The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2025, 08:44. 30. kolejka, Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Wisła Kraków, 25 kwietnia 2025, 20:30

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.04.2025, 08:55
Do kompletu pary kolejki

Ruch Chorzów - Stal Rzeszów
Stal Stalowa Wola - ŁKS Łódź
GKS Tychy - Polonia Warszawa
Wisła Płock - Znicz Pruszków
Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Wisła Kraków
Pogoń Siedlce - Arka Gdynia
Odra Opole - Górnik Łęczna
Chrobry Głogów - Miedź Legnica
Warta Poznań - Kotwica Kołobrzeg

I ode mnie: byle nie zagrac tak frajersko jak w Legnicy, remis tam bylbym bezcenny. Z BBT zagrajmy pragmatycznie, byle zapunktować.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.04.2025, 08:58
Pierwszy z trzech meczów, które pokażą gdzie znajduje się aktualnie Wisła.

Termalica zagrała (kolejny) bardzo przeciętny mecz ze Zniczem, zdobywając gola po szczęśliwym odbiciu się piłki od słupka. Znicz w ostatnich minutach meczu miał ze dwie setki, ale niestety nie potrafił wyrównać.

Za kartki nie zagra u nich Hilbrycht.

Postawię optymistycznie na 1:2, aczkolwiek coś mi tu mówi, że będzie remis i przerwanie serii.

[34/53]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.04.2025, 09:02
Myślę, że taktyka Termalici na mecze z top6 może być bardzo prosta. Czyli zadowolenie się remisem, bo każdy punkcik, który zdobędą oraz urwanie rywalowi 2 pkt to jest dla nich duży krok do bezpośredniego awansu.
Także nie zdziwię się jak to będzie nijaki mecz, nastawiony na koapnine, aby tylko 90 minut minęło i skasować 1 pkt.

Dla nas jak zawsze, z racji zaległości z poprzednich części sezonu, każdy mecz musi być wygramy i następuje weryfikacja Wisły i tego o co gra dalej.

Margines błędy mamy właściwie zerowy. Albo pokazujemy że mamy jaka i gramy dobrze, wygrywamy prawie wszystko i na tej fali też w barażach wygrywamy albo dalej sobie grmay w kratkę i może wypadniemy z top 6 a może będzie srogi w....... w pierwszym meczu barażowym.

Mimo, że sporo zawodników gra tu już jakiś czas, był sukces w PP czy super przygoda w Europie to nadal ta drużyna nie ma charakteru i powtarzalności więc po x latach w pierwszej lidze, ciągle każdy mecz i finał rozgrywek to dla nas zagadka. Może a to porównać do rzutu moneta, albo będzie orzeł albo reszka, albo nam się uda wygrywać, awansować, albo nie. Ciężko pokusić się o jakąś lepsza i dokładniejszą analizę w tym cyrku naszym.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.04.2025, 09:19
Kartki:
Żółte kartki:
9 - Uryga
8 - (wrócili) Mikulec, Sukiennicki
6 - Biedrzycki, Łasicki
5 - Jaroch
4 - (pauzuje) Ikbekeme (wrócił) Kiss
3 - Rodado
2 - Zwoliński, Carbo, Duda, Kiakos
1 - Alfaro, Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Poletanović, Baena
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
1. Awansować
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.04.2025, 09:28
Jest to pierwszy z 5 meczów w tym sezonie zasadniczym, które musimy wygrać i Rodado nie może dostać żółtej w tym meczu.

W Termalice wykartkował się Hilbrycht.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.04.2025 o godz. 09:44.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

1. Awansować
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
As
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2025, 09:40
Czuję w lewym jądrze, że wygramy ale mecz będzie bardzo wyrównany. 2-1 (może 3-2) i przypieczętujemy zwycięstwo w ostatnich minutach.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.04.2025, 09:44
Dla TBB to wieksze oslabienie niz dla nas brak Jamesa.
Jesli wierzyc TF to Hilbrycht ma w tym sezonie 13 asyst i jest liderem tej klasyfikacji w 1 lidze

Jaroszek i Baenka będą mieć łatwiej na swojej stronie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.04.2025 o godz. 09:48.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.04.2025, 10:25
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dla TBB to wieksze oslabienie niz dla nas brak Jamesa.
Jesli wierzyc TF to Hilbrycht ma w tym sezonie 13 asyst i jest liderem tej klasyfikacji w 1 lidze

Jaroszek i Baenka będą mieć łatwiej na swojej stronie.
No nie wiem, zależy jak się będą spisywać Carbo/Duda. Osobiście postawiłbym na środek Carbo-Poletanović a na stopera za Biedrzyckiego dał Łasickiego.

