|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mozna dojsc do wniosku po powyzezym wpisie ze WK chce miec klub bez kibiców żeby nikt nie mial orawa go oceniac?
PS Wojciechowski i Krol tez wykladali swoje pieniądze w Polonii i rozumiem ze to im dalo prawo do zeslania go do IV ligi wedle widzi mi się? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Mi osobiście np. przeszkadza drużyna kobieca bo komu ona jest potrzebna? Ile na nią wydajemy? Co do sekcji ampfutbolu to szacun dla zawodników bo im w przeciwieństwie do wielu piłkarzy z pierwszej drużyny chce się grać i walczą na boisku. Była może informacja ile w tym sezonie wydajemy miesięcznie na pensje i ile na sztab? Ja to ogólnie nie rozumiem jak ktoś współodpowiedzialny za spadek, za obecną sytuacje w klubie może mieć tak duże poparcie. Nowej bazy/modernizacji obecnej jak nie było tak nie ma, akademia nie produkuje dobrych zawodników, dyrektor sportowy sprowadza marnych piłkarzy, a klub przynosi rocznie kilkanaście milionów strat. No, ale lepiej płakać w mediach, że to niesprawiedliwe, że inne kluby są finansowane przez miasto, a wielka Wisła nie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przykład Wojciechowskiego to jeszcze przyjmuje ale Król to był prezes jak nasz rodzynek z Hańczowej.Rozumiem,że masz jakieś gwarancje albo dajesz sobie rękę obciąć,że obecna zabawa nie spowoduje lądowania w 4 lidze jako trup?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale pamietajmy, ze juz trio za uratowanie w 2019 roku miało immunitet na glupie dzialania przez kilka lat i warto żeby patrzec na rece od początku, tym bardziej że poza pieniedzmi i pasja do futbolu to w projekcie WK niewiele sie zgadza |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby krytycznie na ten projekt nie patrzeć to mówienie że tam niewiele się zgadza nie brzmi poważnie w kontekście tego,że są dalej na dobrej drodze do awansu do pierwszej ligi.Taki Świerczewski 2 awanse zrobił w 5 lat i wszyscy się tym Rakowem zachwycają.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Majac fundusze takie jak Kwiecien z calym szacunkiem ale kazdy uzytkownik forum zrobilby sobie te awanse.
Swierczewski nie potrzebował przebijania budzetu innych zespolow 10-krotnie żeby z nimi wygrywać. I zrobil to z jednym trenerem w 5-leciu, a nie w 10. Nie przeplacal piłkarzy, nie wymieniał 15 pilkarzy co okno czy nie tworzyl 40-osobowej kadry w 3 lidze. Pomijam juz nawet zgrupowania w Dubaju dla pilkarzy okręgówki. Gdybym ja mial tyle funduszy to na pewno wolalbym je zachowac na wyzsza lige (esa?) bo tam taki rozmach mialby sens. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Póki co polityka WK jest skoncentrowana na awansie rok w rok bez względu na koszty.
Nie wiem ile jest on w stanie wykładać rocznie na zabawę w FM'a, ale pewnie w którymś momencie będzie musiał zacząć wydawać pieniądze rozważniej, bo zatrudnianiem trenerów pokroju Stokowca i 36 letnich, wyblakłych gwiazd z Ekstraklasy daleko nie zajedzie. W końcu będzie musiał zatrudnić dyrektora sportowego i dać mu chociaż trochę władzy, bo w przeciwnym razie skończy się jak z Wojciechowskim w Polonii. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Dla mnie Kwiecień to taki Cupiał w wersji bieda. Bogusław płacił sporo, ale brał najlepszych w swoich czasach.
A Kwiecień wygląda jakby sobie odpalił jakiś mecz Wisły z czasów Cupiała i próbuje tych samych ludzi. Kapka, Smuda. Mam wrazenie, że zaraz ściagnie Kasperczaka, bo przecież tak ładnie ograł Parmę. O ile dla Cupiała liczyło się tu i teraz, to Kwiecień się zachowuje jakby chciał odtworzyć Wielką Wisłę. Zero pomysłu, strategii. Tylko ładowanie kasy w wielkie nazwiska na emeryturze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Tak, jest przerwana ciągłość, powstaje nowy klub, ale czasem nie ma innego wyjścia.
To samo podziało się w Widzewie, Sląsku, Lechu, Pogoni czy Lechii. Również Legia nie ma ciągłości. A dostrzegasz co się dzieje teraz? Na tą chwilę mamy 70-80 mln długów. Jak wyobrażasz sobie ich spłatę? No może podaj choć zarys realnego planu. W tej prognozie uwzględnij trend- czyli że w poprzednim sezonie mieliśmy 14 mln straty ( nie 10, jak podajesz) a we wcześniejszym prawie 15 mln straty. Niestety ale uprawnione jest twierdzenie, że pod względem finansowym, chcąc/nie chcąc zmierzamy do IV ligi. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówimy o poważnych graczach na rynku. Kapka już dawno takim graczem nie jest. Zatrudnić zgruzowanego Brleka, albo przepłacić dwa razy losowego piłkarza Wisły potrafi każdy.
Jak myślisz kogo będzie próbowała ściągnąć Wieczysta w lecie? Trio Igbekeme/Mikulec/Rodado w przypadku awansu samo nasuwa się na myśl. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co do pozostałej dwójki to Mikulca należy koniecznie zatrzymać podobnie jak Ikbekeme ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wisła będzie na musiku, także kto wie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Igbekeme czemu nie? Do wyjęcia jest za darmo, wystarczy przepłacić dwa razy kontrakt. Na poziomie I ligi będzie kosmitą jeszcze dobre dwa sezony.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Dajcie spokój, ten projekt nie ma przyszłości. Zawodnikom się nie chce grać, awansować, bo wiedzą, że w 1 lidze już trzeba będzie zapieprzać na całego. Nawet jak wejdą to zlecą z hukiem podejrzewam chyba, że Kwiecień wrzuci kolejne miliony. Ale zaraz będzie miał powtórkę z sytuacji, bo trudno robić piłkę bez kibiców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Na dłuższą metę to oczywiście projekty bez żadnej przyszłości, ale dopóki Kwiecień się nie znudzi to taki klubik może sobie całkiem nieźle funkcjonować. Oczywiście - zniknie 30 sekund po tym kiedy właścicielowi się odwidzi, jak Groclin czy Amika..
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.04.2025 o godz. 06:50.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Panuje ciekawa dwubiegunówka odnośnie WK - każdy by jego i jego pieniążki w Wiśle widział, ale to co wyrabia w Wieczystej to już amatorka i projekt bez przyszłości
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ot kolejny "Wiślak" jak WK który ma pomysł jak odebrać nam kibiców. (Btw czemu jakies porokocimianki nie zasponsorował czy tam innego na Oświecenia?) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wieczysta to z definicji klub bez przyszłości - bez kibiców, bez szans na kibiców i jakiekolwiek utrzymanie powyżej trzeciej ligi bez regularnego pompowania w nią pieniędzy. Stwierdzenie tego to nie krytyka, tylko fakt. To że Wiśle przydałby się sponsor/właściciel z pieniędzmi to też oczywistość. Czy to sprawia że mamy patrzeć na Wieczystą jako na długofalowy projekt, a nie kaprys Kwietnia? Chyba że jesteś jednym z tych pajacy którzy z niejawiści do Królewskiego (i Wisły?) próbują na każdym kroku udowadniać jak genialnie i długofalowo budowana jest Wieczysta która zaraz nas zje, wykupi od nas Letkiewicza i Rodado za milion euro, ogra w pierwszej lidze dwa razy po 5 do jaja itp. pierdoły. Tylko - to nadal jest projekcja własnych frustracji na mały klubik będący zabawką milionera. U mnie wszyscy Ci pajace gloryfikujący Wieczystą od dawna wywołują znudzenie, już nawet nie irytują. A to czy Kwiecień nas zbawi, nawet gdyby tu wszedł - to ja mam wątpliwości. P.S. Trzeba być niezłym oszołomem żeby wierzyć że Rodado przejdzie do takiego klubiku, gdzie realnie będzie miał po tym sezonie opcje zagraniczne, a klub puści go za takie grosze. No ale gówno wrzucone w wentylator, kolejny pracowity dzień na forum zaliczony. Nikt nie zareagował, prowokujemy dalej. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() Nie gloryfikuje Kwietnia - po prostu absolutnie nie ingeruje w to jak zarządza swoją kasa. Czy dobrze, czy źle, czy przepłaca, czy to głupota, że osiedlowy klubik itp itd. Jego kasa - jego sprawa. Mam po prostu wrażenie, że pod krytyką projektu "Wieczysta" kryje się mały chochlik w postaci zazdrości. I odpowiadając na coś co zaraz zapewne padnie: Królewski nam kasy nie daje, a pożycza. Dwa - Królewski nie ma takiego majątku, żeby pozwolić sobie na dokładanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zauważ że nigdzie nie napisałem że Kwiecień robi źle, że powinien inaczej, że lepiej pakować pieniądze w Wisłę. Znów - to Twoja projekcja, gdybym miał się bawić w psychologię - frustracji związanych z Wisłą, Królewskim, spadkiem, brakiem awansu etc. Czego mamy zazdrościć Wieczystej? Grze w drugiej lidze? Nazywanie rzeczy po imieniu - że Wieczysta to mały klubik bez kibiców i perspektyw nie oznacza z automatu krytyki Kwietnia. To Twoja manipulacja. Ma prawo wydawać pieniądze jak chce. A tak obiektywnie, z boku - i tu Cię zaszokuję - pakowanie pieniędzy w Wieczystą i w Wisłę to takie same palenie nimi w piecu. Tylko w Wiśle to da większy efekt społeczny, ale pomijając ten aspekt - to zabawa za duże pieniądze bez opcji zwrotu. Personalnie - jest sobie Wieczysta, jest Kwiecień, jest też Termalika, wszystkie powyższe wiszą mi i powiewają. Kibicuję Wiśle. Osobiście - wszystkich tych pajaców produkujących się na temat Wieczystej w tematach przeznaczonych do innych rzeczy bym zbanował. Nudzą mnie już do łez te ich wieczne narzekania i przeciwstawianie mocarnej zabawki Kwietnia nam. Wchodzę do tematu myśląc że Królewski znowu zachlał i zwyzywał pół internetu od małych wacków, a tutaj jakieś pitolenie oszołomów że nam Kwiecień Rodado wykupi, i Jamesa, i Letkiewicza, nawet nam Sukiennickiego wykupią żeby pokazać swoją potęgę. A o Królewskim mi się nie chce już pisać. Przynajmniej ostatnio jak pije to blokuje telefon...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.04.2025 o godz. 07:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
A ja np szanuje Kwietnia bo potrafił sie dorobić kasy i teraz sie po pierwsze bawi za swoje , a po drugie wcale to co robi nie jest takie głupie jak piszecie.
Troche tak tylko sobie dworuje z waszej wiary w jego "Wiślackość" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja tego nie neguję, po prostu rzygam już tą Wieczystą i Kwietniem na forum Wisły Kraków.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
no dokładnie
tym bardziej z powodu drugiej części mojej wypowiedzi ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
No przy całym chaosie mentalnym Królewicza to fakt dość zabawne - krytykować gościa, który traci 10 baniek rocznie na zespół, który nie może się wygrzebać z 1 ligi a propsować tego, kto wydaje 35 baniek żeby wydostać się z drugiej.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Wieczysta wczoraj kolejna przegrana, z ostatnim zespołem w tabeli..
Może przepchną kolanem ten awans do 1 ligi, ale nie widzę tego dalej. Tam żeby to miało sens to trzeba by wymienić połowę kadry, na młodszych, głodnych potrzeba w cholerę hajsu, a nie masz praktycznie nic w zamian, bo wiesz, że wyżej nie pójdziesz, bo się zderzysz z tym co teraz, bo zawsze coś się wykrzaczy w takim sztucznym projekcie. A 1 liga jak wiemy do łatwych nie należy. Po cichu liczę, że może Pan Wojtek zobaczy, że większy sens jednak wkładać ten hajs przy Reymonta, a trzymać sobie Wieczystą jak mówił Borek ostatnio na poziomie 1-2 ligi jako filialny klub. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kandydat całego Wiślackiego Środowiska, Królewskiego, Błaszczykowskiego, Nawałki, Oldbojow, Legend - Adam Kokoszka - w wyborach na prezesa MZPN otrzymał....7 głosów, w tym jeden swój.
7 głosów...na 113 oddanych... Wisła jest aktualnie w opozycji do wszystkich: w opozycji do Kuleszy i w opozycji do opozycji wobec Kuleszy... To jest nieprawdopodobne co robi w tym zakresie Wisła... Potem zdziwienie że sędziowanie takie a nie inne... Mój apel: Panowie Królewski, Błaszczykowski, Panowie Legendy - Wam kury szczać prowadzać a nie klub sportowy prowadzić... Odejdzcie natychmiast!!! Bo już nie zmądrzejecie... Edit; prezes żydków w zarządzie Mzpn, prezes Wisły...w dupie
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 26.04.2025 o godz. 11:41.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|