tak ja piszecie , po wczorajszym kabarecie jest całkowicie spalony Więc zostaje sam Duarte Czyli 8 piłkarzy to jest minimum... Przede wszystkim trzeba zacząć od zejścia z pensji tych wszystkich talentów typu Skrobanski, Talar, Gogol, Starzyński i chu wie kto tam się jeszcze ostał z "młodych, zdolnych Polaków" ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powtarzam po raz kolejny - Rodado ma zaraz operację i kilkumiesięczną przerwę. Kto go w takim stanie od nas kupi?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kiss ma kontrakt więc zostaje AFAIK z Baeną mogą przedłużyć, zobaczymy. Nie wymienimy całego składu, ale mam nadzieję że Gogół, Szot, Sukiennicki itd. out. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To przy założeniu że u nas zostanie. Sądzę że sam Rodado poczeka z decyzja do końca czerwca i tego w jaką polityke kadrową pojdzie Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W którymś Studio Reymonta była mowa o tym, że operacja będzie zaraz po zakończeniu sezonu.
Tak czy inaczej kto go teraz od nas weźmie, wiedząc o tym, że chłop ma niesprawny bark, który w każdym momencie może go wyeliminować z gry na wiele miesięcy? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pewnie chętni będą - po prostu cena będzie niższa.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To czego na pewno nie chcemy to powtórki ze startu poprzedniego sezonu, czyli skompletowania kadry jak już nam czołówka ligi odjechała.
Dlatego ja bym zostawił Kiakosa, o ile nie zarabia dużo i spokojnie szukał kogoś lepszego kto go (miejmy nadzieję) wygryzie ze składu. Podobnie zostawiłbym Alfaro, który może grać na kilku pozycjach i miał ostatnio dobrą formę, a poszukał jednego wzmocnienia na skrzydło. Wyobrażam sobie też zostawienie Jarocha i szukanie kogoś lepszego. I tak musimy przebudować obronę. Colley (za drogi) out, Łasicki (drogi i w każdej chwili może się rozsypać) out, Biedrzycki i Kutwa może się do zgrupowania wyleczą, Uryga ma minimum pół roku z głowy. Ze dwóch solidnych stoperów to konieczność.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 11:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@wolfy,.zostawiajac Kiakosa i Alfaro bujamy sie z nimi przez kolejny rok. To juz naprawde warto poszukać kogos wartościowego a w tym czasie to zagrac chocby Krzyzanowskim, ktory chyba do nas wraca (brak żadnego info w tej sprawie). Chlopak musiał okrzepnac we Włoszech przez rok. W najgorszym wypadku w sierpniu kolejne wypozyczenie.
To co w tej chwili klub powinien zrobic w pierwszej kolejności to powalczyć o zostanie w klubie Igbekeme i Baeny. O innych nikt sie nie będzie zabijał, wiec zakladam ze jest to juz uzaleznione od tego kogo mamy na oku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Alfaro i Kiakos na rok i tak będą potrzebni na ławce. A to przy odważnym założeniu że nowi na ich pozycje będą lepsi i zgrani z zespołem. Rozwalanie zespołu co rok niczego nam nie daje. My co sezon szukamy "kogoś bardziej wartościowego", z różnym skutkiem. Raz się trafi Mikulec, raz Kiakos, raz Biedrzycki, raz Duarte który się ogarnia przez 3/4 sezonu, raz Kiss który jeszcze się nie ogarnął... W międzyczasie ktoś musi grać, bo liga startuje za niewiele ponad dwa miesiące. Krzyżanowski - o ile wróci - będzie naszym trzecim bocznym obrońcą z Kiakosem i Jarochem, a są przecież kartki i kontuzje...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 11:51.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ja bym mimo wszystko przedłużył Collerya (niższa pensja), Alfaro oraz Jarocha, ale jako zmiennicy!
reszta do pogonienia, a z Kissem rozwiązać kontrakt.. powałczyłbym o Baene oraz Rodado + trzeba odchudzić kadrę i sprowadzić jakościowych graczy, którzy będą wysocy, bo brakuje nam wzrostu! trzeba sprowadzić rezerwowego napastnika, takiego drągala 2m na którego będziemy mogli wrzucać milion naszych wrzutek |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Moim zdaniem, najlepszym skautem byłby Jop.
Przecież miał okazję obserwować z ławki dziesiątki a w zasadzie setki piłkarzy w ramach meczów Wisły w pierwszej lidze. Na pewno w każdym umownym Chrobrym czy innej Łęcznej jest w stanie wskazać co najmniej jednego zawodnika, który tam się wyróżniał, z potencjałem na dołączenie do naszej ekipy. Dla większości tak wytypowanych piłkarzy propozycja od Wisły będzie nobilitacją. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@wolfy sam niedawno pisales ze 3/4 tej kadry nie nadaje sie do 1 ligi. Nie jestem tak krytyczny, ale 1/3 na pewno jest i powinna byc do odpalenia.
Rok temu udalo sie skompletowac obrone dlugo przed 1 meczem (pech chcial ze przyszly kontuzje Szota, Łasickiego i Colleya. Nie wiem czy jest sens walczyc o Kiakosa. To juz prędzej zapchajdziure Szota, choc to wciaz wybor miedzy dzuma a cholera Alfaro, Jaroch... Jesli będą godzic sie z rola rezerwowych to może. Niemniej wciąż nie wiemy jakie będą możliwości finansowe klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko że nie pisałem o Kiakosie, Alfaro czy Kissie którzy Cię uwierają bo nie są młodymi Polakami jako głównych problemach Wisły, tylko o: - Fazlagiciu - Starzyńskim - Młyńskim - "Bajlando" Sapale - Sukiennickim - Talarze - Olejarce (wraca) - Dziedzic (wraca) - Łasickim (3/4 sezonu się leczył) - Skrobańskim - Szocie (kompromituje się w trzeciej lidze) - naszym Białoruskim bramkarzu itp. ananasach, których Jop nie wystawiał nawet kiedy byli zdrowi, a większość widział poza kadrą pierwszego zespołu. Z wiecznie kontuzjowanym Gogółem to jest PONAD JEDENASTU piłkarzy, w tym czterech z bardzo wysokimi kontraktami... Także nie przekręcaj moich słów. A z tym zatrzymaniem Szota to już sobie jawnie kpisz z inteligencji czytających. Leszcz z którego robią wiatrak w trzecioligowych rezerwach ma być przedłużany na przyszły sezon?! Wnioski po sezonie są takie że rewolucja w ofensywie nie jest konieczna (minus Ci którzy i tak odejdą/zostaną sprzedani), za to defensywa do przebudowy i wzmocnienia. I tu bym zostawił po jednym bocznym obrońcy i dwóch stoperach, a bajeczki o Krzyżanowskim i Szocie zostawił w kategorii fantasy. Potem do tego minimalnego składu postarałbym się dołożyć trochę jakości. Jeśli Jaroch i Kiakos przesiedzą sezon na ławce - super. Będzie to znaczyło że dokonaliśmy dobrych transferów, a rezerwowi i tak są potrzebni. Ale znając życie na trzech nowych piłkarzy jeden będzie bardzo dobry, drugi tragiczny a trzeci bezbarwny, albo będzie się 3/4 sezonu aklimatyzował. A wtedy może okazać się że gra Kiakos, a na ławie siedzi Jaroch. Albo grają obaj, bo w transferach bocznych obrońców coś bardzo nie pykło. Także nie szukajmy problemów gdzie ich nie ma, bo i tak mamy ich mnóstwo. Nie każdy w kadrze musi się wyróżniać na tle ligi, za to nie powinniśmy trzymać kolesi którzy ewidentnie nie dojeżdżają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 17:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|