Jeżeli sądziliście że nasi ostatni rywale grali prymitywną piłkę opartą na wrzutkach w pole karne z każdej pozycji i piłkach za plecy obrońców to nie widzieliście Termaliki ze Zniczem. Oni nie dość że opierają na tym całą grę to robią to zdecydowanie lepiej niż leszcze z dołu tabeli. Jeżeli zdominują środek pola to nas zniszczą.

Ba, być może dobrym pomysłem byłaby trójka Poletanović - Carbo - Duda/Alfaro, z Kacprem/Jesusem operującym za Rodado.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.04.2025, 10:26
"musimy wygrać" "trzeba" itp

Remis 2:2
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
leszekpw
Banita

Od: 05.2007

Stary 22.04.2025, 11:11
Poletanovic-Carbo- Alfaro, Duda ławka. Obstawiam srogi wp...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.04.2025, 11:26
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
"musimy wygrać" "trzeba" itp

Remis 2:2
Jak chcemy awansować to musimy wygrać.
Jak "nie trzeba" wygrać to może nam braknąć na baraże.

To na prawdę proste.

1. Awansować
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2025, 12:02
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Poletanovic-Carbo- Alfaro, Duda ławka. Obstawiam srogi wp...
Czyli znowu robisz listę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
As
Senior Member

Stary 22.04.2025, 12:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyli znowu robisz listę?
W koncu trafi
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.04.2025, 12:44
jakaś weryfikacja przed meczami z czołówka, na razie Wisła dokonała niemożliwego i nie zesrała się ani razu w meczach z dolem tabeli. Wydaje mi się, że ten mecz nam wiele powie.

Jeśli wygramy to znaczy, że możemy wygrać też z Płockiem i Tychami, bo dalej wyglądamy dobrze na tle czołówki.

Jeśli przejebiemy to imo nie wygramy w kolejnych 2 meczach, obcinka z Płockiem i porażka z Tychami. A przy aktualnej formie czołówki to ten mecz z Tychami moze sie okazać mijanka w TOP6

No ciekawa ciekawa to koncówka sezonu, mozemy jeszcze wsyzstko wygrać, zrobić minimum (baraże), ale tez na luzie się skompromitować i skonczyc na 8 miejscu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.04.2025, 12:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, zależy jak się będą spisywać Carbo/Duda. Osobiście postawiłbym na środek Carbo-Poletanović a na stopera za Biedrzyckiego dał Łasickiego.

Jeżeli sądziliście że nasi ostatni rywale grali prymitywną piłkę opartą na wrzutkach w pole karne z każdej pozycji i piłkach za plecy obrońców to nie widzieliście Termaliki ze Zniczem. Oni nie dość że opierają na tym całą grę to robią to zdecydowanie lepiej niż leszcze z dołu tabeli. Jeżeli zdominują środek pola to nas zniszczą.

Ba, być może dobrym pomysłem byłaby trójka Poletanović - Carbo - Duda/Alfaro, z Kacprem/Jesusem operującym za Rodado.
Carbo raczej jest daleki od optymalnej dyspozycji skoro dostaje z Siedlcami 5 minut.

Jop nie zabierze sobie tez calkowicie pola manewru do rotacji. Tutaj raczej mozna w ciemno założyć 60-70 min Poletanovicia i na zmiane Carbo oraz Duda 80-90 min i zmiana Sukiennicki

Zwolinski raczej przez 2 spotkania nie zapracowal na 1 sklad, ale moze Jop wroci do poprzedniej taktyki. Mam wrażenie że jednak wcześniej wygladalismy lepiej w ataku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.04.2025, 13:00
Carbo raczej jest daleki od optymalnej dyspozycji skoro dostaje z Siedlcami 5 minut.

