The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2025, 13:31
Staty po meczu poniżej. Komentarz do meczu na obrazku.
Coś więcej będzie wiadomo w poniedziałek, po meczu WPłock-Znicz
Kod:
                   razem   dom    wyjazd
kolejka            30      15      15
punkty             53      29      24
średnia             1,77    1,93    1,60
Procent meczów     88%          

7 miejsce (pkt)    49          
zostało meczów      4          
przewaga            4          
możemy tracić       1,00          

2 miejsce (pkt)    62          
zostało meczów      4          
brakuje punktów     9          
potrzebna średnia+  2,25
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.04.2025, 14:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Bedziemy grać jeszcze dogrywke i może karne.

Przy naszej szerokiej kadrze Wisły im dluzej będzie trwał mecz tym lepiej dla nas. Jestesmy bardzo dobrze przygotowani fizycznie.

Zresztą wiekszosc zawodnikow z 1 składu odnotowala naprawdę spory postep indywidualnej formy w tej rundzie. Ale to temat na inna dyskusje
O ile nie dojdzie do katastrofy, to klasyczne zagrania przeciw nam, czyli gra na czas i siedzenie w polu karnym nic nie dadzą, bo mecz musi się skończyć rozstrzygnięciem. Gdyby w piątek był mecz barażowy to Termalika miałaby większy problem, bo 2:2 oznacza dogrywkę.

Jest jedno tylko ale - Jop nie może sabotować gry zmianami. Czyli nie Sukiennicki, nie Kuziemka, Kiss tylko jeśli złapie formę. To są mecze o wszystko, nie ma miejsca na parytety i "budowanie".

Mecz z Termaliką kończyliśmy de facto bez skrzydeł, a nasi obrońcy nie mieli komu podać. Sukiennicki jak chciał dośrodkować to przylutował z całej siły w nogi rywala piłką i trzeba było ją gonić żeby kontry nie było...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.04.2025, 14:42
Kuziemka wyglądał wczoraj blado na tle III-ligowej Avii, więc nie ma czego szukać w I lidze.

Póki co wyniki meczów układają się po naszej myśli, bardzo mnie cieszy zatrzymanie marszu GKSu przez Polonię.
Remis Łęcznej z Odrą też jest bardzo korzystny.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 27.04.2025, 15:00
Przepatrzyłem trochę ten marsz GKSu i jedna rzecz mi się rzuciła w oczy. Łoją jak leci słabsze drużyny ale z czołówką wielkiego biłansu nie mają. Na jesieni same remisy, m. in. z Arką i nami, teraz na wiosnę przegrana z BBT, remis z Polonią i 2 wygrane: z Miedzią i Płockiem. Ta końcówja sezonu to i dla nich będzie "miesiąc prawdy". Równie dobrze mogą potracić punkty i nie zakwalifikować się do baraży
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.04.2025, 17:03
Wolfy piszesz, że Jop nie może sabotować gry zmianami- kogo więc miał wpuścić w Niecieczy? Kiakos czy Sukiennicki? Nie mamy ławki i tyle.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.04.2025, 18:05
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Wolfy piszesz, że Jop nie może sabotować gry zmianami- kogo więc miał wpuścić w Niecieczy? Kiakos czy Sukiennicki? Nie mamy ławki i tyle.
Kiakos >>> Sukiennicki, ale ja nie widzę sensu robienia zmian tylko po to żeby je zrobić.
Po wejściu Kissa i Sukiennickiego przestaliśmy grać.

W barażach nie możemy sobie na coś takiego pozwolić. Ba, już z Termaliką nie mogliśmy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.04.2025, 18:59
Duarte słaniał się na nogach, Baena też już bez sił. Nie dasz rady grać 90 minut na skrzydle na pełnej intensywności. Nie mamy kogo wpuścić w ich miejsce.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.04.2025, 19:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O ile nie dojdzie do katastrofy, to klasyczne zagrania przeciw nam, czyli gra na czas i siedzenie w polu karnym nic nie dadzą, bo mecz musi się skończyć rozstrzygnięciem. Gdyby w piątek był mecz barażowy to Termalika miałaby większy problem, bo 2:2 oznacza dogrywkę.

Jest jedno tylko ale - Jop nie może sabotować gry zmianami. Czyli nie Sukiennicki, nie Kuziemka, Kiss tylko jeśli złapie formę. To są mecze o wszystko, nie ma miejsca na parytety i "budowanie".

Mecz z Termaliką kończyliśmy de facto bez skrzydeł, a nasi obrońcy nie mieli komu podać. Sukiennicki jak chciał dośrodkować to przylutował z całej siły w nogi rywala piłką i trzeba było ją gonić żeby kontry nie było...
Ja patrze na to także przez pryzmat rywali..Bruk bet kończył bez ataku i skrzydel. A nasza ławka na tle rywali w lidze wyglada kosmicznie: Duda/Igbekeme, Zwolinski, Carbo, Kiss, Kiakos, Biedrzycki, Kutwa, zaraz bedzie Colley. Któryś zespół by sie zamienił?

Co nie znaczy że nie wyobrazam sobie lepszych skrzydlowych, natomiast jak gramy w 1 lidze to nie mielismy lepszej sytuacji na ławce.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.04.2025, 20:49
Ja patrze na to także przez pryzmat rywali..Bruk bet kończył bez ataku i skrzydel. A nasza ławka na tle rywali w lidze wyglada kosmicznie: Duda/Igbekeme, Zwolinski, Carbo, Kiss, Kiakos, Biedrzycki, Kutwa, zaraz bedzie Colley. Któryś zespół by sie zamienił?

Co nie znaczy że nie wyobrazam sobie lepszych skrzydlowych, natomiast jak gramy w 1 lidze to nie mielismy lepszej sytuacji na ławce.
Ci wymienieni OK, Kiss ze znakiem zapytania. Ale ja pisałem o wpuszczaniu Sukiennickiego kiedy musimy gonić wynik, Tamasa w sumie też. To przeciwskuteczne.
Lepiej zatrzymać te kilka minut zmęczonych Baenę i Duarte.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.04.2025, 21:27
Kiakos >>> Sukiennicki, ale ja nie widzę sensu robienia zmian tylko po to żeby je zrobić.
Po wejściu Kissa i Sukiennickiego przestaliśmy grać.

.
Jednak graliśmy nadal.
Nie wszyscy są tego samego zdania, co ty.
Sukiennicki miał kilka udanych zagrań, a i Kiss miał ciąg do przodu.
Nie rozumiem tego najeżdżania.
Chodzi o wywołanie gównoburzy?
Nie ma sensu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 28.04.2025, 07:59
Z FB Odry Opole:

Cytat:
Czy Odra nie dostanie walkowera, jak od 80 minuty nie mamy młodzieżowca na boisku?
Za takie coś jest chyba walkower z automatu? Czyli +2 punkty dla Górnika :(

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.04.2025, 08:11
Glupoty kopiujesz. Jak młodzieżowiec wyleci za czerwona kartke to nie ma konieczności wprowadzania za niego mlodziezowca.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.04.2025 o godz. 08:14.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 28.04.2025, 08:18
Uff, to kamień z serca.

[35/54]

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.04.2025, 09:01
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Leszek znowu źle zawiało i się chorągiewka przestawiła? Elektrycznego Ratona bronił - Letkiewicz zły. PMS zły ale Rude nieudacznik, który dwóch meczów pod rząd wygrać nie umiał i skończył na 10 miejscu to Bóg trenerki i lesiu listy pisał do Zaskrońca żeby Rude zostawic xd
A co, Letkiewicz jest bardzo dobry? Non stop popełnia duże błędy, no ale to Polak, więc brawopolacy jak ty, piszczą z zachwytu.
Nie zesraj się już z tej obrony Polaków. Ilekroć tak robiłeś, nic z tego nie wynikało - Sobol, Moskal, a zapewne i teraz Jop. Uczepiłeś się tego Rude jako linii obrony, a Polaków trenerów było już dwóch ostatnimi czasy i każdy widział jaka to myśl szkoleniowa. Jop się wpisuje w ten nurt. Niestety.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2025, 10:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jednak graliśmy nadal.
Nie wszyscy są tego samego zdania, co ty.
Sukiennicki miał kilka udanych zagrań, a i Kiss miał ciąg do przodu.
Nie rozumiem tego najeżdżania.
Chodzi o wywołanie gównoburzy?
Nie ma sensu.
Sukiennicki nie miał żadnych udanych zagrań (chyba że liczyć za takie odbicie się piłki od stopy rywala która przetoczyła się po polu karnym za plecami naszych), po jego wejściu gra się skończyła. Przestań tworzyć alternatywną rzeczywistość, te same brednie co kiedyś z Młyńskim i Starzyńskim...

Nieustanne promowanie tej miernoty szkodzi Wiśle. Po prostu.

@Karherop +1, jest dokładnie tak jak piszesz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.04.2025, 10:12
Nikt nikogo nie promuje, chodzi o elementarną uczciwość, a nie najeżdżanie na kogoś, kto się nam nie podoba.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2025, 10:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nikt nikogo nie promuje, chodzi o elementarną uczciwość, a nie najeżdżanie na kogoś, kto się nam nie podoba.
Więc ja jestem uczciwy, oceniam go jako piłkarską miernotę jaką jest, zawodnika nieprzydatnego w ataku i obronie. Nie robią na mnie wrażenia holowanie piłki i podania do tyłu.

Mnie się piłkarze generalnie nie podobają bo jestem heteroseksualny. Dlatego oceniam ich na podstawie gry.

Sukiennicki gra dramatycznie słabo. Nie tworzy nic w ofensywie, jest beznadziejny w pressingu i statystuje w obronie. To jest uczciwa ocena.

Dopiero kiedy osoby nie mające o tym pojęcia zaczynają pisać o ogrywaniu, potencjale, młodym wieku i z piłkarskiego drewna robią talent - wtedy jest nieuczciwie. Ja wiem że na szkoleniu się nie znam, za to widzę jak kto gra. I na tym się skupiam.

Sukiennicki grę pozoruje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2025 o godz. 10:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.04.2025, 12:46
Cytat:
Nie zesraj się już z tej obrony Polaków. Ilekroć tak robiłeś, nic z tego nie wynikało - Sobol, Moskal, a zapewne i teraz Jop. Uczepiłeś się tego Rude jako linii obrony, a Polaków trenerów było już dwóch ostatnimi czasy i każdy widział jaka to myśl szkoleniowa. Jop się wpisuje w ten nurt. Niestety.
Żadnego Rudego się nie uczepiłem, tylko pokazuje na jego przykłądzie jakimi szmatami jesteście. Z pseudo trenera, amatora, robiliście boga trenerki bo się nazywał Rude a nie Rudziński i pochodził z Hiszpanii a nie Polski. Jop rozjeżdża swoimi wynikami tego amatora, a ty zamiast się zamknąć i się nie ośmieszać, to go krytykujesz.

Rude stał się tutaj takim papierkiem lakmusowym dla ojkofobów i pajaców twojego, wofyego czy markusa pokroju.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.04.2025, 13:03
.
Sukiennicki grę pozoruje.
Nie, on po prostu za nią nie nadąża.

Brakuje mu tylko (albo aż) decyzyjności.

Jak podaje to za pozno albo do zlego partnera. Jak ma podac to drybluje, jak ma dryblowac to podaje. Jak ma pressowac to robi
to w zlym momencie, jak ma odbierać to robi to za późno. Moze jedynie strzały sa u niego na dobrym poziomie, bo tutaj juz nie musi zachodzic zadna kooperacja z partnerem.

Natomiast nawet rok takiego kiszenia jak teraz, moze sprawic że za pol roku cos mu sie przestawi i wskoczy na wyzszy poziom. Pilka nozna nie raz widziala takie przypadki.

Oczywiście może mu tez nie przeskoczyć. Pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2025, 13:40
Nie, on po prostu za nią nie nadąża.

Brakuje mu tylko (albo aż) decyzyjności.

Jak podaje to za pozno albo do zlego partnera. Jak ma podac to drybluje, jak ma dryblowac to podaje. Jak ma pressowac to robi
to w zlym momencie, jak ma odbierać to robi to za późno. Moze jedynie strzały sa u niego na dobrym poziomie, bo tutaj juz nie musi zachodzic zadna kooperacja z partnerem.

Natomiast nawet rok takiego kiszenia jak teraz, moze sprawic że za pol roku cos mu sie przestawi i wskoczy na wyzszy poziom. Pilka nozna nie raz widziala takie przypadki.

Dodajmy że jak ma odebrać to często wjeżdża komuś w nogi. Osiem żółtych kartek nie wzięło się z niczego.

Ale, tak jak napisałem na początku tej dyskusji - przestawianie czegoś Sukiennickiemu nie jest priorytetem. Jest nim awans.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2025 o godz. 19:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.04.2025, 13:48
Możemy śmiało założyć, że mu nie przeskoczy. Przy okazji wkrótce przestanie być młodzieżowcem...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.04.2025, 13:58
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Możemy śmiało założyć, że mu nie przeskoczy. Przy okazji wkrótce przestanie być młodzieżowcem...
A może nawet i rok temu przestał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 28.04.2025, 16:32
Żadnego Rudego się nie uczepiłem, tylko pokazuje na jego przykłądzie jakimi szmatami jesteście. Z pseudo trenera, amatora, robiliście boga trenerki bo się nazywał Rude a nie Rudziński i pochodził z Hiszpanii a nie Polski. Jop rozjeżdża swoimi wynikami tego amatora, a ty zamiast się zamknąć i się nie ośmieszać, to go krytykujesz.

Rude stał się tutaj takim papierkiem lakmusowym dla ojkofobów i pajaców twojego, wofyego czy markusa pokroju.
No właśnie, dlatego, że nie Rudziński, a Rude, to je.iesz go na każdym kroku. Tacy to jesteście fajnoPolacy, a wszystko co spoza granic, to g.... Nawet jakby tu przyszedł Klopp, to byłby pewnie przez takich fajnopolakóe jak ty gnojony.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.04.2025, 17:10
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, dlatego, że nie Rudziński, a Rude, to je.iesz go na każdym kroku. Tacy to jesteście fajnoPolacy, a wszystko co spoza granic, to g.... Nawet jakby tu przyszedł Klopp, to byłby pewnie przez takich fajnopolakóe jak ty gnojony.
Ale nie przyszedł Klopp tylko hiszpański poganiacz owiec więc nie pier.dol oszołomie i nie podpieraj się przykładami z dupy.Jakoś Sobolewskiego nikt nie bronił chociaż jest z PMS
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 28.04.2025, 20:13
Liga zagrała dla nas, zwłaszcza kartony Wiślackiego należy wysłać do Znicza.
Kolejki do końca z indeksem miejsca:
Kod:
    Wisła      5  Bruk-Bet   2    Miedź    4    Wpłock   3    Polonia  6    Górnik Ł  7    GKS T    8
31  d Wpłock   3  w Arka     1  d Odra    13  w Wisła    5  d Stal SW 18  d Pogoń    17  w Znicz   10
32  w GKS T    8  d Górnik Ł 7  w Pogoń   17  d Arka     1  w Stal Rz 12  w Bruk-Bet  2  d Wisła    5
33  d Stal SW 18  w Miedź    4  d Bruk-Bet 2  w Górnik Ł 7  d ŁKS     11  d Wpłock    3  w Arka     1
34  w Stal Rz 12  d Kotwica 15  w Wpłock   3  d Miedź    4  w Ruch     9  w GKS T     8  d Górnik Ł 7
      10,25         6,75          8,75          4,25          12,50         7,50           5,75
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 28.04.2025, 20:25
Wnioski.
1. 12 punktów (4Z) daje nam co najmniej 4 miejsce - mamy gorszy stosunek z Miedzią
2. 8 punktów daje nam na pewno baraże
3. Jeśli zdobędziemy co najmniej 9 punktów to istnieją rozkłady wyników dające nam 2 miejsce.
4. Musimy liczyć, że Miedź gdzieś straci punkty ale nie z Termaliką.
5. Jedno z możliwych rozwiązań:
- my 12 pkt, 4Z
- BBT musiałoby nie zdobyć więcej niż 3 punkty, co patrząc na układ meczów nie jest takie nieprawdopodobne
- wystarczy, że Arka, Górnik Ł i Miedź wygrają z Termaliką.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 28.04.2025 o godz. 20:27.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.04.2025, 20:47
Cytat:
Leszku, ja ciebie gnoję a nie Rudego
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 28.04.2025, 21:49
Leszku, ja ciebie gnoję a nie Rudego
Ojeju...a dopiero co tak ładnie przepraszałeś w temacie Framata. Obłuda wylewa ci się z uszu. Było do przewidzenia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2025, 22:22
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Liga zagrała dla nas, zwłaszcza kartony Wiślackiego należy wysłać do Znicza.
Kolejki do końca z indeksem miejsca:
Kod:
    Wisła      5  Bruk-Bet   2    Miedź    4    Wpłock   3    Polonia  6    Górnik Ł  7    GKS T    8
31  d Wpłock   3  w Arka     1  d Odra    13  w Wisła    5  d Stal SW 18  d Pogoń    17  w Znicz   10
32  w GKS T    8  d Górnik Ł 7  w Pogoń   17  d Arka     1  w Stal Rz 12  w Bruk-Bet  2  d Wisła    5
33  d Stal SW 18  w Miedź    4  d Bruk-Bet 2  w Górnik Ł 7  d ŁKS     11  d Wpłock    3  w Arka     1
34  w Stal Rz 12  d Kotwica 15  w Wpłock   3  d Miedź    4  w Ruch     9  w GKS T     8  d Górnik Ł 7
      10,25         6,75          8,75          4,25          12,50         7,50           5,75
Najgorszy terminarz ma Wisła Płock, drugi w kolejności Termalika.
My mamy w sumie średni, jedna drużyna z szóstki u siebie, aapirujący GKS na wyjeździe, poza tym dwie drużyny z dołu tabeli.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2025 o godz. 23:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 28.04.2025, 22:47
Najłatwiej ma Polonia.
Tylko Stal SW gra o coś. Reszta na wakacjach.
Pamiętając o tym, że nie może nas dogonić to niestety trzeba wszystko wygrać jak leci.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów