|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
może czas skończyć z fetyszem zatrudniania bocznych obrońców którzy "dają jakość w ataku" a wybrać tych którzy umieją bronić ?
ja wiem że nowoczesny futbol wymaga dzisiaj od nich jednego i drugiego, ale to nie LM , a 1 liga i nas na zawodników kompletnych niestety nie stać ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To się robi raczej tak, że gra się piątką obrońców. Kiedy masz trzech środkowych to boczni mogą być trochę ułomni defensywnie. Wtedy ofensywa cierpi mniej niż gdybyś na bokach miał po prostu kołków.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do gry piątką musisz mieć odpowiednich stoperów.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasna sprawa. Generalnie gramy teraz tak jak pozwala nam kadra. Dlatego daleki jestem np. od obwiniania Jopa.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jop będzie trwać przy 4-2-3-1 do samego końca, więc nie ma co się łudzić, że najdzie go refleksja i dokona roszad.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby zagrać 5-3-2, przechodzące w 3-5-2 w fazie ataku należałoby posadzić na ławie skrzydłowych i mieć przynajmniej 2 zdrowych środkowych obrońców na ławce, oraz jednego na boisku, który nienagannie wyprowadza piłkę do gry. W środku mogliby grać razem Igbekeme, Poletanović i Duda. Nie bardzo jest co zrobić w tym wariancie z Duarte, Baeną, Kissem, Alfaro. Dwójka napastników nie ma zmienników. Da się to zrobić, ale ledwo. Nie jest to optymalne rozwiązanie pod aktualną kadrę.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie chodzi o system, bo przy 4 obrońcach na PO gra parodysta, który jak coś odwali, to na jakieś 90% tracimy bramkę.
Odnośnie zestawienia linii pomocy to wiadomo, że Jop po raz kolejny popełnił tutaj katastrofalne błędy, ale trzeba mu dać czas, bo uczy się bardzo wolno.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 03.05.2025 o godz. 11:05.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Głównym błędem było to, że bez Poletanovića na boisku nasze stałe fragmenty są totalnie bezużyteczne i de facto są grą na czas na korzyść rywala. Rzuty rożne w wykonaniu Dudy to dramat. A mieliśmy ich w tym meczu bardzo dużo.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Czy tez u nich to jeszcze gorzej wygląda? Obawiam się ze pewnie tak... ale kto wie btw Mógłby Jop chociaż jakąś rotację robic przy stałych fragmentach gry jak nie ma Poletanovica... niech losowo nasze "gwiazdory" partolą ten elemnt. Przynajmniej nie bedzie łatwo zawodowym hejetrom znaleźć 1 winnego porazek ![]() (To ostatie to nie do ciebie a do wiodacych ojkofobów na forum) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Co najmniej dwie były na wysokości kolan kiedy wchodziły w pole karne. Po co najmniej jednej była ona tak wybijania przez plocczan że mogliśmy się nadziać się na kontrę. Przynajmniej raz Duda dorzucił piłkę tak, że Rodado, nie kryty oddał mocny i celny strzał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@FraMat - fakt, w tym jednym meczu Marco zjechał do poziomu Dudy, ale podstawowy problem to beznadziejna gra Dudy w rozegraniu od tyłu i destrukcji. Granie nim razem z Igbekeme, bez klasycznego defensywnego pomocnika wygląda dramatycznie już któryś mecz. Zresztą, Duda najlepiej wyglądał jak wszedł do przodu po zejściu Zwolińskiego. To nie jest środkowy pomocnik.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2025 o godz. 13:11.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Spokojnie może tam zagrać Kutwa, Lasicki czy Colley O graniu bez 6 to szkoda nawet pisać, to jest kompromitacja i w zasadzie dyskwalifikacja całego sztabu Duda z Jamesem spokojnie mogą grać w linii jako para 8 jeżeli będą mieli asekurację z tyłu i przy okazji nie będzie trzeba wystawiać beznadziejnego Zwolinskiego ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problem jest w tym, że czegoś takiego nie ma w taktycznym repertuarze Jopa i nie będzie, bo tak. Więc dalej będziemy grać do porzygania zamulonym Zwolińskim na 9-tce, albo bezproduktywnym Alfaro na 10-tce. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problem z Dudą z przodu jest taki, że on... nie umie strzelać na bramkę. Jest karykaturalnie nieskuteczny. PS: Jeśli Tychy dzisiaj wygrają to za tydzień potencjalnie wypadamy ze strefy barażowej.
Ostatnio edytowane przez Arked : 03.05.2025 o godz. 14:37.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Mamy kupę farta i te wyniki Łęcznej i Polonii mogą nam baraże uratować.
Ostatnio edytowane przez masada : 03.05.2025 o godz. 18:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znicz do 30 minuty przyjął już dwa gongi. Zatem nasz następny mecz jest praktycznie o wszystko, z GKSem, który będzie napierać przez 90 minut.
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
E tam, mogę się założyć, że to my będziemy napierać przez 90 minut, z tym, że wynik pewnie będzie w dupę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może chociaż raz Jop wymyśli coś na kształt autobusu i gry z kontry?
Nie jestem, co prawda, pewny czy to coś da, ale może niech raz inni się męczą? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Stalowa Wola i Znicz Pruszków uratowali naszym dzisiaj dupy. Kolejna wyciągnięta pomocna dłoń. czy za tydzień ją wykorzystamy?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje, że będzie tak: za tydzień porażka, potem jednak zwycięstwo i mecz w Rzeszowie o baraże, którego pewnie nie wygramy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba Zniczowi kratę browarów wysłać za dzisiejszy mecz, który przy odrobinie szczęścia mogli wygrać. Niesamowite jak wszyscy zagrali dla nas, tylko my daliśmy ciała.
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Klasyczna kolejka cudów, szkoda słów...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Teraz przez tydzień będzie dziękowanie losowi za korzystne wyniki. A w piątek piłkarzyki wyjdą na murawę w Tychach, dostaną w....... i na tym się skończy analizowanie wyników rywali
Dzien świstaka, co rok to samo. W 2023 euforia po wygranej Gieksy z Ruchem a potem w pale od Sosnowca. Rok temu też analizy do ostatniej kolejki co się musi stać żeby się nie zjebać z barazy, a potem co kolejkę to kompromitacja. Ja się już nie dam nabrać. Jesteśmy tak samo chujowi jak rok temu i żadne wyniki 'pod nas' nic nie zmienia w kontekscie awansu. Nawet jak jakimś ....a nieziemskim cudem się wczolgamy do tych barazy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baraże to konieczność zagrania dwóch dodatkowych meczów.
Przy dobrych wiatrach. Myślicie że im się chce? A jeśli nawet to Królewski będzie wolał zagrać je na wyjeździe. Mniejsze koszty za wynajem stadionu. Bo przecież pewnie nawet przy 30 tys dopłacamy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro my przegraliśmy to goniącym nas otworzyła się droga do wyprzedzenia nas, czyli dodatkowa presja, do tego bycie faworytem... Co innego gra przeciw nam, gdzie można tylko zostać bohaterem, bo ewentualną przegraną łatwo usprawiedliwić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.05.2025 o godz. 06:22.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Wisła nie jest winna akurat tego ze rywale podają jej tlen.
Taka to liga, momentami mniej logiczna niz esa. Tak czy siak do barazow sie doczolgamy. I nie zdziwi mnie nawet jesli Ruch Chorzow tego dokona. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|