Jop nie zabierze sobie tez calkowicie pola manewru do rotacji. Tutaj raczej mozna w ciemno założyć 60-70 min Poletanovicia i na zmiane Carbo oraz Duda 80-90 min i zmiana Sukiennicki

Zwolinski raczej przez 2 spotkania nie zapracowal na 1 sklad, ale moze Jop wroci do poprzedniej taktyki. Mam wrażenie że jednak wcześniej wygladalismy lepiej w ataku.
Ja nie wiem co zrobi Jop, napisałem co ja bym zrobił. Nasz trener z uporem maniaka stawia na duet Uryga-Biedrzycki na stoperze, przez co wszyscy mamy PTSD widząc daleki wykop pod nasze pole karne.

Duda z Termaliką zostanie pewnie zdeptany, o leszczach takich jak Sukiennicki nie chce mi się nawet myśleć.
Koleś ma boiskowe IQ Foresta Gumpa, ale bez jego farta. Słaby w ataku, beznadziejny w obronie.

Dlatego napisałem że brak Jamesa może być bolesny, bo on na boisku akurat myśli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.04.2025, 13:15
Całe szczęście,że ten Hilbrycht nie zagra.Już raz o nim po którejś kolejce pisałem w kontekście umiejętności dobrego dośrodkowania ze stojącej piłki.To na pewno siałoby zniszczenie w naszym polu karnym.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.04.2025, 14:40
1x2, pewnie zdecyduje przypadek.
Brak Jamesa to niestety duży problem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.04.2025, 18:44

Carbo jest po złamanej nodze więc każdy tydzień nie tyle gry co treningu zwiększa jego pewność. Całkiem możliwe, że jakieś dolegliwości może jeszcze odczuwać i to jest powód dla którego jest trochę oszczędzany. W Opolu zagrał chyba ponad godzinę więc moim zdaniem nie ma ryzyka, że nie da rady. Potrzeba centymetrów bo jak znam życie to boisko będzie jak kartoflisko, nieskoszone, niezwalcowane i niezroszone. Po ziemi nie będzie się dało grać, a Brosz wystawi 11 Fasbenderów i będzie liczył na przebitkę wykopywanych na pałę lag i szybkość tego karka z Puszczy. Duda przy takim graniu jest bez szans w obronie. Natomiast mógłby zagrać wyżej za Rodado i próbować łapać faule na nieruchawych drwalach z TBB. W całej tej ich misternej taktyce kluczową rolę miał odgrywać ten lewy obrońca z niezłą wrzutką, ale idiota postanowił wymusić karnego, tak bezczelnie udając, że nawet nasz rodzimy sędzia dał mu żółtko . Bez niego będzie nam łatwiej przy stałych fragmentach.

Ten mecz to będzie przetarcie przed barażami, jeżeli mentalnie udźwigniemy, a wierzę że udźwigniemy to pewnie wygramy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.04.2025, 20:12
Kazdy z najbliższych 3 spotkań będzie przetarciem przed barażami. Jest ogromna szansa ze i z Plockiem i/lub Tychami spotkamy sie ponownie za nieco ponad miesiąc.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 23.04.2025, 06:56
Mecz z cyklu: wszystko się może zdarzyć. Aż sam jestem ciekawy, co z tego wyniknie.
Najbardziej prawdopodobny scenariusz to bolesna dla oczu kopanina o wyniku której zadecyduje przypadek.
Jarosław Królewski MUSI odejść
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 23.04.2025, 08:04
Pamiętając jak zagrał Brukbet w Krakowie, wtedy gdy był liderem, no to myślę, że można spodziewać się powtórki, będziemy znów prowadzić grę, oby z naszej strony bez prezentu od duetu stoperów, szkoda Igbekeme bo on jako nieliczny potrafi przyspieszyć grę zwykłym podaniem na wolne pole.
Jestem ciekaw tego jak będziemy wyglądać, bo mi ta brzydka wygrywająca Wisła się podoba obym nadal mógł to powiedzieć.
I Górnik Łęczna i GKS Tychy naciskają, baraże nie są nadal pewne, trzeba zapunktować.
Odpowiedz cytując
As
Senior Member

