The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2025, 07:45
Z Kissem po wczoraj to na 100% będą się chcieli dogadać i przyszłości w klubie raczej nie ma.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.05.2025, 07:47
Baena miał automatyczne przedłużenie w przypadku awansu. Od dzisiaj jest wolny...
Podobno chce go Lech.

Kiss nie wyp.... w podskokach.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.05.2025, 07:47
U Baeny to ten +1 to był chyba tylko w przypadku awansu do ekstraklasy.
Szota i Kiakosa to zakładam, że nie będziemy zatrzymywać.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 30.05.2025, 08:40
Szot Kiakos Zwoliński Kiss Sukiennicki na już do zwolnienia. Kiss Kiakos i Zwoliński po wczorajszym meczu dyscyplinarnie
Tak wiem że to marzenia bo w następnym sezonie będziemy skazani na takich wynalazków ☹️
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Szneka : 30.05.2025 o godz. 08:41.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.05.2025, 08:59
Szot koniec kontraktu (aktualnego, bo kto wie co zrobi Szefito).
Zapominacie o wonderkindzie z Kalisza, niejakim Staszaku.
Mysle, że szturmem wejdzie do 1 składu skoro był tak hucznie ogłaszany.

Ogolnie to niesamowity badziew zostaje w Wiśle.
Polamani: Uryga, Mikulec, Poletanovic.

Gagatki typu Kisz, Duarte, Zwoliński, Sukiennicki czy.Biedrzycki

Niestety jestem pewny, że Szefito przedluzy kogoś z grona Jaroszek, Lasiczka, Alfaro
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 30.05.2025, 09:07
z tej całej bandy powalczyłbym o Jamesa. Może o Colleya.

Baena był do zatrzymania jak miał kontrakt. teraz ma drogę otwartą i cała kasa pójdzie dla niego a nie do klubu, To nie jest miłosierny samarytanin jak Rodado, który swoją droga pewnie też nas pożegna. I tak dał nam szansę.

Idą tym tropem jedyne co na ten moment mamy to środek pola ze starejącym się Serbem, zmiennym Hiszpanem i wiecznie obiecującym Polakiem.
Do tego supersnajper Zwolak i dwóch środkowych obrońców, z czego 1 może się nadaje.
Kontuzjowanych nie liczę.
Przy coraz silniejszej jakby nie patrzec 1 lidze, potrzebujemy ogranych kozaków a nie wynalazków z Grecji czy Węgier. Potrzebujemy Poczobutów, Drygasów, Kozaków, czyli takich co nogi nie odstawią i wiedzą gdzie i o co grają od początku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.05.2025, 09:10
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Baena miał automatyczne przedłużenie w przypadku awansu. Od dzisiaj jest wolny...
Podobno chce go Lech.

Kiss nie wyp.... w podskokach.
Nie traktowałbym tego co mówią komentarorzy TVP poważnie. Ja słyszałem o opcji przedłużenia.

Kiss ma ważny kontrakt i o ile nie przyjdzie ktoś bogatszy do Wisły to nikogo o wiele lepszego bym się nie spodziewał.

W ogóle - genialne że większość skupia się na zawodnikach ofensywnych gdy my nie awansowaliśmy bezpośrednio przez obronę.

Tu jest potrzeba dwóch porządnych stoperów, prawego i lewego obrońcę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 09:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.05.2025, 09:28
Może w końcu JK przejrzy na oczy i skończy z robieniem z Wisły przytułku dla piłkarzy bez żadnej przyszłości.

Należy wykonać dogłębną analizę tego sezonu i pożegnać graczy, którzy tylko figurują na liście płac, nie dając drużynie absolutnie nic.

Mam tu na myśli jednostki takie jak Szot, Gogół czy Kiakos, czyli gości absolutnie nie przystających poziomem sportowym lub zdrowotnym do celów, jakie mamy do zrealizowania w kolejnym sezonie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.05.2025, 09:37
Przypomnę tylko, że ze zdrowych obrońców mamy dostępnego na następny.sezon....jednego. Biedrzyckiego.
Ktoś wierzy, że Krolewicz z Baszą ogarną kogoś sensownego?
No właśnie. Czyli przedłużenia Łasicy i Jaroszka wkrótce.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.05.2025, 09:38
No i jest nasz diament czyli Szot
Zostanie pewnie Colley, Łasicki, Jaroch, Biedrzycki itp
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 30.05.2025, 09:39
Jaroch, Łasicki won.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.05.2025, 09:45
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Jaroch, Łasicki won.
w zasadzie to wszyscy wypierdalać
poczynając od Królewskiego
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 30.05.2025, 09:51
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
No i jest nasz diament czyli Szot
Zostanie pewnie Colley, Łasicki, Jaroch, Biedrzycki itp
i wszyscy starsi o rok.

Wolni i Ospali. Część 5.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.05.2025, 09:57
Biedrzycki ma kontrakt.
Na Colleya nas nie stać.
Łasicki mam nadzieję nie zostanie przedłużony.
Jaroch maks na ławkę (i nie ma co pyskować, bo równie dobrze mogą ściągnąć dwóch gorszych). No ale najlepiej byłoby go zastąpić.
Szot out.
Kiakos - meh, zależy od kontraktu, jak są w stanie ściągnąć dwóch lepszych to out.

Potrzebujemy SOLIDNYCH obrońców. Nie takich od sztuczek technicznych, tylko kolesi którzy umieją bronić, są szybcy, wytrzymali i mają końskie zdrowie. No i oczywiście - mają powyżej 1,80 m.

Awans robi się obroną, a nasza to mem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 10:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 30.05.2025, 09:59
2 silnych murzynów na obronę, ewentualnie mulaci z Kolumbi oraz jakis polny zaperdalac na chociaż 1 skrzydło
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.05.2025, 10:06
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
2 silnych murzynów na obronę, ewentualnie mulaci z Kolumbi oraz jakis polny zaperdalac na chociaż 1 skrzydło
Nie muszą być czarni, ale taki drugi Cleber albo Osman "saneczki" Chavez to z pocałowaniem ręki biorę

No i drwal na środek pomocy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.05.2025, 10:18
Na już potrzebni
PO, LO , jeżeli odejdzie Lasicki (Colley to na pewno bo ma kontrakt ekstraklasy) to 2 SO. Kutwa to się powinien do lipca wyleczyć
Napastnik albo nawet 2 bo w zatrzymanie Rodado nie wierzę
No i skrzydłowi, w zasadzie to 3 bo
Baena odchodź za darmo, ( wiele źródeł potwierdzało że ma opcję tylko w przypadku awansu), Alfaro tak samo
Kiss tak ja piszecie , po wczorajszym kabarecie jest całkowicie spalony
Więc zostaje sam Duarte
Czyli 8 piłkarzy to jest minimum...
Przede wszystkim trzeba zacząć od zejścia z pensji tych wszystkich talentów typu Skrobanski, Talar, Gogol, Starzyński i chu wie kto tam się jeszcze ostał z "młodych, zdolnych Polaków"
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.05.2025, 10:33
Powtarzam po raz kolejny - Rodado ma zaraz operację i kilkumiesięczną przerwę. Kto go w takim stanie od nas kupi?

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.05.2025, 10:34
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Na już potrzebni
PO, LO , jeżeli odejdzie Lasicki (Colley to na pewno bo ma kontrakt ekstraklasy) to 2 SO. Kutwa to się powinien do lipca wyleczyć
Napastnik albo nawet 2 bo w zatrzymanie Rodado nie wierzę
No i skrzydłowi, w zasadzie to 3 bo
Baena odchodź za darmo, ( wiele źródeł potwierdzało że ma opcję tylko w przypadku awansu), Alfaro tak samo
Kiss tak ja piszecie , po wczorajszym kabarecie jest całkowicie spalony
Więc zostaje sam Duarte
Czyli 8 piłkarzy to jest minimum...
Przede wszystkim trzeba zacząć od zejścia z pensji tych wszystkich talentów typu Skrobanski, Talar, Gogol, Starzyński i chu wie kto tam się jeszcze ostał z "młodych, zdolnych Polaków"
Alfaro - nie wiemy,
Kiss ma kontrakt więc zostaje
AFAIK z Baeną mogą przedłużyć, zobaczymy.

Nie wymienimy całego składu, ale mam nadzieję że Gogół, Szot, Sukiennicki itd. out.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.05.2025, 10:40
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Powtarzam po raz kolejny - Rodado ma zaraz operację i kilkumiesięczną przerwę. Kto go w takim stanie od nas kupi?
Oni ten bark podlecza i beda chcieli wejsc w runde jesienna. Przerwa zimowa jest dłuższa niz letnia zeby zaplanowac taki zabieg.

To przy założeniu że u nas zostanie.

Sądzę że sam Rodado poczeka z decyzja do końca czerwca i tego w jaką polityke kadrową pojdzie Wisła
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.05.2025, 10:49
W którymś Studio Reymonta była mowa o tym, że operacja będzie zaraz po zakończeniu sezonu.

Tak czy inaczej kto go teraz od nas weźmie, wiedząc o tym, że chłop ma niesprawny bark, który w każdym momencie może go wyeliminować z gry na wiele miesięcy?

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.05.2025, 11:11
Pewnie chętni będą - po prostu cena będzie niższa.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.05.2025, 11:30
To czego na pewno nie chcemy to powtórki ze startu poprzedniego sezonu, czyli skompletowania kadry jak już nam czołówka ligi odjechała.

Dlatego ja bym zostawił Kiakosa, o ile nie zarabia dużo i spokojnie szukał kogoś lepszego kto go (miejmy nadzieję) wygryzie ze składu.

Podobnie zostawiłbym Alfaro, który może grać na kilku pozycjach i miał ostatnio dobrą formę, a poszukał jednego wzmocnienia na skrzydło.

Wyobrażam sobie też zostawienie Jarocha i szukanie kogoś lepszego.

I tak musimy przebudować obronę. Colley (za drogi) out, Łasicki (drogi i w każdej chwili może się rozsypać) out, Biedrzycki i Kutwa może się do zgrupowania wyleczą, Uryga ma minimum pół roku z głowy. Ze dwóch solidnych stoperów to konieczność.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 11:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2025, 11:40
@wolfy,.zostawiajac Kiakosa i Alfaro bujamy sie z nimi przez kolejny rok. To juz naprawde warto poszukać kogos wartościowego a w tym czasie to zagrac chocby Krzyzanowskim, ktory chyba do nas wraca (brak żadnego info w tej sprawie). Chlopak musiał okrzepnac we Włoszech przez rok. W najgorszym wypadku w sierpniu kolejne wypozyczenie.

To co w tej chwili klub powinien zrobic w pierwszej kolejności to powalczyć o zostanie w klubie Igbekeme i Baeny. O innych nikt sie nie będzie zabijał, wiec zakladam ze jest to juz uzaleznione od tego kogo mamy na oku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.05.2025, 11:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@wolfy,.zostawiajac Kiakosa i Alfaro bujamy sie z nimi przez kolejny rok. To juz naprawde warto poszukać kogos wartościowego a w tym czasie to zagrac chocby Krzyzanowskim, ktory chyba do nas wraca (brak żadnego info w tej sprawie). Chlopak musiał okrzepnac we Włoszech przez rok. W najgorszym wypadku w sierpniu kolejne wypozyczenie.

To co w tej chwili klub powinien zrobic w pierwszej kolejności to powalczyć o zostanie w klubie Igbekeme i Baeny. O innych nikt sie nie będzie zabijał, wiec zakladam ze jest to juz uzaleznione od tego kogo mamy na oku.
Właśnie idąc Twoją logiką - zanim skompletujemy kadrę, zanim się zgrają to już będzie dwadzieścia punktów straty do czołówki.

Alfaro i Kiakos na rok i tak będą potrzebni na ławce. A to przy odważnym założeniu że nowi na ich pozycje będą lepsi i zgrani z zespołem.

Rozwalanie zespołu co rok niczego nam nie daje. My co sezon szukamy "kogoś bardziej wartościowego", z różnym skutkiem. Raz się trafi Mikulec, raz Kiakos, raz Biedrzycki, raz Duarte który się ogarnia przez 3/4 sezonu, raz Kiss który jeszcze się nie ogarnął...

W międzyczasie ktoś musi grać, bo liga startuje za niewiele ponad dwa miesiące.

Krzyżanowski - o ile wróci - będzie naszym trzecim bocznym obrońcą z Kiakosem i Jarochem, a są przecież kartki i kontuzje...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 11:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.05.2025, 11:47
Ja bym mimo wszystko przedłużył Collerya (niższa pensja), Alfaro oraz Jarocha, ale jako zmiennicy!
reszta do pogonienia, a z Kissem rozwiązać kontrakt..

powałczyłbym o Baene oraz Rodado + trzeba odchudzić kadrę i sprowadzić jakościowych graczy, którzy będą wysocy, bo brakuje nam wzrostu! trzeba sprowadzić rezerwowego napastnika, takiego drągala 2m na którego będziemy mogli wrzucać milion naszych wrzutek
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 30.05.2025, 12:08
Moim zdaniem, najlepszym skautem byłby Jop.
Przecież miał okazję obserwować z ławki dziesiątki a w zasadzie setki piłkarzy w ramach meczów Wisły w pierwszej lidze.
Na pewno w każdym umownym Chrobrym czy innej Łęcznej jest w stanie wskazać co najmniej jednego zawodnika, który tam się wyróżniał, z potencjałem na dołączenie do naszej ekipy.

Dla większości tak wytypowanych piłkarzy propozycja od Wisły będzie nobilitacją.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2025, 12:11
@wolfy sam niedawno pisales ze 3/4 tej kadry nie nadaje sie do 1 ligi. Nie jestem tak krytyczny, ale 1/3 na pewno jest i powinna byc do odpalenia.
Rok temu udalo sie skompletowac obrone dlugo przed 1 meczem (pech chcial ze przyszly kontuzje Szota, Łasickiego i Colleya. Nie wiem czy jest sens walczyc o Kiakosa. To juz prędzej zapchajdziure Szota, choc to wciaz wybor miedzy dzuma a cholera

Alfaro, Jaroch... Jesli będą godzic sie z rola rezerwowych to może.

Niemniej wciąż nie wiemy jakie będą możliwości finansowe klubu.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 30.05.2025, 12:16

Będą wielkie.
Podobno Prezesek regularnie puszcza kupny Lotto a nawet Eurojackpota
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.05.2025, 13:50
@wolfy sam niedawno pisales ze 3/4 tej kadry nie nadaje sie do 1 ligi. Nie jestem tak krytyczny, ale 1/3 na pewno jest i powinna byc do odpalenia.
Rok temu udalo sie skompletowac obrone dlugo przed 1 meczem (pech chcial ze przyszly kontuzje Szota, Łasickiego i Colleya. Nie wiem czy jest sens walczyc o Kiakosa. To juz prędzej zapchajdziure Szota, choc to wciaz wybor miedzy dzuma a cholera

Alfaro, Jaroch... Jesli będą godzic sie z rola rezerwowych to może.

Tak, pisałem że spora część kadry się do pierwszej ligi nie nadaje.
Tylko że nie pisałem o Kiakosie, Alfaro czy Kissie którzy Cię uwierają bo nie są młodymi Polakami jako głównych problemach Wisły, tylko o:
- Fazlagiciu
- Starzyńskim
- Młyńskim
- "Bajlando" Sapale
- Sukiennickim
- Talarze
- Olejarce (wraca)
- Dziedzic (wraca)
- Łasickim (3/4 sezonu się leczył)
- Skrobańskim
- Szocie (kompromituje się w trzeciej lidze)
- naszym Białoruskim bramkarzu
itp. ananasach, których Jop nie wystawiał nawet kiedy byli zdrowi, a większość widział poza kadrą pierwszego zespołu. Z wiecznie kontuzjowanym Gogółem to jest PONAD JEDENASTU piłkarzy, w tym czterech z bardzo wysokimi kontraktami... Także nie przekręcaj moich słów.

A z tym zatrzymaniem Szota to już sobie jawnie kpisz z inteligencji czytających. Leszcz z którego robią wiatrak w trzecioligowych rezerwach ma być przedłużany na przyszły sezon?!

Wnioski po sezonie są takie że rewolucja w ofensywie nie jest konieczna (minus Ci którzy i tak odejdą/zostaną sprzedani), za to defensywa do przebudowy i wzmocnienia.

I tu bym zostawił po jednym bocznym obrońcy i dwóch stoperach, a bajeczki o Krzyżanowskim i Szocie zostawił w kategorii fantasy. Potem do tego minimalnego składu postarałbym się dołożyć trochę jakości.
Jeśli Jaroch i Kiakos przesiedzą sezon na ławce - super. Będzie to znaczyło że dokonaliśmy dobrych transferów, a rezerwowi i tak są potrzebni.

Ale znając życie na trzech nowych piłkarzy jeden będzie bardzo dobry, drugi tragiczny a trzeci bezbarwny, albo będzie się 3/4 sezonu aklimatyzował. A wtedy może okazać się że gra Kiakos, a na ławie siedzi Jaroch. Albo grają obaj, bo w transferach bocznych obrońców coś bardzo nie pykło.

Także nie szukajmy problemów gdzie ich nie ma, bo i tak mamy ich mnóstwo. Nie każdy w kadrze musi się wyróżniać na tle ligi, za to nie powinniśmy trzymać kolesi którzy ewidentnie nie dojeżdżają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 17:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów