|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Szkoda, że ŁKS wygrywa z naszymi przyjaciółmi z Chorzowa, niby obie drużyny o nic nie grają, jednak to cały czas jest pojedynek między naszą zgodą, a naszą kosą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2025 o godz. 23:12.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Widać kto walczy o życie, a kto jest już częściowo na wakacjach.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
To prawda, musi się jeszcze 10 wyników zgodzić. Ale przed naszym meczem musiało się zgodzić 12 ![]() A w to co się w meczu Miedzi stało to ciężko uwierzyć. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja akurat nie jestem zaskoczony wynikiem w Siedlcach. Drużyna Pogoni jest na fali, wygrala z Leczna, Zniczem,.zremisowala z Arka, z kolei Miedz sie średnio kompromituje raz na 2 tygodnie.
Jedynie rozmiary są zaskakujace. W praktyce po porażce Ruchu wyjaśniła sie strefa barazowa. Teraz tylko jeszcze zagadka o kolejność i jakie wyniki sie wylosuja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Czas się wykartkować na baraże.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Słyszeliście co się stało wczoraj na meczu u naszych przyjaciół z Chorzowa? Bydło z ŁKS zrobiło rozróbę.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2023
Offline |
|
|
Nie pozostaje nic innego jak 6 punktów, a w ostatniej kolejce Płock podzieli się punktami z Miedzią. Zajmiemy trzecie miejsce i gramy u siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Płock jak dziś wygra ma 4 punkty przewagi nad nami. Musiałby w 2 meczach stracić punkty, a my dwa zwycięstwa.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Polonia potrzebuje 1 punktu w 2 meczach by uciec Łęcznej Wisła Płock ma jeszcze matematyczne szanse by przeskoczyć BBT, który potrzebuje 2 punktów by uciec nafciarzom. Ew. by w poniedziałek Arka nie przegrała w Płocku. Jeśli utrzyma się obecna tabela to pierwszy mecz w Legnicy, drugi na Mazowszu. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
del...........
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jesli dzisiaj Plock wygra z Arka to raczej juz ich nie wyprzedzimy. Moze chociaz pijana Arka wyrwie remis.
Ma to przynajmniej taki pozytyw ze Nieciecza będzie musiala grac do konca z Miedzią. Uklad marzen wg mnie: Plock - Polonia Wisła - Miedź Final Wisła - Polonia |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
BTW. znamy już praktycznie cały skład 1 ligi w przyszłym sezonie:
Z ekstraklasy na 100% leci Śląsk i Stalówka, także dobrze, że równecześnie do 2 ligi spadła też Stal Stalowa Wola bo by się już można było pogubić z tymi stalami Awans ma Arka, na 99% BBT oraz jeden szczęśliwy barażowicz, z ligi leci w.w. Stalówka oraz Warta. Co do ostatniego spadkowicza to będzie to pewnie Pogoń albo Kotwica. Awans z 2 ligi zapewne wywalczy Pogoń Grodzisk oraz Polonia Bytom. Więc z zaświatów powraca kolejna znana marka. No i tj. u nas, jeden szczęśliwy barażowicz. Co ciekawe jak na ten moment w barażach zagrają aż 2 krakowskie ekipy bo Wieczyst oraz Hutnik, chociaż tutaj patrząc po aktualnej formie, to nie wiem czy któraś z nich chce jakoś mocno awansować. 1. ŁKS 2. Ruch Chorzów 3. Chrobry Głogów 4. GKS Tychy 5. Górnik Łęczna 6. Śląsk Wrocław 7. Puszcza Niepołomice 8. Stal Mielec 9. Stal Rzeszów 10. Znicz Pruszków 11. Odra Opole 12. Pogoń Grodzisk Mazowiecki 13. Polonia Bytom 14. Baraż 2 liga (Wieczysta i Chojniczanka na pewno, o miejsca 5 i 6 będzie Walka do ostatniej kolejki) 15. Kotwa/Pogoń Siedlce 16. Wisła/Petra/Polonia/Miedź 17. Wisła/Petra/Polonia/Miedź 18. Wisła/Petra/Polonia/Miedź Pomijając spadek Puszczy który oznaczać będzie dla nas 2 pewne przegrane w sezonie, to kolejny sezon się szykuję bardzo fajny piłkarsko. Szlagierów wiecej niż w esie XD Śląsk, Łks, Ruch, Polonia Bytom. Aż żal awansować |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
@wolfy - co do Siedlec to tam ponoć wymienili pół składu zimą. Totalnie inny zespół niż jesienią. Grając tak cały sezon spokojnie by byli tam gdzie Ruch albo ŁKS.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Stelioz spoko rozpisane
W 2 lidze jest taka sieczka o 2 miejsca barażowe, ze tu nawet może awansowac z 9 miejsca KKS Kalisz - co by nas raczej radowalo, gdybyśmy mieli dalej gnić w 1 lidze. Bylyby przynajmniej 2 stadiony na ktore na pewno podjedziemy. No i oczywiście na Wieczysta, szczególnie gdybysmy grali na Reymonta ![]() PS. Gdzies slyszalem ze Hutnik nie ma licencji na stadion w 1 lidze i jeździłby do.... Niepolomic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Hutniuk się raczej na baraże nie załapie, mają teraz Bytom, Grodzisk i PBB. Ciężko będzie o punkty.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy przed nami 2 najbardziej nieciekawe mecze Wisły w historii? Tutaj nawet nie ma sensu liczyć na zwycięstwa, bo 3 miejsce daje nam tyle samo szans na awans, co 6... a ja bym powiedział, że na wyjeździe będziemy walczyć bardziej. Z żadnego wyniku nie ma co się ani cieszyć, ani smucić. Liczy się w sumie tylko:
1) Czy się wykartkują przed barażami 2) Czy nikt kluczowy nie złapie kontuzji Trochę jak dwa sparingowe spotkania, Jop może sobie potestować różne ustawienia. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Odważna teza
Jeden mecz barażowy u siebie to jest 30 tysięcy sprzedanych biletów 1 milon złotych czystego zysku /mecz ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
29 maja o
Ale może się mylę. Powód: 18
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 12.05.2025 o godz. 19:30.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
I minus koszty organizacji meczu, liczone u nas w setkach tysięcy złotych. W praktyce czystego zysku z biletów byłoby więc co najmniej o połowę mniej, nawet zakładając pełny stadion. Co oczywiście nie oznacza, że w naszej sytuacji finansowej są to niezauważalne sumy. Na pensję dla Rodado by wystarczyło ze sporym zapasem, dwa mecze barażowe może by i wystarczyły nawet na miesięczne pensje dla całej pierwszej drużyny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej nigdy się nie dowiemy jaki jest zysk netto z meczu przy 30k+ kibiców.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dobrze by było zająć 4 miejsce i oszczędzić sobie wyjazdu do Legnicy/Warszawy przed ewentualnym niedzielnym finałem baraży.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Meczu ktorego nie obejmuje karnet na rundę (?) W życiu w to nie uwierzę 1,5 miliona przychodu to absolutne minimum + sponsor meczu Kosztów organizacji poza wynajmem stadionu nie znamy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piękny wynik przy Konwiktorskiej.
Już na pewno nie spadniemy na 6-te miejsce. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|