|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Do kompletu pary kolejki
Ruch Chorzów - Stal Rzeszów Stal Stalowa Wola - ŁKS Łódź GKS Tychy - Polonia Warszawa Wisła Płock - Znicz Pruszków Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Wisła Kraków Pogoń Siedlce - Arka Gdynia Odra Opole - Górnik Łęczna Chrobry Głogów - Miedź Legnica Warta Poznań - Kotwica Kołobrzeg I ode mnie: byle nie zagrac tak frajersko jak w Legnicy, remis tam bylbym bezcenny. Z BBT zagrajmy pragmatycznie, byle zapunktować. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
Pierwszy z trzech meczów, które pokażą gdzie znajduje się aktualnie Wisła.
Termalica zagrała (kolejny) bardzo przeciętny mecz ze Zniczem, zdobywając gola po szczęśliwym odbiciu się piłki od słupka. Znicz w ostatnich minutach meczu miał ze dwie setki, ale niestety nie potrafił wyrównać. Za kartki nie zagra u nich Hilbrycht. Postawię optymistycznie na 1:2, aczkolwiek coś mi tu mówi, że będzie remis i przerwanie serii. ![]() ![]() [34/53] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Myślę, że taktyka Termalici na mecze z top6 może być bardzo prosta. Czyli zadowolenie się remisem, bo każdy punkcik, który zdobędą oraz urwanie rywalowi 2 pkt to jest dla nich duży krok do bezpośredniego awansu.
Także nie zdziwię się jak to będzie nijaki mecz, nastawiony na koapnine, aby tylko 90 minut minęło i skasować 1 pkt. Dla nas jak zawsze, z racji zaległości z poprzednich części sezonu, każdy mecz musi być wygramy i następuje weryfikacja Wisły i tego o co gra dalej. Margines błędy mamy właściwie zerowy. Albo pokazujemy że mamy jaka i gramy dobrze, wygrywamy prawie wszystko i na tej fali też w barażach wygrywamy albo dalej sobie grmay w kratkę i może wypadniemy z top 6 a może będzie srogi w....... w pierwszym meczu barażowym. Mimo, że sporo zawodników gra tu już jakiś czas, był sukces w PP czy super przygoda w Europie to nadal ta drużyna nie ma charakteru i powtarzalności więc po x latach w pierwszej lidze, ciągle każdy mecz i finał rozgrywek to dla nas zagadka. Może a to porównać do rzutu moneta, albo będzie orzeł albo reszka, albo nam się uda wygrywać, awansować, albo nie. Ciężko pokusić się o jakąś lepsza i dokładniejszą analizę w tym cyrku naszym. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Kartki:
Żółte kartki: 9 - Uryga 8 - (wrócili) Mikulec, Sukiennicki 6 - Biedrzycki, Łasicki 5 - Jaroch 4 - (pauzuje) Ikbekeme (wrócił) Kiss 3 - Rodado 2 - Zwoliński, Carbo, Duda, Kiakos 1 - Alfaro, Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Poletanović, Baena ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Cele Wisły na sezon 2025/26 1. Awansować 2. ... w lutym ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jest to pierwszy z 5 meczów w tym sezonie zasadniczym, które musimy wygrać i Rodado nie może dostać żółtej w tym meczu.
W Termalice wykartkował się Hilbrycht.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.04.2025 o godz. 09:44.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Czuję w lewym jądrze, że wygramy ale mecz będzie bardzo wyrównany. 2-1 (może 3-2) i przypieczętujemy zwycięstwo w ostatnich minutach.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dla TBB to wieksze oslabienie niz dla nas brak Jamesa.
Jesli wierzyc TF to Hilbrycht ma w tym sezonie 13 asyst i jest liderem tej klasyfikacji w 1 lidze Jaroszek i Baenka będą mieć łatwiej na swojej stronie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.04.2025 o godz. 09:48.
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli sądziliście że nasi ostatni rywale grali prymitywną piłkę opartą na wrzutkach w pole karne z każdej pozycji i piłkach za plecy obrońców to nie widzieliście Termaliki ze Zniczem. Oni nie dość że opierają na tym całą grę to robią to zdecydowanie lepiej niż leszcze z dołu tabeli. Jeżeli zdominują środek pola to nas zniszczą. Ba, być może dobrym pomysłem byłaby trójka Poletanović - Carbo - Duda/Alfaro, z Kacprem/Jesusem operującym za Rodado. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
"musimy wygrać" "trzeba" itp
![]() Remis 2:2 ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 05.2007
Offline |
|
Poletanovic-Carbo- Alfaro, Duda ławka. Obstawiam srogi wp...
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jak chcemy awansować to musimy wygrać.
Jak "nie trzeba" wygrać to może nam braknąć na baraże. To na prawdę proste. ![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Czyli znowu robisz listę?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
jakaś weryfikacja przed meczami z czołówka, na razie Wisła dokonała niemożliwego i nie zesrała się ani razu w meczach z dolem tabeli. Wydaje mi się, że ten mecz nam wiele powie.
Jeśli wygramy to znaczy, że możemy wygrać też z Płockiem i Tychami, bo dalej wyglądamy dobrze na tle czołówki. Jeśli przejebiemy to imo nie wygramy w kolejnych 2 meczach, obcinka z Płockiem i porażka z Tychami. A przy aktualnej formie czołówki to ten mecz z Tychami moze sie okazać mijanka w TOP6 ![]() No ciekawa ciekawa to koncówka sezonu, mozemy jeszcze wsyzstko wygrać, zrobić minimum (baraże), ale tez na luzie się skompromitować i skonczyc na 8 miejscu ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jop nie zabierze sobie tez calkowicie pola manewru do rotacji. Tutaj raczej mozna w ciemno założyć 60-70 min Poletanovicia i na zmiane Carbo oraz Duda 80-90 min i zmiana Sukiennicki Zwolinski raczej przez 2 spotkania nie zapracowal na 1 sklad, ale moze Jop wroci do poprzedniej taktyki. Mam wrażenie że jednak wcześniej wygladalismy lepiej w ataku. |
|
Senior Member
Offline |
|
Duda z Termaliką zostanie pewnie zdeptany, o leszczach takich jak Sukiennicki nie chce mi się nawet myśleć. Koleś ma boiskowe IQ Foresta Gumpa, ale bez jego farta. Słaby w ataku, beznadziejny w obronie. Dlatego napisałem że brak Jamesa może być bolesny, bo on na boisku akurat myśli. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Całe szczęście,że ten Hilbrycht nie zagra.Już raz o nim po którejś kolejce pisałem w kontekście umiejętności dobrego dośrodkowania ze stojącej piłki.To na pewno siałoby zniszczenie w naszym polu karnym.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
1x2, pewnie zdecyduje przypadek.
Brak Jamesa to niestety duży problem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Ten mecz to będzie przetarcie przed barażami, jeżeli mentalnie udźwigniemy, a wierzę że udźwigniemy to pewnie wygramy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kazdy z najbliższych 3 spotkań będzie przetarciem przed barażami. Jest ogromna szansa ze i z Plockiem i/lub Tychami spotkamy sie ponownie za nieco ponad miesiąc.
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mecz z cyklu: wszystko się może zdarzyć. Aż sam jestem ciekawy, co z tego wyniknie.
Najbardziej prawdopodobny scenariusz to bolesna dla oczu kopanina o wyniku której zadecyduje przypadek. ![]()
Jarosław Królewski MUSI odejść
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Pamiętając jak zagrał Brukbet w Krakowie, wtedy gdy był liderem, no to myślę, że można spodziewać się powtórki, będziemy znów prowadzić grę, oby z naszej strony bez prezentu od duetu stoperów, szkoda Igbekeme bo on jako nieliczny potrafi przyspieszyć grę zwykłym podaniem na wolne pole.
Jestem ciekaw tego jak będziemy wyglądać, bo mi ta brzydka wygrywająca Wisła się podoba ![]() I Górnik Łęczna i GKS Tychy naciskają, baraże nie są nadal pewne, trzeba zapunktować. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mysle, ze to bedzie bardziej przypominalo mecz Lechia - Wisla w Gdansku co bylo 1-1. Bedzie latanie od pola karnego do pola karnego. (baj de lej wtedy w ostatnich minutach Villar mial sam na sam z bramkarzem i strzelil prosto w niego a Baena mial z kilku metrow na pustaka i strzelil nad poprzeczka). Z drugiej strony mecze na szczycie w Polsce czesto wygladaja tak, ze nie da sie na to patrzec i koncza sie jakims nudnym 0-0. Tak tez moze byc. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Z parą stoperów Biedrzycki-Uryga nie może być nudno.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Cóz mają do roboty nasze "gwiazdory" jak nie grać o zwycięstwo w każdym meczu?
Oby tfu tfu nie było żadnej głupiej czerwonej kartki i walczymy do końca! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Senior Member
Offline |
|
Czy czasami za występ Biedrzyckiego Wisła nie musiałaby dopłacić?
Była taka historia w rundzie jesiennej, że Wiktorio wykartkował się na mecz z Niecieczą, gdyż i tak by w nim nie zagrał. Także myślę, że w piątek go nie zobaczymy. Uryga - Łasicki, kapitan i wicekapitan. ![]()
Jarosław Królewski MUSI odejść
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Podejrzewam że teraz to Termalika by nam dopłaciła żeby Biedrzycki grał. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
B. Karcz porównał składy.
https://gazetakrakowska.pl/bruk-bet-.../c2p2-27496639 Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 23.04.2025 o godz. 22:33.
![]()
||
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
|