Stary 23.04.2025, 08:54
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Pamiętając jak zagrał Brukbet w Krakowie, wtedy gdy był liderem, no to myślę, że można spodziewać się powtórki, będziemy znów prowadzić grę, oby z naszej strony bez prezentu od duetu stoperów, szkoda Igbekeme bo on jako nieliczny potrafi przyspieszyć grę zwykłym podaniem na wolne pole.
Jestem ciekaw tego jak będziemy wyglądać, bo mi ta brzydka wygrywająca Wisła się podoba obym nadal mógł to powiedzieć.
I Górnik Łęczna i GKS Tychy naciskają, baraże nie są nadal pewne, trzeba zapunktować.
Mozna tylko zgadywac ale biorac pod uwage, ze obie druzyny graja ofensywnie i probuja wysoko odbierac pilke to mecz nie bedzie brzydki w porownaniu do tych gdzie przeciwnicy probuja odbierac tak od 30tego metra.
Mysle, ze to bedzie bardziej przypominalo mecz Lechia - Wisla w Gdansku co bylo 1-1. Bedzie latanie od pola karnego do pola karnego. (baj de lej wtedy w ostatnich minutach Villar mial sam na sam z bramkarzem i strzelil prosto w niego a Baena mial z kilku metrow na pustaka i strzelil nad poprzeczka).

Z drugiej strony mecze na szczycie w Polsce czesto wygladaja tak, ze nie da sie na to patrzec i koncza sie jakims nudnym 0-0. Tak tez moze byc.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.04.2025, 09:18
Z parą stoperów Biedrzycki-Uryga nie może być nudno.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.04.2025, 09:24
Cóz mają do roboty nasze "gwiazdory" jak nie grać o zwycięstwo w każdym meczu?

Oby tfu tfu nie było żadnej głupiej czerwonej kartki i walczymy do końca!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.04.2025, 10:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z parą stoperów Biedrzycki-Uryga nie może być nudno.
Jak on w swoim "domu" zaprezentuje sie fatalnie to powinien byc ostatni w kolejce do grania.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 23.04.2025, 11:00
Czy czasami za występ Biedrzyckiego Wisła nie musiałaby dopłacić?
Była taka historia w rundzie jesiennej, że Wiktorio wykartkował się na mecz z Niecieczą, gdyż i tak by w nim nie zagrał.

Także myślę, że w piątek go nie zobaczymy. Uryga - Łasicki, kapitan i wicekapitan.
Jarosław Królewski MUSI odejść
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.04.2025, 11:36
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Czy czasami za występ Biedrzyckiego Wisła nie musiałaby dopłacić?
Była taka historia w rundzie jesiennej, że Wiktorio wykartkował się na mecz z Niecieczą, gdyż i tak by w nim nie zagrał.

Także myślę, że w piątek go nie zobaczymy. Uryga - Łasicki, kapitan i wicekapitan.
Dwóch kapitanów! Ale w sumie zabawna sprawa, bo chyba masz rację.
Podejrzewam że teraz to Termalika by nam dopłaciła żeby Biedrzycki grał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.04.2025, 22:29
B. Karcz porównał składy.
https://gazetakrakowska.pl/bruk-bet-.../c2p2-27496639

Cytat:
Wisła na pewno bez Biedrzyckiego, bo musiałaby sporo płacić
a na koniec:
Cytat:
Podsumowując - nie ma co patrzeć na ostatnie występy obu drużyn, bo w piątek będzie liczyła tylko i wyłącznie dyspozycja dnia. Na dzisiaj naszym zdaniem potencjał, atuty, wady obu drużyn są na bardzo zbliżonym poziomie. Wygra ten, który w tym konkretnym dniu wykorzysta swoje momenty. Bo, że oba zespoły takie szanse będą mieć w piątkowy wieczór, to raczej wątpliwości nie ma. Nie spodziewamy się bowiem, żeby to był jakiś bardzo zamknięty z obu stron mecz
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 23.04.2025 o godz. 22:33.

1. Awansować
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów