The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2025, 22:29
Tak, tylko że o naszym wyniku nie przystającym do poziomu gry zdecydowały właśnie indywidualne ułomności zawodników. Porażająca nieskuteczność piłkarzy innych niż Rodado, indywidualne błędy obrońców i bramkarza. Wisła mogła w tym sezonie spokojnie zrobić 2x80 (goli i punktów) i piszę całkiem poważnie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.05.2025, 07:24
5 czy 10 lat temu tak, ale nie przy taj wyrownanej lidze.

11 w tabeli ŁKS mial budzet porownywalny z naszym, a niektore zrodla mowia nawet o wiekszym.

Ruch to samo, Plock, Termalika, Miedź juz daja wieksze kontrakty niz u nas. Polonia czy Tychy maja ciekawych właścicieli ktorzy tez zrobili mocne kadry.

Nie bylo szans wykrecenia bilansu 25-5-4 czy 26-2-6 czy jak to sobie wizualizujesz.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.05.2025, 08:01
Patryko napisał(a):Wyświetl post
W 1. lidze zrobił średnią 1,74 (wszystkie mecze), gdzie rundę z 7 zwycięstwami pod rząd i blamażem najpierw z Sosnowcem, a potem Puszczą zrobił mu skład kosmitów z zimowego okienka.
Runda jesienna to już standardowa średnia PMS na poziomie 1,47 i gra, na którą nie dało się patrzeć na trzeźwo. Excel oczywiście palił się na zielono.
Gra na wiosne i jesien wygladala dokladnie tak samo z ta roznica, ze na jesien brakowalo Suareza Fernandeza, ktory wiosna strzalami rozpaczy potrafil zmieniac wyniki meczow oraz Muli, ktory umial okiwac ze dwoch i zrobic przewage. To dawalo zludne wrazenie dobrej gry.
Fernandeza mial zastapic Goku, ktory obecnie kopie sie po czole w 2 lidze a Mule - jesli dobrze pamietam - zastapil Alfaro do spolki z Mlynskim LoL.
a i jeszcze Junca wypadl ze skladu bo kontuzja czy depresja.

Gdyby cala trojka byla do dyspozycji w kolejnym sezonie to zapewne zrobilibysmy awans bezposredni z Sobolewskim na lawce.
Ostatnio edytowane przez As : 28.05.2025 o godz. 08:18.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.05.2025, 08:11
As napisał(a):Wyświetl post
Gra na wiosne i jesien wygladala dokladnie tak samo z ta roznica, ze na jesien brakowalo Suareza, ktory wiosna strzalami rozpaczy potrafil zmieniac wyniki meczow...
Dobra, może się narażę, ale o kim myślisz pisząc o Suarezie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2025, 08:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dobra, może się narażę, ale o kim myślisz pisząc o Suarezie?
o ....a haha, Fernandez nie Suarez. Pojebalo mi sie w pospiechu.
Chodzilo mi oczywiscie o Luisa Fernandeza.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.05.2025, 08:28
Arked napisał(a):Wyświetl post
Tak, tylko że o naszym wyniku nie przystającym do poziomu gry zdecydowały właśnie indywidualne ułomności zawodników. Porażająca nieskuteczność piłkarzy innych niż Rodado, indywidualne błędy obrońców i bramkarza. Wisła mogła w tym sezonie spokojnie zrobić 2x80 (goli i punktów) i piszę całkiem poważnie.
Nie mozna miec wszystkiego na poziomie 1 ligi polskiej. Wiekszosc naszego skladu (wyjsciowej 11 bez kontuzji) i tak jest jakosciowo lepsza od kazdej innej druzyny w tej lidze. Pomimo swoich wad i ulomnosci na ktore zwrociles uwage.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.05.2025, 08:43
As napisał(a):Wyświetl post
To dawalo zludne wrazenie dobrej gry.
Dlatego napisałem, że cudowną serię i wynik na wiosnę zrobił mu skład kosmitów zakontraktowanych w zimie, którzy jeszcze nie zdążyli zjechać z formą po cudownych treningach u Sobola. Do tego dochodziły bramki z niczego Fernandeza i Sobol wydawał się naszym lokalnym Mourinho.

Myślę, że jego późniejsze wyniki w Odrze odzwierciedlają jak słabym jest on trenerem. Jego kariera trenerska to będzie kalka kariery Bogdana Zająca.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2025, 10:16
Dlatego napisałem, że cudowną serię i wynik na wiosnę zrobił mu skład kosmitów zakontraktowanych w zimie, którzy jeszcze nie zdążyli zjechać z formą po cudownych treningach u Sobola. Do tego dochodziły bramki z niczego Fernandeza i Sobol wydawał się naszym lokalnym Mourinho.

Myślę, że jego późniejsze wyniki w Odrze odzwierciedlają jak słabym jest on trenerem. Jego kariera trenerska to będzie kalka kariery Bogdana Zająca.
Nie mozna uzywac Odry jako wyznacznika. Odra byla chujowa przed Sobolem, w trakcie Sobola i po Sobolu.
Mieli poprostu chujowy sklad i sporo innych problemow z czego trener raczej nie byl najwiekszym.

Jakby nie patrzec w Wisle na jesien Sobol mial o wiele gorszy sklad niz na wiosne. Gdyby problem byl tylko w Sobolu to powinno byc widac jakas roznice kiedy przyszedl Rude a grali ta sama chujnie.

Moje osobiste spojrzenie na futbol - a gralem w klubach w paru krajach na roznych poziomach 30 lat - jest takie, ze wynik w 95% zalezy od tego jakich masz zawodnikow. Zycie to nie Fifa, trener nie stoi przy linii z padem i nie kontroluje zawodnikow. Trener ma oczywiscie wplyw na wyniki ale zadnej taktyki nie jestes w stanie zrealizowac jesli zawodnik nie umie dokladnie podac lub dobrze przyjac pilki.

Widac to z reszta jak na dloni w Man United, zatrudniaja od 10 lat wybitnych trenerow a graja chujnie bo z jakiegos powodu przy takich pieniadzach sprowadzaja chujowych zawodnikow. Nawet Mourinho nie pomogl jak w ataku mu biegal bodaj Lukaku, w City byl Aguero a Liverpoolu Suarez. I tak na kazdej pozycji.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.05.2025, 12:02
Nie trzyma mi się kupy to 95%. Jeśli by było tak, jak mówisz, to PSG wygrywałoby LM co roku. U nich każde okienko to jest bomba transferowa za bombą transferową i dopiero teraz Enrique ich doprowadził do finału.

Pamiętasz odmianę Wisły po odejściu Sobola? Jakie pierwsze mecze zagrali pod wodzą Jopa, dopóki nie zakontraktowano magika Rude? Wyglądali tak, jakby z pleców zrzucili worek cementu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2025, 13:19
Nie trzyma mi się kupy to 95%. Jeśli by było tak, jak mówisz, to PSG wygrywałoby LM co roku. U nich każde okienko to jest bomba transferowa za bombą transferową i dopiero teraz Enrique ich doprowadził do finału.

Pamiętasz odmianę Wisły po odejściu Sobola? Jakie pierwsze mecze zagrali pod wodzą Jopa, dopóki nie zakontraktowano magika Rude? Wyglądali tak, jakby z pleców zrzucili worek cementu.
95% w sensie, ze gdyby Enrique zastapil przykladowo Ancelotti to przy tym samym skladzie osiagaliby porownywalne wyniki. Fajnie to powiedzial Fabio Capello "trzeba wiedziec kiedy i jaka druzyne przejmowac bo mozna zostac albo geniuszem albo nieudacznikiem" i mowil wlasnie o zawodnikach jakich sie w danym momencie ma do dyspozycji.

Inaczej mozna wdepnac w gowno jak Moskal.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.05.2025, 11:57
Zejdzmy na ziemie i polskie podworko:

Termalika:

Sezon 22/23 3 miejsce z Latalem - zwolniony bo przegrał baraz
Sezon 23/24 - 14 (!!!) miejsce z M.Lewandowskim i kończącym to Broszem
Sezon 24/25 - 2 miejsce z Broszem

Drużyna praktycznie bez zmian kadrowych, co okienko max 2-3 przetasowania. Brosz zaczynal ten sezon w 1 skladzie z 10
zawodnikami ktorych mial na koniec sezonu u siebie.

Pilka idzie w strone takiego zaawansowania taktycznego że moze jeszcze z 5 lat temu zgodziłbym sie z tezą powyżej, ale obecnie idzie co raz wiecej kompetencji i wpływu w strone calego sztabu.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.05.2025, 13:23
Talent >>>> taktyka, zawsze tak było i zawsze tak będzie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.05.2025, 17:45
Ja się skłaniam ku temu co mówi Karherop. Oczywiście jeśli byśmy mieli dużo, dużo, dużo kasy i sprowadzili piłkarzy na prawdę przerastających te ligę to oni mogą zrobić awans bez problemu, od razu. Ale jeśli sprowadza się nawet ciut lepszych pilkarzy ale ciągle zmienia skład co sezon to później gdzieś to wychodzi i bardziej ułożone drużyny dają radę.

U nas też przecież w końcu jakiś spokój nastał, i jak widać efekt tego jest taki że baraże wywalczone, pod wodzą Jopa wyniki dobre - dające bezpośredni awans. Także widać, że nawet mając słabsza kadrę ale taka gdzie chociaż większą część składu już w klubie jest dłużej i wymieniając jedynie 2-3 trybiki w sezonie, to procentuje. Nawet słaby Zwolak, jest o tyle dobry, że wiaodmo, że jak zaskoczy to coś postrzela, czyli każdy wie, trener wie na co stać jego zawodników zarówno jak idzie jak i nie idzie. Dzięki temu może też wyciągać wnioski i układać kadrę wyjściowa itd Ciagle niewiadome, na pewno niczemu nie służa.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2025, 19:12
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zejdzmy na ziemie i polskie podworko:

Termalika:

Sezon 22/23 3 miejsce z Latalem - zwolniony bo przegrał baraz
Sezon 23/24 - 14 (!!!) miejsce z M.Lewandowskim i kończącym to Broszem
Sezon 24/25 - 2 miejsce z Broszem

Drużyna praktycznie bez zmian kadrowych, co okienko max 2-3 przetasowania. Brosz zaczynal ten sezon w 1 skladzie z 10
zawodnikami ktorych mial na koniec sezonu u siebie.

Pilka idzie w strone takiego zaawansowania taktycznego że moze jeszcze z 5 lat temu zgodziłbym sie z tezą powyżej, ale obecnie idzie co raz wiecej kompetencji i wpływu w strone calego sztabu.
Oczywiscie, na "nos" Smudy juz sie nie da. Jesli sztab ma kompetencje to zrobi to roznice o ile posiadaja zawodnikow zdolnych do wykonania powierzonych im zadan.

Tu nie trzeba podawac przykladu Termaliki, ktorej nikt nie oglada bo mozna sie spokojnie podeprzec meczami Wisly - szczegolnie tymi gdzie przeciwnik sie bronil.
Mnie w kazdym meczu krew zalewa jak widze kiedy co druga akcja upada bo, ktorys niedokladnie podal lub drugi przyjal tak, ze musi dwa razy poprawiac.Prawie caly sezon plakalismy bo w kadrze nie bylo jednego zawodnika, ktory umialby dosrodkowac z rzutu wolnego. Badz tu madry i wymysl schemat stalego fragmentu kiedy wykonuje go chlop, ktory nie umie dokopac pilki do pola karnego.

Jop/Sobol/Brzeczek/Rude etc moze ci wymyslec najbardziej w....isty plan taktyczny w dziejach futbolu a potem Igbekeme daje taka pilke, ze obronca Odry Opole ja przejmuje rownoczesnie walac konia. Nasz najlepszy skrzydlowy Baena nie potrafi dosrodkowac pili, ma tylko jeden zwod i nie potrafi trafic w bramke kiedy juz znajdzie sie w sytuacji strzeleckiej.

My sie jako klub mierzymy z tak oczywistymi problemami a ludzie debatuja, czy trener zawali bo byla strata punktow.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2025, 21:56
Jakże by moglo byc inaczej przy polskiej myśli szkoleniowej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2025, 22:14
Kompromitacja Jopa jako trenera. Może nie taka jak Sobolewskiego, ale z tej mąki chleba nie będzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.05.2025, 22:14
Dzięki Mariusz za podniesienie drużyny
Ale ty nie masz żadnego planu B jak nie idzie
Żadnego pomysłu, bezsensowne wrzutki przez 25 minut
W przyszłym sezonie z tej drużyny zostaną zgliszcza
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2025, 22:17
Jak dla mnie, jutro powinny być kwiaty flaszka i bombonierka i żegnaj Panie Jop. Kolejny mecz w którym po stracie bramki drużyna nie wie co grać.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2025, 22:23
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie, jutro powinny być kwiaty flaszka i bombonierka i żegnaj Panie Jop. Kolejny mecz w którym po stracie bramki drużyna nie wie co grać.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Jop trafił 2 razy w poprzeczkę i raz w słupek. To Jop zmarnował kilkanaście szans na gola.

Na pewno to on kazał zawodnikom tak zrobić. Natomiast gdyby na ławce siedział inny trener to Rodado zamiast w słupek trafiłby do bramki.

Ludzie, miejcie litość.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.05.2025, 22:23
Nie ma przypadku w tym że w tym roku nie wygraliśmy żadnego meczu z drużynami z pierwszej 6
Królewski sobie może zaklinać rzeczywistość ale jak trafia się ktoś kto choć trochę potrafi grać w piłkę , to schemat jest ten sam
Strata gola i bicie głową w mur
Koncepcji na odwrócenie losów meczu 0( słownie : zero)
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.05.2025, 22:43
Jop przed meczem mówi, że nastawia się na wrzutki i SFG Miedzy, która wystawiła bardzo wysoki skład po czym wychodzimy z Dudą, Igbekeme i niskimi ŚO... jeśli Carbo nie miał kontuzji to nie rozumiem..

mimo wszystko zostawiłbym go na następny sezon
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.05.2025, 22:43
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Może i drużyna nie wie co grać ale jakie my mamy indywidualności.. Jeżeli nawet nasza super hiper gwiazda nie potrafi pokazać jakości z taką Legnicą to nie mamy w tej chwili nikogo kto do tej całej ekstraklasy się nadaje.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Stary 29.05.2025, 22:58
Jak dla mnie można zostawić, bo i tak nikt w Polsce nie czai nowoczesnych trendów robienia pułapek w środku pola gdy gra tiki-taką (80% sezonu przez ostatnie 3 lata) a zwłaszcza w klubie zaskrońca, który buduje klub pod przewidywalną taktykę. Wiśle brakuje zmienności taktyki i szybkości piłkarzy do rekontr.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.05.2025, 23:54
Jestem zdumiony, że ktoś w ogóle rozpatruje zostawienie Jopa. Nie osiągnął celu. Jutro powinien odejść wraz z tym asystentem od statystyk, Kazkiem itd. Cały sztab out, innej opcji nie ma. Abecadło zarządzania.
Dzisiejsza jego kompromitacja jako trenera jest tylko dopełnieniem przesłanek do jego zwolnienia.

Naprawdę chcecie oglądać to gówno jaką jest gra Wisły obecnie przez cały następny sezon ?
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.05.2025, 00:41
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Naprawdę chcecie oglądać to gówno jaką jest gra Wisły obecnie przez cały następny sezon ?
Niestety to nie my o tym decydujemy.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.05.2025, 01:23
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Jestem zdumiony, że ktoś w ogóle rozpatruje zostawienie Jopa. Nie osiągnął celu. Jutro powinien odejść wraz z tym asystentem od statystyk, Kazkiem itd. Cały sztab out, innej opcji nie ma. Abecadło zarządzania.
Dzisiejsza jego kompromitacja jako trenera jest tylko dopełnieniem przesłanek do jego zwolnienia.

Niczego innego nie oglądamy od 4 lat. W tym czasie zaliczyliśmy Gulę, Wujka, Sobola, Rude, Moskala i Jopa. Regulowanie odbiorników nic nie daje i zawsze kończy się tak samo. Możemy oczywiście opowiadać bajki o trenerach, pod których okiem będzie lepiej, ale dzisiaj, jak wielu bliźniaczych meczach z tego okresu brakowało po prostu jakości czysto piłkarskiej. Do tego doszła większa niż zwykle presja i katastrofa gotowa.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.05.2025, 01:37
Prawda jest taka, że jeśli chcemy grać piłkę taką, o jakiej mówi Jop i Królewski, to proszę bardzo - trzeba dorzucić jakieś 70-80 mln PLN na transfery i wynagrodzenia dla piłkarzy.

Jeśli nas na to nie stać, to pora przestać udawać, że nadajemy się do tiki-taki, i zamiast tego zacząć budować realną drużynę: wybieganą, z wysokimi, dynamicznymi zawodnikami.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.05.2025, 04:08
Ja tam Jopa oceniam pół na pół. Awansu nie zrobił więc można go zwolnić. Z drugiej strony średnia punktowa ma dobrą, taka która by ten awans dawała ale z top 6 punktował słabo.

Czy mi się wydaje, czy Zaskroniec przez te lata w Wiśle kilka razy dawał przykład, że z dośrodkowań procentowo pada najwięcej bramek? Ja bym się nie zdziwił, jeśli taktyka to jest ustalona przez niego i tabelki w excelu. Trzeba dośrodkowywac jak najwięcej, bo tak mówi nauka, a jak się komuś to nie podoba to zostanie zwolniony.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 30.05.2025, 05:18
Jop jest trenerem jakim jest, ale tu bardziej zawinił duet Królewski i Basha. Dawno nie było tak bezjajecznej i bezpłciowej drużyny. Brak skrzydłowych, brak bramkarza, brak obrony, ale pewnie takie kaleki jak Łasicki, Baena i Jaroch dostaną nowe kontrakty. Połowa zawodników bez odpowiednich liczb jak na drużynę, która chce awansować. Znajdźmy solidnych 1 ligowców, zawodników z doświadczeniem w eklapie, ale nie takie odpadki jakie teraz przychodzą albo zmieńmy taktykę i przestańmy z biciem głową w mur.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.05.2025, 07:05
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Jop jest trenerem jakim jest, ale tu bardziej zawinił duet Królewski i Basha. Dawno nie było tak bezjajecznej i bezpłciowej drużyny. Brak skrzydłowych, brak bramkarza, brak obrony, ale pewnie takie kaleki jak Łasicki, Baena i Jaroch dostaną nowe kontrakty. Połowa zawodników bez odpowiednich liczb jak na drużynę, która chce awansować. Znajdźmy solidnych 1 ligowców, zawodników z doświadczeniem w eklapie, ale nie takie odpadki jakie teraz przychodzą albo zmieńmy taktykę i przestańmy z biciem głową w mur.
Jest jakim jest czyli chujowym. Pogonic, ale wiadomo co bedzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów