|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2023
Offline |
|
|
Ja myślę że motoren napędowym wpuszczania nas byłby fakt, że kara nałożona do PZPN trafiałaby do nas, a nie związku. Wtedy by wyszło że takimi działaniami nas wspierają i szybko by przestali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jaja to będą jak daj Boże pojedziemy na finałowy wyjazd barażowy. Tzn jjak sami piłkarze bez kibiców pojadą...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Teraz kompletnie nic, ale to dlatego że tematy polityczne przykrywają wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
No cóż, żadna teoria nie jest idealna ...
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pary barażowe:
My-Miedź Legnica (czwartek 21:00) Płock-Polonia (czwartek 18:00). Ostatnie dwie kolejki większość już grała "sparingowo" więc ciężko coś powiedzieć. Na pewno fajnie, że nie jedziemy na Mazowsze w czwartek. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jak się nie zesr...u siebie, polegną w Płocku na bank. Robić screeny
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wisła juz miała zdobyć 13 pkt w ostatnich 10 spotkaniach. I co mam zrobic z tymi screenami?
Tak patrzac jeszcze w tabele, 9 pkt do BBT i 10 pkt do Arki. Kosmos. Tu nawet bez falstartu przez europejskie puchary byloby ciężkie do osiagniecia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.05.2025 o godz. 07:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
70pkt w tym sezonie nie dało by awansu.... Grubo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
No grubo. Pytanie, co zrobily Arka z Nieciecza, ze daly rade tyle zdobyc, czego nie zrobilismy my?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiosna można bylo wycisnąć niewiele więcej, 3 pkt ze Zniczem, 1 pkt z Miedzia, może 1 pkt z Plockiem, reszta byla wkalkulowana lub przynajmniej nie byloby wstydu.
Jesien byla zmarnowala na potęgę, w teorii 3 pkt z Warta, 2 pkt z Kotwica, 2 pkt ze Stala Rzeszów i byłoby miejsce 1-2. Az 8 porażek przy 4 i 5 Arki. Mozna miec 3-4 wpadki w sezonie, ale nie 7-8 z druzynami ewidentnie slabszymi. No i jeśli wziac pod uwage okres pracy tylko Jopa to mielibyśmy top2, więc bylo i daleko i blisko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ostatecznie okazało się, że nawet 12 zwycięstw w 12 ostatnich meczach nie dało by nam awansu. Dopiero dodając wygraną z Arką mielibyśmy awans, a więc seria 14 zwycięstw z rzędu od meczu z Ruchem na Śląskim w lutym. Kosmos.
Edit. 12/12 jednak dawałoby nam 70 pkt równo z BBT i awans przez lepsze mecze bezpośrednie. Ale to i tak kosmos. To się nie mogło udać.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 26.05.2025 o godz. 08:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiosne (15 spotkan) zakończyliśmy na 2 miejscu z 32 pkt i tylko 1 pkt za Tychami. Bilans ktory pewnie wzielibysmy w ciemno. Straty z jesieni przesadzily o pozycji w tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczymy czyje będzie na wierzchu, już niedługo. Bilans wiosenny nic nie będzie znaczył, jak znów obsrają zbroję i nie awansują. Będzie marnym pocieszeniem dla osób szukających jak zwykle wymówek, głaszczących ich po wyżelowanych główkach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Ty byłeś pro-Rude czy anty-Rude? Czy i to i to? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Nasi grają ostatnio naprawdę dobrze, na miarę swych możliwości. Wiemy jakie mamy problemy z obroną ale z drugiej strony ofensywa gra bardzo dobrze. Widać, że jest duch w drużynie. Co do obsrania, nie gramy tych baraży z menczesterem junajted ani innym parisantżerme tylko z Miedzią i ( mam nadzieję) z Petrą czy Polonią. Jak nie zaczniemy rozdawać prezentów to ... jestem dobrej myśli. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po co cytujecie i odpisujecie tej szmacie żydowskiej?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Ja myślę, że Miedź przejdziemy, oni nie imponują formą ostatnio. Z Płockiem na wyjeździe będzie na pewno ciężko, jak widać o kolejności zadecydowała ta nieszczęsna porażka z nimi niedawno. No chyba, że Polonia ich puknie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
mnie by nawet nie zdziwil wcale scenariusz jak by Orły naszego Stanczyka Krolewskiego daly du..y z legnica a petrochemie puknelaby Polonia- ta liga jest tak wyrownana i do tego tak sakramencko slaba i polamatorska ze tu sie moze wszystko wydarzyc
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zrób sobie listę.
Tylko nie zniknij potem na dwa tygodnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie zniknie, wróci z triumfująca narracją, że teraz to on w sumie popiera Jopa i PMŚ. Nie pierwszy i nie ostatni fikołek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale mam z was śmiech
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No cóż a wystarczyło kupić wysokiego napastnika i nie trzeba by było grać w barażach.
Awansu z baraży się nie spodziewałam a jak został wyprzedany cały stadion to już wiedziałem że będzie w dupę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli w kluczowym meczu tragicznie gra dwóch najlepszych zawodników Rodado i Mikulec to nie ma co szukać awansu. Wchodzi Kiss i gramy w 10 za chwilę Kiakos i gramy w 9 .dochodzi jeszcze Zwoliński, który nie miał udanego zagrania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ja tylko napiszę frazesy:
"drużynę buduje się od tyłu" i "ryba psuje się od głowy" Mieć najwyższy budżet w lidze i któryś rok z rzędu nie awansować? Bitch please ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najwiekszy budzet na 1 drużynę w lidze mial Plock, potem Termalika. Oba kluby przebijaly nas kontraktami
Ciagle powielane bzdury jaki to mamy niewiarygodny budzet |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Można podsumować sezon.
Przyznam że jestem sfrustrowany i zrezygnowany tym co się w tym sezonie wydarzyło a mecz wczorajszy był bardzo dobrym jego podsumowaniem. Właściwie wszystko co działo się w wielu meczach tego sezonu wydarzyło się wczorajszego wieczora w jednym meczu naraz: - kontuzje i ubytki kadrowe, które tak mocno przeżywaliśmy na początku sezonu kiedy trenerem jeszcze był Moskal. - Dominacja nad przeciwnikiem i jego „strzał życia” który determinuje wynik końcowy. Ile razy to widzieliśmy? - ślamazarność zawodników w prowadzeniu akcji gdzie w ostatniej tercji boiska oglądaliśmy multum mikroniedokładnych podań, niedobrych przyjęć, niecelnych strzałów. - skomasowaną i głęboką obronę przeciwnika. - setki „wrzutek rozpaczy” w pole karne gdzie przeciwnik miał sporą przewagę wzrostu. - był też występ Kissa, który jest personifikacją występów takich zawodników jak Młyński, Sapała lub Starzyński czy ogólnie dołków formy wielu naszych zawodników na przestrzeni sezonu. Mówiłem to wielokrotnie w trakcie tego sezonu, że nie awansujemy dopóki do kadry nie zostanie włączony wysoki napastnik, którego można by wprowadzić z ławki kiedy przeciwnik „stawia autobus”. No sprawdziło się. Brak takiego zawodnika kosztował nas stratę punktów w conajmniej ośmiu meczach tego sezonu. We wczorajszym meczu w drugiej połowie kiedy Miedź zeszła do głębokiej obrony a my co kilka sekund wrzucaliśmy piłkę aż się prosiło aby takiego zawodnika wprowadzić aby podwyższyć nasz wzrost w polu karnym. Brak takiej opcji na ławce nie dało się jaskrawiej przedstawić. Można było jedynie wyć z bezsilności kiedy kolejne dośrodkowanie było wybijane przez stopera albo przelatywało nad naszymi głowami. Ogólnie sytuację przed następnym sezonem oceniam jako dramatyczną. Na wiele miesięcy wypada Uryga i Mikulec. Być może odejdzie Rodado, Baena, Igbekeme, Poletanovic a może i paru innych. Duda chyba traci status młodzieżowca a następców raczej nie widać. Samym Letkiewiczem sezonu nie ogarniemy. Ludzie, którzy myślą że zmiana trenera jest potrzebna chyba niezbyt dokładnie oglądali co w tym sezonie wyprawiali zawodnicy na boisku, jaka była momentami sytuacja kadrowa i jakie wielowarstwowe problemy ma ten klub. Trzeba mieć wielką dozę optymizmu lub naiwności żeby zwalać winę na trenera i widzieć remedium w jego zmianie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
przynajmniej kolejny rok przyoszczędze na C+
![]()
|
|